Şimdi Ara

>> 13 YAŞINDA ! (486. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
38.994
Cevap
71
Favori
3.015.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: BmCpRo827

Mehmet bey, künefelerden bizde yiyebilecek miyiz acaba ?

Canınız sağolsun beyim, sizden kıymetli mi; adresi verin hemen göndereyim.

Maşallah iyi takip ediyorsunuz. Fakat eğer seviyorsanız kesinlikle tavsiye ederim, aldığınıza değiyor. Kargo ücretini ve yanında gönderilen hediyenin fiyatını da düştüğünüz zaman bir tanesi 1.65 TL gibi bir fiyata geliyor ki, gerçekten çok ucuz.

Ben üniversiteyi Adana'da okudum, orada da maşallah bu künefe lezzeti sevdasına bir tutulduk, o oldu, her yerde illa künefe arar, yeriz. Hele DH'de böyle bir şeyi görünce de balıklama atladım...

quote:

Mehmet Bey pek düşkündür midesine.

Mideye düşkünlük demeyelim de, lezzete düşkünlük diyelim. Ama bu da kaçınılmaz olarak mideye düşkünlük ve şişkinlik olarak yansıyor.

Farklı yerlerin farklı lezzetleri konusunda az buçuk kendimize yetecek kadar tecrübemiz vardır.

Mesela "Salihli'nin üzümü Alaşehir'in üzümünü döver" gibi...

-----------

Hoşgeldiniz Özgür bey, ben de Salihli'yim efendim, saygılarımı sunarım...

Orijinalden alıntı: Lukunku

[

-----------

Hoşgeldiniz Özgür bey, ben de Salihli'yim efendim, saygılarımı sunarım...

Hoşbulduk, çok memnun oldum Mehmet Bey. "Salihli'nin üzümü Alaşehir'in üzümünü döver" konusuna gelince ayarlarız bir maç kim kimi yenerse bizde onu yeriz. Sorun değil yani İkiside aynı memleketin üzümü yabancıya gitmez. Saygılar bizden size...

Maşallah iyi takip ediyorsunuz. Fakat eğer seviyorsanız kesinlikle tavsiye ederim, aldığınıza değiyor. Kargo ücretini ve yanında gönderilen hediyenin fiyatını da düştüğünüz zaman bir tanesi 1.65 TL gibi bir fiyata geliyor ki, gerçekten çok ucuz.
    Ben üniversiteyi Adana'da okudum, orada da maşallah bu künefe lezzeti sevdasına bir tutulduk, o oldu, her yerde illa künefe arar, yeriz. Hele DH'de böyle bir şeyi görünce de balıklama atladım...

Düşünmeniz yeter efendim..
    İkinci el bölümünde gezinirken künefe ilanı dikkatimi çekti. Biraz göz gezdirmiştim.
    Ardından sizin profilinize baktım. Baktım ki ne göreyim ? Mehmet Bey özlemini dindirmek için forum sitelerine başvurmuş.
    Sizde beğenirseniz çaresine bakarız künefe işinin.

quote:

Mideye düşkünlük demeyelim de, lezzete düşkünlük diyelim. Ama bu da kaçınılmaz olarak mideye düşkünlük ve şişkinlik olarak yansıyor.
    Farklı yerlerin farklı lezzetleri konusunda az buçuk kendimize yetecek kadar tecrübemiz vardır.

Lezzetlere hiç girmeyelim demek isterdim bu saatte ama; cümlenizdeki ilk kelime yani "Mideye" kelimesini, midye olarak okudum. Canım nasıl midye çekti..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BmCpRo827 -- 31 Ağustos 2009; 22:01:11 >

>>  13 YAŞINDA !

>>  13 YAŞINDA !

quote:

Düşünmeniz yeter efendim..
    İkinci el bölümünde gezinirken künefe ilanı dikkatimi çekti. Biraz göz gezdirmiştim.
    Ardından sizin profilinize baktım. Baktım ki ne göreyim ? Mehmet Bey özlemini dindirmek için forum sitelerine başvurmuş.
    Sizde beğenirseniz çaresine bakarız künefe işinin.

Ramazan boyunca kampanyaları var, hatta sitelerinde farklı lezzetleri de var. Lokantada taze yediğiniz gibi olmuyor ama, her lokantada da Antakya işi yapılmış ve özel peynirli künefeyi bulamıyorsunuz. Ben beğendim, eğer özel lezzetlerin takipçisiyseniz size tavsiye ederim.

Balıkesir'de de özellikle koyun peyniri ile yapılan ve az şekerli höşmerimleri arar bulurdum.

quote:

quote:

Lezzetlere hiç girmeyelim demek isterdim bu saatte ama; cümlenizdeki ilk kelime yani "Mideye" kelimesini, midye olarak okudum. Canım nasıl midye çekti..

İzmir......

Kordon..........

Fuar..........

Yeni BMC............

Midye.........

Balık ekmek...........

Deniz............

.......

........

• Ramazan boyunca kampanyaları var, hatta sitelerinde farklı lezzetleri de var. Lokantada taze yediğiniz gibi olmuyor ama, her lokantada da Antakya işi yapılmış ve özel peynirli künefeyi bulamıyorsunuz. Ben beğendim, eğer özel lezzetlerin takipçisiyseniz size tavsiye ederim.

Balıkesir'de de özellikle koyun peyniri ile yapılan ve az şekerli höşmerimleri arar bulurdum.

2-3 yerde yediğim ızgara, Tan tesislerinde yediğim "ekmek kadayıfı ve üzerine manda sütünden yapılmış kaymak" harici pek özel tatlara düşkümlüğüm olduğu söylenemez.
    Halbuki yanı başımızda tatlı diyarı var. Hoşmerim, pamuk helva, ballı gofret, pişmaniye....

İzmir......

Kordon..........

Fuar..........

Yeni BMC............

Midye.........

Balık ekmek...........

Deniz............

.......

........

Bir kaç parça birşeyler eklemek şart ama ramazan işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BmCpRo827 -- 31 Ağustos 2009; 22:24:46 >

Sol ön (2008'in 0 kırkayak lastikleri)
    >>  13 YAŞINDA !

Sol çeker
    >>  13 YAŞINDA !

Sağ çekerlerin durumu şimdilik iyi.
    >>  13 YAŞINDA !

Ama benim kumanda düğmelerim düz kiiii...

Bence biraz daha dikkatli bakın, ben görebiliyorum düzensizliği. Dörtlü flaşörün üst bitiş noktaları, sol tarafındaki far düğmesinin üst çizgilerinin oturduğu yer ile olan uyumu...

Peki, sustum.

--------------

Ekmek kadayıfı Bolulu Hasan usta'da yenir, ama kaymak da illa Afyon'un hakiki camız kaymağı olmalı. Her ikisini bir türlü denk getiremedim,

Afyon'da ekmek kadayıfı vardır, fakat güzel yapamazlar, Afyon'da bir alışveriş merkezlerinde BHU'nun yerleri olduğunu duydum, fakat malesef orada da İzmir'den gönderilen kaymağı kullanıyorlarmış. Nasip olur da bir gün Afyon'dan geçersem, şöyle bir şey var aklımda, bir mandıradan hakiki camız kaymağını paket olarak alacağım, BHU'ya gidip ekmek kadayıfı siparişi verip tabağa kendim o kaymağı ekleyeceğim. O zamanki lezzeti merak ediyorum.

Izgara da her yerde yapılır, ama lezzetli ve gerçek kekikle büyümüş yumuşak kuzu etini, doğru şekilde pişiren yer olarak sadece yakınlarımda bulunan Menekşe Et galerisini gördüm. Şimdilik oraya devam, yenisini buluncaya kadar.

Buralarla ilgili yeni fotoğraf yok, nasipse daha sonra...

Bence biraz daha dikkatli bakın, ben görebiliyorum düzensizliği. Dörtlü flaşörün üst bitiş noktaları, sol tarafındaki far düğmesinin üst çizgilerinin oturduğu yer ile olan uyumu...

Peki, sustum.

Eee,ııı... Evet haklısınız şimdi farkettim. Kabin içi aydınlatma düğmesinin sol tarafı birazcık yukarıda.

quote:

Ekmek kadayıfı Bolulu Hasan usta'da yenir, ama kaymak da illa Afyon'un hakiki camız kaymağı olmalı. Her ikisini bir türlü denk getiremedim,

Afyon'da ekmek kadayıfı vardır, fakat güzel yapamazlar, Afyon'da bir alışveriş merkezlerinde BHU'nun yerleri olduğunu duydum, fakat malesef orada da İzmir'den gönderilen kaymağı kullanıyorlarmış. Nasip olur da bir gün Afyon'dan geçersem, şöyle bir şey var aklımda, bir mandıradan hakiki camız kaymağını paket olarak alacağım, BHU'ya gidip ekmek kadayıfı siparişi verip tabağa kendim o kaymağı ekleyeceğim. O zamanki lezzeti merak ediyorum.

Izgara da her yerde yapılır, ama lezzetli ve gerçek kekikle büyümüş yumuşak kuzu etini, doğru şekilde pişiren yer olarak sadece yakınlarımda bulunan Menekşe Et galerisini gördüm. Şimdilik oraya devam, yenisini buluncaya kadar.

Buralarla ilgili yeni fotoğraf yok, nasipse daha sonra...

Burada da Bolulu Hasan Usta'nın bayisi var ama maşallah bayağı kazık.
    En son hatırladığım kadarıyla bir yıl öncesinme tavuk göğüsüne 10 lira diyorlardı.
    Burada da sanmıyorum ki Afyon kaymağını kullansınlar. Buraya da İzmir'den geliyordur.

Biz sizin kadar lezzet uzmanı olmadığımız için, sizin açtığınız yoldan geliyoruz.

Çok albenili oldu böyle.
    >>  13 YAŞINDA !

Orijinalden alıntı: FreeTURK76

Bu gidişle sizi Bmc mühendisi olarak fabriada görürsek şaşmayalım. Arabanın kurcalanmadık yeri kalmadı.

Nerdeee.. Ben o fabrikaya girdiğim hafta şutlarlar beni. Dayanabilir miyim ben o fabrikadan size bilgi sızdırmadan ?
    Zaten hayatımda bir sefer girdim oraya. Bir güzel yemekhanede yemek de yedim. Onun üzerinde de 8 yıl geçti. Hafızamda pek birşey kalmadı maalesef. Hafızamda birşeyler kalsaydı ballandıra ballandıra anlatırdım..

Gelelim asıl konuya.
    Aslında bugün amacım o civataları da söküp, vitesi komple çıkarmaktı ama dertsiz başımızı derde sokmayalım dedim öylece bıraktım. Birde yerine takamayız, bir bakmışık yolda vites elimizde.. Uğraş dur sonra..

>>  13 YAŞINDA !

quote:

Bu gidişle sizi Bmc mühendisi olarak fabriada görürsek şaşmayalım. Arabanın kurcalanmadık yeri kalmadı.

Nerdeee.. Ben o fabrikaya girdiğim hafta şutlarlar beni. Dayanabilir miyim ben o fabrikadan size bilgi sızdırmadan ?
    Zaten hayatımda bir sefer girdim oraya. Bir güzel yemekhanede yemek de yedim. Onun üzerinde de 8 yıl geçti. Hafızamda pek birşey kalmadı maalesef. Hafızamda birşeyler kalsaydı ballandıra ballandıra anlatırdım..

Gelelim asıl konuya.
    Aslında bugün amacım o civataları da söküp, vitesi komple çıkarmaktı ama dertsiz başımızı derde sokmayalım dedim öylece bıraktım. Birde yerine takamayız, bir bakmışık yolda vites elimizde.. Uğraş dur sonra..

Aman aman fazla da derine inmemek gerek. Aslında sizin elinizden kurtulmaz hallederdiniz ama bi aksilik olur maazallah vitessiz kalırsınız yolun ortasında.

Parça fiyatlarına gelince gerçektende ayna işte kaça mal ederki insan bunu o kadar para ister. Ben bunu hiç anlamam.

Burada da Bolulu Hasan Usta'nın bayisi var ama maşallah bayağı kazık.
    En son hatırladığım kadarıyla bir yıl öncesinme tavuk göğüsüne 10 lira diyorlardı.
    Burada da sanmıyorum ki Afyon kaymağını kullansınlar. Buraya da İzmir'den geliyordur.

Biz sizin kadar lezzet uzmanı olmadığımız için, sizin açtığınız yoldan geliyoruz.

Yok canım ben lezzet uzmanı falan değilim, bu konuyla ilgili önceki sayfada yazdığım yazıda da belirttiğim gibi, sadece kendime göre bir şeyler biliyorum. Başkalarına akıl verecek kadar değilim, haddimi bilirim...

BHU; fiyatları epey artırmaya başladı, bununla birlikte kalitesi de biraz düşmeye başladı, ama bazı lezzetleri hala ilk zamanki güzelliğinde. Mesela ekmek kadayıfı gibi.

Fotoğrafları parça parça yükledikten sonra ne anlamı kalacak ki zaten gezi fotoğraflarını paylaşmanın ?
    Örneğin Çanakkale'ye gidiyorsun yolda ıvır zıvırı çekiyorsun. Aradan 2-3 gün geçiyor, o gün çektiğin şehitlik fotoğraflarını koyuyorsun.. Ne anlamı kalır ki bunun ? Kim o zamanki şevkle fotoğraflara bakar ?
    Benim bu olaya bakış açım böyle şahsen.

Bugün bende hep arabanın detaylarına çalıştım. Bu akşam benden iş beklemeyin.

.
    Valla abi uzun yol stresli oluyor gelincede en az 2 gun kendimi toparlayamıyorum onun icin bi suru resim köşeye ayrılmış şuan imza cak upload et bi zor geliyor bi bilsen eski tadım kalmadı önceden böylemiydim ahh.
    Eray abi tan flnde kalmadı artık orayı devretmiş gecen hafta ordaydık Özdemir tesisleri olmus artık.
    Özgur abi hoş geldin.
    Bende başlayayım hi-ex ayrıntılarına artık dışdan görmek yetmiyor artık.
    Mehmet abi cadır dürüşü fln demişssin babamda öyle 2 saatte dürer cadırı baba kim gorecek bunu ne özeniyon bu kadar oğlum dürmeyi bilmiyosun bari sesini cıkarma der dürdüğüm cadırı beyenmez
    Afyonda abi Sandıklı tarafında ocak başı var sağda hakiki camız kaymağı ve ekmek kadayıfıda cok guzeldir tavsiye ederim.
    Şimdi yolda olsaydım akşam bi ızgara ustune 2 3 bardak cay sonra yola devam gece 12 1 gibi isteğe baglı tatlı ağzımız tatlansın sonra yine bi kac bardak cay cerezimizide aldıkdan sonra babamın oraya uraya dokme laflarını dinleyerek guzel bir gece yolculugu ne iyi giderdi.

BMC konusu acılmışken gecen gunlerde kola almak icin 1 lira attım atmaz olaydım makine bozuk boşa gitti ama BMC ye helali hoş olsun dedik icimize attık.Cerentur dada o oyuncaklardan almak icin atmışdım 1 lira oda boşa gitmişdi aklınızda bulunsun cerenturda o aletlere para atmayın boşuna Gebze garajındada 1 lira atıyorsun jeton kısmına hemde illaki yeni 1 lira olucak yoksa calısmıyor yarım saate dedem zamanından kalan pc lerde msn acılmasını bekliyosun icimi dökdüm sonunda aklımda kalanlar konya garajına kurban olsun marmara nakliyecileri nete bile beleş girebiliyoruz orda en azından ortam temiz

∂н нαѕ кαмуση¢υℓαя gяυвυ
    NAZİLLİ Lİ...
    ѕαℓтαηαт вιттι, кяαℓ ѕüяgüη∂є!...
  • quote:

Parça fiyatlarına gelince gerçektende ayna işte kaça mal ederki insan bunu o kadar para ister. Ben bunu hiç anlamam.

Ee Scania TR dispiratörü Doğuş Otomotiv. Hiç şaşırmak lazım.
    Bulduğu zaman sömürüyor milleti.
    Sırf bu yüzden Scania'dan soğudum.

Yok canım ben lezzet uzmanı falan değilim, bu konuyla ilgili önceki sayfada yazdığım yazıda da belirttiğim gibi, sadece kendime göre bir şeyler biliyorum. Başkalarına akıl verecek kadar değilim, haddimi bilirim...

Bu konuda üstadımız olduğunuz bir gerçek ama..
    Bunu saklayamazsınız.

Orijinalden alıntı: SCN_Driver
    Valla abi uzun yol stresli oluyor gelincede en az 2 gun kendimi toparlayamıyorum onun icin bi suru resim köşeye ayrılmış şuan imza cak upload et bi zor geliyor bi bilsen eski tadım kalmadı önceden böylemiydim ahh.

Stres falan hikaye.. Zaten kaç aydır bir slayt yapacaksın bir türlü yapamadın.
    Paylaşmak insanın içinde olsun her türlü paylaşımı yaparsın.
    Yorgun olsam bile yılmıyorum etmiyorum fotoğrafları imzalayıp, yeri gelince 90 tane fotoğrafı upload ediyorum..

Salı günü dönmezsem, bilin ki standları satıp, Doğu'ya kaçtım.

Herkese iyi geceler dilerim.
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.