Şimdi Ara

11.sınıflara Tavsiyeler(faydalı olması dileğiyle)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
26
Favori
4.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, bu yazı ygs-lys adına faydalı olmasını umduğum bilgiler içerecektir.Yazı öncelikle çok uzun.Yazıyı çoğunlukla kendi üzerimden örnekler vererek sürdüreceğim,başkalarının bu süreçteki hikayelerini pek bilmediğimden dolayı.Yani egoist herif hep kendini yazmış demeyin :D 12.sınıf arkadaşlarım yorumda kendi tavsiyelerini yazabilirler,hep birlikte inşallah 11 . sınıf kardeşlerimize,arkadaşlarımıza biraz da olsa faydamız olur.
    Önce açık yüreklilikle söylemek isterim ki ben bu sınavı başaramadım.En azından kendi çapımda.Yani birazdan okuyacağınız tavsiyeler başarısız olmuş birinin yazdıkları olacak..Benim dönemimde bu sınavda benden daha başarılı olmuş birçok arkadaşım var,aslında onlardan tavsiye almanız daha doğru olur,Ha peki ben bu yazıyı niye mi yazıyorum? Geçen sene bu zamanlar sizin yerinizdeydim ne yapacağımı bilmiyordum.Rehber olacabilecek birileri pek yoktu yanımda ben de internetten araştırıp bu sınavda çok başarılı olan 20 25 kişiyle mesaj yoluyla konuştum.Şimdi bu vefa borcumu ödemek adına ufak da olsa bir adım atmak istedim..Bunun içinde sınavım bittikten hemen sonra yazayım dedim.Çünkü sizin her saate ihtiyacınız var.Hissetiklerinizi ben de hissettim ve sizi anlıyorum.Her insan farklıdır o yüzden bu yazdıklarımı kendinize göre uyarlayın bence birebir aynısı yapmayın yaparsanız kendinizi bulamazsınız..Biraz uzun bir girişten sonra başlayayım Eğer biriniz herhangi bir cümleyi okuyup da faydası olduğunu görürse ne mutlu bana :)
    -Genel Tavsiyeler-
    1)Bu sınavı kazanmak öyle abartıldığı gibi sihirli bir iş değil.Size en önemli sırrını veriyim:Masaya oturup çalışmak…İMaalesef sizlere daha bilinmedik bir şey söylemek isterdim ama kimsenin elinde sihirli değnek yok.lk bine giren de bunu yapıyor, üç yüz bininci olan da..Peki o zaman neden bu akdar farklı sıralamalar ortaya çıkıyor? Ya doğru şekilde çalışılmıyor, ya doğru miktarda çalışılmıyor..ya da sınav kaygısı sebebiyle ..Bu tavsiyler de bunları aşıp inşallah başarılı olmanız dileğiyle.Kısaca maalesef o masaya oturalacak abicim bunu başka yolu yok..

2)İnternete hiç girmeyin,azaltın demiyorum bence hiç girmeyin. Sıkıldığınızda yürüyün, Spor yapın arkadaşlarınızla buluşun, kafelere gidin ama internete ve televizyona bulaşmayın yapamıyorsanız çok çok az ilgilenin.

3)Bütün konular yetişir hiç şüpheniz olmasın.Bence günü gününe plan yerine haftalık plan yapın.Günlük planda beklmedik bir şeyler çıkabiliyor.Bir hafta içinde bitireceğiniz konuları bir kağıda yazın o konular o hafta bitsin

4)Zaman zaman çok sıkılıcaksınız,isyan edeceksiniz…Ama bitince oh be deyip rahatlıyor insan..O hissin tarifini veremem kendiniz de göreceksiniz.Her gün yatağa yattığınızda sorun kendinize bugün gerçekten tüm çabamı gösterdim mi,içim rahat mı ?Bu soruya verdiğiniz cevap evet ise gönül rahatlığıyla uyuyabilirsiniz..

5)Ygsye 3 -4 aydan fazla çalışmayın.. .Yapmayın abi öyle bi hata..Bize de dediler bizim üst dönemlerimze de demişler ama herkes kendi bildiğini yapmış.Siz bu kısır döngüyü kırın…Arkadaşlarınız çalışırken ‘lan acaba ben hata mı yapıyom’ düşünceleri gelecek aklınıza..Gelmesin gönlünüzü ferah tutun siz doğru yoldasınız..

6)Çıkmış soruları kesin kesin kesin çözün…Üç kere boşuna kesin yazmadım heralde  Sorular hep benzer mantıkla geliyor ayrıca ösymnin soru stilini öğrenmiş olursunuz..Mesela 2015 lys biyoloji çıkan 2 soru bu sene bize çıktı.Girenler bilir,Endosimbiyoz hipotezi ve mutalistlik sorusu ...Benzeri değil aynısı Noktası virgülü,soru işaretine kadar aynısı..Şıkların yeri bire aynı..Burdan anlayın çıkmış soruların önemini
    7)Denemelerin sonuçlarının hiç birini takmayın.Siz son sınava kadar hep 140 150 yaparsınız adamlar sizin sınavda yaptığınıza bakar…
    8)Ben yerinizde olsam yazın lys matematik ve fizik çalışırdım okul açılınca da okulla birlikte ygsye başlardım..Biyoloji ve fiziğe ygs lys diye ayırmayın bütün çalışın çoğu konu ortak..
    9)Sınav stresiyle çevrenizle tarışabilirsiniz bu normal ama siz yine dikkatliedin çünkü 4 yıllık arkadaşlıkların yerinin iki buçuk saatlik bir sınav asla ve asla dolduramaz…Bunu unutmayın…
    Ders Ders öneriler
    Ygs Matematik: Piyasadaki çoğu denmeyi çözdüm..Buna rağmen çoğu arkadaşımdan düşük yaptım..Yine de işinizi denge matematik, ve apotemi görür.Soru bankası olsrak karekök ve apoteminin promlemler fasikülü(kesin kesin alın) harikadır

Ygs Türkçe:İşin sırrı paragraf..Dil bilgisi çok çok kolay geliyor.Paragraf için benim gibi salaklık yapıp 7-8 tane kitap bitirmeyin…Abi çok saçmalamışım şimdi fark ediyorum,paragraf bu yani anlıyorsan yaparsın anlamazsan yapamazsan bilgi birikimine gerek yok ki..Sonuç 10.000 soru çözsenizde sınavdaki 40 soruyu anlamazsanız yapamıyorsunuz…1 tane kitap çok rahat yeter.Burada da yayın denizi paragraf soru bankası ve palme Türkçe denemesi denge Türkçe denemesi işinizi görür..

Ygs sosyal:Bu senenin en kritik hatasını burada yaptım ben,yazarken bile elim titriyor..Tarihten 3 coğrafyadan 3 felsefeden 2 soru bankası bitirdim..Düşünebiliyor msunuz sözelcilerden çok kitap bitirmişim neredeyse..Sınav sonucumda sosyal çok iyi geldi haliyle,çoğu sözelciden iyiydi…Peki burda hata ne?Sbi sen mühendis doktor mu olmak istiyon?Ne işin var sosyalle?Soru başına 1 puanmış ben bilmeden girdim sınava.Sonuç 35 matematik 35 sosyal netim vardı,39 matematik 19 sosyal yapan adam beni geçti…Şaka gibi ama gerçek..Size okulda diyecekler herkes mat fen yapıyor sen sosyalden farkı atacan diye.Siz takmayın alanınınızı fullemeye çalışın.39 mat 39 fen yapan adam 19 sosyal 19 türkçe yapsa ilk 14 15 binde kalıyor..Dediğim gibi son 2 ay ara ara baksanız yeterli.Dengenin ve palmenin sosyal denemeleri güzeldir,coğrafya fem konu anlatımı ve evrensel iletişim soru coğrafya soru banaksı güzeldir.tarih ve felsefeden konu özetli bir kitap alın ara ara okuyun yeterli.Sosyal ilk 2000 e girebilecek öğrenciler arasında ayırt edici olur onu belirtiyim…Derece için uğraşıyorsanız biraz daha önem gösterebilirsiniz..(3 -4 Kkitap bitirmeyin de  )

Ygs fen:Sorular ilkokul düzeyinde…Ygs kimyayı 3 haftada bitirirsiniz,biyoloji biraz daha zor deney soruları bilgi soruları var biyolojie dikkat.Fizik de çok basit geliyor 1 2 soru seçici oluyor genelde.Deneme olarak denge fen denemesi güzel,palmenin ygs kimya soru bankası ideal fizik biyoloji için lys de vereceğim kitap isimlerini.
    Lys:

LYS matematik:Bu ders için tek söylecebileceğim en çok canımı yakan ders olması…Bu ders için her şeyimi verdim…Yapılabilecek çoğu şeyi yaptım…Arkadaşlarım formül ezberlerken formüllerin kanıtlarını öğrendim ve yaptım.Piyasadaki çoğu soruyu gördüm…4 yıl boyunca en çok uğraştığım ve en sevdiğim ders oldu…Sonuçta ise o bana hiçbir şey vermedi..En kırgınlık hissetiğim sınavdı bu…Çok konuştum kusura bakmayın ,çok doldum bu dersle ilgili…Size en önemli tavsiyem işlerimleri tek tek düzgünce alt alta yapın..Zaman gider diye düşünmeyin bu dediğimi kesin kesin yapın.Üzülürsünüz abi yapmazsanız ahlar vahlar edersiniz faydası olmaz..Bir – işareti,nir toplamı işlemi hatası sınavdan sonra yakar içinizi…8 sorumu böyle kaybettim ordan biliyorum..Kitap olarak denge matematik ve apotemi matematik denemeleri sonuç derece denemeleri güzeldir.Soru bankası olarak karekökü alın.Apoteiminin matematikle ilgili bütün fasiküllerini alın(bunlar efsanedir) türev integral vs. her soruyu anlayarak çözerseniz ve işlemleri dediğim gibi dikkat ederseniz 50 de 50 rahat yapaprsınız

Lys geometri:Ya şimdi bu bi anda olabilecek bi ders değil maalesef,tıp için çok önemli değil,mühendislik için de önemli bi alan ..Karekök lys geometri soru b. Birey b. Soru bankası güzeldir..Analitik geometri için ekstremum yayınlarını kesin alın..Pek bilinmez ama çok iyidir.Apoteminin yan yayını sanırım..Deneme için metin yayınları güzeldir

Lys fizik:Burası önemliPiyasadaki bütün kitaplar tek kelimeyle çöp..Uzaktan yakından alakası olmayan sorular soru bankalarında..Müfredat değişti belki yenilir bu sene..Meb kitabplarını başınızın ucundan ayırmayın bak bu çok öenmli…Meb kitaplarından çalışın…Fizikte işlem yaptığım 5 6 soru vardı artık fizik sözel…Meb kitaplarına gözünüz gibi bakın..Soru bankası olarak bi derece palme s.b güzeldir hem lys ygs onu alabilirsiniz deneme olarak apotemi lys fen denemeleri çok iyiydi onu da alın.Ösym Fizik cidden zor ve yapılamayan sorular soruyor..Gereken önemi verirsiniz umarım…

Lys kimya:Sizin puan kasacağınız bölüm..Her konunun en temel soruları var ve gerçekten kolay…Burda 2 3 soru seçici oluyor onun dışında bi numarası yok…Palme lys kimya soru bankası idealdir.Organiğe dikkat edin burda seçici sorular oluyor.Bunun içinde iyne palme organik ve çap organiği tavsiye ederim.Meb kitabından birebir 3 tepkime sorusu da geldi bunu da yazıyım.Yapılabilecek sorularda ama yine meb kitabına bakın yine de

Lys biyoloji:Burası ağırlıklı olarak bilgi sorularından oluşuyor,tahminle soru yapma şansınız çok az,sistemler için meb 12.sınıf kitabı yeterli ve güzel soru bankası olarak da palme ygs lys soru bankası efsaneler arasında…Palme ve denge biyoloji denemesi de güzel gerçekten….Genetik ve evrime önem verin…

Yaklaşık 2 saat 40 dakikadır yazıyorum ve sanırım sonuna geldim,yorgunluk başlamıştı biraz biraz :)buraya kadar okuyan varsa gerçekten çok çok teşekkür ederim…Seneye belki sizlerle kader ortağı olur sınava sizlerle girerim puanlar açıklanmadan bilemiyorum..Unutmayın sınavdan istediğiniz sonucu alamasınız da siz ,siz olduğunuz için değerlisiniz…Anne babalarınız akrabalarınız ve bizler sizlerin her şeyi başarabileceğine inanıyor ve biliyoruz…Hayallerinizin gerçek olması dileğiyle…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakan320 -- 27 Haziran 2016; 1:42:15 >

• Fizik için güzel yorum soru bankası önerebilir misin
  • Eline sağlık hocam.
    Mesajım bulunsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speronly -- 26 Haziran 2016; 15:35:45 >
  • Çok teşekkür ederim. Emeğine sağlık. Yazdıklarının hepsini dikkate alacağım. Okurken içim kıpır kıpır oldu hatta gözlerim doldu cidden. Seneye belki ben de senin gibi tavsiye konusu açacağım. Şuan uzak gibi gözükse de değil. Beni en çok korkutan hayal kırıklığına uğramak. Umarım öyle olmaz. Tekrar çok teşekkür ederim. İnşallah gönlüne göre olur her şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Simon Petrikov -- 26 Haziran 2016; 16:04:40 >
  • WhiteBlackie;hocam yayın denizi lys soru bankası var,hem de çözümlü,görsen bunlar nasıl soru be dersin,ama soruların hepsi meb kitabında geçen ufak detaylardan ince sorular bir inceleyebilirsin :)
    Dr. Walter Bishop; okuduğunuz için teşekkürler hocam :)

alternatiftıpçı:dostum asıl ben okuduğun için teşekkür ederim umarım sen de istediğin gibi bir üniversitede doktor olursun(nickine ve imzana bakarak yazdım) :) Emin ol dediğin gibi çok çabuk geçiyor her zaman sınav haftayaymış gibi çalış :) :)

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakan320 -- 26 Haziran 2016; 16:20:06 >
  • ilk 100 hedefliyorum coğrafyada 3 soru bankası tarihten 3 soru bankası +denge sosyal+ kapsül sosyal bitirdim şimdiden.sayısallardan da 5-6 adet soru bankası + bölüm deneme kitapları bitirmeyi hedefliyorum ekim ayına kadar.okul başlayınca şubat ayına kadar lys ağırlıklı olarak ygs ve lysyi beraber götüreceğim.lys fizik hariç eksik olduğum ders yok lys fiziğide okul zamanı halledeceğim yazın bakmayı düşünmüyorum.bu sene zaman denemelerinin tamamına girdim 135.5 net yaptım en yüksek ama fizikte ve geometride ciddi eksiklerim vardı yazın bunları kapatacağım ve hedefim +150 nete sabitlemek.sence bu program dahilinde götürürsem hedefime ulaşabilir miyim kesinlikle troll değilim fikir danışıyorum lütfen yardımcı olur musun?

aylar sonrasında gelen edit:of beyler olay böyle olmuyormuş 1 sene canım çıktı it gibi çalıştım yine istediğimi alamadım ibret olsun diye silmiyorum bunu kalsın burada :d

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dofuber -- 24 Mart 2017; 15:59:4 >
  • Dostum benim fikrimi soracak olursan hedefin ilk bin olsun öncelikle çünkü ilk 100 gerçekten şans işidir o günü psikolojin , bildigin yerlerden gelmesi vs. hepsi birer etken..Ilk bizdeki bir kişi zaten ilk yüzde olma kapasitesine sahiptir ve on tane sınav yapilsa her sınavın sonucu farklı olur bu çoğunlukla ilk bin kendi arasında yer değiştirip durur.Böylece sen de neden ilk 100 olmadı diye kafana takmazsin :) Yazın bence lys matematiğe bakabilirsin eğer eksiğin yoksa- ki ilk 100 hedefliyorlar pek yoktur-türev integral hafiften bi başla bu seni sene içinde çok rahat ettirir ,geometri gerçekten emek isteyen bir ders musluk gibi damla damla birikir yani sürekli olarak az az da olsa soru cozmelisin görme pratikligini kaybetmemen için...lys fizik aaslında fizik beklerim yüksekti genelde 27 28 civariydim ama lys de biraz patladim 5 6 net falan asagisini yaptım demek istediğim süpriz bir ders sözel olduğu için meb kitaplarına çok iyi bak yabancilik cekmezsin bir de netlerine güvenip asla rehavete kapılma ben de senin netlerin civarında başlayıp biraz kötü nettle kapattim inandiktan sonra inşallah her şey hallolur her şey senin elinde :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakan320 -- 26 Haziran 2016; 21:16:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • emeğine sağlık
  • ya bu ygs/lys sürecini her dersten özel öğretmenle geçiren, soru/konu hiçbir şekilde sıkıntısı olmayan arkadaşlarım var ve bu beni geriyor açıkçası. çünkü ben yatılı okuyorum, öğretmen çevremden uzaktayım, özel ders imkânım zorlasam var ama ben pek istemiyorum, çözümlü kitaplarla idare ederim diyordum şu yeni müfredat yüzünden çözen adam'ın sıfırlanması ihtimâli geldi aklıma korktum. ki dersler de sadece matematik değil ki kimyası, biyolojisi, fiziği, sözeli, türkçesi var da var
    uzun lafın kısası çözemediğim soruların anında çözümünü öğrenememek motivasyonumu etkiliyor sence ne yapmalıyım bu soru işini?
    bir de sözelden bu kadar kaynak çözdüm demişsin, katılıyorum abartılı olmaması konusunda ama ben sırf coğrafya ve felsefe yüzünden 7-8 soru kaybediyorum onu ne yapmalıyım, çalışmak için en uygun zaman ne olur?
    bir de yazıdan da bu seneye ne kadar emek verdiğiniz anlaşılıyor, kaç yaptınız bilmiyorum ama başarısız oldum demeyin ya

• atakan320 A kullanıcısına yanıt
    tavsiyelerin için sağol meb kitaplarımı çözmemiştim kenarda öylece duruyordu onlara bakacağım mutlaka.her gün paragraf sorusu çözdüğüm gibi temmuzdan itibaren her gün geometri soruları çözmeye de başlayacağım.internetten 12. sınıf konularını izledikten sonra sorularını çözebileceğim seviyede ki kaynak önerilerin nedir matematik-kimya için ? şimdiden teşekkürler
  • atakan320 A kullanıcısına yanıt
    Abi valla öyle güzel yazmişsin ki Allah razi olsun hakkini helal et :) hedefim tıp dolayisi ile ciddi anlamda calismam gerek.fizigim çok kotu degil ama 9.sinif yok . çok kolay olmayip ggercekten öğretici bir k.a kitap önerebilir miisn ? Orta düzeyin biraz alti olabilir .

• Burak Alper; rica ederim :)
    Rivkas:Dostum çekincelerinde haklısın ama şunu unutma sadece özel dersle olsa herkes bir şekilde gider başarasızlık diye bir şey olmazdı.Özel ders öyle büyülü bir şey değil,sonuçta öğretmen öğretmen öğrenicin kafatasını açıp bilgileri doldurmuyor ya :) yüzde 90 öğrencinin çabasıdır özel ders.Bu forumda emin ol özel dders alıp derece yapan da vardır,özel ders almayıp derece yapan da..İkisinin ortak nokta ne :Öğrencinin kendi çabası...Ha belki bi derece seni disiplene sokabilir ama onu sen kendine program yapıp da halledebilirsin bence hiç şüphen olmasın...İnternette birçokgüzel anlatan hoca var gerçekten çok faydalı olabilir bir ara onların da linklerini atabilirimÇok eksiğim var diyorsan gidebilirsin tabi ki de..Çözülmesi gereken sorular...Bak onu unutmuşum çok iyi hatırlattın.Ben de çok çektim yıl boyu, soracak pek kimsem yoktu.Çözen adamdan bakmıştım ben de genelde.denemeler genelde çözümlü oluyor da soru bankaları biraz zor..Bu konuda yapabileceklerin şunlar :ya okulda hocalarının peş,ini bırakmayacaksın,ya dh ye atacaksın -denk gelirse çözenler oluyor- ya da 5 6 kişiilik watsap grubu kurup güvendiklerinle orda çözüm arayabilirsin kalabalık olmasın emin ol 1 haftaya kalmaz bir işlevi kalmaz.Felsefe için şu linktekileri iyice oku bence pek eksiğin olmazhttp://gevezeonline.com/konu/felsefe-ders-notlari-11-sinif.25534/ sonra zor dediğimiz beyin yakan cinsten küçük bir soru banaksı bitirirsen tamamdır feminkiler güzeldir...
    Coğrafya ise konu anlatımı bol bol çalışman lazım maalesef bilgi gerektiriyor onu da fem coğrafya konu anlatımı renkli bi sürü harita var işini görür.Ben bunlara öğlen yemek aralarında çalıştım.Eve gitmeyip okulda kaldım,o bizlere küçücük gelen bir saat bile bana 1 tarih 1 coğrafya kitabı bitttirdi.Sen de böyle yapabilirsinBaşarı konusunda ise haklısın kardeşim başarısızım dememin sebebi kendimin ve çevremin bekletisinin yükseklerde olmasıydı.Biraz talihsizdim ama nasip.Yine güzel bir sonucum vardı ortalamaya göre ygs 16.000 idim lysm de orta halli geçti onu da açıklanınca eklerim.Şimdi 'şu herifteki nankörlüğe bak on altı binleri beğenmiyor' diye düşünebilirsin, haklısın da bir anlamda.Ama dediğim gibi beklentiler yüksek olunca...Yine de her şeye şükürler olsun :)

Dofuber

hocam palme organik yanındaki bilgiler hem öğreticidir hem de çok zorlamaz onla iyi bi temel atarsın,matematik ise önerdiğim kaynakalr alanlarının zirve kitapları bana göre iyi bir şekilde öğrenirsen onlardan direk başla derim ha bi ara basamak olarak kitap önersi için yüzde yüz yayınlarının fasikülleri var onların çoğu çöüzmlü hem de güzeldir,metin yayınlarını da duydum ama kullanmadım

alfaaçıs: Helal olsun kardeşim ben de okuyup vaktini ayırdığın için çok teşekkür ederim,ya şimdi benim çok konu eksiğim yoktu onun için konu anlatımlı kitabım pek yoktu,fark ettiyseniz pek konu anlatımlı kitap da önermedim sizi yanlış yönlerdirmeyim diye :)Dediğim gibi meb kitabın yine bulunsun da elinde bir kitap ismi olarak pek kullanmadım yalandan olsun diye de söylemek istemiyorum ama güvender fizik konu anlatımını baya duymuştum,soru bankası gerçekten kolay ama konu anlatımına iyi deniyordu sen yine başka bir fikri olana danış maalesef ben pek yardımcı olamadım bu konuda :( son olaraksa fizik konu anlatımı olarak umut öncül diye bir hocamızın youtube kanalı var sırasıyla izle konuları çoğu ufak ince ayrıntılaraa giriyor,çoğu soru çeşidini görürsün ..

• hem sonucumu paylaşmış olayım hem de konuya bir up olsun :) ygsde 17 bindim arkadaşlar lysde 4 bine çektim okul birinciliği kontenjanınından da ege üniversitesi tıp fakültesini yerleştim.Sorusu olan varsa bizimle paylaşıp sorabilirir elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım :)
  • Benimde aynı şekilde hocalara soru gösterememe gibi bir problemim var birde çözdüğüm sorular çok zamanımı alıyor ilerde daha da hızlanırsın dediler ama endişeleniyorum.bu arada tebrik ederim :)

• çok teşekkür ederim, daha iyi üniversiteler bu sene giren sizlerin olsun inşallah :) dostum hızlanmanın tek yolu çok soru çözmek ve birçok soru tipi görmek.Belki süre tutarak çözmek de işe yarıyabilir ama ben öyle bir niyetle başladım bi iki denedim sonra bir düzen tutturamayınca bıraktım.Belki senin işine yarar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakan320 -- 22 Ağustos 2016; 17:27:47 >
  • 9.sınıflara tavsiye yok mu
  • Abi yaziyi okuyunca tarihe dikkat etmedim.Yapamadim edemedim falan demissin.Baya uzulmustum ama bu yorum geldikten sonra 2 kati kadar sevindim hayirli olsun tebrik ederim :)

• Berkovix B kullanıcısına yanıt
    kardeşim çok teşekkür ederim.Benim üzüntü sebebim kendimden beklentimin büyük olmasıydı çünkü ayrıntılı çalışıyordum ygs de 17 bin gelince üzüldüm biraz bu sizlere ego gibi gelebilir bu dereceyi hedefleyen kaç kardeşim var var kim bilir insan doyumsuz bir varlık,hep daha iyisini istiyor 11 bininci olan neden ilk 10 bin olmadı diyor 120.olan neden ilk 100 olmadı diyor ilk 100 bursu için.Belki de bizi ileri götüren bu hırsımız bunu da bilemiyorum.Ama tabi her şeyde olduğu gibi hırsın da fazlası zarar emin olun çalışmamın karşılığını beklerdim sadece lys ile büyük çoğunluğunu aldım şükürler olsun. İnşallah sizler de gönlünüze göre çok güzel yerlere gidersiniz.Çalışan ,emek harcayan insan inşallah elbet karşılığını alır. bu sene olmazsa ikinici o sene, o olmazsa iş hayatında, o da olmazsa sosyal hayatta...Her şey gönlünüzce olsun :)

• Okulun ilk günü en arkaya oturun hoca sınıfa girince ayağa kalkmayın cool olun

• Tebrik ederim hocam.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.