Şimdi Ara

14 saat aç ve susuz kalmak çok mu zor ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
71
Cevap
0
Favori
1.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orası doğru tabi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muamma 77 kullanıcısına yanıt
    Kısaca yemek yemiş oluyorsun yani değil mi hocam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Niye 14 saat aç ve susuz kalayım ki? Ben bekar adamım zaten normal bir günde 3 öğün yemeğim yok. Ne bulursam o. Zenginler, bolluk bereket içinde yaşayanlar oruç tutsun da açların halinden anlasın. Bekar adam zaten yarı açtır bana birşey katmaz.

Oruç tutanların iftarda neler yediğini de görüyorum. Sanırsın ziyafet çekiyor.

• Yoo neyi zor ki normaldede aç kaliyoz zaten bi bardak su içmemişiz ne olacak ki

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Buna hazırlıklı olmak için sürekli bu halde yaşamak gerekiyor, aksi taktirde vücut hemen yeni koşullara ayak uyduruyor. Mesela ramazan ortasıyla ramazan bayramı sonrası hem vücut çalışma şekli hem de insan psikolojisi değişiyor, ikisi de hemen yeni normlara ayak uyduruyor ve kısıtlı kaynaklarla yaşadığı günleri unutuyor, hatta çoğu insanda tekrar kıtlık yaşama ihtimali düşüncesi nedeniyle ramazan öncesine kıyasla daha fazla yeme isteği oluşuyor, hatta ve hatta bunun aynısını iftarda yaşayan insanlar ramazandan kilo alarak çıkıyor, tam bir survival psikolojisi ve kontrol edilmediğinde kolestrolü, karın yağlanmasına bağlı organ yağlanmasını, kan şekerini, kan basıncını etkileyen büyük bir sıkıntıya dönüşebilir. Tabi bunları oruç tutan nüfusun tamamına %100 uyarlamak imkansız ama eminim oruç tutan çoğu insan dediklerimi en az bir kez yaşamıştır.

• Oruç tutuyor musun?

• Muamma 77 kullanıcısına yanıt

Evet

• Allah oruç tutan tüm ümmetin oruçlarını kabul etsin inşallah

• işim gereği sabah 6 da servise biniyorum. Bu sebeple sahurdan iftara tüm oruç vaktinde ayaktayım. Hiç zor değil irade meselesi,bir noktadan sonra acıkmıyorsunuz bile.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.