Şimdi Ara

15.08.2012 GIRISLI PASAPORT KAYIT HAKKI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
5.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #Ankara
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 15.08.2012 girişli pasaport.Son 2,5 yildir pasaporta hicbir telefon kayidi yapilmamistir.Fiyat 100 lira.Pazarlik yok 99 bile olmaz.Kredi kartindan cekmek isterseniz benzinlige gideriz taksit ile aracima yakit alirsiniz.
    Sistem Notu : Bu ilan ikinci el kuralları dahilinde yoruma açıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi St_arican -- 16 Ağustos 2012; 1:10:00 >

• Özel mesaj gönderildi
  • Afedersiniz, kırmızı-beyaz kapakların hepsi yan sanayi kapak mıdır? Dün bir dükkanda 8310 gördüm ve adam bana sıfır olduğunu söyledi. Bende nasl olur dedim bende olur yaptı.
  • Kirmizi-beyaz kapak yan sanayi siyah-lacivert olan orjinal zaten ilanda hersey acik.Saticinin 0 dedigi telefonu gormedigim icin bilemem.Ne kadar fiyat istedi?
  • R520 takip
  • Resimler görünmüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noxco

Resimler görünmüyor

Fotograflar olmasin?Resim yerlestirdigimi hatirlamiyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: St_arican

quote:

Resimler görünmüyor

iyi satışlar diliyorum..

ilana bakarken yazdığınıza takıldım.. başkalarını ezmeye çalışmanız komik.. size önerimhttp://tdkterim.gov.tr/bts/ adresine girerek resim diye aratıp 3. anlamına bakmanız.. tavsiyem daha anlamını bilmediğiniz şeyler üstüne konuşmayınız.. ufak bir araştırma..

• quote:

Orijinalden alıntı: mawoix

quote:

quote:

Resimler görünmüyor

iyi satışlar diliyorum..

ilana bakarken yazdığınıza takıldım.. başkalarını ezmeye çalışmanız komik.. size önerimhttp://tdkterim.gov.tr/bts/ adresine girerek resim diye aratıp 3. anlamına bakmanız.. tavsiyem daha anlamını bilmediğiniz şeyler üstüne konuşmayınız.. ufak bir araştırma..

Ben ezmeye calismiyorum!Her yerde basbas bagiriyorlar dilimizi duzgun kullanalim diye.Evet, belirtmis oldugunuz linke baktim.Siz ornekleri daha detayli incelerseniz resim kelimesinin her anlaminda cizim ve sanata baglandigini goreceksiniz.Yani fotograf degil. "3.fotograf" ibaresi ise bence dilimi duzgun kullanamayip bozdugumuzdan dolayi sozlukte boyle bir yer edinmis

resim

(< Ar. resm) resim
    Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü resim İng. picture

BSTS / Bilgisayar Terimleri Karşılıklar Kılavuzu resim İng. drawing

Öğrencilere gözlem, izlenim ve imgelemleri ile duygu ve tasarımlarını resimle anlatabilme bilgi, beceri ve yetisini kazandırmak; sanat yapıtlarını değerlendirmek için gerekli ölçüleri kavramaları konusunda onlara yardımcı olmak; boş zamanlarını yararlı biçimde geçirmelerini sağlayacak güzel bir uğraşı alanını sevdirmek amacıyla türlü okul programlarında yer alan ders.
    BSTS / Eğitim Terimleri Sözlüğü 1974resim İng. picture, drawing

(Resim) Boya ya da çizim yoluyla kurulmuş yapıt. a. bk. boyaresim, çizim.
    BSTS / Güzel Sanatlar Terimleri Sözlüğü 1968resim İng. duty, impost

Belirli bir işin veya hizmetin yapılması için yetkili makamlar tarafından verilen izin karşılığında elde edilen vergi benzeri bir gelir.
    BSTS / İktisat Terimleri Sözlüğü 2004resim İng. 1. picture, frame, image, photographie image, film image, single frame, 2. cartoon, drawing, 3-4. television picture (image)

Sinema 1. Film üzerinde çerçeve içinde yer alan fotoğraflardan her biri. 2. Bir canlıresim için çizilen resimlerin her biri. TV. 3. Almaç görüntülüğünde, görüntülüğün üst satırdan alt satıra değin taranması sonunda oluşan görüntü. 4. İzleyicinin almaç görüntülüğünde gördüğü, izlediği görüntünün en ufak birimi.
    BSTS / Sinema ve Televizyon Terimleri Sözlüğü 1981

• 1. Varlıkların, doğadaki görünüşlerinin kalem, fırça gibi araçlarla kâğıt, bez vb. üzerinde yapılan biçimleri: onulu resim parçaları kendiliğinden ve doğru olarak yan yana gelivermiş, hikâye ortaya çıkmıştı.-T. Buğra. 2. Bunu yapmak için gerekli yöntemleri öğreten sanat: Türkiye'de resim bir müddetten beri soysuz bir sanat hâline gelmeye başladı.-O. S. Orhon. 3. Fotoğraf: Güzel İnebolu kızı, duvara yapıştırılan Gazi'nin resmine uzun uzun baktı.-A. Gündüz. 4. huk. Bazı eşyadan ve işlerden alınan vergi veya harç: Osmanlı Devleti'nin birçok vergi ve resimleri bu yüzden doğrudan doğruya yabancı alacaklıların cebine gider.-Y. K. Karaosmanoğlu. 5. Tören. 6. Açık gösterge, kesin sonuç.

okuduğumun ne anlama geldiğini biliyorum.. keşke mesajınıza benim koyduğum yeride koysaydınız..
  • quote:

1. Varlıkların, doğadaki görünüşlerinin kalem, fırça gibi araçlarla kâğıt, bez vb. üzerinde yapılan biçimleri: onulu resim parçaları kendiliğinden ve doğru olarak yan yana gelivermiş, hikâye ortaya çıkmıştı.-T. Buğra. 2. Bunu yapmak için gerekli yöntemleri öğreten sanat: Türkiye'de resim bir müddetten beri soysuz bir sanat hâline gelmeye başladı.-O. S. Orhon. 3. Fotoğraf: Güzel İnebolu kızı, duvara yapıştırılan Gazi'nin resmine uzun uzun baktı.-A. Gündüz. 4. huk. Bazı eşyadan ve işlerden alınan vergi veya harç: Osmanlı Devleti'nin birçok vergi ve resimleri bu yüzden doğrudan doğruya yabancı alacaklıların cebine gider.-Y. K. Karaosmanoğlu. 5. Tören. 6. Açık gösterge, kesin sonuç.

okuduğumun ne anlama geldiğini biliyorum.. keşke mesajınıza benim koyduğum yeride koysaydınız..

zaten 3. diye belirttim siz benim yazdigim mesaji biraz daha dikkatli okuyun ve internette arastirin resim cekiliyor mu yoksa ciziliyor mu?

• quote:

quote:

1. Varlıkların, doğadaki görünüşlerinin kalem, fırça gibi araçlarla kâğıt, bez vb. üzerinde yapılan biçimleri: onulu resim parçaları kendiliğinden ve doğru olarak yan yana gelivermiş, hikâye ortaya çıkmıştı.-T. Buğra. 2. Bunu yapmak için gerekli yöntemleri öğreten sanat: Türkiye'de resim bir müddetten beri soysuz bir sanat hâline gelmeye başladı.-O. S. Orhon. 3. Fotoğraf: Güzel İnebolu kızı, duvara yapıştırılan Gazi'nin resmine uzun uzun baktı.-A. Gündüz. 4. huk. Bazı eşyadan ve işlerden alınan vergi veya harç: Osmanlı Devleti'nin birçok vergi ve resimleri bu yüzden doğrudan doğruya yabancı alacaklıların cebine gider.-Y. K. Karaosmanoğlu. 5. Tören. 6. Açık gösterge, kesin sonuç.

zaten 3. diye belirttim siz benim yazdigim mesaji biraz daha dikkatli okuyun ve internette arastirin resim cekiliyor mu yoksa ciziliyor mu?

hocam orda bir çok değişik anlamı var.. birinden yorum yapıp hepsini genelliyorsunuz.. tdknın yazdığında da hala bir yanlış arıyorsanız birşey diyemem..

• Sizin gibi 1milyon kisi tdk'ya fotograf degil resim derse adamlarda bezip mecburen resim cekilir der :)
  • dil zaten ozgurluktur ve halk kolayina ne geliyorsa onu kullanir benimser

bir tarafinizi yirtsaniz degistiremezsiniz ve zaten dili yasayan bir organizmaya donusturen de budur, yoksa hala asyada iken kullandigimiz kelimeleri kullaniyor olurduk

mouse kelimesine alisamayan turk insani fare kelimesini cok da sevmistir

ama ayni zamanda klavye yerine basbas bagirilip benimsetilmeye calisilan tustakimini bir turlu istenen seviyede benimseyememistir

resim fotograf konusu da tamamen bir anlam kaymasidir ve dillerin yeni kelime olusturma tekniklerinden biridir

halk fotograd kelimesinin ya yazilisini ya da okunusunu begenmemistir ve tercih etmemistir

ama enteresandir ki fotograf makinesi yerine resim makinesi kelimesini sevmemis ve kamera kelimesini isteyio kullanmistir

biraz daha uzatmak gerekirse baslarda ingilizceden odunc aldigi ve video cekmek icin kullanilan alet anlaminda kullanmaya basladigi kelimenin anlamini yine degistirmis ve benimsemistir

ozetle tdknin isi ne kullanilmasi gerektigi degil neyin KULLANİLDİGİNİ belirtmektir, ki bu ornekte cok da guzel yerine getirmistir gorevini

• quote:

quote:

quote:

Resimler görünmüyor

iyi satışlar diliyorum..

Hepsini almak için yazmıştım, bu tavrınızdan dolayı almıyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Resimler görünmüyor

iyi satışlar diliyorum..

Hepsini almak için yazmıştım, bu tavrınızdan dolayı almıyorum.

4 ay sonra mi aklina geldi hepsini almak istedigin?Cok da tin yani :D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.