Şimdi Ara

144hz monitör videolarda kasma gibi titreme sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: htrtvt , htrtvt Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
3
Favori
4.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam ne oldu değiştirdin mi monitörü? Aynı sorunu yaşıyor musun?
  • Only Paranoia kullanıcısına yanıt
    Thh olumsuz cevap verdi film izlerken falan eski monitoru kullanıyorum 60hz onda da oluyor ama 144 kadar belli etmiyor kendini. Diğer arkadaşlarda 144-240 kullanan hepsi titreme oluyor dediler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • konuyu hortlatıyor olacağım ama yeni aldığım 75 hz lik philips 246e monitörümdede aynı sorun vardı, monitörün ayarlarından smart response ayarını kapattım sorun düzeldi, aynı hatayı alanların işine yarar belki

  • Ne yazıkki aynı soru bendede var 60 fps videolarda sorun yok ama 24 fps videolarda sanki sahneler kare kare ilerliyormuş gibi oluyor bunu ilk defa hobbit 5 ordunun savaşı izlerken farkettim ve gerçektern çok kötü oluyor film izlenmiyor. ama oyunlarda sıkıntı yok. çözümünü bilen varmı?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ozanede

    Ne yazıkki aynı soru bendede var 60 fps videolarda sorun yok ama 24 fps videolarda sanki sahneler kare kare ilerliyormuş gibi oluyor bunu ilk defa hobbit 5 ordunun savaşı izlerken farkettim ve gerçektern çok kötü oluyor film izlenmiyor. ama oyunlarda sıkıntı yok. çözümünü bilen varmı?

    hocam sorunu çözebildiniz mi aynı sorunu yaşıyorum birebir aynı 6 aydır asla çözemedim görünce yazar mısınız lütfen

  • quote:

    Orijinalden alıntı: byrcp

    benq rl2240he bende çok uğraştım zamanında düzeltmek için, servise yolladım sorun bulmadılar. ancak gözle görünce anlaşılıyo gerçekten sinir ediyo o titremeler. dedigim player'i dene birde pot player + madVR eklentisi. film-animasyon modu var SVP de.

    Alıntıları Göster

    hocam sorunu çözebildiniz mi aynı sorunu yaşıyorum birebir aynı 6 aydır asla çözemedim görünce yazar mısınız lütfen

  • @brnk Hocam bir çözüm bulabildiniz mi acaba? Yoksa tek çözüm monitörü değiştirmek mi?



  • Hocam 3 monitör değiştim 144 hz hepsi aynı maalesef film falan izlemek için tv almak gerekiyor kenara

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • brnk kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam teşekkürler :/

  • Konu hortluyor ama kusura bakmayın arkadaşalar.

    Öncelikle bu sorun acer nitro 5 laptopumda da var temel nedeni şu,


    Panelim 144hz olan panelimin gecikme süresi ms değeri 25ms kullanılan panel PANDA markası.


    144hz yalanına kanıp aldığımız monitörler veya 1ms diye aldığımız monitörler daha yüksek ms değerlerine sahip oluyor.


    Önceden kullandığımız 60hz 10 ms lik panelden 144hz 25 ms panele geçince görüntüler tir tir titriyor gibi oluyor bunu daha önce kaliteli bir panel kullanamayan arkadaşlara izah edemiyorsun.


    Ms değeri yani response time ekran yenileme hızından farklı olarak görüntüyü ekrana çizme süresi yüksek yenileme hızı yüksek çizim süresi görüntüde iz bırakmaya sebep oluyor.


    Bu bir monitör arızası ve ya donanımsal sorun olmayıp kalitesiz ucuz panel kullanımından kaynaklı ortaya çıkan bir durum.


    12 yıllık asus laptopumda 60hz 12ms led panel vardı


    şuan 2022 model acer nitro 5 laptopumda 144hz 25 ms olduğunu öğrendim 144 ü biliyordum fakat ms değerini bilmiyorudum.


    Acer nitro 5 alınca 144 hz olunca kendi kendime dedimki off be yağ gibi oynar şimdi videolar fakat film izlemek işkence oldu artık.


    144hz ve ya 60 hz monitörde film izlemek farketmiyor kardeşim çünkü filmler belli fps lerde çekiliyor.


    Farkettiren olay şu : Ms değeri yani response time ne kadar düşük olursa görüntü hızlı çiziliyor ekrana ve akıyor. öteki türlü titreme blurlaşma gibi bir sorun ortaya çıkıyor.



    Ve kendimce düşündüğüm bir şey var o da şu


    Eskiden panellerde çok tip yoktu alırdın bir samsung LG yağ gibi akardı video şimdi fakirleştik mi bilmiyorum ama çok tip var ve bize dandik kakalıyorlar.


    Evet şuan daha kaliteli paneller var ama parası olana hatta paran varsa dahi bilmediğin için tokatlanmış olabiliyorsun.


    selamlar.





    Sonuç olarak Güzel dost attığın videodaki filmlerdeki iki farklı monitörlerdeki videolar aynı gibi gelse de izleyenlere demek istediğini anlıyorum


    Görüntü adeta takılarak titreyerek gidiyor gibi geliyor sana bunun sebebi eski kullandığın monitörlerde kaliteli ms değeri düşük led paneller kullanılmış sadece öncekine alıştığın için bu dandik geliyor sana.





  • 144 hz olayına aldanma monitör seçerken bir program var orada ekranın ms değerlerini gösteriyor hocam ms değeri iki farklı değer mevcut bu iki farklı değerlerden düşük olanı söylüyorlar.


    144 oltasına gelmeyin.

    teknobiyotikyoutube
    Bu videomuzda oyuncu monitörü satın alırken dikkat edilmesi gerekenleri teknik olarak sizleri sıkmadan ekran görüntüleriyle başınıza gelebilecek kırılmaları canlı sergileyerek anlatıyoruz. Bu videodaki öğrendikleriniz doğrultusunda doğru monitörü ve güzel bir monitörün hakkını verebilecek sistemleri sitemizden alabilir ve kanalımıza destek olabilirsiniz. Kampanyalı Bilgisayarlar İçin https://www.teknobiyotik.com/kampanyali-oyuncu-bilgisayarlari.html --------------------------------------------------------- Asus VG248QZ Özellikleri İçin: https://www.asus.com/Monitors/VG248QZ/overview/ -------------------------------------------------------------- Monitör İncelemelerimiz İçin: https://www.youtube.com/watch?v=CbzKV8WiPyU&list=PLY8pmks2Tl6wLq9vgtcWeZD-h18st6ans ------------------------------------------------- Ürün Karşılaştırma Video Serilerimiz İçin https://www.youtube.com/watch?v=WmRfZez2oRk&list=PLY8pmks2Tl6wgRjvvq5TPjaebaP0OuwJ6&index=5 -------------------------------------------------------- 144Hz KONUSUNDA EKRAN GÖRÜNTÜLERİNİ PAYLAŞTIĞIMIZ LİNKLER https://www.reddit.com/r/buildapc/comments/9z8s4e/warning_stay_away_from_the_asus_vg248qz_fake_144hz/ https://www.reddit.com/r/Monitors/comments/6rbuam/is_144hz_monitor_without_gsync_or_freesync/ ------------------------------------------------------- FreeSync Teknolojisini Merak Ediyorsanız : https://www.amd.com/en/technologies/free-sync G-Sync Teknolojisini Merak Ediyorsanız: https://www.nvidia.com/en-us/geforce/products/g-sync-monitors/ Sitemizden Yapacağınız Siparişlerle Kanalımıza Destek Olabilirsiniz: www.teknobiyotik.com
    https://www.youtube.com/watch?v=WKiLrQQSRIc
  • Konuyu hortlatma gereği duydum atılan video konuşulan konu tamamen aynı sorunlara sahibim. bu şekilde film dizi izlemek işkence. nasıl oluyorda 50hz panelli tv den daha akıcı olamıyor monitörler anlamış değilim.

  • Sucra kullanıcısına yanıt

    Konuya 4 yıl önce yazmışım. Daha sonra birkaç defa daha farklı önerilere denk geldim Reddit vb. forumlarda, monitör, ekran kartı değişti ama sonuç aynı.

  • Ben tahmini cevabımı vereyim. Oyun monitörleri ayarlarına baktığınızda 60-170hz 50-170hz gibi değerlere sahipler filmler ise 23-24 FPS değerlerine sahipler. Elimdeki eski monitörümü 24 Hz ye çektim ve denedim tamamen kayboldu mu hayır ama çok çok aza indi. 170hz monitörü ise 60hz ye çektiğimde yarı yarıya bi azalma oldu.

    Ayrıca başka bir forumda okuduğum monitörlerde panel kalitesinin giderek düştüğü bu tarz şeyler oyun monitörü olarak üretilen cihazlarda önemsenmiyor. Çok çok pahalı monitörler bu FPS değerlerine de uyum sağlıyor.

    Son ve önemli not moniörün mprt'sini açtığımda (0.5ms) yine yok denecek kadar aza iniyor bu durumda. Ufo testinde ghosting çok az çıkmasına rağmen bu sahnelerde oluşan titreme başka bir şeyle alakalı kısaca.

    Bence bunun için bazı teknolojileri monitörlere koymaktan kaçıyorlar. Tvlere ise ekliyorlar. O yüzden Tv ler 50-100hz tabanlı ve bu sorunları görmüyoruz. Zaten benim de 60hz ye çekince yarı yarıya azalması bunun bir işareti.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sucra kullanıcısına yanıt

    Hocam dün Vatan'dan Asus VG249Q3A IPS monitör aldım, 3-4 aydır yoğun araştırıyordum kafayı yemek üzereydim. Monitörü kurdum, bazı videolarda kamera sabitken sorun yok ama sağa sola kaydığı sahnelerde bir takılma titreme var gibi, monitörü 24 Hz'e nasıl çekiyorsunuz min 59 Hz değil mi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amd64x2 -- 3 Şubat 2024; 17:14:42 >
  • Amd64x2 kullanıcısına yanıt

    24hzye çekebildiğim monitör 60hz olandı. 144hz olan min 60hzye düşüyor

  • brnk kullanıcısına yanıt

    15 yıllık tft monitörden ips'e geçtim, pişman oldum. Sizinle aynı durumdayım, eski monitörde de oluyor(muş farkında değilmişim) ama yeni monitörde ne kadar bariz olduğunu yaşamayan bilemez. Montitörü iade edemiyorum dayanılmaz bulduğum için bir de VA panel sipariş ettim az önce. Muhteşem bir Sony tv im vardı, kırılınca bayağı araştırıp LG tv almıştım, tv kurulur kurulmaz beynimden vurulmuşa dönmüştüm, şu an monitörde yaşadığımız sorunun aynısını tv de yaşadım ve inanın tv seyretmekten soğudum. Şu an alıştım mı tabiki alıştım ilk günkü gibi rahatsız etmiyor ama zihnimin bir köşesinde hep huzursuzluk var. Biraz önce Sony nin paneline baktım VA imiş, hazır bir kampanya yakalamışken de siparişi geçtim, tv-monitör teknolojileri farklı olduğu için çok ümidim yok ama eğer yeni monitörde titreme olmazsa sorun kesinlikle IPS panelden diyebiliriz. Testleri yaptığımda buradan bilgilendireceğim sizleri.


    Bu arada iş yerinde kullandığım 60Hz TN panel de çok akıcı oynatıyor. 144Hz veya üstü panelleri 60'a çekince fark etmiyor ama doğal 60Hz IPS panel monitör denk gelipte deneme şansınız oldu mu acaba? Bu da şu an aklıma takıldı.





  • Amd64x2 kullanıcısına yanıt

    VA panelde de oluyor. Geçmişte AOC C24G1, MSI MAG271CQR kullandım, yaklaşık 3 yıldır LG 32GK850G kullanıyorum, hepsinde aynı şeyi gördüm.

  • Sizin mesajı görünce LG 24GQ50F-B siparişim baktım kargolanmamış iptal ettim vallahi. Hocam peki çözüm ne? 10+ yıllık eski monitörlerle devam mı edeceğiz yoksa doğal 60Hz monitörler mi bakacağız? Ben panel kaynaklı sanıyordum o zaman Asus VG248QG veya Benq Zowie XL2411K gibi TN panel de alsak sonuç aynı mı olacak? Birden fazla soru sordum ama cevap verirseniz çok makbule geçecek.

  • Amd64x2 kullanıcısına yanıt

    Geçenlerde birisi monitörünü değiştirip de aile fertlerine sorduğunda onların bir sorun görmediğini yazmıştı ama mesajı silmiş galiba. Ben bu meselenin kişiden kişiye değiştiğini, herkesin algılayamadığını, bir kere fark edenin de bir daha etkisinden kurtulamadığını düşünüyorum.

    Yıllar önce 60hz TN panelden 144hz VA panele geçtiğimde sorunla karşılaştım, TN paneli tekrar taktığımda daha önce hiçbir şekilde gözüme çarpmayan sorunu onda da gördüm, o gün bugündür lanetli gibiyim.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.