Şimdi Ara

11.Sınıflara 11.Sınıftan Tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
2
Favori
594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sadece forumdan değil gerçek hayattan da sorular alıyorum. Okulumda da bir sürü kişi bunu soruyor. Bence artık ''11.sınıfım nasıl çalışmalıyım'' tarzı konuları açmayalım. Yine az önce gördüm YGS-LYS-11 nasıl götürülür diye

Benim tavsiyelerim şunlar (Bu yol sayesinde ygs denemelerinden 100 civarı net yapıyorum ve 3 yılı da çok rahat bir şekilde öğreniyorum)

-YGSye artık kesinlikle başlayın
    -YGSye başlarken en çok zevk aldığınız dersten başlayın (Benim matematik olduğu için ygs mat. başladım)
    -YGS unutulabilir bu yüzden çok soru çözün. Her ay konu tekrarı yapın
    -Aylık konu tekrarınız çok basit olsun. Mesela bir ayda 6 konu bitirdiyseniz, unutmamak adına o 6 konudan 6-12 arası test çözmeniz bile yeterlidir. Böylelikle 1 yıldır konuları unutmuyorum. (Unuttuğunuzu sanabilirsiniz o bende de oluyor bazen, fakat bir test ile tekrar huzura eriyorsunuz )
    -YGS çalışırken 11.sınıf derslerini kesinlikle aksatmayın
    -Çok güzel bir program yapın programınız hafta-konu içerikli olsun
    -Saatli programlar yapmayın (saat12-14 arası matematik gibi) Fakat ''gün içerisinde 2 saat matematik'' şeklinde program yapabilirsiniz. Ne zaman çalışacağınız çok fark etmez, eğer saat saat yaparsanız çok verimsiz olur. Kafanız sakin olduğunda çalışın
    -**************11+10+9.sınıf derslerini beraber götürmek çok zor oluyor. Kendimden biliyorum. Günlük 5-7 saat çalıştığım halde zamanım yetmiyor. Bu yüzden 11.sınıfı okul/dershane ile götürün. Çünkü 11.sınıfı önde götürürseniz diğer yılları önemsemeyebilirsiniz, verimsiz olur (ben okulla götürüyorum,nasılsa acelesi yok)
    -********** Bütün ygsye bu yıl başlayamazsınız, ben biyoloji kimya matematik 9-10-11i zor götürüyorum. Yanına diğer 11.sınıf dersleri. Yani 3 ders bile zor gidiyor. Bu yüzden eğer ygsye yeni başlıyorsanız EN FAZLA 2 DERSTEN başlayın (ben sadece ygs mat ile başlamıştım)
    -10.sınıf konuları tartışılmıyor bile fakat emin olun çok önemli. Hele ki matın polinomları,çarp ayırması, 2.dereceden denklem ve eşitsizliği her yerde karşımıza çıkabiliyor.

---------------------------------
    - Bana göre YGS'nin en önemli konusu çarpanlara ayırmadır. Bütün konularla alakalıdır. (Özellikle ara madde olarak eklemek istedim, bu konuyu yalayın yutun, çok zevklidir zaten bulmaca gibi)
    ---------------------------------

-10.Sınıf biyoloji ve kimyası çok önemlidir. Biyolojiden temel bence 9dan daha çok 10da yapılıyor (Ben 10.sınıfta yapmıştım, istisnalar olabilir)
    -10.sınıf kimyanın önemi ise şu şekildedir; Periyodik tablo ve atomun yapısı bütün kimyanın temelidir. Aman deyim hemen çalışın onları

-11.Sınıftan edebiyat, dil anlatım çalışmanız bence çok saçma. Çünkü çıkmayacak (Edebiyat zaten hiç yok dil anlatım mektup vs. ygsde yok en fazla 1 soru çıkar)

Başlangıç için ideal kitaplar;

-Kimya simetri+sb farketmez
    -Biyoloji eksen (esen değil, ben eksen ile başladım çok beğendim)+fem ilk adım sb başlangıç için çok iyidir
    -Matematik ders videoları ile konu izleyin+sb olarak ilk önce fem ilkadım sonra kesinlikle ama kesinlikle fem beyaz kitap. Fem beyaz (konu özetli sb)nı çözmeden sınava girmeyin. Şimdiye kadar çözdüğüm en kaliteli kitap

FDD önermem. Zorlayalım derken saçmalıyorlar. Utanmasalar coğrafya bilgisi isteyecekler. Zaman kaybı (bazı kitapları hariç)

Ayrıca en ama en önemli notum;
    ******Kaldırabiliyorsanız bilgisayarı ve telefonları kaldırın. Ben kaldıramıyorum ama en azından ders anında kendime hakim olabiliyorum. Dersten sonra dilediğinizi yaparsınız, inanılmaz huzur veriyor

-Kitap okuma alışkanlığı çok önemlidir fakat bende yok. Aslında ben okumayı da düşünmüyorum çünkü biyoloji benim yorum kabiliyetimi müthiş derecede geliştirdi ama yine de siz okuyun çünkü hızınızı arttırır.

-Biyolojiyi gerekirse dışarı çıkıp çalışabilirsiniz (ben bazen dışarıda işim olduğunda etrafa bakarak çalışıyorum örneğin dün bir ağacın yanına gidip bitkisel dokuları işledim bugün çok kaliteli yorum sorularını yapabildim)

-Biyolojideki konular bağlantılıdır. Örneğin ben bitkileri işleyim derken 9 hatta 10.sınıfı bile tekrar ediyorum (hücre konusuna, fotosenteze, oksijenli solunuma hepsine giriyorum İSTER İSTEMEZ)

-Fizik bu yıl çok önemli aman deyim ertelemeyin. Ben 9-10 fiziği çok az çalışacağım, bu yılı hallederseniz ygs fiziğin yarısı biter diye tahmin ediyorum. Bence diğer ygs fiziği tatile bırakabilirsiniz ama zevk alıyorsanız bırakmayın derim

-Geometride üçgenleri çok iyi biliyordum, çalışmadım, unuttum. Eğer biliyorsanız unutmayın.

Hedefim cerrahpaşa tıp fakültesi -inşallah-. Yeri gelmişken söyleyim düz lisede okul birincisiyim ama programlı çalışıyorsanız meslekte dahi olsanız bir şey değişmez sadece biraz daha fazla çalışırsınız. Yeter ki isteyin. Günlük 15dk ile başladığım ders süresini şimdi 7 saate çıkardığım oluyor ve ders çalışmaktan çok zevk alıyorum (İMZAMI MUTLAKA OKUYUN, EİNSTEİN'İN HAYATINI ARAŞTIRIN DERİM. BU TÜR ŞEYLER İSTEK VERİR :)

Aklıma geldikçe editlerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sutlugahve -- 9 Kasım 2013; 0:02:18 >

• Bende tavsiye vereyim , dersleri 11 ve ygs den 2 dersle götürün. Zorlanmazsınız ben öyle yapıyorum hedefim imzada .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: manevizengin

Bende tavsiye vereyim , dersleri 11 ve ygs den 2 dersle götürün. Zorlanmazsınız ben öyle yapıyorum hedefim imzada .

Aynen. Bekir'in dediği gibi yapın. Bütün ygsyi programa yazıp gaza gelmeyin
  • Duzliseye gittiğin icin pek önemsememiştim seni ama burda yazdıklarına kesinlikle katılıyorum ve tebrik ediyorum .inşallah hedefini tutturursun bende 11im suanda ve ygs zaman denemelerine giriyoruz dersanede bende bi yandan o sınavlarda netimi her sınav 2-3 net artırarak gidecem inşallah . Bu arada ygs olarak kimya ve matematikten başlamanızı öneririm . Geometridende üçgenleri iyi bitirin ve 11 in derslerini cok guzel halledin .

• quote:

Orijinalden alıntı: csblerdeki zebani

Duzliseye gittiğin icin pek önemsememiştim seni ama burda yazdıklarına kesinlikle katılıyorum ve tebrik ediyorum .inşallah hedefini tutturursun bende 11im suanda ve ygs zaman denemelerine giriyoruz dersanede bende bi yandan o sınavlarda netimi her sınav 2-3 net artırarak gidecem inşallah . Bu arada ygs olarak kimya ve matematikten başlamanızı öneririm . Geometridende üçgenleri iyi bitirin ve 11 in derslerini cok guzel halledin .

Başlarda hiç önemseniyorlar hocm zaten :D bence de kimya ve matematik başlangıç için idealdir sıkmaz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sutlugahve -- 9 Kasım 2013; 7:51:34 >
  • sutlugahve kullanıcısına yanıt
    Biraz uyu sütlü gahve gardeş sabahlaman hayır olsun

• ygsyi bitirmeye çalışın sonra seneye arkadaşlarınızın sizi geçmesini izleyin :D

11 ve Türkçe mat çalışın yeterli. önemli olan 11i ne kadar anladığınız. ygs her türlü halloluyor zaten.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yagmur adam kullanıcısına yanıt
    Hem 11'i hem ygs mat ve Biyolojiyi adam akıllı götürmemiz yararlı olmaz mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: yagmur adam

ygsyi bitirmeye çalışın sonra seneye arkadaşlarınızın sizi geçmesini izleyin :D

11 ve Türkçe mat çalışın yeterli. önemli olan 11i ne kadar anladığınız. ygs her türlü halloluyor zaten.

Temeli olmayan insan nasıl geçecek kardeş

• quote:

Biraz uyu sütlü gahve gardeş sabahlaman hayır olsun

Eyvallah kardeşim senin de

• Biyoloji yorum oldugu kadar ezber kısmında fazla olan bir ders ekstra vakit gerekiyor .
    Bence bu sene ygs çalışılacaksa bile lys müfredatından farklı olan kimya ve matematik çalışmalı kimya ygs kolay oldugu icin biter yani

• bence fem dergi alın bir dergiyi 2 haftada bitirin hem ygs hem lys hem 11 var ben 11. sınıfım böyle yapacam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zteska -- 9 Kasım 2013; 9:45:20 >
  • csblerdeki zebani kullanıcısına yanıt
    Aslında dediğiniz doğru deneyeceğim.

• manevizengin kullanıcısına yanıt
    mesela konuları anlayın örnekkleri çözün testi çözün fazla uğraşmanıza gerek yok ayda bir de çalıştığınınız o iki dergiyi yüzeysel tekrar edin yaz oluncada konuları tam bir tekrar edin okul açılıncada test+tekrar seneye fazla zorlanmassınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zteska -- 9 Kasım 2013; 9:52:01 >
  • quote:

Hem 11'i hem ygs mat ve Biyolojiyi adam akıllı götürmemiz yararlı olmaz mı ?

fen derslerini dershanede öğrenirsen hem daha az zaman harcar hem de daha sağlam öğrenirsin. o yüzden türkçe ve matematik dedim.

• Ben dersi derste öğreniyorum evdede tekrar edip test çözüyorum. Kalan vakit YGS&LYS ye ayırıyorum. Şuana kadar hiç sözel çalışmadım çok pişmanım lütfen birşeyler önerin.

• quote:

Ben dersi derste öğreniyorum evdede tekrar edip test çözüyorum. Kalan vakit YGS&LYS ye ayırıyorum. Şuana kadar hiç sözel çalışmadım çok pişmanım lütfen birşeyler önerin.

Şimdi sözelleri çalışsan yaza kadar unutacaksın
  • Şu anda sözel dersler için yapılabilecek en iyi şey kitap okumaktır.
  • Bence bu kadar kasmaya gerek yok. Sayısalsanız tmcilere göre biraz daha fazla çalışın ama asla 11 fen konularını aksatmayın sonra lysde baş belası oluyor. Mat unutulmuyor mat ile başlayın derim. Eğer temeliniz varsa ve kolay kavrayabiliyorsanız çok sıkmayın kendinizi 1. Dönem için 11 konuları daha önemli. Yarıyıl tatilinde de iyice çalışırsınız bence konular unutulmuyor. Ama yarıyıl tatili bitince tekrar 11e dönün yazılıların azaldığı vakit test çözersiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: macondian

Bence bu kadar kasmaya gerek yok. Sayısalsanız tmcilere göre biraz daha fazla çalışın ama asla 11 fen konularını aksatmayın sonra lysde baş belası oluyor. Mat unutulmuyor mat ile başlayın derim. Eğer temeliniz varsa ve kolay kavrayabiliyorsanız çok sıkmayın kendinizi 1. Dönem için 11 konuları daha önemli. Yarıyıl tatilinde de iyice çalışırsınız bence konular unutulmuyor. Ama yarıyıl tatili bitince tekrar 11e dönün yazılıların azaldığı vakit test çözersiniz.

Hocam mfciler kesinlikle ygsye başlamalı. Tmlere göre çok daha ağır bir müfredat var (lütfen yanlış anlaşılmasın) o yüzden şu aptal yazılıları umursamamk gerekir. Yazılılara zaman ayırmak yerine düzenli olarak 11.sınıf çalışmak daha mantıklı. Nasılsa her hafta düzenli tekrar olursa yazılılardan yüksek not alınır ayrıca ygsye zaman da kalır. Hedefi yüksek olanlar yeni yeni başlamış olmalı ygsye.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.