Şimdi Ara

14 yaşında bir çocuk neden canına kıymaya kalkışır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
1.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kardeşim 14 yaşında ortaokul 8.sınıf öğrencisi çok çalışkan ve saygılıdır. Şu zaman a kadar hiç bir hatasını görmedim. Dürüst, duygusal, kalbi temiz biriydi ta ki dün akşama kadar..
    Sene 2013 detaylı detaylı anlatıyorum.

    Babamın şirketten bir kadınla dedikodusu çıktı, annemle babam sık sık tartışıyorlardı daha sonrada ayrıldılar, babam bizi terk etti, aylarca görmedim onu. Kardeşim ise asosyal oldu, psikolojik destek alıyordu.. bir gün okulda " annesi ile babası ayrılmış " diyerek dalga geçmişler, o sinirle benden 6-7 yaş küçük çocuğu tokatladım o kadar gücüme gitti ki, kardeşimin ezilmesi dayanamadım beyler.. tek arkadaşı ben ve babamdım, babamda gidince kardeşime ve anneme destek olmak bana kalmıştı.
    Kardeşimle neredeyse her gün konuşurdum, dertleşirdim.
    Kardeşim eski kardeşim değildi, değişimi fark etmiştim.
    Artık karşımda o deli, dolu afacan, çocuk yoktu. Asosyal, benimle bile konuşmayı kısa kesen, hatta cevap vermeyen yüzüme bile bakmayan, yabancı biri vardı karşımda.

    Sene 2016

    Kardeşim teog sınavına girdi ve çok kötü puan aldı.
    Teog açıklandığından beri odasına kapandı.

    Okuldan dönerken babam karşıma çıktı, karşı karşıya öylece 2 dakika birbirimize baktık.. gözlerim doldu, yaşattığı acıları düşündüm, üstüne atlamamak için kendimi tutuyordum.

    Amcamdan öğrendim, dedikodusu çıkan kadınla, annemle babam ayrıldıktan tam 2 ay sona evlenmişler! 2 aylan, 2 ay!
    2013 de evlenmişler, 3 yaşında bir kızı olmuş. 3 yıldırda yüzüne bakmıyordum zaten, ona olan kinim hiç bir zaman bitmedi..

    Üstüme doğru yürüdü, bana sarıldı, sarıldığı anda hıçkıra hıçkıra ağlamam bir oldu beyler, ne kadar acı yaşattıysada, hayatımızı mahvediysede ağladım, birbirimizin omuzlarında ağladık. " neden baba neden " dedim, öylece pişmanlıkla, yüzüme baktı.. telefon numarasını verdi ve gitti..

    2017 günümüz, şuan.

    Kardeşim çok kötü durumda, asosyal hayalet gibi. Sigara içmeye başlamış.. gittim güzelce neden sigara kullandığını sordum, cevap vermedi. Ben yanında değilmişim gibi duvara bakmaya devam etti.. ağzına tokadı yapıştırdım, daha liseye bile gitmiyor, 8. Sınıfta ve sigara.. o an kardeşime ilk kez el kaldırmamdı, daha öncesinde kardeşimle bir kere bike kavga etmemiştim, ilkdi..

    Dün akşam kardeşim evde yanlızken doğalgaz borusuna havlu asmış, havluyu kafasına geçirirken sandalyeden düşmüş ve kafasını çarpıp bayılmış. Annem eve girdiğinde öyle bir şeyle karşılaşmış, düşünsenize bir anasınız ve oğlunuz intihaar etmeye kalkıyor.. hastaneye nasıl gittiğimi hatırlamıyorum bile.. kafasına dikiş atmışlar. Psikoloğunu aradık, oda hastaneye geldi. Ve şuan bunları yazıyorum, arrık yapabileceğim hiçbir şey yok arkadaşlar, kardeşimi böyle görmek beni kahrediyor, annem perişan halde, babam desen " bir çocuğa analık yapamıyor " diyerek boş sallıyormuş, oha be adam! Evladın canına kıymaya kalkıyor, senin derdine bak.
    Okuduğunuz için teşekkür ederim, lütfen yardımcı olun arladaşlar, içimi size döktüm, büyüklerimden yardım istiyorum, nerede acaba yanlış yaptık? Bir dediğini eksik etmedik, 14 yaşında bir çocuk neden böyle bir şeye kalkışır.. herkese iyi akşamlar kendinize iyi bakın.

    GELİŞMELERİ EDİTLEYECEĞİM.







  • Git trollüğünü başka konuda yap. Burası ciddi bir konu
  • Kardeşim allah sabır versin çok üzüldüm ama elimizden gelen bir şey yok maalesef.
  • Hocam zor bi durum allah kolaylik versin.
  • Sağolun hocam.
  • Kendimi gördüm biraz ne yapmaniz gerektigini bilmesemde çok ustune gitmeyin fakat hep gözünuz ustunde olsun kendisine zarar vermesin
  • Hocam bu zor zamanlarınız da geçer illaki siz dirayetli olun Allah kerimdir. Kardeşinizi de bulabildiğiniz en iyi psikiyatra götürün derim çocuğun bu yaşta yaşadıkları kolay değil hep yanında olun destek olun aktiviteler yaptırın.
  • Hocam, kuzenimiz var ikiz, yan apartmanda oturuyorlar. Her dışarı çıktıklarında bizim kinide çağırıyorlar, her seferinde red ediyor, daha doğrusu konuşmadan odasına kapanıp kapısını kitliyor.. bir türlü kazanamadık onu. Ne yapacağım hiç bir fikrim yok..
  • Geçmiş olsun hocam Allah gönlünüzce versin. Çocuğa şiddet uygulamaya kalkmayin yarardan çok zarar olur. Sizden iyice uzaklaşır. Ortam değişikliği belki iyi gelir kardeşiniz için. Ona hala çocuk-ergen olduğunu ve her çocuk gibi eğlenmesi gerektiğini hatırlatın (çeşitli yollarla).
  • Ah be hocam, bir çocuğun isteyebileceği her türlü imkan elinde var, ama yapmıyor.. tüm gün odasında öylece oturuyor, geniş aileyiz, kuzenleri onunla ilgileniyor. Bir tek onlarla konuşuyor zaten, onlarlada tek tük konuşuyor.. şiddete gelince, ilk ve son vuruşumdu. Hala pişmanım keşke öyle bir şeye kalkışmasaydım. Bana karşı saygısını ve sevgisini yitirdi..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Speactra -- 3 Şubat 2017; 1:58:23 >
  • Kim soğan doğruyor konuda?
  • Çok geçmiş olsun öncelikle, umarım her şey gönlünüzce olur. Umutsuzluğa kapılmayın, sizin bu dönemde kardeşinize moral vermeniz gerekir, dirayetli olun.
  • İmanlıysanız ona ahireti ve Allah'ı anlatın. İntiharın gereksiz olduğunu anlatın. İntihar edenlerin çoğu bunu dikkat ve ilgi istediği için yapar, asıl amacı kendini öldürmek değildir bir kısmının.



    Ona bir hayat amacı/hedefi verin. Güzel örneklerle onu teşvik edin. Misal kasap çırağıyken şimdi marka olan nusreti yada başka başarılı insanları ona örnek gösterin. Gidip kasap olması için değilde hedeflediği işte en tepeye çıkması için bu örneği verin.

    İyi vakit geçirin ve mümkünse onu yanınızdan ayırmayın.

    Spora teşvik edin, takım sporları iyi olur. Olmazsa bireysel sporlar da oldukça iyidir, bu onu rahatlatır.
  • Onunla birlikte otur konuşmana gerek yok yanında olduğunu anlasın yeter
  • Desteğiniz için çok sağolun hocam, elimizden gelen her şeyi yapıyoruz, ama kardeşimi bir türlü kazanamadık. Bizi görmezden geliyor..
  • Kardeşinizin beyninde bi problem oldu mu düşmesinden ötürü?
  • Çogu türk gencinden var intihar isteği. Eğitim o kadar kötü durumda ki çocuklara o kadar yükleniliyor ki intiharı düsünmemeleri elde değil.
  • Mimar SaNAN kullanıcısına yanıt
    Desteğiniz için sağolun, hedefi avukat olmaktı, çok akıllı ve gözü açıktır kardeşimin, daha doğrusu öyleydi.. karakterinde avukatlık vardı, bir cümleyi siz söylemeden önce bitirirdi, çok zeki ve yaşıtlarından olgun bir çocuktu. Din konusuna gelirsek, muhafazakar bir aileyiz, herşeyin farkında. Ama neden böyle birşeye kalkıştı bilemiyorum, psikoloğuna geleceğim yok demiş, allaha şükürler olsun durumumuz iyi, özel liseye gönderebilecek durumdayız. Teog, sınav puanı gram umrumda değil, o yeter ki çabalasın, gayret göstersin. Elimden gelenin fazlasını bile yaparım. Keşke böyle olmasaydı..
  • Bu çomaristanda böyle krdşm daha bebeyken toplu sınavlara sokuluruz.Ayrıca teogu takmayın durumunuz varsa temel liseye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeforeIforget -- 17 Ekim 2018; 21:44:45 >
  • crazywinner3 kullanıcısına yanıt
    Bende öyle düşünüyorum, teog sınavında 15 temmuz sorusu bile sorulmuş! " ahmet yurdunu saran karanlık güçlerle savaşmak için direnmeye çıktı bilmem ne" bu yasa ne yasasıdır gibi bir soru vardı. Gencecik akıllara ekmeye çalışan kafanızı mikeyim!
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.