Şimdi Ara

144 hz' de 1ms vs 4ms ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
9.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Daha önceden benzer konuları inceledim lakin eski yıllar olduğundan, teknolojinin gelişmesinden ve tabi her kafadan farklı bir ses çıktığından tam karar veremedim.

Bu yüzden sizlere danışmak istedim. Hocalarım ben 10 gün sonra ayın 15'nde bir monitör siparişi vereceğim öbür ay yani kasım ayında da bilgisayar siparişi vereceğim. Özellik bakımından kısaca belirteyim;

Asus A320M-R Anakart - Ryzen R3 2200G - GSKİLL 8GB 3000Mhz Ram - Rx 560 4GB 128 Bit Ekran Kartı - 1 TB HDD

Gördügünüz üzere giriş seviye bir bilgisayar lakin oynadığım oyunlar gereği ( CS-GO, Warface ) benim işimi göreceğini düşündüm. Dolayısıyla ben bir de monitör alma kararı aldım şuan aklıma takılan bir monitör oldu sizlere danışmak istedim.

Normalde 75hz bir monitör düşünüyordum ama fiyatlarının 1000 TL'ye yakın hatta bazılarının geçkin olduğunu gördüğümden dün hepsiburada da böyle bir monitör gördüm ve dedim ki 300 TL fazla vereyim ama en azından 144hz bir monitöre sahip olurum. 1500 ve üzerine çıkmayı istemiyorum açıkcası zaten bilgisayarın gücüde belli ama bu monitör kafamı çok karıştırdı.

Monitör 144hz olabilir lakin 1ms değil 4ms buda acaba oyunlarda bana ne gibi bir dezavantaj sağlayacak gözle görülen bir fark olacak mı ? Duruma göre 75hz 1ms bir monitör alıp bakacağım keyfime ama yabancı forumlarda da inceledim bazı forumlarda çok minik bir fark olduğu, bazıların da büyük bir fark olduğunu, bazıların da hissetmeyeceğimizi vs vs.

Sonuç olarak sizce 144hz 1ms ve 4ms arasında büyük bir fark var mıdır ?

Zaman ayırıp okudunuz teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UJohnLAue -- 5 Ekim 2018; 8:43:9 >

İnsanın ne düşündüğünün hiçbir önemi yokmuş, İnsanın ne yaptığının önemi varmış. Yani istediğin kadar kibar ol, doğru ol, dürüst ol eğer yaptıkların düşündüklerinle ters örtüşüyorsa "Sen kötü bir adamsın."

• Hicbir fark olmaz,hissetmezsiniz bile,hissediyorum diyende bu monitor 4ms diye psikolojiktir. 3 yil once Benq XL2720Z kullaniyordum(TN 144hz 1 ms)satip Asus PG348Q'a gectim(IPS 5ms )gecikme olarak herhangi birsey degismedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 13 Ekim 2018; 22:52:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam teşekkür ederim yorumun için. Gerçekten kafamı çok kurcalıyordu, birebir kullanıcıdan öğrenmek daha iyi oldu. Zaten monitöründe siparişini verdim 1280 TL'ye Acer 144 4ms Curved monitör aldım. Allah utandırmasın :)
    İnsanın ne düşündüğünün hiçbir önemi yokmuş, İnsanın ne yaptığının önemi varmış. Yani istediğin kadar kibar ol, doğru ol, dürüst ol eğer yaptıkların düşündüklerinle ters örtüşüyorsa "Sen kötü bir adamsın."
  • quote:

Orijinalden alıntı: UJohnLAue

Hocam teşekkür ederim yorumun için. Gerçekten kafamı çok kurcalıyordu, birebir kullanıcıdan öğrenmek daha iyi oldu. Zaten monitöründe siparişini verdim 1280 TL'ye Acer 144 4ms Curved monitör aldım. Allah utandırmasın :)
    Rica ederim,hayırlı olsun güle güle kullan kardeşim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: UJohnLAue

Hocam hayırlı olsun bende düşünüyorum. Gelirse mini bir değerklendirme yapabilir misin? Işık sızması falan.
  • Tabiki hocam ne demek. Yabancı sitelerden falan ben incelemelerini okudum. Kullanan insanlar falan olumlu bakmış 4ms konusunda biraz konuşulmuş ama tabi onlar için 10-20 dolar para değil yabancı forumlarda insanların dediği üstüne 30 dolar fazla koy 1ms al tarzında olmuş. Ama bizde 1250 TL fiyatı var iken en yakın 1500 TL'ye aoc'un var oda maşallah c sınıfı elektrik tüketimine sahip 144hz 1ms olması dışında herhangi bir özelliği yok bu yüzden bu monitör şuan türkiye' de uygun fiyatlı tek monitör olabilir. Curved, Va panel, 144hz olması falan f/p ürünü olabilir şuan.
  • UJohnLAue U kullanıcısına yanıt
    Hocalarım siparişimi dün itibariyle iptal ettim çünkü kafamda çok daha güzel bir monitör yer edindi. Birazdan konu açacağım monitör hakkında türkiye nadir bulunan hatta neredeyse tek sitede bulunan fiyatıda özelliklerine göre bir hayli güzel olan bu monitör' ü 2 gün içerisinde sipariş vermeyi düşünüyorum. Konuda görüşmek üzere.

Monitör :https://www.itopya.com/aoc-24-c24g1-2xhdmi-dp-vga-144hz-1ms-freesync-full-hd-curved-gaming-monitor-/

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.