Şimdi Ara

114 k Nereden Kısabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sinerji sitesinden hazırladım ve buradan da alacağım gibi. Farklı sitelerde daha uygun olabilir ama uğraşmak istemiyorum ve tek bir yerden alıp geçmek istiyorum. Tek yer olmak şartı ile ve İstanbul içi gidip alacağım bir yer önerilerinize de açığım.

Sistemde 9800 x3d var. 7800 x3d de olabilir ama aradaki fark için daha yeni bir işlemci tercih etmek mantıklı değil mi?

2tb ssd seçtim. Bunu 1 tb yapıp ilerde 1 daha alsam ne sorunlar yaşarım yada kullanımda ne sorunlar yaşarım bilemeyeceğim için bu şekilde aldım. Varsa kullanıcı deneyiminiz paylaşabilirseniz sevinirim.

Sıvı soğutnmadan hiç anlamam ama olsun istiyorum. En uygunu ekledim. Ne kadar doğru.

Anakart için 4 bin liraya da alternatifler var ama ne derece mantıklı bilmiyorum. Varsa tavsiyeleriniz açığım.

Kasa için tasarım veya rgb hiç ama hiç umrumda değil. Masanın altına atıcam ve tü ışıklarını kapatacağım. Daha uygun ve ekran kartının sığacağı birşey de önerebilirseniz sevinirim.

Ekran kartını ise değiştirmek istemiyorum. Ama 5070ti da bunun yanınnda bir alternatif olabilir. Güç olarak bariz fark var ama kullanıcı deneyiminde ne dersiniz?

Son olarak başlıktada belirttiğim gibi bunda kısmaya gitsem nerelerden kısmalıyım.

https://www.sinerji.gen.tr/Pc-Toplama/Config/KDXAG8DM 

• https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/161987131

Tek yerden alıp geçeyim filan demezsen, güvenilir yerlerden parçaları sipariş verirsin.
    İlla tek yerden alacaksan 5080 yerine 5070ti tercih edilir. Sıvı soğutma yerine hava soğutma tercih edilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.sinerji.gen.tr/Pc-Toplama/Config/86ZRHPUC

Butce varken daha iyi ssd alinir, 5080 5070ti ile ayni vram onermiyorum o yuzden.
    Sivi sogutmadan emin degilim, 360 lik bakin ama sivi sogutma alacaksaniz.
    Egzoz fani ekleyin lianli kasa olursa.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu şekilde bir güncelleme yaptım. 5080 den 5070ti a geçtim. kasayı, sıvı soğutma ve ssd yi de değiştirdim.

• huso44 kullanıcısına yanıt
    9800x3dnin 6-7 bin liraya degecek performans farki yok 7800x3d ile,ramleride 6000 mhz cl30 expo lu bakin baska da diyecek bise yok, belki pcie 5.0 anakart bakilabilir b850.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Ram seçimi 6000MT/s CL30 - 6400MT/s CL32 ya da iyisi olmalı.

Seçtiğin Cigolayt modelinde wi-fi yok, ses kodek fi tarihinin teknolojisi, geri kalanları saymıyorum. Ekran kartı PCIe 4.0 destekli.

KC3000 iyidir.

Monitör çözünürlüğü ne bilmiyorum ama FHD ve rekabetçi oynamıyorsan 9800X3D gereksiz. Bunu yazmaktan yoruldum artık  

TD 500'de önde 3 tane gelen CF120 ARGB fan, Masterbox 600'da arkada egzoz fanı olarak geliyor. 3 pinli yani pwm değil ve sesli. İlk işim kasadaki bu garabet fanı değiştirmek oldu .

Güç kaynağı+kasa modellerinde de attığım linkte 1000-1200w modeller var. Yanlış hatırlamıyorsam 1000'lik olan modüler değildi, 1200'lük modüler.

Son olarak illa sıvı soğutma seçiyorsun ama 1.8k fiyata thermalright var. 360mm sıvı soğutmalara dişli rakip.

İşlemciden 10k, ramden 1k, soğutma 3k düştü. Toplam 14k düşmüş oldu.

Anakartta 10-13k fiyata yeni nesil teknolojileri destekleyen modeller var.

3-6k anakarttan fiyat artsa genel toplam 8-11k daha fiyat düşmüş olur.

Eğer aadece oyun oynuyorsan, CUDA vs gibi Nvidia teknolojisi gerekmiyorsa, render almayacaksan 9070xt alıp 10k daha düşürebilirsin.

Şimdiden hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın.

Not: Güç kaynaklı kasa modellerinde daha iyi ikililer olabilir araştırmak lazım.

• TimFoster T kullanıcısına yanıt

@Reasonable Doubt un ve senin tavsiyelerin ile aşağıdaki gibi güncelledim.

Ram değişti. cl 30 seçtim

Anakartı daha güncel birşey aldım diye düşünüyorum.

İşlemci konusuna en sonunda ikna oldum düşürdüm :)

Kasa konusunda hiç tercih sebebim yok. Farklı bir tavsiyen varsa açığım. Link attım yazmışsın ama linki göremedim.

Sıvı soğutma konusunda ise thermalright sinerjide yok sanırım. ben bulamamış da olabilir. bana farklı bir tasiyede bulunabilir misin?

şimdiden teşekkür ederim emeğine sağlık.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/161987131 şu linki bırakmıştım. Burada seninkine benzer sistem var.

7800X3D eskide kaldı, sadece bu konuda ikinciye değiniyorum. Benzeri Cigolayt anakart içinde geçerli ama kullanıcı tercihi. Hayırlı olsun diyelim.114 k Nereden Kısabilirim? 

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.