Şimdi Ara

12 volt 600 watt SMPS inverteri çalıştırabilecek bir güç kaynağı şeması ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
73
Cevap
0
Favori
6.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar yine yeniden aranızdayım

şu günler PIC ve SMPS devreleri arasında gidip geliyorum hangi devreyi yapsam diye düşünüp duruyorum...

12 volt 600 watt SMPS inverteri tamircihasan kardeşimiz yapıp çalıştırmış eline emeğine sağlık

şayet bu devreyi yaptığımda bunu şebeke geriliminde besleyebilecek 12 volt 50 - 60 A verebilecek bir regüleli güç kaynağı lazım

Arkadaşlar 150 watt smps ve 150 watt transistörlü anfi deneylerimde gözlemlediğim +12 volt kanaldan sürekli 10 amper max 15 amper gibi değerleri gördükten sonra küçücük EI-28 trafolarla neler yapılacağını görmüş oldum.

şimdi 150 watt smps inverterden sonra çağ atlayarak 600 watt smps yani 3 adet EI-33 ve 6 adet IRFP 064N Güç Mosfetli Smps inverter devresini yapmayı düşünüyorum malzemelerin neredeyse hepsi tamam sayılır yanlız bu canavarı doyuracak ekipman elimde yok aslında 12 volt 60 amper sılver aküm var ama ölü onla pek bişey yapamam diye düşünüyorum...

bende ya smps ile ya da elimdeki yaklaşık 300 watt 13 volt trafo ile bu 600 wattlık canavarı besleyebilecek bir güç kaynağı yapmak istiyorum güç kaynağı olmadan da 600 watt smps devremi deneyemeyeceğimden dolayı bu güç kaynağını yapmak istiyorum

Elimde ETD 39 boş nüve bide tahmimice ETD 59 boyutlarında yine bir nüve var yine kısa devre korumalı 220 volt 12 volt 50-60 amperlik bir smps güç kaynağı devreside yapmayı planlıyorum

Elinde şema olan daha önce bu devreyi yapan arkadaşlar var ise bana yardımcı olursalar çok sevinirim üstadlarımdan ve çok değerli büyüklerimden yardım ve öneri bekliyorum

iyi forumlar !!!

• yokmu cvp verebilecek arkadaş

Agresif pislik.
  • smps evde beslemenin mantığı yok araç için uygundur.Evde kullanacaksan kara düzen trafoyla hallet maliyeti daha ucuz tutacak

yada devreyi basmadıysan direk 220v smpslere yönel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 7 Ocak 2014; 20:55:26 >
    Ryzen2600 - MSI B450M Gaming Plus - Sapphire R9 280 Dual-X - Gskill 2x8GB 3200Mhz -WD SN550 500GB NVMe SSD - Sandisk 128GB Standart SSD - Seagate Barracuda 1TB - Cooler Master RC 690 II-GX650W +80
  • quote:

Orijinalden alıntı: RKeles93

smps evde beslemenin mantığı yok araç için uygundur.Evde kullanacaksan kara düzen trafoyla hallet maliyeti daha ucuz tutacak

yada devreyi basmadıysan direk 220v smpslere yönel.

el kardeşim ben ne istediğimi tam olarak anlatamadım herhalde burda bana da 220 volt ile çalışan smps devresi lazım 2, el 500 watt çift kanal PSU bulsam aslında uğraşmaya hiç gerek kalmayacak ama nerde bulacaz ??

Kenakord hocam bir ara paylaşmıştı devre şemasını ama nerde bulamıyorum o yüzden bu başlığı açma ihtiyacı duydum

OM 42 hocam inanın bende yok aradığınız devre Google de belki bulabilirsiniz

• yaptıgın iş power supply den söktügün trafolarla olacak dimi ?

eger öyleyse psu ların 12 volt hattını paralel bagla. istedigin kadar akımı çek.

Orijinalden alıntı: why_living

yaptıgın iş power supply den söktügün trafolarla olacak dimi ?

eger öyleyse psu ların 12 volt hattını paralel bagla. istedigin kadar akımı çek.

hocam yine parlak fikirlerinizle ve engin zekanızla yorumunuzu yapmışsınız tebrik ederim sizi

Yanlız aynı marka ve aynı güçteki PSU ları nereden bulacam hemde sağlam şekilde 280 wattlık eski kaliteli PSU 150 watt smps inverterime dayanamayıp mefta olmuştu en son :) :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Güç Kaynağı +12 volt acil
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bunun için öyle engin zekaya gerek yok
    Ryzen2600 - MSI B450M Gaming Plus - Sapphire R9 280 Dual-X - Gskill 2x8GB 3200Mhz -WD SN550 500GB NVMe SSD - Sandisk 128GB Standart SSD - Seagate Barracuda 1TB - Cooler Master RC 690 II-GX650W +80
  • quote:

Orijinalden alıntı: RKeles93

600w smps çalışma prensibi öyle zaten çıkış uçları birleştirip akım arttırılıyor başka bir espirisi yokki abi

dostum mantığı biliyorum bilmesine de sen ne zaman başlıyosun 600 watt smps devresine ???

yaww neyle besleyecem ben bu 600 wattlık devi ya ??

150 watt smps kabloyu nasıl eritmişti unutamıyorum yaa 600 watt aynı kabloyu direk narlandırırdı herhal

• tda 1562q kullanıcısına yanıt
    Devre yaparsam 4 kanallı TDA2050 yapıp PC'de kullanacağım.2 çift kapı hoparlörü tamamdır.120W 2x12V çıkışlı trafom var onu kullanırım

Yüksek güçlü devreyi kullanabilecek ne hoparlör nede arabamız var.
  • Hocam etd39 anca 250khz de 656w veriyor, etd59 ise 50khz de 1kw verebiliyor. Tabi bunlar yaklasik degerler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    SMPS modelde 12V voltaj ile 600Watt almak biraz tecübe ister,emek ister,masraf ister.

bu hafta sonu inşallah başlamayı düşünüyorum bakalım

600w diyorsun...12 volt diyorsun..trafo diyorsun..dc diyorsun... regüle diyorsun...

12 voltluk regüleli dc devre .

600 w / 15 volt = 40 amper. ( 12 volta regüle edeceksin )

3 volt x 40 amper 120 w = 200 w regüle devresi . 2n3055 ( tam emin degilim regüle de kullanılır mı )

güvenli devrede en az 8 adet kullancak ve 200 w üzerinde harcanacak . sogutacaksın o da 2 kg lık aluminyum sogutucu demek.

birde kondansatör grubu var. amper başına 10000 uf

dogrultma diyot grubu....

derkeeen .

akü alsan daha ucuza gelir.

işin maliyetini aştım.

üzgünüm ama yanlış anlama lütfen. lafı dolandırmadan samimiyetimle söylüyorum , buraya sorana kadar bu hesabı kabaca yapamayan birisi bence bu işe girişmemeli.

Orijinalden alıntı: why_living

sağlam bir devre istersen ..

600w diyorsun...12 volt diyorsun..trafo diyorsun..dc diyorsun... regüle diyorsun...

12 voltluk regüleli dc devre .

600 w / 15 volt = 40 amper. ( 12 volta regüle edeceksin )

3 volt x 40 amper 120 w = 200 w regüle devresi . 2n3055 ( tam emin degilim regüle de kullanılır mı )

güvenli devrede en az 8 adet kullancak ve 200 w üzerinde harcanacak . sogutacaksın o da 2 kg lık aluminyum sogutucu demek.

birde kondansatör grubu var. amper başına 10000 uf

dogrultma diyot grubu....

derkeeen .

akü alsan daha ucuza gelir.

işin maliyetini aştım.

üzgünüm ama yanlış anlama lütfen. lafı dolandırmadan samimiyetimle söylüyorum , buraya sorana kadar bu hesabı kabaca yapamayan birisi bence bu işe girişmemeli.

hocam haklı olabilirsiniz ama benim bu açtığım başlık ön araştırma içindi

söylemeyi unuttum geçen 1000 wattlık nverterimden çıkma özel sarım 220 volt primer 2x9 volt segonder trafo mevcut bu trafoyu 2x9 volt yerine 12 volt sarmam gerekecek 1000 watt / 12 volt = 83 amper yaparki buda sağlam amper demek

ve 1000 watt trafo demek kayıplarla beraber max 900 watt SMPS devresi demek süper oldu yarın başlıyorum.

ilk önce şu tamircihasanın 600 watt smps i basayım plakete daha sonra 250 wattlık anfiden yapacağım inş 1000 watt trafo 600 watt smps çok rahat besler

cvp lar için sonsuz tşk ederim.

• şunu unutma . trafodan elde edecegin gerilim . ac olacak . bun udogrultacaksın. diyotla 12 volt kondansatör cıkışında 1.41 katı olacak. yani 16- 17 gibi . bunu filtreleme de kullancagın kondansatör grubu saglam olmalı. dedigim gibi amper başına 1000 uf. iyi bir filtreleme olmazsa smps in girişinde kötü bir dc olması demek. bu da mosfetlerini zorlayacaktır.

oto amfilerinde dc akü kullanılır. ani çökmelere cevap için 1 farad civarında kondansatörler kullanılır. 1 farad diyorum.
  • Yalnız 1000W lık inverterdan çıkma trafo demişsiniz de, o trafo gerçekten 1000W lık mı ondan eminmisiniz ? Çünkü UPS lerinde içinde birden çok trafo olabiliyor ve 1000W lık olsaydı dediğiniz kadar bi akım oluşurdu ki bu kadar büyük akım oluşacak trafo yapacaklarını düşünmüyorum. Başka daha düşük güç tüketen parçaları beslemek için falan yapılmış olmasın o trafo ? Yanlış anlamayın 1000W lık çıkışı 9V olan trafonun olması bana mantıksız geldi o yüzden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolf351 -- 11 Ocak 2014; 0:04:59 >

Orijinalden alıntı: wolf351

Yalnız 1000W lık inverterdan çıkma trafo demişsiniz de, o trafo gerçekten 1000W lık mı ondan eminmisiniz ? Çünkü UPS lerinde içinde birden çok trafo olabiliyor ve 1000W lık olsaydı dediğiniz kadar bi akım oluşurdu ki bu kadar büyük akım oluşacak trafo yapacaklarını düşünmüyorum. Başka daha düşük güç tüketen parçaları beslemek için falan yapımış olmasın o trafo ? Yanlış anlamayın 1000W lık çıkışı 9V olan trafonun olması bana mantıksız geldi o yüzden.

hocam trafo el sarımı yani bana ait sarımı ok ben 1000 watt hesap edip sardım trafonun ağırlığı toplam 9-10 kg falan

bu 1000 w trafoyu 12 volt olarak sarsam bunun regülesini nasıl yapacağım onu düşünüyorum 12 volt 85 amper dc akıma sağlam regüle lazım diye düşünüyorum.

trafo mevcut kutusuda var büyükçe acaba nasıl bir transistör kullansam regüle için ??

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.