Şimdi Ara

>> 13 YAŞINDA ! (980. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
38.993
Cevap
71
Favori
3.007.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
    Eray abi senin bünye alışık tuborg'a ama bizim gözümüz alışık değil Hafta sonu fotograflardan esinlendik yine

Abi verdiğin linkte senin başka topiclere attığın mesajlarda görünüyor, onların yukarı çıkmasında azda olsa seninde payın var

Elden geldiğince bizde buradalardayız bu akşam
  • s.a forumdaşlar bu hi-ex fabrikası bizim evin karşısında bilen bilir GEBZE ye giderken e-5 in kenarında feniş diye geçer adı
    ANKARALI

BİR SEVDAMIZ VAR ONUN İÇİN
    BURDAYIZ
  • quote:

Orijinalden alıntı: BmCpRo827

quote:

Orijinalden alıntı: ScaniaR420

http://www.turkcadcam.net/rapor/ASKAM-Fargo-Hi-Ex/index3.html
    http://www.turkcadcam.net/haber/2005/11.html

Okuyun askam'ın özellikle de hi-ex'in gelişimiyle ilgili bilgiler var.
    3.sayfada hi ex prototipi var resim tam çıkmamış ama ilginç bir model olacakmış ,eğer üretrilseymiş...

Severim böyle şeyleri okumayı.

1. sayfadan başlayalım bakalım okumaya...

Bu arada nerelerdesin böyle ? MSN'de falan yoksun.

Okumayı bitirdim.

Hi-ex hakkında bilmediklerimizi öğrenmiş olduk.
    Sırf aracın içine binerek, kullanarak veyahut da yolda görerek aracın hakkında bilgi sahibi olunmuyor. Bu tarz yazılar çok önemli.

İlginçtir ki, hiçbir üreticinin bu zamana kadar bu kadar detaylı olarak sırlarını paylaştığı bir yazı okumamıştım.

Yazıdan çıkardığım sonuç; istenildiği zaman 8 ay gibi kısa sürede baştan savma araçtan ziyade, Hi-ex gibi bir araç yapılabiliyormuş.

Hi-ex'in fazla tutulmamasının sebebi bence aracı zamansız sürdüler piyasaya. En azından 2004 yılında süreceklerine, 2002 yıllarında sürseydiler, yani top farlı FOKOŞ'lar piyasaya çıkmadan bu aracı yapsaydılar durum eminim ki farklı olurdu...

Yazık oldu bu firmaya, bu araca...

İlgimi çeken kısımlar ise aşağıda;
    quote:

FARGO Hi-Ex Projesi'ne nasıl başladınız?

Erdinç Karaüç: Tamamıyla farklı gözüken ve müşteri taleplerini karşılayabilen yeni bir kamyon geliştirme konusunda yönetim bize çok büyük destek verdi. Bize "siz istediğiniz gibi yapın, biz size sıkıştığınız yerde destek vereceğiz" dedi. Oturup, herkese görev tanımı yaptık...

quote:

Fargo Hi-Ex için temelde hangi fonksiyonel değişiklikler yapıldı?

Erdinç Karaüç: Biz bütün bayilerle konuştuk. Onlar genelde aracın alt yapısından memnundular. Kabin kısmında değişiklik yapılması gerekiyordu. Kabin kısmı dardı. Mercedes'le kıyaslıyorlardı. Mercedes'te çift yatak var. Bizim araçlarımızda ise yer darlığı sebebiyle şoför yatarken muavin yatamıyordu. Birisi otelde kalmak zorundaydı... Artık aracın çift yatağı var ve aynı zamanda yatakların olduğu bölüm piyasadaki en yüksek taban-tavan mesafesine sahip.

quote:

Şoför koltuğunun ve direksiyon yerleşmesinin ergonomik analizleri için bir çalışma yapıldı mı?

Erdinç Karaüç: Direksiyon ve yolcu koltuğunda türettiğimiz araçtaki mevcut durumunu aynen koruduğumuzdan yeni bir çalışma yapma gereği duymadık. Zaten yeni aracın gerçekleştirilmesi için bize 8 ay gibi kısa bir süre verilmiş olduğu için buna kaynak da ayıramazdık.

quote:

Aracın piyasaya çıkabilmesi için çarpışma, devrilme vb. hesaplarının veya testlerin yapılması gerekti mi?

Erdinç Karaüç: Ülkemizde çarpma ve devrilme gibi testleri ihtiva eden AB regülasyonları zorunluluğu olmadığından, ayrıca yeni modeli, gerekli testleri zaten sağlamış mevcut bir araçtan türettiğimiz için buna gerek duymadık. Sıfırdan kabin tasarımı yapılırsa sonlu elemanlar ve testler yapmak mutlaka gerekecektir.

quote:

Karar safhasında bayilerinizle bir toplantı yaptınız mı? Onlardan bilgi aldınız mı?

Erdinç Karaüç: Karar safhasında projenin gizliliği açısından bayilerimizle böyle bir çalışma yapamazdık. Zaten daha önce ASKAM Geleceğe Bakış Toplantıları'nda "Müşterilerimiz ne istiyor? Neden şikayet ediyor?" diye bayilerimizden elde ettiğimiz bilgiler mevcuttu. İki modelin gerçek ölçekli prototipini imal ettik. Satış grubuyla üst yönetim bu prototipleri gördü. Sonuçta onlar birine karar verdiler.

quote:

Bu modeli piyasaya sürdüğünüz zaman nasıl tepki gördünüz?

Erdinç Karaüç: İlk lansmanımızı Çeşme'de yapmıştık. Bütün bayilerimizi topladık ve bayilerimizin hepsi şaşırdı. Yani onlar böyle bir değişim beklemiyorlardı. Şimdiye kadar nasıl bir değişiklik olduysa onları beklediklerini söylediler. Bu, yenilenmiş eskilerinden tamamıyla farklı modeli karşılarında gördüklerinde onlar da çok şaşırdı ve çok hoşlarına gitti.

quote:

Anlaşılan Fargo Hi-Ex artık hem fiyat hem de tasarım açısından rakiplerini zorlamaya başladı?

Erdinç Karaüç: Evet, öyle oldu. Tasarım açısından çok iyi bir araç oldu. Hem de yerli üretim olduğundan fiyat konusunda diğer rakiplerimize göre daha makul bir fiyatla satışa sunar olduk. Bu yüzden rakipler fiyat kırmak zorunda kaldı.

Orijinalden alıntı: tyanali

İyi akşamlar DHHK ahalisi
    Eray abi senin bünye alışık tuborg'a ama bizim gözümüz alışık değil Hafta sonu fotograflardan esinlendik yine

Abi verdiğin linkte senin başka topiclere attığın mesajlarda görünüyor, onların yukarı çıkmasında azda olsa seninde payın var

Hoşgeldin DİNÇER...

Market yakınsa "kap, gel" diyeceğim.

Diğer topicler dost yahu, sırf 1.'lik uğruna onların gönlünü kırmayalım ?

Ama kafaya koydum; bu gece geceğim Hafif Ticarileri.

Orijinalden alıntı: canberk erhal

s.a forumdaşlar bu hi-ex fabrikası bizim evin karşısında bilen bilir GEBZE ye giderken e-5 in kenarında feniş diye geçer adı

Aleykümselam.

Fabrikada hareketlilik var mı ? Yani bahçesinde falan yeni araçlar gördüğün günler oluyor mu ? Belli mi olur, belki tek tük birşeyler üretiyorlardır.

Piyasada da ASKAM hakkında "Üretim durdu" tarzı haberlere rastlayamıyoruz, en azından iflas etsen bile bir açıklama yapar insan.
    Ya da ben rastlamadım.

quote:

İyi akşamlar DHHK ahalisi

Hoşgeldin DİNÇER...

Market yakınsa "kap, gel" diyeceğim.

Diğer topicler dost yahu, sırf 1.'lik uğruna onların gönlünü kırmayalım ?

Ama kafaya koydum; bu gece geceğim Hafif Ticarileri.

Beni bu topicler sarhoş etti diye şiir yazacağım sonunda o olacak Bana müsade o zaman, emir büyük yerden.

Dost topicleri kırmak olmaz zaten abi, espri bizimkisi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoMeyon_hastası

Eray abi hoşgeldin artık biraz yüklenmenin zamanı gelmiş olmuyor 6. lik has kamyonculara yakışmaz yapıştıralım solu

Hoşbulduk, sen de hoşgeldin.

Beni bu topicler sarhoş etti diye şiir yazacağım sonunda o olacak Bana müsade o zaman, emir büyük yerden.

Beni de şiirindeki "Baş sarhoş" yap.
    Baş Sarhoş Eray aga sağolsun.

Sen nevaleyi kap, ben de birazdan uçarım Ahmet Aga'nın büfeye.

Fuji'yi de suça ortak et.
  • >>  13 YAŞINDA !

Orijinalden alıntı: canberk erhal

abi en az 2 senedir bir hareketlilik yok fabrika öylece duruyor

Yazık adamların emeklerine...

Sen baştan bir araba çıkar piyasaya, o da yetmesin Fargo Fora'yı çıkar; sonra da böyle bomla.

Finansal sıkıntıları mı var bilmiyorum ama Hi-ex'ler yollarda tek-tük görünen araçlar değildi, yine de tutuluyordu.
    Hi-ex'ten bekledikleri parayı bulamadıkları gerçek ama fabrikayı kapatmalarına anlam veremedim.

Yine de bilemeyiz fabrikanın iç yüzünü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoMeyon_hastası -- 6 Temmuz 2010; 21:19:12 >

BİR SEVDAMIZ VAR ONUN İÇİN
    BURDAYIZ
  • >>  13 YAŞINDA !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BmCpRo827 -- 6 Temmuz 2010; 21:20:14 >
  • quote:

quote:

Beni de şiirindeki "Baş sarhoş" yap.
    Baş Sarhoş Eray aga sağolsun.

Sen nevaleyi kap, ben de birazdan uçarım Ahmet Aga'nın büfeye.

Fuji'yi de suça ortak et.

O şiiri yazmak için çok şişe dökmek gerekir ki bende öyle olsa bile çok zor
    Operation completed bu arada .. Fuji kazaya kurban gitmesin sonra abi
  • quote:

İşlem tamamsa, ben de büfeye doğru yol alayım.

Yahu, sofrayı kur ve ardından bir poz çek, bırak bir kenara.
    Hep ben içki fotoğrafları paylaşıyorum, millet alkolik sanacak.

quote:

İşlem tamamsa, ben de büfeye doğru yol alayım.

Yahu, sofrayı kur ve ardından bir poz çek, bırak bir kenara.
    Hep ben içki fotoğrafları paylaşıyorum, millet alkolik sanacak.

Tamamda alkolu nereden çıkardın abi, yaz aylarında serinlemek için meştubat bunlar.
    Fotograflama konusuna el atalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyanali -- 6 Temmuz 2010; 21:53:49 >
  • İyi akşamlar.Bu akşam 2'ye kadar beraber yol alırız.Bende burdayım..

Tamamda alkolu nereden çıkardın abi, yaz aylarında serinlemek için meştubat bunlar.
    Fotograflama konusuna el atalım

Tabi canım...

Ben de aldım nelavemi(!) Coca cola, Sultani, Biskrem, Dankek... Çok bozulmuşuk bu sıralar, içki yasakmış. Ah merdane ah.
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.