Şimdi Ara

11 e geçmeden bilinmesi gereken tyt fen konuları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Malumunuz okula 1 hafta kaldı. Ve ben de 9.sınıf fenine dair çok az şey var.
    Fizik için kuvvet ve hareketi bitireceğim az kaldı. İş güç enerjiyi de bitirip okula öyle başlayacağımı umuyorum.
    Kimya için atom ve periyodik sistem, etkileşimler ve mol çalışmam gerek ama ben daha periyodik sistemdeyim 1 haftada nasıl yetiştireceğim yetiştiremezsem sıkıntı yaşar mıyım?
    Biyoloji için çoğu site ve forumda gerek yok deniyor çünkü sistemler varmış 11 de ve pek bağlantılı değilmiş. Bu cidden böyle mi?
    Son 1 hafta kaldı okula ve bana hangi konuları mutlaka çalış dersiniz tyt fen adına. Bu konulardan veya herhangi farklı konuyu bilmezsem sıkıntı yaşar mıyım?
    11.sınıfı çok sağlam bir şekilde geçirmek istiyorum. Lütfen cevaplayın teşekkürler

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Çalışma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lekonteda12 L kullanıcısına yanıt
    Neden hocam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Senin ilacın bende üstte calışma diyenleri de takma 11 olmuşsun ne zaman calisican

• Sistemlerle bağlantısı yok ayrıca unutursun 12 yazı ideal

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne önerirsiniz hocam şu 1 haftada ne yapıp ne edip halletmem lazım

• Lekonteda12 L kullanıcısına yanıt
    Hocam amacım 11 de sıkıntı çekmemek yoksa 11 yazı unutmam benim için dert değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle cok mantıklı bir soru sormuşsun tebrik ederim.Calışma diyenleri,unutursun diyenleri sakın takma hepsinin bahanesi aynı.İnsan hafızası öyle bir sey değil tabi üstün zeka sorunların yoksa yaptığın tüm çalışmanın karşılığını alıcaksın.

https://forum.donanimhaber.com/11-sinif-ve-tyt-icin-kaynak-onerisi--150329116

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-10D90CAD3 -- 28 Ağustos 2021; 19:8:2 >
  • Furkanevski F kullanıcısına yanıt
    Elektrik ve manyetizma, kuvvet ve hareket tam olsun kardeşim. Ayrıca 11. Sınıfta newton hareket yasalarını ilk gördüğünde mal olabilirsin sakın korkma fiziği akılda canlandırmayı öğren günlük yaşamına uyarla bunu hallettikten sonra hiçbir şey seni zorlamaz.

• Teşekkürler hocam. Diğer dersler adına ne dersiniz?

• Aynen oyle hareket konusunu bildikten sonra gerisi boş çap fasikülü almanı öneririm.Ve newton 2 newton 1'e cok az bir kısım eklenmis hali yani sen tyt hareket newton biliyorsan çok basit gelicek 11 hareket ve mekanik.Çıkmıs kuvvet hareket sorularına bakmayı unutma ve vip fizik sorulari.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-10D90CAD3 -- 28 Ağustos 2021; 19:51:23 >
    Rica ederim hocam ne demek. Biyoloji 11. Sınıf kendi içinde çok ayrı bi dünya öncesinde 9-10 konularını tamamlamana gerek yok ama öğrenecek çok şey var insan vücudundaki tüm sistemleri öğreniyorsun ama çok kolay öğreniliyo gerçekten çünkü anlatılınca bile akılda kalıyo 1 seneye yayınca o bilgiyi hiç zorlamıyor eğer meraklısıysan. Kimya için de asit, baz, tuzlar konusu ve periyodik tabloyu iyi bilsen yeterli ilk konusu çok kolay ama hep yeni terimler var (Modern Atom Teorisi), 2. Ünite olan gazlar bazılarına zor gelebiliyor fizik için dediğimi yapmanı öneririm aklında canlandır günlük hayata uyarla. 3. Ünite Sıvı ve Çözeltiler düz matematik gibi.4. Ünite Kimyasal Tepkimeler kendi içinde 3’e ayrılıyor Enerji, Hız, Denge diye Denge kısmı diğer konulara göre bir tık zor diyebiliriz ama o da hallediliyo 11. Sınıf gözünde büyümesin her şey sadece ilk kez karşılaştığın için göz korkutur o kadar. :)

• Çok detaylı olmuş hocam çok teşekkür ederim çok saolun

• Gazlar için mol ve kimyasal hesaplama da gerek birde bu fiziteki az da olsa gaz basıncı açık hava bası cı bilgisi.Bence biyolojide baglantılı ilk 2 konuyla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-10D90CAD3 -- 28 Ağustos 2021; 19:55:47 >
  • Teşekkürler hocam

• Düzelttiğiniz eklediğiniz için çok saolun hocam ben müfredat değişikliği yüzünden mol görmemiştim sanırım gazlardan önce gördüm 9-10 ile bağdaştıramadım bu sebeple evet mol aşırı kritik.

Ne demek

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.