< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
130 - 200 bin Arası Az Yakan Otomatik Araç Tavsiyesi
-
-
Megane 4 hb
Kia ceed veya hyundai i30
Ford focus
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-orjinalboyasiz-1.6-dizel-otomatik-874568793/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-onur-motorsdan-cam-tavan-rapid-takasli-915598991/detay
Biraz bakındım bunlar gözüme çarptı. Comfortline Golf'te bluetooth olmuyor, ekstra taktırman lazım ancak o 2. paylaştığım araç dikkatimi çekti. Onda highline'daki multimedia ve led arka stop grubu var. Enteresan. Sen daha detaylı bakarsın. Astra da çok sevmem ama tutulan bir araç. Seat Leon da baktım ama gençler çok tercih ettiği için tramerli veya hasar kaydı rakamları hoşuma gitmediği için vazgeçtim. 200.000 rakamına bunlar bulunabiliyor. 205.000'inden düşebilecekler bunlara dahil değil, o yüzden iyi bakman lazım.
Yukarıdaki arkadaşın dediği, Kia Ceed dizeli muadillerinden fazla yakıyor. Hyundai zaten Kia ile aynı motoru kullanıyor. Az yaktırabilen duymadım.
Megane 4 bak. Ben pek sevmediğimden ilgilenmedim. 1.3 tce benzinli şehiriçi 6 lt civarında yaktırabiliyorsun.
Focus'u eski focus değil, yine de bak.
-
Teşekkürler çok bilgilendirici olmuş. Çevremde dizel alacaksan sıfır al,2020 polo dsg comfortline 190 a bulunuyor diyorlar. Hatta 300 bine kadar kredili çıkabilme ihtimalim var. Satması kolay olması önemli değil fakat ne kadar piyasası olursa arsasında usta bulmak kolay oluyor. O yüzden dediginiz gibi vw düşünebilirim. Ikinci el dizel önerir misiniz? Benzinli mi bakayım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
1.6 tam otomatik Egea ya da Clio 4 al
Lpgli Mazda 3 ne kadar fazla yakabilir merak ediyorum . Çok az yaksın diyorsanız benzinli ise 1.0 tgdi 7 ileri Rio alın 6 7 litre yakar ortalama dizel isterseniz 308 .
Dizelde illa sıfıra gerek yok. Araçtan anlayan arkadaşların varsa, beraber bak, onların gözüne çarpar zaten. Polo'nun bu 2020 kasası güzel. Ancak comfortline değil highline bakmanı tavsiye ederim. Araçtan zevk alırsın.
300.000'e çıkmadan da sıfır veya sıfıra yakın tertemiz ve km düşük araç bulursun. Yalnız 200 bin üstüne b segment araç önermem. Bayilerin kampanyalarını kovalarsan uygun araç çıkar. Forumda sıfır araç kampanyaları ile ilgili konuyu takip et. VW'de aracı almaktan vazgeçenler var, bayide araç düşebiliyor şansa. Kafan karışsın istemiyorsan, belirli kriterlerin olsun. Sunroof, dijital klima, LED mercekli far, ısıtmalı-masajlı hafızalı koltuk hatta arka bağımsız süspansiyon falan bile önemli kriter sayılabilir. 1.0, 1.2, 1.3 motorlu araçlardan da korkma, yeni nesil motorlar performans olarak eskileri geçti.
Benzin ve dizel olayına kafayı takan çok insan var. Ne istiyorsun o önemli. Sessizlik ve rafinelik istiyorsan benzin. Hırıltısı güzeldir, özellikle yeni nesil 3 silindirlilerin. Rampada bile tork istiyorum, az yaksın dersen dizel. Dizel seslidir, titreşimi bir tık fazladır. Ancak yeni nesil dizellerde bu problemler kalmadı gibi bir şey. Dışarıdaki adam duyuyor yoksa içeri o kadar ses gelmiyor. Yalnız 3 silindirli dizellerde VW değil BMW bakman lazım, aşırı sesli ve titreşimli oluyor. Tabi burada şu var. Donanımlı araçların izolasyonları da fazla, haliyle bazı gözükmeyen farklar nedeniyle konforu etkileyen unsurları var. Kimi araçlarda kaput izolasyonu yoktur, motor arkasında izolasyon yoktur, sesi bariz içeride duyarsın.
Bakım fiyatlarına gelirsek, bence arada milletin abarttığı kadar fark yok. Ekstra'dan yakıt filtresi değişiyor diye kafa ütüleyeni gördüm. Kardeşim, sen de benzinli araçta buji değiştiriyorsun ona laf eden var mı? Dizelde enjektör değişiminin periyodu ile buji değişim periyodu zaten kıyaslanamaz bile.
Piyasa konusunda, ne kadar pahalıya aldıysan o kadar pahalıya satıyorsun. O yüzden benzinli mi mazotlu mu kıyasına fiyatı dahil etmiyorum.
Uzun yolda basa basa gitsen de dizelde 6 litreyi anca görürsün. Basmaktan kastım 150 üstü hızlar. Şehir içi kolay kolay 6'yı geçmez. 1300 kg araca 4.5, 1500 kg araca 5.9 yaktırmıştım, daha da kullansam azalırdı yani. 7 yaktırtanın araca garezi vardır. Benzinlilerin tüketimi de gücü de eskisi gibi değil tabi. 6 lt'yi görebilen benzinliler var. Misal 1.3 tce Renault Megane. Ancak hız arttıkça dizelle arasındaki tüketim farkını hissedilir derecede görürsün. Dizelde yakıtı düşünmezsin, her türlü az yakıyor, lt başına daha az ücrete daha çok km gidebiliyorsun. Çevreyi kirletiyorcu greenpeaceci arkadaşlara benzinli araçların da emisyonlarını kontrol etmelerini tavsiye ediyorum hep. Onlar da çok masum değil. Dizelde NOx gazlarını bertarafı problem olduğu için emisyonda sıkıntı yaşıyor. Ben çevremi seviyorum dersen benzinli al ama bana bu yüzden tercih her zaman komik geliyor.
-
10 yıldır 99 bin km kullandığım için lpg taktırmadım. Benzin ile şehir-içi 9-11 lt / 100 km, şehirler arası 7 - 9 lt / 100 km kullanıyordum. Ileride daha fazla kullanma ihtimalim olacak ve kaza riskim artacak araç ortak kullanılacağı için. Hatchback olursa ve daha piyasası olan parçası ucuz bir araç bulabilirsem benim için iyi olacak. Lpg taktırmakta bir seçenek ama bunu şimdilik düşünmüyorum. Alan kişi gönül rahatlığıyla taktiracaktir.
Ortak kullanım olacaksa doğru düşünceniz kaza vs durumlarda problem yaşarsınız. Fakat b segmenti araç alırsanız keşke çok yaksaydi ama satmasaydim diyeceksiniz en az yine c segmenti alın kesinlikle hatta ben olsam yinede satmazdım en azından huyunu biliyorsunuz aracın
Mazda 3 kadar dolu araç alamayacağıma eminim aynı fiyata. Ekstradan geri görüş ve arka kafa dayamalara ekran bile ekletmistik alırken. Ama nişanlım sedan kullanamam diyor. Ailesinde Golf 7.5 var. Kullandım güzel araç. Ona alışık ama o fiyatlara çıkma imkanım şimdilik yok. Araç fiyatlarının artmayacağını bilsem kışı bekler gelecek yaz bütçeme bakarım. Kışın çok gezmem zaten. Ama 3 ay önce yeni corsa en ust donanım indirimli fiyatı 220 bin TL iken şimdi 300 bin oldu. Ona göz koymuştum ama fiyatı uçtu gitti. Şimdi eylül gibi yeni zamlar gelmeden bir araca geçmem gerek gibi düşünüyorum. Mazda 3 kolay satamayacağıma da eminim. O yüzden ileride bütçeyi toparlarsam yine C segmentine geçebilmek için kolay elden çıkarılır araçlara bakıyorum. V40 gibi araçlarda iyi fakat pahalı. Hedefimde a3 var ama kredi çekesim yok. Bekli hata yapmış olacağım şuan kararsızım.
Dizel vs benzinli konusunda iyimserim. Ikisininde iyi yanları olduğunu düşünüyorum belirttiğiniz gibi. Bu yıldan itibaren, yılda 10 bin km değil 15 20 bin arasını yapacagimi öngörüyorum. Bu da nereden baksak 600 ile 800 litre arası daha çok benzin harcamak demek. Dizele geçip hem ilk 10 bin km yakıt masrafını düşürüp, hem devami içinde avantaja geçebilirim. Ev - iş arası 4 km. Ama tatilleri eskiden uçak otobüs ile yaparken şimdi ilk uzun mesafemi gelecek ay tekirdağ-antalya arası yapacağım araçla. Araç bugüne kadar Çanakkaleye, edirneye dahi gitmedi. Bu tür uzun yolculuklar yaptıkça, hem yaktığım yakıta, hem Mazda olması dolayısıyla yüksek km de satışının zorlaşacağına inanıyorum. O yüzden araçtan anlayan birine 100 bin olmadan satma düşüncem var.
Bmw'ye hiç bakmadım ne yalan söyleyeyim. Kazalı araç çıkar tereddütüm var. Şuan clio önerileri aklımı çeldi. Çok fazla var. Içime sinen bulabilirim gibi. Polo'nun comfort ve high arasında dış görüntü dışında bir farkı olduğunu bilmiyordum detaylı bakmamıştım. Sıfırında fiyat vergi dilimi dolayısıyla galiba çok fazla artıyor o yüzden hiç düşünmedim. Doğaya olan saygımı da çoğu yerde göstermeye çalışıyorum fakat ülkemiz koşullarında araca bunu yansıtacak gelirim mevcut değil. O yüzden şimdilik bu ekstra hassasiyeti göz ardı ediyorum. Ileride hibrid olsun elektrikli olsun umarım bu tür araçlara sahip olup karbon ayak izi az olan vatandaşlardan biri olabilirim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hocam alışır bence eşimle bende yaşadım aynı problemleri otomatik isterim dedi sürüyorsan araba bu dedim 1 hafta direksiyon dersi aldırdım şehir merkezinde otoparklara koy aracı dedim bmw mercedes vurma git duvara vur dedim kasko bile yaptırmadım şuan canavar gibi kullanıyor. Hatta geçenlerde aracını ben kullandım baskı balatası bitmiş aracı zor kaldırdım fakat o alışmış sürüyor. Gidin eşinize 2005 2006 clio alın 2 aracınız olsun biz öyle yaptık
Sıfır b segment yerine temiz c segmenti tercih ederim. Hele ki uzun yola gideceksen farkını çok görürsün. 220.000'lere en alınabilecek araç Golf ama arkadan itiş olsun, konfor olsun dersen BMW de bulursun mesela;
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-2015-model-orjinal-930571512/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-isitma-sanruf-zenon-geri-gorus-886327270/detay
-
C3 bakabilirsiniz.
İlanı tamamen örnek olması açısından atıyorum.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-sahibinden-2019-model-firsat-tertemiz-c3-926834230/detay
-
Teşekkürler açıklayıcı yanıtlarınız için. Kafamda ki düşünceler biraz daha netleşti. Bmw ve vw bütçeyi zorlarsam, olmazsa clio, rio, c3 arasında seçim yapacağım.
Hayırlısı ne ise o olsun. Herkese kazasız, belasız sürüşler diliyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X