Şimdi Ara

11 YIL GERİYE DÖNEN İZMİR ŞAŞKIN.!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İzmir'de toplu ulaşım araçlarında, 11 yıl aradan sonra yeniden kağıt bilet dönemi başlaması vatandaşı şaşkına çevirdi.

İzmir'de, 1 Haziran'dan bu yana yaşanan elektronik bilet krizi nedeniyle ücretsiz hizmet veren toplu ulaşım araçlarında, 11 yıl aradan sonra yeniden kağıt bilet dönemi başladı.

Nostaljik bir uygulamaya gidilmesini yadırgayan yeni nesil ise "Eskiden babalarımız kullanırdı şimdi biz şaşkınlık içerisindeyiz" dedi.

VATANDAŞLAR YETKİLİLERE SESLENDİ

İzmir'de, 1 Haziran'da işletmeci şirketin değiştirmesiyle elektronik ulaşım kartlarıyla ilgili başlayan kriz nedeniyle ücretsiz devam eden kent ulaşımında şimdi de kağıt biletler kullanılmaya başlandı. Kartlarında bakiye bulunmayan vatandaşlar, artık biletle yolculuk yapacak. Ulaşım araçlarına biletle binenler sonraki binişleri için de yine bilet alıp ücret ödemek zorunda kalacak. İşletmeci firmanın değişmesi ile büyüyen krizde işin içinden çıkamayan belediyenin kağıt bilet uygulamasına geri dönmesi vatandaşlar da şaşkınlık yaratırken, kimileri bileti kutusuna atarken bile sıkıntı yaşadı. Sistem nedeniyle mağdur olduklarını ifade eden İzmirliler, durumun bir an önce düzeltilmesi için yetkililere seslendi.

"UZUN KUYRUKLAR OLUŞUYOR"

Üniversite öğrencisi Betül Erdal, artık bilet kullandığını belirterek, "Kent kart yüklemesi kolay oluyordu ama şimdi sürekli in bin bilet almak zorunda kalıyoruz. Gideceğimiz yere çok kolay varamıyoruz. Müşterilerle şoförler arasında problem çok oluyor. Beğenmedik yani saçma bulduk ve öğrenciler için zor. Şu an bilet kullanıyorum, kartımı aktivasyon yaptıracağım ama uzun kuyruklar oluyor, vaktimiz olmuyor beklemek için büyük sıkıntı bizler için" dedi.

"ESKİDEN BABALARIMIZ KULLANIRDI ŞİMDİ BİZ"

Lise öğrencisi 14 yaşındaki Emre Taylan da şunları söyledi: "Yıllar önce babalarımız kullanıyordu şimdi biz kullanıyoruz. Bu bileti daha önce dedelerimiz babalarımız kullanmıştı şimdi biz kullanıyoruz. Şaşırıyoruz böyle şeylere çok saçma. Kent kart kullanıyorduk, arızalandı şimdi bilet kullanıyoruz. İzmir gibi bir büyükşehir belediyesi böyle bir şey yapıyorsa şaşırıyoruz yani, yapacak bir şey yok."

KAYNAK :http://www.haber7.com/yerel-yonetimler/haber/1410024-11-yil-geriye-donen-izmirliler-saskin

• Taksim'de, Şişli'de, Mecidiyeköyde, Eminönünde hiç akbil kuyruğu olmuyor sanki.

Yine yandaş medya, yine saçma sapan bir kuyruk haberi.

Bunun elektronik biletten tek farkı ekstra kağıt israfı olması. Başka bir farkı yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • izmir şansızlığı aziz dir millet nefret ediyor ama akp gelmesin diye veriyor

azizin yaptığı tek etkinlik memleklisini belediyede işe almak

atatürk milliyetçisi olduğunu idda eden azizin ççıkardığı işçilerin mezhebine bakın sonra aldığı işçilerin mezhebine bakın çok ilginç gerçekten.
  • Akbilde kuyruk olmuyor yani, ha kağıt almışsın ha dıtdıt basmışsın, aynı kuyruğa giriyorsun. İnternetten yükleme yapılabiliyor ama bu kuyrukların ortadan kalkmasına engel olamıyor. Zift medyası yine yapmış yapacağını.

• Qosar kullanıcısına yanıt
    en çokta üzüldüğüm ülkücü kardeşlerimin bunları savunması haberi incelermisin rica etsem.Sen bunları savunuyorsun ama onlar aralarında ülkücü barındırmaz
    ne akp ne chp bunları savunmayalım savunucağımız tek şey mhp dir . Chp ninde akpden bir farkı yoktur hatta daha tehlikelidir

http://www.mynet.com/ha...-isyeri-basti-1881205-1
  • korkanadam kullanıcısına yanıt
    Kardeşliğim ben doruları savunurum doğruyu söylemem Chp li olduğum anlamına gelmez sonuçta izmirde bu kenkart çilesini halen ben çekmekteyim bunun siyasi emele çevrilmnesine benim tavrım Belediyecilikte hizmetin partisi yok yalan haber yapan kimse karşısında duracağım .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kediyeyolgösterenadam

Kağıt bilet uygulaması laik bir ülkenin olmazsa olmazıdır. Şeriat istiyorsanız istanbul kartlarınızla işide gidebilirsiniz.

bu ülkenin damarlarında şeriat yok. şeriat isteyen %10dur bilemedin 15tir.

bizim millete sorsan herkez müslüman ama daha dinin gereklerini yerine getirmiyorki şeriat istesin artık şeriat konusunu tartışmak bile abes.

zaten modern dünyada şeriatın yeri yoktur. ha yaptığın kinayende haklısın bu kadar başarısız belediye başkanı sürekli oyunu düşürerek hala 1. oluyorsa halkta oluşan yersiz akp şeriatı getircek korkusudur. yoksa bu kadar başarısız bir adam bu kadar uzun süre o koltukta kalaamazdı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Chp olduktan sonra sıkıntı yok merak etme Chp-Atatürk de bunlar susar zaten
  • İzmir'in büyük bir köy olduğunu sabah daha iyi anladım.
    Dün Denizli'den İzmir Torbalı adliyesine geldim işlerimi hallettim sonra Gaziemir'e gitmek için otobüs durağına doğru yürüdüm tam 1 saat 45 dakika boyunca otobüs bekledim ve gelen otobüs ağzına kadar dolu olduğu için binemedim,Türkiye'deki küçüğünden büyüğüne her ili gezdim ama İzmir gibi rezil bir altyapıya ve ulaşıma sahip İl görmedim.
  • Aman Allahım ne kadar büyük bir olay.Tam anlamıyla kepazelik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen ya yeter kardeşimçözün şu arızayı kaçgündür yok bakiyesorgulanamıyor,yok kentkartapara yüklenemiyor,vize sistemiarıza verdi hadi konağa,90dakikalar kimine basıyo kiminebasmıyo,öğrenciden sonratam basmak ya da basmayaçalışmak ayrı dert.Madembeceremicen şu işi o zaman 23 gün daha ücretsiz yap daarıza çıkmasın.Görevlininbiri farklı diyo öbürü farklı.Yürüyerek gidelim o zamansağa sola biz!!

• quote:

Orijinalden alıntı: Tarîhçî

Taksim'de, Şişli'de, Mecidiyeköyde, Eminönünde hiç akbil kuyruğu olmuyor sanki.

Bunun elektronik biletten tek farkı ekstra kağıt israfı olması. Başka bir farkı yok.

Makinelerden doldur hiç sıra olmuyor.
  • Bu tablonun savunulur yanı nedir Allah aşkına. Hala savunma derdinde olanlar var. Yahu yanlış de, batırdılar de ama neresini savunuyorsun acaba? YUH diyorum kısaca..

Bazıları da akbil ile kağıt bilet karşılaştırması yapmış. İnşaAllah ömrünüz boyunca kağıt bilete mahkum olursunuz.
  • Bilip bilmeden herkes yorum yapmış. Babam bizzat bu işin içinde sıkıntı kentkart firmasından kaynaklı. Kodları şifreleri nasıl olsa işimiz bitti diyerek geç veriyorlar. Belediyenin yaptığı zarar firmadan talep edilecek.
  • quote:

Hocam izninizle avatarınızı imzama ekliyorum
  • Asıl sorun "bilet mi akbil mi ?" mukayesesi değil, asıl sorun uiaşım ücretidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WITCHER -- 12 Haziran 2015; 17:08:09 >
  • Ne güzel söylemişsin. İyi de sen şehir yönetiyorsun evcilik oyunu oynamıyorsun. Bunun önlemini ben mi düşüneceğim? Mesele de burada zaten!
  • İzmir halkı AKP'nin gelmemesi için, gerekirse ekmek kuyruğuna girecek kadar yürekli. Hani gidip de anadoluda "2 torba kömür, 1 paket makarnaya" kanacak yer değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exnuc

Ne güzel söylemişsin. İyi de sen şehir yönetiyorsun evcilik oyunu oynamıyorsun. Bunun önlemini ben mi düşüneceğim? Mesele de burada zaten!

Evet malesef öyle eshotu çoluk çocuk yönetse daha iyidir. İşi bilmeyen adamları liyakat esasına aykırı şekilde yerleştirirsin olacağı budur. Ben yine de sorun sadece belediye kaynaklı olmadığı için tamamen suçu buraya atamıyorum ama evet doğrudur süreç iyi yönetilemedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HatersGonnaHate

quote:

Taksim'de, Şişli'de, Mecidiyeköyde, Eminönünde hiç akbil kuyruğu olmuyor sanki.

AKP'li got kılları gibi sen de partinin yaptığı her berbat işi savunuyorsun. Sen ve senin gibiler. Bu ülkede tek AKP'liler koyun değil arkadaş bu ülkede herkes koyun. Sonuçta hepimiz aynı ülkenin ekmeğini yiyoruz. Hiç birimiz birbirimizden farklı değiliz. Bu memleketin insanı biat kültüründen kurtulmadigi sürece bir şey olmaz bizden.

Yukarıda adam sebebini açıklamış.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.