Şimdi Ara

1440p icin RX 580 8GB mi Yoksa Hala Fury X Almaya Degermi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kuru bantgenişliğinde zorlasan Fury X 1080Ti'yi geçer. Marifet geçmesi değil. Öyle olsa performansını bu yönde görürdük.
    1440p icin RX 580 8GB mi Yoksa Hala Fury X Almaya Degermi?
  • oarsman kullanıcısına yanıt
    Doğru yanlış hatırlamış ama bence yinede 1070 yada 1080 alınmalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aga bende para olsa 1050 ti ye 2k 144 hz monitör alırım. Yani tamamen beklentin ne o önemli.

Benim gibi yeni çıkan oyunlari değilde eskileri oynuyorsan rx 580 bile fazla gelir. Ama eğer ben lüks tüketim yapiyorum diyorsan freesync için vegayi beklemelisin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onlar freesync özelliği ne olduğunu bilmiyorlar rx 580 sizi yeterince tatmin edicektir.AAA oyunlarında hiçbir oyunda 75fps altına düşürmez sizi kaldı olaki fpsniz düşse bile freesync özelliği sayasinde hiçbir fark hissetmeyeceksiniz shuttering,tearing yane ekran kaymasi takılma donma görmeyeceksiniz
    Bence konuya bir göz atin https://forum.donanimhaber.com/asus-mg278q-incelemesi-gt-gt-amd-freesync-kullanicilari-klubu-lt-lt--116142109

Alttaki tabloda gerçek 1440p çözünürlükte bf1 gibi ağır bi oyuna bile 73fps altına düşmemiş kaldiki sizdeki 2560x1080p onda 80fps altına düşmeyecektir bu overclocksuz ekran karti stok haldeki gerisini siz düşünün!
    sizdeki sistemle hiçbir oyunda 70fps altına rx 580 düşeceğinizi sanmıyorum

Sizdeki monitörden bende almayı planlıyorum kaldıki tam 1440p değil yane rx 580 fazlasiyla yeticektir size!
    Mlillete 1070 ve 1080 öneriyorlar forumda heryerde ama gidin bakın çoğu 1000TL altinda kart kullanıyorlar
    Para kolay kazanılmıyor hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 9 Mayıs 2017; 9:46:42 >

• Overlord7134 kullanıcısına yanıt
    Hocam degerli gorusleriniz ve paylastiginiz grafik icin de tesekkur ederim. Basta zaten belirttim Freesync monitor kullanacagimi. Nvidia kartlar cok basarili eyvallah ama bana monitor degistirme isi cikartirlar bir de. Kaldi ki Gsync cok pahali bir teknoloji. BF1 ornegi zaten RX 580'in 1440p icin bile basarili oldugunu gosteriyor.
  • 1350 TL ye fury x almıştım 1 sene önce hala kullanıyorum çok memnunum, sıvı soğutmalı olduğu için yük altında 50 derece nasıl oluyormuş onu öğrendim . Tabi 1080p de kullanıyorum 2k için kesin bir şey söyleyemem.
  • jedi39 kullanıcısına yanıt
    Fury X hep aklimda olan bir kart. Birkac tane satilik gordum ama istenen fiyatlar 1500-1700TL. Acikcasi simdi GTX1070 varken ve Vega kartlar gelirken de o para cok. Guzel bir kart.
  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Bende şuan yeni almak istesem fury x pek tercihim olmazdı fakat o zamanlar için güzel bir tercih idi. Şimdi ise vega beklerdim ya da 1700 liraya bulunursa gtx 1080.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oarsman

Hocam degerli gorusleriniz ve paylastiginiz grafik icin de tesekkur ederim. Basta zaten belirttim Freesync monitor kullanacagimi. Nvidia kartlar cok basarili eyvallah ama bana monitor degistirme isi cikartirlar bir de. Kaldi ki Gsync cok pahali bir teknoloji. BF1 ornegi zaten RX 580'in 1440p icin bile basarili oldugunu gosteriyor.

Onlar herkesi Ali Agaoglunun cocukgu saniyorlar hocam heo yuksekten ucuyorlar o yuzden amd candir hocam!

overclockladinmi kart 980ti ye yetisiyor daha ne olsun ve bu karta çöp diyenler var nvidia fanatikligi adamlarin gozunu kor etmis taparcasina!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 9 Mayıs 2017; 16:52:21 >

• Overlord7134 kullanıcısına yanıt
    980Ti onu çöp eder, Nvidia forever!
    970'ten yavaş karta 8GB taksan ne, takmasan ne? Şu AMD de sizin gibi kazlara cigolayt satmaktan bıkmadı bir türlü. 970 bitince, 580 de biter. 8GB bu karta kalır mı? Her sene bir kere orta sınıf kart çıkarıyor, üst sınıfın pastasını yiyen Nvidia! Siz de daha konuşup durun. Züğürt küheylanlar.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Hocam bu yaklasiminiz biraz yalnis. Yani sonucta 1060 6gb ta cok iyi bir kart ayni fiyat araliginda fakat monitor durumu degistiren bir faktor freesync prensip olarak gsync ile ayni ve daha ucuz satiliyor piyasada.. ha ben zamaninda freesync ips bir monitor tercih ettim simdi de amd den devam etmek istiyorum gsync e gecmek kulfet monitoru sat yeni monitor bak.. yoksa zaten benim monitorum gsync ya da standart bir 100-120hz monitor olsa 980ti var ayni fiyatlara tercih sebebim olurdu. Rekabet her zaman iyidir hocam piyasada tekellesmis bir firma kimse istemez. Yarin AMD GPU tarafinda havlu atarsa NVIDIA istedigi fiyati cekecek bize ve biz de almak zorunda olacak ya da intel HD grafik yongasiyla agliyacagiz...Durumu anlatmak istedim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oarsman -- 9 Mayıs 2017; 18:30:7 >
  • oarsman kullanıcısına yanıt
    Siz hangi monitörü alacaktınız ki? Yalnız tv box denen şeyler acaip eğlenceli, söyleyeyim. Bağlıyorsun televizyona, elde tablet kumandan oluyor. Yutupta izlediğini yolluyorsun.
    Tabii, siz masaüstü ekran kartı kullanıcıları bilmezsiniz.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Monitorum LG 29UM68-P 75HZ freesync hocam. Yani monitor sat alla ugrasmiyacagim.
  • Oyun var oyun var. Sistemi çok zorlayan oyunları en üst ayarlarda 1440p oynadığında 40-45 FPS alırsın ancak ayarları biraz kısarsan 60 FPS'yi birçok oyunda alırsın.
  • Hidroelektrik santraliniz varsa neden Fury X almayasınız Ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: bseeek

Hidroelektrik santraliniz varsa neden Fury X almayasınız Ki?

Dx 12'de Vulkan'da 1070'i tokatlayınca şimdi de buna mı sardınız?
    https://forum.donanimhaber.com/unutulan-dev-fury-x--126268417

Artık Fury X alınmaz Vega'ları bekleyin arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 25 Mayıs 2017; 23:40:4 >
  • Ya isterse 400 watt çeksin kendi başına. Yeter ki bana misal 4k 120 fps versin en ağır oyunlarda.

Tamam, profesyonel, bilgi merkezlerinde, laptoplarda güç tüketimi önemli ve gpu üreticisi de enerji verimliliğini esas almadan çip üretse (büyük çip mm2, transistör sayısı) uygun fiyata satamayacak o yüzden üretim bandına bile sokmaz.
    Sokacaksa zaten prof pazara uçuk fiyatlarla satar. Bkz. Volta (815mm2). Atıyorum 5000dolara satmak varken, nedenle bizle uğraşsın ki. İleride böyle olacak ama.
    Gün gelecek, bu ai/deep learning/ datacenter fln fişman pazarlar öyle büyücek ki biz oyunculara çip bile üretmeyecekler. Kırıntılarla idare edeceğiz. (geçen yıla göre Nv'nin bu datacenter pazarında kazancı 90küsür milyondan 290 küsür milyona çıktı. Halen biz oyunculardan kazandıkları geçen yıla göre daha çok ama bu denli bir artış katiyen yok.

• Aman hocam laf işte 40-50 watta takılıyorlar, zaten ondan daha ucuza satıyor ne demeye çalışıyorlar anlamıyorum gerçekten.
  • 580 daha mantıklı bence.
  • Ha o 40 watt için ne tartışmıştım bir elemanla hatırlarsın. Halen akıl tutulması yaşıyorum düşününce. Gel tdp ve watt ayrımını anlat. Oc olduğunda 970-390 arasında azalan bir watt çekimi var. Oc olmadan 970 yarışamaz diye karşılık verdim. Yani başta 150 watt çekiyor fln sanıyordu o arkadaş, sonradan kıvırdı.

Bu fanboylar sıkışınca, aynen benim yaşadığım gibi, konuları alakasız yerlere çekerler. 2. el 390 alınır demedim, alım satımdan bahsetmedim bile. Öyle demişim gibi konuşuyor. Sonra siz zaten böylesiniz, şöylesiniz diye alahım blokladım, muhtemelen çocukluğundan da bahsetmiştir sonra

Bozuk plak gibi çalıyorlar hocam, kurtuluş yok.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.