1249 TL Samsung LC24RG50FQMXUF 24 144Hz (Display+HDMI) F.HD FreeSync Kavisli VA Panel Oyuncu Monitör https://www.amazon.com.tr/dp/B07QV4C75Y/ Resmi web sitesi: https://www.samsung.com/tr/monitors/gaming/gaming-curved-gaming-monitor-with-144hz-refresh-rate-24-inch-lc24rg50fqmxuf// Ürün yorumları: |
1249 TL Samsung LC24RG50FQMXUF 24 144Hz (Display+HDMI) F.HD FreeSync Kavisli VA Panel Oyuncu Monitör

-
-
Hep gaming hep gaming. Yok mu 4k TB3 destekli güzel bi dell fırsatı :(
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende almayı planlıyorum bu monitörü ancak görüntü kalitesi nasıldır kullanıcı var mı aramızda arkadaşlar önerileri nelerdir ?
Ürünle ilgili biraz araştırma yaptım. Salt 8 bit frc'siz ve Samsung üretimi bir VA panel kullanıldığını yazıyor. G-Sync compatible uyumluluğu mevcut, kaliteli bir display port kablo ile sorunsuz gsync aktif edilebiliyor ve flicker (parlaklığın pır pır oynaşması) probleminin olmadığını belirtmişler. Kutu içeriğinden display port kablo çıkmıyor, sadece hdmi ile geliyor. Gsync kullanmayı düşünen arkadaşlar minimum 50 TL'de display port için ekleme yapsın fiyata.
Parlaklığı maksimum 250 kandela olarak belirtilmiş, Türk bir arkadaş Youtube üzerinden yaptığı incelemede 246 kandela ölçüm alabilmiş. Aynı arkadaş renk doğruluğu açısından da fena bir ürün olmadığını vurgulamış. Kronik bir problemi yok gibi duruyor, satın alan müşteriler nadiren ölü pixel vs. bir problem ile karşılaşmış.
https://www.displayspecifications.com/en/model/e5f91843 (DH üzerinden direk tıklayınca sayfa açılmıyor kopyala yapıştır yaparak linke ulaşabilirsiniz.)
Sene başında Şubat - Nisan ayları arasında 1100₺ civarına mal edilebiliyor imiş, son 6 ayda ise bu indirimler hariç en uygun 1300₺'ye satılmış.
Eksilerinden bir tanesi ayak kısmının ve panel kısmındaki çerçevelerin piyano black olması, en büyük eksisi sanırım standı. Sadece ekran açısını yukarı - aşağı olarak ayarlayabiliyoruz. Sağa sola döndürmek mümkün değil, stand geniş olduğu için geniş alanınız yoksa sağa sola döndürmek pek mümkün değil; keşke ya dönmeye izin veren bir mekanizması ya da yuvarlak bir ayağı olsaymış.
Yabancı bir inceleme sitesinde giriş gecikmesi düşük diye belirtilmiş, tepki süresi ise griden griye minimum 4ms imiş. Şuana kadar ghosting vb. bir problemden bahseden görmedim. Fiyatına göre göz ardı edebilecek eksileri var gibi duruyor ama henüz satın almadım... Takipteyim.
Düzenleme: Nadir orandaki bazı kullanıcılar ekranın kendi kendine bozulduğunu, iç ekranın kırıldığını iddia etmişler. Monitör ayağı ile ilgili kalitesizlik içeren yorumlar çok sayıda yapılmış, ayrıca ürün haşin fare kullanımında sallanıyor diye belirtenler olmuş. Bunların yanı sıra monitörün ısındığını söyleyenler de var. Hoparlör yok, 3.5mm jak girişi mevcut. Vesa uyumluluğu yok. Yine düşük orandaki bazı kullanıcıların güç konnektörü kısmı ile sorun yaşadığını gördüm, gevşek olduğu için düşüyor diye şikayet etmişler.
Griden griye 4 ms kötü bir gecikme değeri değil ama ürünle ilgili teknik inceleme bulamadığım için gerçek gecikme değerini bilemiyorum. Panel ve renk kalitesi çoğunlukla beğenilmiş, muhtemelen de iyidir ama eksileri alt alta yazınca beni iyice kararsız bıraktı. Yine de bu fiyat bandında ne idüğü belirsiz markaların varlığı düşünüldüğünde rakipsiz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoonShine07 -- 21 Aralık 2020; 12:34:19 >
-
4ms
yazacaklarım bu kadar
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-00112CF5F
Bu mesaj silindi.Şaka bir yana black fridayde logitech g103 lightsync aldım. Kutunun üst kısmında koruma bandı vardı ama alt taraftan açık şekilde geldi :D sonrasında elime küçük geldiği için iade ettim. Sanırım amazon iadeleri falan tekrar satıyor.
-
1 ms diye alınan monitörün oyun performansının 10-20 ms oldugundan habersiz bilgisiz paylaşılan yorumlar
-
Tam olarak ne olmasını bekliyorsunuz? Koşulsuz şartsız iade edebiliyor olmak çok hoş. Ama o iade ürünler çöpe mi gidecek?
Ben de bir çok defa kutusu açık ürünle karşılaştım. Belli ki iade ürünler. Ürünle leke, deforme, hata vs yoksa sıkıntı yok.
Çok garip insanlarız. Hem ürünü alayım, açayım ve beğenmezsen hiç sıkıntı çıkmadan geri verebileyim hem de bana asla kutusu açılmış ürün gelmesin.
Ama yakında Amazon diğer yerli satıcılar gibi olur. İade miade yok. Aldın bitti. İade edersen 3 ay sürün. İşine gelirse. -
quote:
Orijinalden alıntı: Chronotide
Hep gaming hep gaming. Yok mu 4k TB3 destekli güzel bi dell fırsatı :(Dell değil ama aşağıdaki ürünleri inceleyebilirsiniz.
6209 TL ASUS PA27AC 27” WQHD 2560x1440 HDR-10 %100 sRGB TB3 DP 1.2 HDMI 2.0a ProArt Monitor
https://www.incehesap.com/asus-proart-pa27ac-27-inc-wqhd-monitor-fiyati-45270/?v=1.81.2
12411 TL ASUS PROART 34" 3440x1440 PA34VC 100HZ 5ms 2xHDMI 2xUSB-C Thunderbolt™ 3 DP sRGB UWQHD IPS Monitör
https://www.sinerji.gen.tr/asus-34-pa34vc-5ms-100hz-hdmidisplayport-4k-curved-monitor-p-34797
14242 TL Benq PD3220U 31.5"IPS 3840x2160 4K P3 DCI-P3 sRGB Thunderbolt 3 HDR10 Tasarım Monitör
https://www.webdenal.com/benq-pd3220u-mon-32-led-3840x2160-5ms-ips-2hdmi-dp_1018442.html
-
Hocam iade hakkı bize tanınmış yasal bir haktır. Amazon değil başka nerden online alışveriş yaparsanız yapın belli ürünler haricinde 14 gün koşulsuz şartsız iade hakkınız var. Amazonun ekstra olarak güvenilirliği ve müşteri memnuniyeti var.
Niye garip insanlar olalım hocam? Sıfır satılan bir ürünün sıfır gelmesini istemek kadar doğal bir hak yoktur sanırım.
Amazon, kendi memnuniyet stratejisi gereği herhangi bir müşterisinin kutusu açılmış/kullanılmış ürününü iade alıp diğer bir müşterisine kutusu açılmış/kullanılmış ürün yolluyor ise teorik olarak kendisiyle çelişiyor demektir.
Açık kutu stoğu olan ürünler için basit bir ibare eklese sorun ortadan kalkar bence. En azından bilerek alırız.
size 20ms li hayırlı günler
-
Alıp kullanan var mı acaba? Ya da uygun fiyatli alternatif sunabilecek olan
Monitörü ben kullanıyorum.144 Hz olarak birçok test yaptım. Gecikme ile alakalı da bir sıkıntısı yok, gayet net. Ghosting, ölü piksel, ışık sızması, ısınma sorunu falan yok bende, renkleri güzel. Kendi hdmi kablosu ile 144 hz'de kullanabiliyorsunuz. Yani panel ile alakalı bir sıkıntısı yok. Tek kötü yanı monitörün ayakları. Dandik bir ayağı var ve dikey açı haricinde bir şeyi değiştiremiyorsunuz. Hatta benim monitör biraz sağa yatık duruyordu, ayağının altına mousepad geldiği için düz duruyor. Benim için ayağı sorun değil yukarı aşağı oynatmıyorum derseniz gayet güzel.
Edit:Atladığım bir konu daha var. Monitörün güç bağlantısında adaptör var. Adaptörden dandik power supplylardan gelen ses geliyor. Çok sessiz ortamda duyuluyor. Bilgisayarın yanında yattığım için monitörün fişini çekip yatıyorum. Bilgilendirmek için ekleyeyim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esenercelik -- 22 Aralık 2020; 11:50:38 > -
Bu fiyata daha iyi bir alternatif bulamadığım için sipariş verdim fakat yeni kargoya verildi geldikten sonra deneyimlerimi yazarım.
Alternatif olarak pek fazla bir seçenek yok.
Philips 242E1GAJ modelini inceleyebilirsiniz. 1080p - 144hz - 8 bit VA panel, %125 sRGB desteği, 350 candela parlaklık, görece şık bir tasarım ve fiyatı ile öne çıkan bir model. Fakat bu model için oyun monitörü demek doğru olmaz çünkü kullananlar ghosting probleminden şikayetçi. Fakat onun dışında fiyatına göre panel özellikleri kağıt üzerinde oldukça güzel gözüküyor. Maalesef monitörler ile ilgili kapsamlı inceleme bulmak çok zor, bu yüzden sadece kağıt üzerindeki değerler üzerinden yorum yapmak durumunda kalıyoruz. Fiyat 1300 - 1450₺ bandında değişiyor.
ViewSonic VX2458C modeli olabilir. Marka güveninirliği ve monitör sektöründeki tecrübesi bir tık daha iyidir diye tercih edilebilir. Oldukça standart bir 6 bit + frc VA panel 144 hz bir monitör. Fiyatı 1500₺ bandında.
Aslına bakılırsa monitör olarak bu fiyatlara çok kaliteli bir 75 hz monitör de bulamadım. Benim için asıl öncelik iyi bir panel ve freesync/gsync desteklemesiydi. Var olan 75 hz monitörler de konuda bahsi geçen Samsung'dan daha iyi gelmedi gözüme açıkçası. Neden bu bantta kaliteli bir monitör bulamıyoruz anlamıyorum.
-
Arkadaşlar monitörü almak istiyorum ama bu 4 ms olayı gözle görülebilir Bi fark yaratırmı online fps oyunu oynuyorum. Beni biri bilgikendirirse sevinirim.
En Beğenilen Yanıtlar

Ürünle ilgili biraz araştırma yaptım. Salt 8 bit frc'siz ve Samsung üretimi bir VA panel kullanıldığını yazıyor. G-Sync compatible uyumluluğu mevcut, kaliteli bir display port kablo ile sorunsuz gsync aktif edilebiliyor ve flicker (parlaklığın pır pır oynaşması) probleminin olmadığını belirtmişler. Kutu içeriğinden display port kablo çıkmıyor, sadece hdmi ile geliyor. Gsync kullanmayı düşünen arkadaşlar minimum 50 TL'de display port için ekleme yapsın fiyata. Parlaklığı maksimum 250 kandela olarak belirtilmiş, Türk bir arkadaş Youtube üzerinden yaptığı incelemede 246 kandela ölçüm alabilmiş. Aynı arkadaş renk doğruluğu açısından da fena bir ürün olmadığını vurgulamış. Kronik bir problemi yok gibi duruyor, satın alan müşteriler nadiren ölü pixel vs. bir problem ile karşılaşmış. https://www.displayspecifications.com/en/model/e5f91843 (DH üzerinden direk tıklayınca sayfa açılmıyor kopyala yapıştır yaparak linke ulaşabilirsiniz.) Sene başında Şubat - Nisan ayları arasında 1100₺ civarına mal edilebiliyor imiş, son 6 ayda ise bu indirimler hariç en uygun 1300₺'ye satılmış. Eksilerinden bir tanesi ayak kısmının ve panel kısmındaki çerçevelerin piyano black olması, en büyük eksisi sanırım standı. Sadece ekran açısını yukarı - aşağı olarak ayarlayabiliyoruz. Sağa sola döndürmek mümkün değil, stand geniş olduğu için geniş alanınız yoksa sağa sola döndürmek pek mümkün değil; keşke ya dönmeye izin veren bir mekanizması ya da yuvarlak bir ayağı olsaymış. Yabancı bir inceleme sitesinde giriş gecikmesi düşük diye belirtilmiş, tepki süresi ise griden griye minimum 4ms imiş. Şuana kadar ghosting vb. bir problemden bahseden görmedim. Fiyatına göre göz ardı edebilecek eksileri var gibi duruyor ama henüz satın almadım... Takipteyim. Düzenleme: Nadir orandaki bazı kullanıcılar ekranın kendi kendine bozulduğunu, iç ekranın kırıldığını iddia etmişler. Monitör ayağı ile ilgili kalitesizlik içeren yorumlar çok sayıda yapılmış, ayrıca ürün haşin fare kullanımında sallanıyor diye belirtenler olmuş. Bunların yanı sıra monitörün ısındığını söyleyenler de var. Hoparlör yok, 3.5mm jak girişi mevcut. Vesa uyumluluğu yok. Yine düşük orandaki bazı kullanıcıların güç konnektörü kısmı ile sorun yaşadığını gördüm, gevşek olduğu için düşüyor diye şikayet etmişler. Griden griye 4 ms kötü bir gecikme değeri değil ama ürünle ilgili teknik inceleme bulamadığım için gerçek gecikme değerini bilemiyorum. Panel ve renk kalitesi çoğunlukla beğenilmiş, muhtemelen de iyidir ama eksileri alt alta yazınca beni iyice kararsız bıraktı. Yine de bu fiyat bandında ne idüğü belirsiz markaların varlığı düşünüldüğünde rakipsiz. |
Tam olarak ne olmasını bekliyorsunuz? Koşulsuz şartsız iade edebiliyor olmak çok hoş. Ama o iade ürünler çöpe mi gidecek?
Ben de bir çok defa kutusu açık ürünle karşılaştım. Belli ki iade ürünler. Ürünle leke, deforme, hata vs yoksa sıkıntı yok. Çok garip insanlarız. Hem ürünü alayım, açayım ve beğenmezsen hiç sıkıntı çıkmadan geri verebileyim hem de bana asla kutusu açılmış ürün gelmesin. Ama yakında Amazon diğer yerli satıcılar gibi olur. İade miade yok. Aldın bitti. İade edersen 3 ay sürün. İşine gelirse. |
Benzer içerikler
- tcl 55c755 yorum
- soruyu bil 4 gb internet kazan
- tatdo dondurma kimin
- qnb maaş kampanyası
- piranha inverter 300w yorumlar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X