Şimdi Ara

🇹🇷14 Mayıs 2023 Genel Seçim Ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi [12.CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN OLDU]☄️[ANA KONU] (1463. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
29.377
Cevap
108
Favori
801.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
103 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14611462146314641465
Sayfaya Git
Git
sonraki

🇹🇷14 Mayıs 2023 Genel Seçim Ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi [12.CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN OLDU]☄️[ANA KONU]

(En Son Oy Tarihi: 21.4.2024)
Giriş

Gitmeli.

Biat kulturu akpye ozgu bir seydir. Yukaridaki uyeyle farkim bu. 

Yoksa ben de onun gibi once deyip sonra inkar icin algiyla uste cikmaya calisirim. Ama bunu yapacak olsam akpli olurum. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 12 Haziran 2023; 18:3:6 >
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt
    O zaman AKP yi boşver 5 sene var gitmelerine. Önce dersim çetesinin gitmesi için çalış. Dersim çetesi gitmezse akpden kurtuluş yok bunu böyle bil.

Orada hdp var, tip var gitsinler oralarda yapsınlar siyasetlerini. Bir avuç geyin nikah kıyamamasını dert edinme boşver.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 12 Haziran 2023; 18:5:43 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Th3M4NIMAL kullanıcısına yanıt

İmamoğlu siyasete Chp de başlamış ve en alt kademelerden önce Chp Beylikdüzü İlçe Başkanlığına yükselerek devam etmiştir. İyi partiyle ilgisi yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel:

"Bırakın parti mensuplarını, oy veren vatandaşın bize “Değişin” deme hakkı var. Hatta oy vermeyenler de “Değişin de oy verelim” diyebilir. Bu süreçte bir kaç aday yarışabilir. Veya bir uzlaşı da mümkün olabilir. Yerel seçime doğru giderken, yani ekim kasım gibi CHP’nin yenilenip güçlenmesi lazım."

• - CHP’li 36 Belediye Başkanı, Kemal Kılıçdaroğlu’na destek olmak için bugün Ankara’da toplanma kararı aldı.

Halk TVtwitter
    “#SonDakika 36 Belediye Başkanı Kılıçdaroğlu İçin Ankara'da”
    https://twitter.com/halktvcomtr/status/1668510391171702784

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 13 Haziran 2023; 10:24:32 >
  • Böyle ana muhalefet partisi olduğu sürece akp bi 20 yıl daha kazanır.

• DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

HDP büyük sehirlerde aday çıkarırsa AKP kazanır büyük şehirleri.

• - Kılıçdaroğlu’ndan kendisini istifaya eden muhalif gazetecilere:

"CHP demokrasinin temel taşıdır. Gelen eleştirileri saygıyla karşılıyorum. Kalemini satmayan, haklı eleştiri yapan gazetecilere saygım var. Ama kalemini satan, onurlu davranmayan, kendini savcı ve yargıç ilan edip karar verenlerin gazeteciliğini sorgularım."

"Açıkça ifade etmek gerekirse kazanamadık. Bu ülkeye demokrasi getirene kadar yolumuza devam edeceğiz Asla vazgeçmeyeceğim. Gemiyi limana sağlam götürmek yine kaptanın görevidir. Kaptan olarak gemiyi limana sağlam götüreceğimi herkes bilsin."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 13 Haziran 2023; 14:56:27 >
  • - Seçim sürecinde yaptığı açıklamalarda "Basın her şekliyle özgür olacak" diyen Kılıçdaroğlu, kendisine yöneltilen "İstifa edecekmisiniz?" sorusuna "Siz hangi kanaldansınız?" diye cevap vererek sorulan soruyu yanıtlamadı.

Seçim 2023twitter
    “Soru: İstifa etmeyi düşünüyor musunuz? Kemal Kılıçdaroğlu: Hangi kanaldan geliyorsunuz?”
    https://twitter.com/i/status/1668597964313358347

Jahreintwitter
    “Kılıçdaroğlu ve 10 aralık çetesinin hakettiklerini bulmaları için artık yapabileceğimiz tek bir şey kaldı: İzmir’i kaybettirmek. Bunun bir mihenk taşı olacağına inanıyorum. Yoksa biz suratlarına tükürdükçe yağmur yağıyormuş gibi yapmaya devam edecekler.”
    https://twitter.com/jahreindota/status/1668590253026705408

Gemiyi alabora etme Kâfi yahu çekil işte ya çekil iyi hatırlan 74 Yaşındasın artık nedir yani 79 yaşında kazandın diyelim 84 yaşına kadar Sağlığın el verir mi? bunu da mı düşünmüyorsun hiç ayıp değil mi?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @Shiningeagles24

O bence “ya bir kere kazanırsam” modunda. 79’da kendini bir kez tatmin edip gözlerini rahat yummak istiyor belki de.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Yenilen pehlivan güreşe doymaz. Kazanana kadar burdayım diyor 😂😂

• Konudaki Ak Troller, CHP ve Kılıçdaroğlu olmazsa acaba bütün gün ne yaparlardı?

Yahu koyun dediler koydunuz işte, tadını çıkarın, maaşınızı zaten hak ettiniz, şimdi keyif zamanı.

Türkiye yüzyılını çılgınca, doya doya yaşayın, iliklerinize kadar hissedin inşallah.

Altay tankı var, Togg var, Kanal istanbul var, Nas var, uzaya 4 şeritli yol var, ingiliz pasaportlu ve bir sürü hakaret edilmiş Mehmet Şimşek var, kaldırmış giden dolar var, dur daha Nas yalan dolan var, Faiz kaldırıyor başını gidiyor var, 500 dolara asgari ücret zammı var, var dimi , Rabbim verdikçe veriyor.

Keyfini çıkarın, millet bahçelerinde yuvarlanın, hadi kolay gelsin.

• 1 önce farklı sayfalarda Kılıçdaroğlu için "Adaylığının zeminini hazırlamaya başladı, kendisi aday olduğu zaman şaşırmayın" demiştim ve hep taşlanmıştım zira geçen yıl forumda ve kamuoyunda genel kanı İmamoğlu yada Yavaş'ın aday olacağı, Kılıçdaroğlu'nun da bu isimleri yıpratmamak için hedef şaşırttığı algısı pompalanmıştı. Adaylık sürecinde beni en çok güldüren dönem ise Kılıçdaroğlu'nun son kertede "Ben Kemal, geliyorum" söyleminde dahi muhalif arkadaşların "Kılıçdaroğlu aday olmayacak, hedef şaşırtıyor" algısından çıkmamalarıydı. Kılıçdaroğlu aday oluncada ölesiye savunuldu, arkasında duruldu ve asıl sorunlar görmezden gelindi.

Geçen yıl CHP'nin yapılması gereken kurultayının bu yıla sarkıtılması (seçim sonrasına) Kılıçdaroğlu'nun niyetini çok net ortaya koymuştu aslında. şimdi ise benzer bir süreç yine yaşanıyor;

Kılıçdaroğlu çok kurnazca bir siyasi manevra yapma arefesinde. Kurultayı yerel seçim öncesine çekerek İmamoğlu'nun adaylığının önüne geçmek istiyor. İmamoğlu'da CHP'nin başına geçebilmesi için İBB'den istifa etmek zorunda. Kılıçdaroğlu'da dün yaptığı açıklamada belediye başkanlarının görevlerini yapması gerektiğini söylemesi bu anlamda niyeti net şekilde belli ediyor artık.

Muhtemelen kurultayda İmamoğlu ve Yavaş isimleri haricinde vitrin adayları Kılıçdaroğlu karşısında olacak ve Kılıçdaroğlu tekrar seçilecek. Vitrinde olacak isimlerden biriside Özel'in olacağı neredeyse kesin. Göstermelik bir adaylık tezgahlanıyor havası var.

Kılıçdaroğlu bu sefer kurultayda karşısından 2-3 isimin aday olduğu liderlik seçimine girecek ve daha öncesinde ayarladığı şekilde CHP liderliğini tekrar kazanarak kamuoyuna "Demokratik bir seçim süreci yaşadık, rakiplerim vardı ama parti beni seçti" diyerek koltuğuna tekrar oturacak.

Asıl film kurultay bittikten sonra başlar zira Kılıçdaroğlu ne İmamoğlu'nu nede Yavaş'ı tekrardan aday göstermeyecek. Bir noktada Kılıçdaroğlu kendisi adına CHP'nin başında durmasının faturasını yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara'yı kaybederek ödeyeceğinide biliyor zira HDP'nin de aday çıkarma kararı büyük şehirleri tekrardan kazanmayı çok güç hale getiriyor.

CHP'de bana göre tek sorun Kılıçdaroğlu değil. CHP'nin siyasi olarak yapısal bozulmalar içinde olması ve 10 Aralıkçı güruhun partiyi eline geçirip Kılıçdaroğlu'nu kullandığını düşünüyorum. Herşey çok netken aday olmaması gereken bir seçimde aday olması ve kaybetmesi, ardından partinin başında durma inadı sadece Kılıçdaroğlu ile değerlendirilecek bir konu değil. Kılıçdaroğlu bugün grup konuşması yapıyor, tüm partililer ayakta alkışlıyor. Yetmiyor 36 CHP'li belediye başkanı Kılıçdaroğlu'na destek veriyor?

Yani yaşanan bu süreçler normal olmadığı gibi muhalif kitlenin normal bir süreç isteğide görmezden gelinmesi ülke siyaseti için kara bir leke yaratıyor.

• Türkiye'de %7 barajı kalkmadığı,Parti delegelerini ön seçimle seçmediği sürece,Gerçek Türk siyasetçilerinin ortaya çıkması olanaksızdır.

Bu kısır döngüyü kırmak seçmenin elinde,%7 barajı umursamadan,oylar bölünecek korkusuna girmeden,gerçekleri söyleyen,değişken dünya'yı izleyen,siyasetini ona göre kuran partilere küçük diye bakmadan oy vermeli,destek çıkmalıdır.

Zafer partisi bunlardan biri,parası,tv'si,basını olmadan girdiği ilk seçimde seçmeni etkiledi,ama %7 barajı aşmasına yeterli olmadı

oylar bölünmesin,oyum boşa gitmesin,kazanacak adaya oy verelim propagandası bunun en büyük nedeni.

• - İBB Başkanı İmamoğlu yarın Ankara'daki CHP genel merkezine gelerek Kılıçdaroğlu ile görüşme gerçekleştirecek.

• - Seçim sürecinde Kılıçdaroğlu'na desteği ile sosyal medyada gündem olan ve seçimlerin kaybedilmesi sonrası Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi gerektiğini ve bunu yapmadığı sürece muhalefete destek vermeyeceğini söyleyen Sözcü Tv programcısı Fatih Portakal, Kılıçdaroğlu'nun bugün söylediği "Kalemini satan gazeteciler" açıklaması sonrası ateş püskürdü:

"Kalemini satanlar kimler isim verin..Ben alınmam, ben paramı alın terimle kazandım..Algı yaratıyorsunuz burada..Kimi kastediyorsanız cesaretiniz varsa söyleyeceksiniz ama o cesaret yok sizde. Çünkü o cesaret olmadığı için bu şekilde itibarsızlaştırma çalışıyorsunuz. Bugün onu dinlerken içinden Erdoğan çıktığını gördüm.."

EHA MEDYAtwitter
    “Fatih Portakal'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na: ▪Kalemini satanlar kimler isim verin ▪Kimi kastediyorsanız cesaretiniz varsa söyleyeceksiniz ama o cesaret yok sizde ▪Açıklayamazsanız yazıklar olsun size”
    https://twitter.com/i/status/1668667478908579842

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 13 Haziran 2023; 20:23:49 >

• - Cumhuriyet gazetesi yazarı Murat Ağırel, CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in genel başkanlık için aday olduğunu duyurdu.

• "PKK'nın kandildeki elebaşı Duran Kalkan, yayınladığı yeni videosunda CHP tabanını ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.6'lı masanın seçimi kazanmak uğruna seçim dönemidne sözler verdiği HDP ve PKK'lılar şimdi adeta CHP'nin iç işlerine karışmaya başladı."

video.haber7.com
    PKK elebaşı Duran Kalkan CHP tabanını ve Kılıçdaroğlu'nu böyle eleştirdi! CHP'yi dizayn ediyorlar...
    https://video.haber7.com/video-galeri/241251-pkk-elebasi-duran-kalkan-chp-tabanini-ve-kilicdaroglunu-boyle-elestirdi-chpyi-dizayn-ediyorlar

• 
Sayfa: önceki 14611462146314641465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.