Şimdi Ara

12 megapiksel ile evde vesikalık çekilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, 12 megapiksel ile evde vesikalık fotoğraf çekilir mi telefonum iPhone se. Fotoğrafçıya 20 25 milyon vermek istemiyorum. Bunun için ne yapmam gerekiyor çektikten sonra onu vesikalık tarzında nereden çıkartmam lazım bu işi bilen ve daha önce yapmış olan birilerinden yardım bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Elbette çekilir, fazlası ile yeterlidir 12mp.
    Youtube kaynak dolu. Mesela,

    https://www.youtube.com/watch?v=pJKUZ17ppQk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 10 Mayıs 2016; 17:12:29 >
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Peki vesikalık haline nasıl getiricem?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eozgor

    Peki vesikalık haline nasıl getiricem?

    Videoyu güncelledim, daha basit bir anlatım buldum. Bakar mısınız tekrar.
  • Ölçüleri bildikten sonra Word'de bile yapılır bu işlem. Gördüğüm kadarı ile vesikalık foto 1.5 inç eninde 2 inç yüksekliğinde olacakmış. Fotoyu çektiniz, kırpıp bu ölçüye getirip kayıt ettikten sonra baskı(print) yapabilen her programla yapılır yani.
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Şimdi ben nerden basliyim işe? Fotoyu cektim arkamda duz renk olan bi yerde. Sonrasi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uygun ışık koşullarında çekilir,ama pnu vesikalık baskı haline getirmen için gene fotoğrafçıya para vereceksin. veyahut kendine bir şu küçük fotoğraf yazıcılarından alacaksın, fotoğraf kağıdı alacaksın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eozgor

    Şimdi ben nerden basliyim işe? Fotoyu cektim arkamda duz renk olan bi yerde. Sonrasi?

    Benim aklıma anında 3-4 yol geliyor ama sizde hayal edebilmek gibi bir durum yok ise, adım adım her süreci yazmamız gerekiyor ise bu durumda bu işi kendimiz yapalım çok daha kolay olur.
    Mesela, fotoyu açarım paint'te bile olur, keserim vesikalık kabul edilecek ölçüden birazcık daha büyük (ki baskıdan sonra dahi kenarlardan kesilip istenilen boya getirebilme imkanım olabilsin. Eğer ufak basılır ise fiziksel o fotoya ekleme yapmak imkansız olacaktır çünki.

    1 tane vesikalık jpeg'imi elde ettim mi... Word'ü açarım o fotodan sayfaya (foto baskı kağıdı ölçüsünde açtığım sayfaya) birkaç kopya açarım vesikalığımı yanyana ve alt alta kaç tane sığıyor ise yerleştiririm. Basarım.
    Youtube'da verdiğim linkten yola çıkarak farklı bir çok videoya da ulaşılıyor. Yine google veya başka arama motorlarından farklı bilgilere ulaşılır... Forum'da sorana kadar şimdiye ben bu işi çoktan yapmıştım. Zaten 2 yıl önce hiç kimseye sormadan kendim yapmıştım. Hatta arayınca vesikalık için farklı takımelbise+gömlek+kravat olan kafa kısmı silinmiş "vesikalık şablon" lar bile bulmuştum. Evde çektiğim fotoğrafımı da buna göre çekip kelleyi ve boyun kısmını alıp bu şablonlardan birisinin altına açtığım katmana koyup halletmiştim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.