Şimdi Ara

13,3 inch Monster Huma H3 V1.1 konusu. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
5.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kullanım süremde bir değişiklik yok. Aynı kullanım şartlarında sürelerde dayanmaya devam ediyor. Batterycare yazılımını henüz denemedim tabi. Denediğim vakit yazarım.Şu sıralar sisteme mümkün mertebe kullandıklarım harici yazılım kurmak istemiyorum. İzlediğim bazı özellikler var. Arka planda çalışan işlemler vs. Takip ediyorum. İşlem merkezinde sistem kararlık grafiğinde power bios server hatası görünüyor her kapanışta. Bu durum diğer monsterde de var. Hotkey programı ile alaklı bir durum. Bunu izliyorum şimdi. Neye bağlı olduğunu çözemedim.ama batarya kullanımında görülen bir kayıp yok şimdilik.

Bir diğer durum da monster notebooklara özgü durum sanırım kalan tahmini batarya süresi yazmıyor. Şimdiye kadar kullandığım 4 laptopumda ve gördüğüm bütün laptoplarda bu süre batarya simgesi üzerine gelince açılan pencerede yazar. Mesela kalan batarya %65 çalışma süresi için de sürekli değişken olmakla beraber örnek atıyorum 3 saat 45 dakika gibi falan bir süre yazardı. Monsterde sadece kalan batarya yüzdesi yazıyor bunun kaç saat kaç dakika dayanacağı yazmıyor. (Sanırım monsterlerin güç yönetimi ile ilgili bir durum) Çok sorun ettiğim bir şey değil ama kafama takılıyor ara sıra.

Wifi deki kopmalar yazılımsal sanıyorum. Ben windows 7 kullanıyorum. Onda da bu durum oluyordu. Eski versiyon sürücülerden birinde bu sorundan kurtuldum diyebilirim.Çok Nadiren oluyor. Bazı sürücülerde ise daha sık oluyordu. Hatta modemi bile göremediğim sürücüler oldu. Üşenmedim wifi için belki 10 tane farklı versiyon wifi sürücü denedim.Sadece Bir tanesinde istediğim sonucu alabildim şimdi onu kullanıyorum( yanlız win7 uyumlu). Normalde ben diğer bilgisayarlarımda wifi sürücüsünü kurmazdım bile. Windowsun dahili sürücüsü yeterdi ama bunda kurmak gerekiyor. Windows otomatik tanımıyor. Ama sürücülerin çoğu sorunlu maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 23 Kasım 2014; 13:59:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• battertcare programı 2-3 tam şarj yapıp pilde kullandıgınızda tahmini kullanım oranınıza göre kaç saat gidecegini yazıyor bilginize.
    Bu arada full detay ve oyunlarda cpu 95 gpu da 85-95 arası ısınma ve fan yüksek devirde çalışma sorunum var sizde nasıl ?
  • Beyler hayırlı olsun bilgisayarlarınız, bende huma v1.2 ye yi acayip gözüme kestirdim, benim için ekran ve pil ömrü çok önemli, yazılımla uğraşıyorum 5 saat üzeri bir pil ömrünü rahat görebilir miyim ? Kadıköy mağazasına zaman bulup gidemedim kullananlara sormak istedim oyun oynamazsanız sadece wifi ve program kullanımı ile ne kadar gider şarzı 6 saat gibi görür mü ?
  • Ben çok kararsızım.
    Bu model 4200 TL ye çıkıyor özelleştirince
    Bu ürün Max 16gb ram.
    2kg alet.

15.6" fullhd, 24 gb ramli monster alabiliyorum 3200 TL ye
    Buda 2.8kg

800gr daha hafif olsun diye huma almak mantıklı gelmiyor bana.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Bu cihaz ile dell ultrasharp 2713 monitörüme 2k çıkış alabilir miyim.
    özellikle, display port çıkışı olmadığı için biraz şüphelerim var.
  • T|G kullanıcısına yanıt
    Güç tasarruf modunda, ekran ışığı minimumun bir ya da iki tık üzerinde, wifi açık web sörf ile birlikte karma ve ortalama kullanımda (oyun ve yoğun işlemci kullanan uygulamalar hariç) 4,5- 5 saat arası dayanıyor. Sadece office ya da basit web sayfa okuma ile minimum ekran ışığında 5 saati gördüm ama 6 saat biraz zor hocam. Wifi- Bluetooth vs kapalıysa bile en fazla 10-15 dakika sağlar, o da 6 saati buldurmaz.
  • tbederli kullanıcısına yanıt
    monitörünüzün desteklediği çözünürlüğü alırsınız.
  • merhaba
    ben geceleri download yapıyorum gelende
    download yaparken aynı odada uyunur mu, fan sesi hiç yok yazmışsınız heralde bir sıkıntı olmaz...
  • 3k ekran ve 13.3 ekran 282 ppi muthis olmalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar arkadaşlar,

Mühendislik uygulamalarını (MATLAB ve COMSOL) rahatlıkla kullanabileceğim bir alet arıyordum, bir arkadaşım MONSTER HUMA H3 V1.1 önerdi. Sizler bu işlerden anlayan insanlara benziyorsunuz, danışmak istedim. Bendeki alet sony vaio 6gb, i7 q740 @1.73ghz işlemci, 2010 kasım gibi almıştım. Açıkçası benim işimi fazlasıyla gördü. Fanı değiştirdim iki yıl evvel. Şuan bile iş görmesine görüyor da her gün okula taşıması zor biraz ağır alet, çok ısınıyor ve fanı resmen çığlık atıyor artık.

hafifinden yeni modeller bakıyordum da benim için gereksiz olan özellikler yüzünden (katlanabilmesi, ekranın şekilden şekle girmesi vb.) 3000 TL+ güzel aletler. huma ise hem 2 kg hemde yüksek performans vaadediyor anladığım kadarıyla.

Şimdi bu işten anlayan sizlere sorum şu: Ben bu programları sürekli hardcore kullanmayacağım ancak yeri gelecek abanacam arada. Bu programlar o bahsettiğiniz oyunlardan daha mı az kasar yoksa çok mu? Geri kalan kullanımda da normal makale okuma gibi ıvır zıvır işler yapacağım. Arkadaş 2gb ekran kartının bu amaçlar için gereksiz fazla olduğunu söyledi. Çok enerji tüketir ısıtabilir pcyi dedi. Benim bu günlük kullanımda sıkıntılar olur mu (fan sesi çok önemli, aynı odada 3 kişiyiz insanları rahatsız etmek istemiyorum), ne dersiniz? Almışken de eldeki alet gibi 4-5 yıl gitsin istiyorum, pek zorlayarak kullanmayacağım dediğim gibi.

Bir omuz verin hele hayrına :)

Teşekkürler şimdiden.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozanburak1905

Merhabalar arkadaşlar,

Mühendislik uygulamalarını (MATLAB ve COMSOL) rahatlıkla kullanabileceğim bir alet arıyordum, bir arkadaşım MONSTER HUMA H3 V1.1 önerdi. Sizler bu işlerden anlayan insanlara benziyorsunuz, danışmak istedim. Bendeki alet sony vaio 6gb, i7 q740 @1.73ghz işlemci, 2010 kasım gibi almıştım. Açıkçası benim işimi fazlasıyla gördü. Fanı değiştirdim iki yıl evvel. Şuan bile iş görmesine görüyor da her gün okula taşıması zor biraz ağır alet, çok ısınıyor ve fanı resmen çığlık atıyor artık.

hafifinden yeni modeller bakıyordum da benim için gereksiz olan özellikler yüzünden (katlanabilmesi, ekranın şekilden şekle girmesi vb.) 3000 TL+ güzel aletler. huma ise hem 2 kg hemde yüksek performans vaadediyor anladığım kadarıyla.

Şimdi bu işten anlayan sizlere sorum şu: Ben bu programları sürekli hardcore kullanmayacağım ancak yeri gelecek abanacam arada. Bu programlar o bahsettiğiniz oyunlardan daha mı az kasar yoksa çok mu? Geri kalan kullanımda da normal makale okuma gibi ıvır zıvır işler yapacağım. Arkadaş 2gb ekran kartının bu amaçlar için gereksiz fazla olduğunu söyledi. Çok enerji tüketir ısıtabilir pcyi dedi. Benim bu günlük kullanımda sıkıntılar olur mu (fan sesi çok önemli, aynı odada 3 kişiyiz insanları rahatsız etmek istemiyorum), ne dersiniz? Almışken de eldeki alet gibi 4-5 yıl gitsin istiyorum, pek zorlayarak kullanmayacağım dediğim gibi.

Bir omuz verin hele hayrına :)

Teşekkürler şimdiden.

Merhabalar sorularınıza sıradan cevap vermek isterim.

Tasarım mühendislik uygulamaları için alacaksanız kran çözünürlüğü yüksek olan 3k çözünürlüklü 1.2 versiyonu almanızı öneririm ips ekran o kadar net ki kullandıkça zevk alacaksınız.
    Cihazda kasılma pek söz konusu olmayacaktır günümüz en güncel teknoloji ile geliyor.
    hafif ve taşınablirlik ve performans için en idealibu cihaz alternatifini göremedim.
    Cihazda 2 ekran kartı var uygulamayı çalıştırırken seçip başlatabliyorsunuz.
    Yani basit uygulamalarda hd ekran kartı devrede ısıl ve güç çok olmadıgı için fan seside olmuyor.
    ama oyun kadar kuvvetli bir uygulama tasarım kullandıgınızda gt ekran kartına geçerseniz illaki fanlar defreye girecektir.Buda fanlar jet motor gibi işlemci yüzdsine göre hızlanıyor çok sessiz diyemem.
    lakin gelelim web ve ofis uygulamalrında nasıl bunda hd ekran kartı ve güç tasarrufu modunda sıfır ses alırsınız fan çalışmmıyor gibi birşey.

özetle fanın sesli olup olmaması size baglı ve almanızı öneririm.

• Merhaba arkadaşlar ,
    http://www.monsternotebook.com.tr/huma/MONSTER-HUMA-H3-V1-2-1.html#.VTyucJNLP8g
    Bilgisayarın fiyatı 3100 TL an itibari ile.1080P ekranlı modelide 2900 TL.200TL farkı verip 3K ekranlı modeli almak daha mantıklı geldi bana o yuzden direk onun linkini attım.Bende bu cihazı almayı düşünüyorum.Bilgisayar muhendisliği bölümüm.Okulda kullanmak için alıyorum ama zaman zaman oyunda oynarım illa ki.Kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.Bu fiyata farklı alternatifler var mı bildiginiz an itibari ile?13.3" olmakta zorunda değil ama 13.3" olması benim açımdan bir avantaj.Hala alınası bir cihaz mı sizce?
    Cevap veren herekese şimdiden teşekkürler.

• arkadaşlar monster huma h3 v1.1 veya v1.2 serisinden hd olanını alma düşüncesindeyim..şuan asus x 550 jk kullanıyorum bilgisayarımdan memnunum fakat daha ufak bir cihaz alıp yanımda gezdirmek istiyorum.bir kaç sorum olacak deneyimleyen arkadaşlar cevap verirse sevinirim..

Batarya normal kullanımda kaç saat gidiyor?
    Klavyenin geri bildirimi nasıl?
    Oyunlardan GTA 5 i deneyimleyen arkadaşlar oldu mu?(benim için grafikde zirvedir hangi ayarlarda kaç fps aldınız?)
    Oyun oynarken ısınma ve fan sesi illaki olacak ama çok rahatsız edici düzeye geliyor mu?
    Son olarak maksimum 3500 tl ye 13-14 inç arası oyun odaklı başka bir model önerir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: teornek

arkadaşlar monster huma h3 v1.1 veya v1.2 serisinden hd olanını alma düşüncesindeyim..şuan asus x 550 jk kullanıyorum bilgisayarımdan memnunum fakat daha ufak bir cihaz alıp yanımda gezdirmek istiyorum.bir kaç sorum olacak deneyimleyen arkadaşlar cevap verirse sevinirim..

Batarya normal kullanımda kaç saat gidiyor?
    Klavyenin geri bildirimi nasıl?
    Oyunlardan GTA 5 i deneyimleyen arkadaşlar oldu mu?(benim için grafikde zirvedir hangi ayarlarda kaç fps aldınız?)
    Oyun oynarken ısınma ve fan sesi illaki olacak ama çok rahatsız edici düzeye geliyor mu?
    Son olarak maksimum 3500 tl ye 13-14 inç arası oyun odaklı başka bir model önerir misiniz?

merhaba batarya 4 - 5 saat arası kısık ışıkta film ve web için gidiyor.
    klavye çok iyi
    gta V 35-45 fps ince ayarlarla full oynayabilirsiniz
    oyun oynarken full performansta ve 75-80 li derecelere çıkıyor gpu ise 70-75 derecelerde fan sesi duymanız normal oyundançıkınca 1 dk içinde fan sıfır noktasına geri düşüyor.
    3500 tl ye 13.3" bu özelliklrede başka yok.

ilgilenirsen
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-dizustu-notebook-13-monster-huma-v1.2-3200x1800-3k-ips-229360689/detay/

inceleyebilirsin.

• Merhaba,

Monster Huma H3 v1.3 13.3" (30.12.2015) aldım. Alırken mağazaya gittim ve inceledim. Senin almak istediğin 3k ekranlı olan makina kuruluydu. Ekran kalitesi gerçekten çok parlak ve detaylar çok güzel gözüküyor. Ben iş için farklı ortamlarda kullanacağımdan mat ekran tercih ettim. Genel olarak Huma serisi için bilgi vermek gerekirse.

- Öncelikle makina bana göre (önceki makina 12,5" ve 1,5 kg) kaba değil. 13.3" ekran ve özelliklere bakınca bazı şeyleri kabullenmek gerekir. Adaptör biraz büyük bakmadan geçmeyin. Tavsiyem kasa için gidin bir görün dokunun ve ona göre karar verin.
    - Malzeme kalitesini ben sevdim gayet doyurucu. Sıkıntısı yok.
    - Klayve kullanımı gayet rahat tuşlar karışmıyor birbirine. Aydınlatmalı (aydınlatma seviseyi ayarlanabilir) klavye ilk defa kullanıyorum ve kesinlikle bundan sonra tersi bir makina almayacağım. FN tuşunda kısayol olarak klayve ışı ayarlama, touchpad kapatma ve LCD kapatma var. Başarılı buldum.
    - Hız konusunda bir sıkıntı yok. Ama SSD disk eklemek gerek. Ben ekletmedim çok fark olmaz diye ama önceki makinamda kullanıyordum fark gayet açık. SSD öneririm.
    - Oyun olarak fazla oyun oynamam. FIFA 16 satınaldım Origin üzerinden. Kablolu 2 kol ile TV'ye HDMI üzerinden bağlayarak sıkıntı olmadan oynadım. Hem online hem de offline (arkadaş ile birlikte). Bir sıkıntı olmadı. (En fazla kapatmadan 4 saat oynadık).
    - Fan eğer oyun açmazsan duyulmuyor bile neredeyse diskin sesi daha çok duyuluyor. Ama oyun açarsan extra fanlar direkt devreye giriyor ve ses artıyor).
    - Pili daha tam bitirmedim ama sanırım 4-5 saat arası maksimum gider. Tabi normal ofis kullanımında. (Windows 10 kullanıyorum, WiFi, bluetooth, konum, posta ve takvim sürekli açık, ekran %50)
    - Ses kalitesi kısa süreli kullanımlarda gayet yeterli ama bir film izlerken ses sistemi veya TV kullanmak mantıklı.
    - Yanında verilen 13.3" çanta makina için gayet yeterli. Dizaynı güzel, malzemesi kaliteli. Ama evrak taşırım, fifa için kol taşırım, USB disk taşırım falan diyen için uygun değil.
    - Yanında kullanım klavuzu, driver CD'leri (windows 10 ve windows 8 için) geliyor. Ama burada bu makina için bir tezat var. Makinada CD sürücü yok. Diskte komple boş geliyor. Ben CD okuyucusu olan bir makinadan USB diske kopyalayarak aldım. Burada imalatçı tarafından bir çözüm üretilmesi gerekebilir. (External CD driver satınalmak haricinde.)
    - Makinayı alırken taşıma kutusu gayet güzel.
    - Satınalmak istenildiğinde kesinlikle Kadıköydeki mağazaya gidilmesini öneririm. Çalışanlar aşırı ilgili. Hertürlü sorunuzu yanıtlıyorlar. Kullanım için tavsiye ediyorlar. Kullanım amacınızı doğru belirleyip aktarırsanız size en doğru donanımı önerirler. (Mesela benim mat ekran almam gibi)(SSD yi söylemişlerdi; orası benim hatam.)
    - Benim makinamı 2-3 saat içinde toplayarak bana teslim ettiler. Birde 5-6 ayda bir bakıma getirmenizi tavsiye ediyorlar (ücretsiz). Özellikle Fokus bilgisayardan ilk defa alışveriş yaptım, şu ana kadar baya iyiler. Zaten internette ilgili siteleri okursanız adamlar işlerinde gayet iyi. Elektronik alet hata verebilir ama arkasında sonuna kadar durdukları ve müşteriyi memnun ettikleri yazıyor.

Sonuç olarak bu ebatlarda ve bu performansta alınabilecek en iyi seçenek olarak gözüküyor şu an. İhtiyaçlarınız bu yönde ise tavsiye ederim.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.