Şimdi Ara

12-8 voltu 12 sabitlemek 2 amper

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar başlıkta da dediği gibi 12-8 volt arası değişken voltajı çıkıştan 2 amper çekebilecek düzeyde 12 volta sabitlemek istiyorum. aslında durumu anlatsam da öneri verseniz daha iyi olur. şimdi elimde tarayıcı var ve 12 volt 1.8 amper ile çalışıyor. ben bunu yaklaşık 2 metre git 2 metre gel 4 metre kablo ile psu bağlayacağım çünkü etrafında ne priz var ne adaptör bir de bilgisayar açıldığında açılsın kapanınca kapansın istiyorum. ancak bildiğiniz gibi tel kalın olsa bile direnç yüzünden voltaj düşecek. bunu önlemenin yolunu arıyorum. önerilerinizi bekliyorum.
    edit: psuya takılan ve geçen akıma göre voltajı arttırıp tarayıcı civarında voltajı 12de sabitleyen bir devre de olabilir. örneğin lm2577 değişken direnç takıp pc817 gibi bir şeyle geçen akıma göre direnç ayarlanabilir diye düşündüm. ancak ince ayarı yapamayıp tarayıcıyı bozmak istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hesher -- 25 Ekim 2015; 18:32:12 >

• Lm7812 olabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt
    aynen hocam ama giriş voltajı da 12. önce yükseltip sonra düşürmek gerekiyor bu sefer de. 12/ -12 düşündüm ama o da anakarta lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hesher

aynen hocam ama giriş voltajı da 12. önce yükseltip sonra düşürmek gerekiyor bu sefer de. 12/ -12 düşündüm ama o da anakarta lazım.

Hocam Bence 4 Metreden sıkıntı olmaz Direk PSU'ya baglayabilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzatma kablosu (3 lü priz olabilir) + 12V - 2A adaptör. Sorun çözüldü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

quote:

Orijinalden alıntı: Hesher

Hocam Bence 4 Metreden sıkıntı olmaz Direk PSU'ya baglayabilirsin.

tamam üstad kabloyu alıp deniyim olmazsa birşeyler düşünürüm.
  • Veya Aşağıda verilen basit şemayla Step UP devresini yapabilirsin. Fast diyot 3 amperlik ve bobin 100uH 3 amperlik olmalıdır. devre 5 - 13 volt girişleri aralığında çıkış sabit 12 volt ve maksimum 3 ampere kadar akım alabilirsiniz...

• quote:

Orijinalden alıntı: kenakord

Veya Aşağıda verilen basit şemayla Step UP devresini yapabilirsin. Fast diyot 3 amperlik ve bobin 100uH 3 amperlik olmalıdır. devre 5 - 13 volt girişleri aralığında çıkış sabit 12 volt ve maksimum 3 ampere kadar akım alabilirsiniz...

Tesekkurler hocam tam istedigim devre

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Kolay gelsin... güvenle yapıp kullanabilirsiniz...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.