Şimdi Ara

12V 1.2A 5V 1A Cd-Player yardıımmm???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben de cd-rom'dan cd player işine gişitim we kutunun üstüne 12V 1.2A 5V 1A yazıyor, buraya kadar tamam ancak ben bunları adaptörden değilde yanımda taşınabilir bi araç olarak kullanmak için PİL olarak arıyorum, şarj edlebilir olsun istiyorum bu sorunumu nasıl halledebilirim??

• Çok iyi hesaplamadım ama bana buna edeceğin masrafla üzerin az daha para koyarak gerçek bir player alabilirmişsin gibi geliyor..
  • bunu dinlerken alcaım zewki, mağazadan alcaım bir player ile karşılaştırmıyorum bile...
  • O.k o zaman sesli düşünelim nasıl olabilir diye.
    1-) fikir : 10 adet 1.2 volt şarzlı pil seri bağlanılarak 12 volt elde edilir + 7. pilden sonra elde edilen 8.4 voltluk gerilim 7805 ile regüle edilerek gereken gerilimler sağlanmış olur bu sırada 7805 regülatör entegresi ısınacağı için soğutulması gerekecektir..

2-) fikir 2 adet dc.dc converter kullanılarak daha küçük bir hacim elde edilir ama maliyet çok artar..

3-) 12 voltluk tek bir uygun göreceğiniz (uygun boyutlar) bir şarz edilebilir aküden bir 7805 regülatörü ile 5.0 volt elde edilir fiyatıda daha uygun gelir TERCİH..

Aklıma geldikçe yazarım..
  • melih bey bşy daha sormak istiyorum

örneğin rechargeble 12V ve amperi de 1.2'den yüksek bir pil buldum bunu hem cd'nin 12V hem de 7805 kullanarak 5V ihtiyacını karşılayabilir miyim?
  • Evet karşılanır ama belli kriterler içersinde
    Nasıl : 78XX gerilim regülatörleri çıkış voltajından 3 volt daha yüksek besleme gerilim isterler ( 7805 e uygulayacağımız gerilim 5+3=8 volt gibi //12volt içinde 12+3=15 volt gerekecektir) bunu sağlarsanız çıkış gerilimi stabil olacaktır .Aynı zamanda 78XX serileri max 1A verebilirler ve bu soğutucusuz olamaz mutlaka soğutucu olması lazım extra bir soğutucu yerine CD ROM'un gövdesini kullanabilirsiniz içerden bağlantı yapmak çok daha estetik olacaktır ..
    Kafanıza takılan başka sorular olursa sorabilirsiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melih.yanardağlar -- 1 Ekim 2005, 22:14:29 >
  • Soğutma işini hallederim ama max 1A wermesi hiç iyi olmadı ben bilmiyodum. Başka bir dewreyle 12V'u 5V yapamaz mıyım acaba? Çünkü 12V şarj edilebilir bi pil bulurum gibime geliyo we bunla beraber aradan 5V'u da çıkartsam çok iyi olur. Çünkü amacım sonuçta fişe takarak çalıştırmak değil, taşınabilir bşy yapmak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DC 4.5V ADAPTÖR
    14 yıl önce açıldı
    Usb'den 5V/0.5A Çekmek
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 78XX serisinin 5A verenleride var .. sanırım işinizi göreceklerdir.
  • 78XX serisinin 5A veren modelleri yine +3V ile mi çalışır melih bey?bu konuda bilgi sahibi değilim de.
  • Evet problemsiz çalışır mantığı aynıdır sadece akımı daha yüksek verebilir..
  • bence 7812 kullanılması da şart. zira 10 adet pil dolduğunda 1.42x10=14.2VDC olacaktır. ve bu da cd-rom ömrünü bitirebilir! burada LM338K ve LM309K işi bitirir ama onlar da TO3 , yani metal kılflı. aslıda biraz büyükçe ve plastik kılıflı olanları var ama bizim piyasalarda hiç görmedim. Bir de drop-out meselesi yani +3Volt davası var. Biz regülasyonda ripple / gürültü gidermeye çalışmayacağımızdan , yani aslında akü veya pilden DC vereceğimizden , çok önemli olmamalı +3VDC fazlalık. İstenirse 7812 ve 7805 e TO220 kılıfında birer transistör ilavesi ile amperleri de arttırılabilir. Bu bence daha mantıklı.Ancak çalışma kararlılığı için çıkışlarına büyük kondansatörler atmak gerekecektir. Malum PSU lar anahtarlamalı çalıştığından ani akımları rahatça tolore edebiliyorlar.
    Saygılar.
  • arkadaşlar bu işi ben ericson 628 araç şarj aleti ile yapmıştım..

12voltu direk veriyorsun araç şarj kitinden çıkan kabloyu da 5v'ta bağlıyorsun.

artık 12v bulma işi sana kalmış. ister cep elefonu bataryası taşı ister ufak akülerden...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.