Amerikadan gelen ps3 ler için voltaj çeviriciye gerek var mı? Varsa ne kadardır? internette aradım ama bir türlü bulamadım.
cevap verebilecek kimse yokmu
quote:
Orijinalden alıntı: acerygt
Amerikadan gelen ps3 ler için voltaj çeviriciye gerek var mı? Varsa ne kadardır? internette aradım ama bir türlü bulamadım.
ben ps3 G.Amerika dan almıştım ama Türkiye de de çevirici olmadan oynadım,oynuyorum...
Nasi yok arkadaslar..Bende bunun arastirmasini yapiyorum saatlerdir..Cihaz 120V 60hz,biz kullaniyoruz 220v 50hz...Suan bende biraz panik halindeyim cunku bugun aldim PS3 MOVE amazondan hemde cok uygun fiyata ama bi baktim cihaz 60hz..110V olayi cozulurde hz olayi nasi cozuluyor anlamadim..cihazla beraber adaptor falanda gelmiyor..Amerikadan cihaz getirtip yada getirip Turkiye de sorunsuz oynayan varmi acaba varsa nasil yaptigini anlatirsa cok ama cok mutesekkir olucam valla..
Gerek yok...ps3 110 u da 220yi de destekliyor..sadece ucunu degistiren uyumlu yapan seyden alin..ben oyle kullaniyorum...hicbir sorun yasamiyorum, iciniz rahat olsun
Hocam tesekkurler cevap icin..Siz yazdiktan sonra bidaha kontrol ettim cihazi..Arkasina baktim..yazan rakamlar 120V 60hz..ve siz diyorsunuz ki gonul rakatligi ile kullanabilirsiniz..Yanlis anlamayin size tabiki inaniyorum ama,acaba diyorum sizin cihaz farklimi..hem avrupa hemde amerika icinmi uretilmis..sizde kontrol etmismiydiniz acaba cihazin arkasini..120V 60 hz mi yazyor yoksa 120-240V 50hz-60hz mi yaziyor...Sizde anlarsiniz riske girmek istemez kimse kolay kolay..
ne alaksı war bılmeden konusuosunuz bende amerıkadan aldım ama 110 volt dusurucu kullanıorum 2 sene once aldım arkasında 110 220 v aralıgı warsa prız takıp aparatla kullanırsın ama benım gıb arkasında 100 120 v aralıgı warsa 110 volt dusurucu almak zorundasın oda ıyı bısey 60 lıra falan
Dostum voltaj ayari icin , trafo alican , voltaj regulatoru , diye gecer. Frekans olayi voltajdan daha onemli , sanayi tipi elektrik motorlarinda filan hz reducer'lar var , o tarz bise bulabilirsin bence. Voltaj regulatoruyle yekpare bicimde. Sonucta laptop adaptorleride ayni gorevi goruyo. Arastirirsan kesinlikle bulursun bence.
Frekans ayari icin ariyacagin aletin , tam adini soyliyim sana oyle arat dostum. "Hz (frekans) converter"
Anladim..bende oyle tahmin etmistim..
frekans olayina gelince..Bende bikac gundur bunlarla ugrasiyorum cunku amazondan ses sistemi,receiver vede ps3 aldim hepside 120v 60hz..hz olayini ilk etapta hesap etmemistim Voltaj olayini ise hallederim converter ile bi seklide diye dusunmustum derken sonra hz olayi cikti baya bi paniklemistim cunku biton para verdim cihazlara gerci Turkiye fiyatlarinin yaninda cerez fiyati kaliyo..neyse...bicok yerde arastirdim hatta Orjinal sitelerine de mail attim..Pioneer ve Paradigm ..hepside hz olayinin sorun teskil etmiyceni soylediler...Tabi orjinalinde kullanilmasini tavsiye ediyor ekip ama 50hz dede kullanmain sorun olmuycani soyluyorlar.. Ayrica burdada(ev sinema sistemleri bolumunde de bu sekilde alisveris yapan bicok kisiyle konustum..cihazlarinin arkasinda 60hz yazmasina ragmen sadece 110V dan 220V converter ile bu isi halletmisler yillardir da kullanan var.. Bu yuzden endislerim giderildi diyebilirim...
Arkadaşlar wikipedia da şu şekilde bilgi verilmiş PS3 power supply ünitesi için.
Universal power supply
The power supply can operate on both 60 Hz and 50 Hz power grids. It uses a standard IEC 60320 C14 connector and a C13 power cord appropriate for the region it is being used in. The power supply on the "fat" model is capable of delivering approximately 380 W, although the PS3 has never been measured using this much power. The power supply was reduced to 250 watts in the 120 GB "Slim" model. PS3 Slim models have labels indicating localized input requirements for power (110V 60 Hz for North American and Japanese models and 220-240V 50 Hz for European and Australian models), however teardowns have revealed the power supplies are still universal.
250W mi?.. Nasil olur bu kadar guc tuketebilir bu alet..Arastirmak lazim.bana cok dogru gelmedi..Bildigim kadariyla 60-70 w civari yada daha az bir guc tuketimi olmasi gerek PS lerin..250W ne demek ya...
quote:
Orijinalden alıntı: serwet
250W mi?.. Nasil olur bu kadar guc tuketebilir bu alet..Arastirmak lazim.bana cok dogru gelmedi..Bildigim kadariyla 60-70 w civari yada daha az bir guc tuketimi olmasi gerek PS lerin..250W ne demek ya...
O yazan rakam power supplyın karşılayabildiği max değer, tam tamına oturacak değere göre yapılmaz bu cihazlar. PS3 oldukça fazla tüketim yapan bir cihaz, zaten bu konular ilk yıllarda forumlarda çok tartışıldı. Sizinde dediğiniz gibi gerçek değer daha düşük, slimlerin 70-80 W civarı tüketimi, zaten onların işlemci 45nm, yalnız eski modellerde yani kalın kasa olan 90nm işlemcili modellerde tüketim 210w kadar çıkıyordu yüklenmeye göre. onların üzerinde de 380w supply var ama yukarıda verdiğim yazıda belirtildiği gibi o değerlere çıktığı hiç görülmemiş, max 210w ölçülmüş. Bu detaylar o verdiğim linkte de mevcut.
gerek yok,benimki amerikan.
quote:
Orijinalden alıntı: phantom_coal
gerek yok,benimki amerikan.
Cok cok ilginc bi durum degilmi ya..Anlamadim valla.. 1.si : cihazin altini kontrol ettinizmi ettiyseniz ne yaziyor 120V 60hz mi yada baska biseymi 2.si : Eger 120V 60hz yaziyor ise siz bunu nasil riske attiniz ve 220v ve 50hz de de kullanilabilecegini nerden ogrendiniz..
bir turlu kafam almadi.. Cihazi kut diye sokariz 220 v a ondan sonra elimizde patlamasin..
Bendeki alet acik ve secik olarak amerikadan ithal edilen alet...hizlialdan aldim adamlar da daha ucuz olsun diye amerikadan ithal etmis, sadece fisi degistiren bi sey koymuslar ve o kadari da yeterli zaten..ps3un icindeki adaptor her iki sisteme de uyar..
Peki hocam eger imkanin varsa cihazin altini kontrol edermisin ne yaziyor acaba cok merak ediyorum..