Şimdi Ara

12V Fanla ne yapabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim yaklaşık 4-5 aylık HP DV6-3320ET bir laptopum var. Malum ısınma sorunum var; şöyle ki oyun oynadığımda -bazılarında- WASD tuşlarını kullandığımda sol elimin sol yanı adeta yanıyor.
    SpeedFan programında gördüğüm en yüksek sıcaklık işlemci 104 C. Normal kullanımda 70'in altına çok az iniyor.
    Ayrıca yeni aldığım bir laptop soğutucusu var ki hiç üflemiyordu bile. Ben de açtım içini değiştirdim fanın yönünü; yani ters çevirdim. Ayrıca fanın üzerindeki levhayı da kaldırdım. Böylece normal hava akışının en az 6 katını elde ettim. Düşük sıcaklık gösteren resimdeki durumda bu mesajı yazıyordum. Tabi laptopumun sol tarafını soğutucunun ortasına kaydırarak. -Resimde görüldüğü gibi.-
    Ancak laptopumun sol tarafını normalde soğutamıyorum.(İşlemci, ekran kartı, ram vb. ne taraflarda bilmiyorum.) Hata ettim 3 fanlı bir soğutucu almadım. Yorumlara göre tercih ettim ancak hiç de öyle değilmiş meğer. Neyse...
    Elimde masaüstü bilgisayarımdan artan 12V 0.24 A'lik bir fan var. USB 5V ve en fazla 0.5 A akım verebiliyor. Akımda sorun yok fakat voltaj düşük. Neler önerebilirsiniz?
    Bir şey daha: fanın 3 adet kablosu var. Resimler:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi portofino -- 31 Temmuz 2011; 16:42:36 >

• senin soğukmuş ben dv6-3055et kullanıyorum açılış 58 derece işlemci 52 derece gpu 65 derece civarıda güney köprüsü o fanı herhangi bi 12v adaptöre bağlayıp kırmızı kablo + siyah olan - olacak şekilde bağlayıp bilgisayarın fan çıkışına hava çekecek şekilde bağlayabilirsin bu arada ben pc nin içini açtığımda termal macunun macunluktan çıktığını gördüm ama macunum yoktu süremedim macun alınca sürerim mutlaka bu arada baktın pc havale geçiriyo pc nin altına fanın hava çektiği yere elektrik süpürgesi ile vakum yap fan türbin gibi oluyo ama dereceler 40 a kadar iniyo ve pc kapalıyken fana bişey sıkıştırıp sabitle ve elektrik süpürgesi ile çek en azından tozlar da uçar

dipnot:benim hala garantim var ve içi sökülüp takılmış pc yi klavye için garantiye yolladım çakmadılar ama sen yapıcaksan iz bırakma :D

Elimde bir de adaptör varmış 12V. Ama hiç vidası yok açmaya uğraşıyorum :)

Orijinalden alıntı: portofino

Tavsiye için sağol deneyecem süpürgeyi:) PC'yi tozlu yerlerde kullanmadım pek. Şu an için içini açmaya gerek yok. Şu kablo meselesi...Sarı boşta mı kalacak?

Elimde bir de adaptör varmış 12V. Ama hiç vidası yok açmaya uğraşıyorum :)

açma zaten kablosu varsa kablosunu kes + ve _ bağla bu arada bende bugün mesajı yazdıktan sonra 3 fanlı çançinçon soğutucumun gereksiz bi tarafa üfleyen fanını söktüm ve pc deki fanın üstüne yapıştırdım ek katkı sağlıyo 3-4 derece fark etti o da bişey bu arada soğutucunun iskeleti çok ince metal rahat rahat yamuluyo o sayede fan rahat rahat hava çekiyo :D alırken masaüstü al laptop alınmaz yanında taşıycaksan netbook felan al dediler dinlemedim gerçi o zamanlar donanımla pek alakam yoktu bilmiyodum şimdi hem laptop hem masaüstü oldu laptop taşınılabilirliğini yitirdi aslında keşke hiç almasaydım
    bu arada ben fan temizlerken kardeşim sayesinde klavyemin kablosunu çizdim tornavidayla(şerit kablo) bazı tuşlar çalışmıyo diye klavye aldım ısınma hissedilmiyo en azından

• Bağladım ben de adaptöre çok iyi oldu. Sanki 3 tane laptop soğutucusu var elimde. Bir fan daha bulursam tam süper olacak.
    Klavyen için üzgünüm

Üniversite öğrencileri için laptop gerekli.

.
  • bu arada senin soğutucuna nasıl olumlu yorum geliyor anlamıyorum zaten pc nin ısınmasının sebeplerinden biri fanın alttan hava çekememesi e bu soğutucuda fanın altını kapatıyor sadece pc nin 4 tarafına minik ayaklar koysan daha iyi soğutabilir bile
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.