Şimdi Ara

11'e Geçen Bu Arkadaşa Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bu sene 11 oluyorum, tatili iyice bitirmeden bir şeyler yapmak istiyorum. En mantıklısı TYT çalışıp 9-10'u pekiştirmek olur diye düşündüm.

Geometri: MY Geometri 1-2 çözüyorum. Yeni nesil sorulara başlamadan önce temel atmak için bunu kullanmak iyi olur kanısındayım. Başka da bir şey yapamam galiba tatil boyunca geometriden.

Matematik: Okuldan kalan kitapları bitirmeyi düşünüyorum. Üzerine herhangi bir TYT kitabı lazım ama hangi kitabı seçeceğimi, neler yapmam gerektiğini bilmiyorum. Bu konuda sizlerden öneri bekliyorum.

Biyoloji: Campbell+bulabildiğim kaynaklardan not çıkaracağım. Uğraşmayı sevdiğim bir ders. Özellikle hücre ve madde geçişleri vs. konularda güzel soruları olan bir soru bankası arıyorum.

Kimya: MEB'in verdiği kitaplar çok sağlam onlardan iyi bir tekrar çekmeyi düşünüyorum. Sağlam bir soru bankası önerisine açığım.

Fizik: 9 fiziğinde pek bir şey yok zaten. 10. sınıftan da basınç ve dalgalardan Karaağaç almıştım, silip bir daha çözemeyi planlıyorum. Optik biraz sona geldi ve pek bakmadım. Acaba yine mi Karaağaç alsam, Apotemi vs. de iyi diyorlar (evde pekiştirmek için daha basit kaynak var sonrasına yönelik olarak). Genel anlamda her önerinize açığım, TYT soru bankası olarak da zor kitap önerileri bekliyorum. Eksen baba testlere de vaktim olursa bakarım.

Türkçe: Ne zamandır tam anlamıyla dil bilgisi bakamıyorumdum, sene içinde dert olmaması için temelli halletmek istiyorum. Konu anlatımı olarak önerilerinizi bekliyorum (Altınanahtar vsr.). TYT Türkçe ve paragraf soru bankaları olarak Limit almayı tasarlıyorum, siz neler önerirsiniz? (İmlayı TDK'nin sitesindeki kılavuzdan halledeceğim)

Yazım üslubumda sıkıntı varsa şimdiden özür diliyorum, zahmet edip okuyup yanıt veren herkese ayrıca teşekür ederim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trsup2 -- 20 Temmuz 2019; 16:27:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geleceğimi pek aydınlık göremiyorum, bu konuda sizden yardım bekliyorum. Fen derslerini çok seviyorum. Elimden geldiğince daha derin bir şekilde konuları öğrenmeye çalışıyorum. Mesela karışımları mı işledik, Ender Erdik'in Temel Üniversite Kimyası'nı veya Petrucci'yi okumaya çalışırım. Sorularını falan çözmem mümkün olmuyor çoğu zaman ama bilim ilgili temelim sağlam olsun istiyorum. Ama bilgisayardır kodlamadır hiç anlamam. Fizik ve matematikle de aram iyi ama ileride bu konularda fark yaratacak bir bir kapasitem olmadığını düşünüyorum. Ortaya yeni bir ürün çıkarmak vs. pek iyi olduğum alanlar değil. Biyoloji ve kimyada daha iyiyim.

İleriye dönük olarak tıp ve mühendislik ikileminde tıbba daha yakın gibiyim ama fakülteye gidince amacım çıkmış soruları ezberleyip geçmek değil, textbooklardan çalışıp konuyu tamamıyla kavramak. Kısacası tıp fakültesindeki eğitim biçimi beni ürkütüyor. İyi bir yerde mühendislik okursam alacağım eğitim bu konuda daha iyi olur gibi geliyor. Şu an her şey için erken ama ileriyi muğlak bir biçimde görmem hevesimi kırıyor. Gönlümde daha çok üniversitede (gerçek bir üniversitede) kalıp kendimi sahamda geliştirmek geçiyor ama bilemiyorum belki de ileride zorlukları gördükçe bu hevesim de geçer.

Bu konuda neler söylemek istersiniz?

• Yukarı

• çok erken daha kendine tatil ver 11. sınıfta sağlam çalış, yorulursun
  • bounmatematik B kullanıcısına yanıt
    Tatilin başından beri yeterince dinlendiğimi düşünüyorum. Açıkçası vaktimi iyi değerlendirebileceğim pek olanağım da yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.