Şimdi Ara

140 nabız aşırı mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
14.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 210dan sonra kalbin teklemeye baslar.140 150de durcak gibi hissedersi panik olursun ama gerek yok bir insan isteyerek kendine kalp krizi gecirttiremez fiziksel aktiviteyle

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Breaking Bad|Dexter|HIMYM|The Mentalist|Monk|Supernatural|The Walking Dead|Under The Dome|Family Guy|Fringe|Arrow|Prison Break

İlk 3 Listem: 1)Breaking Bad 2)Prison Break 3)Dexter
  • Penanggalan kullanıcısına yanıt
    Dikkat edin taşikardi olursunuz ne olduğunu anlamazsınız bile 160'ı geçmemeye çalışın, bu kadar zorlamanın bir faydası yok hocam.

Konu sahibine gelecek olursak yüksek değil, kanın oksijen taşıma kapasitesi yükselmiştir uzun süredir yapıyorsanız. Benimde kondisyon tutunca 50 - 55 civarlarına düşüyordu, siz biraz fazla tutmuşsunuz sanırım kondisyonu

AMD Ryzen 5 2600 - MSI B450 Gaming Plus - GSkill FlareX 2x8GB DDR4 3200Mhz - Zotac GTX1070 AMP! Edition - Western Digital 1TB 7200RPM -
    OCZ Vertex 460 120GB - Samsung 850 EVO 250GB -
    Logitech G103 - G402 - G930 - Corsair Carbide 500R - Corsair VS650
  • quote:

Orijinalden alıntı: Molotov Cocktail

Sporcu nabzı 60'tan aşağıda olabilir, bu durum normaldir.

60' ın altında nabız bradikardidir. Ölüm tehlikesi taşır. Tedavi gerektirir. Burada bu şekilde konuyu açan arkadaşı rahatlatmamız belki de ileride onun ölümüne yol açabilir. Bu durumda ne yapmayı düşürsünüz? Arkadaş 45 nabız demiş siz normal diyorsunuz??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Iphone 14 Pro Max Space Black- Apple Watch 7 45mm Midnight - iPad 6.th 9.7" - MSI GP66 -RTX 3070- Olympus OM-D E-M10 Mark III - 14-42mm - 40-150mm - Lenovo G27Q-20- Logitech G PRO X- Apple AirPods Pro 2
  • 45 miiii fıstıklı olsun hocam
  • Hocam lassaspor ile yokuş antrenmaninda, takıma uyup kendi kadansımın üzerinde çevirince yokuş uzun, ve tempo da çok yüksek olunca 215+ max 217 ile 3 dk gitmek zorunda kalmıştım, benim öncesinde yalnızken öltçüğüm max nabız 203'dü, tabi tek başımayken bu seviyede hırslanmamıştım hiç.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal dinlenme halinde nabız 60-100 arası olmalıdır, sporcularda bu değer biraz daha düşük olabilir. Spor esnasında ise nabzın 200e kadar yükselmesi normaldir. Ben yine de size bir kardiyoloji doktoruna gidip ekg çektirmenizi öneririm, kalbinizdeki iletimde bir blok olabilir.

Orijinalden alıntı: Penanggalan

koşu bandında 220 nabız görüyorum ben normal geliyor

oha kardeş kalp krizi nasıl geçirmedin

Iphone 14 Pro Max Space Black- Apple Watch 7 45mm Midnight - iPad 6.th 9.7" - MSI GP66 -RTX 3070- Olympus OM-D E-M10 Mark III - 14-42mm - 40-150mm - Lenovo G27Q-20- Logitech G PRO X- Apple AirPods Pro 2
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoNickMan

quote:

Orijinalden alıntı: Hallederizz

Normal. Ama 45 düşük haberin olsun

Hocam onu ben biraz araştırdım aynı tansiyon gibi nabzın da düşüğüne iyi diyorlar. Eğer nabzınız düşük ve siz bir gariplik hissetmiyorsanız sorun yok diyorlar yani ben kendimi bildim bilesin sakin biriyim zaten metabolizmam da yavaş biraz. O yüzden çok da kafaya takmadım.

Spor anında tansiyon 200ü bulabilir bu tıbbi bir şey. Ama 200 biraz yüksek rakam üst sınır gibi diyelim yani.

Tabi tansiyonun da nabzin da yükseği yerine düşüğünü tercih ederim ama ikisi de anormal bir durumdur ve vücuda zararları vardır. Yüksek tabii daha ölümcüldür

• nabzın düşük sporcu da değilmişsin doktora görünmelisin yük altında 200 lere varır

Orijinalden alıntı: TriLi

quote:

Orijinalden alıntı: Molotov Cocktail

Sporcu nabzı 60'tan aşağıda olabilir, bu durum normaldir.

60' ın altında nabız bradikardidir. Ölüm tehlikesi taşır. Tedavi gerektirir. Burada bu şekilde konuyu açan arkadaşı rahatlatmamız belki de ileride onun ölümüne yol açabilir. Bu durumda ne yapmayı düşürsünüz? Arkadaş 45 nabız demiş siz normal diyorsunuz??

Atletik kişilerin(genelde profesyonel sporcular) nabzının normalden düşük olması görülebilir.50 yada 45 gibi rakamlara düşebiliyor.Kalp çok çalıştığı için hipertrofiye uğruyor dolayısı ile gerekli kanı daha az atımda yollayabiliyor.Fizyolojik açıklaması var yani.

Could frame thy fearful symmetry?

• Kardeşim bende anlamıyorum nabız olaylarını normal nabız 65-70 arası yaşım 40 her pazar kış olduğu için yazın haftada 4 gün 11 km turum var 4 km baya %10-12 eğim benim nabzım 170-175 arası gidip geliyor son %17 lik eğimde 190-199 arasına çıkıyor. Allah'a şükür bir yan etkisini görmedim. Sizin nabız aralığınız bana kalırsa normal görünüyor.
    inanması güç xD
    145 bence az,kendini daha fazla zorlayabilirsin.
  • Aradan 2 yıl geçmiş konuyu açtığımı bile unutmuşum. Şuan bisiklet işinde biraz daha ciddiyim. En azından artık bir yol bisikletim var. Nabzım 5 dklık max efordan sonra 150 civarı. Dinlenirken hala 50 60 arası. Ekg'ye gir diyenler olmuş, tamamen bu durumdan bagimsiz girdigim ekg'de herhangi bir sıkıntı çıkmadı (6 ay once girmistim). Cevap yazan herkese tesekkurler.

Not: spor esnasindaki nabiz olcumlerim durduktan 30sn sonra yapilmis olcumlerdi yani tam guc uygularken belki daha yuksek olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoNickMan -- 9 Nisan 2019; 0:16:52 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.