Şimdi Ara

11 ADET BİYOLOJİ SORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • açıklayarak cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler
     11 ADET BİYOLOJİ SORUM 11 ADET BİYOLOJİ SORUM 11 ADET BİYOLOJİ SORUM 11 ADET BİYOLOJİ SORUM 11 ADET BİYOLOJİ SORUM 11 ADET BİYOLOJİ SORUM 11 ADET BİYOLOJİ SORUM 11 ADET BİYOLOJİ SORUM 11 ADET BİYOLOJİ SORUM 11 ADET BİYOLOJİ SORUM 11 ADET BİYOLOJİ SORUM







  • 1. sorunun cevabı d sanırım
    asitli bir çözelti oluşuyor ki renk değişmiş

    bakarsan nişasta glikoz asit değil
    yağ yağ asidi + gliserol asitli
    protein hidrolizinde nh3 çıkar ki nh3 bir bazdır tam tersine


    yani asit monomeri içeren yanlızca yağ dır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zimbob Z kullanıcısına yanıt
    ben öyle düşünmedim aslında yapısında H atomu bulunan hidrolizinde asit özellik gösterir diye düşündüm ama bu seferde cevap çıkmıyor.Cevap A kardeş bu arada
  • thrain T kullanıcısına yanıt
    protein -> amino asitlerden oluşur amino asitler amfoterdir içinde nh3 ve karboksilli asit grubu vardır bu iki gruptan karboksilliyi düşünürsen evet bununda asidik yapma ihtimali var ama amfoter madde olduğu için soru sakat gibi daha iyi bilen biri yanıtlar ama benım düşüncem bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Proteinin yapısında karboksilik asit var zayif asittir bundan dolayi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2- 1. grafik yanlış çünkü başlangıçta enzim substrat kompleksi yokken sonradan oluşur. Yani bize verilen 1.grafiği takla attırırsak doğru grafiği elde etmiş oluruz. 2.Grafik doğru. Başlangıçta elimizde ürün yok, enzim sayesinde ürün oluşur ve tepkime bitince de ürün sabitlenir . Yine 3.grafikte de benzer bir durum söz konusu. Bu sefer başlangıçta elimizde substrat var ve bu substrat zamanla azalır. 3. grafik de doğru. 4. grafik ise yanlış çünkü serbest enzim miktarı başlangıçta elimizde fazla miktarda var. Bu enzimlerden bir kısmı tepkimeye giriyor ve serbest enzim miktarı azalmış oluyor. Dolayısıyla serbest enzim grafiğinin de tam tersi şekilde çizilmesi gerekiyordu
  • BLACKART61 B kullanıcısına yanıt
    aynı şekilde yağda da var.nişasta ise yalnızca glikozlardan oluşur sonuç bu mu oluyo o zaman ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2. soruda
    son ürün oluşana kadar diyor

    2. grafik bikere ürün hep artıcak 2 banko var çünkü ürün oluşması olayın amacı
    3. grafik için zaten substat + enzim -> ürün + enzim basit düşünürsen böyledir subsrat enzim yardımıyla ürüne dönüşüyor ikinci grafiğe doğru dersen 3. ye de doğru demek zorundasın
    1. grafik için enzim subsrat kompleksi neden azalsınki hemde tepkimenin ortasında önce artar sonra azalan bi tepkime olabilir ( tam bilmiyorum )
    4. grafik 1. grafiğe yanlış dersen bunada yanlış demek zorundasın çünkü serbest enzim + kompleks oluşturmuş enzim sayısı sabittir enzim defalarca kullanılabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3- ( hidrolizli soru ) - Tüpte protein ve su olduğu için protein hidroliz olarak amino asitlere dönüşür. Dolayısıyla amino asit miktarı artar, protein miktarı azalır. Su miktarı da azalmış olur. Yine aynı mantıkla maltoz da su ile hidroliz olur ve maltozun miktarı da değişir. Yani su , aa, maltoz ve protein miktarımız değişti. Fakat gliserol zaten bir monomer olduğundan bir değişme olmayacaktır
  • 6. soru da temel amino a. ler zaten dısarıdan alınan maddeler (esansiyel aminoasitler) yani o vücuda verilen karbonla değil direk doğadan alınan bişey

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4-(saprofit sorusu )

    Saprofit bakteri hücre dışı sindirim yapar. Endositoz yapamadığı için sindirim enzimlerini hücre dışına yollayarak besini parçalar ve oluşan monomerlerden faydalanır. Bu durumda a olayı bir sindirim olayıdır ve saprofit bunu hücre dışında yapar bu öncül doğru. b olayı ise saprofitin içinde gerçekleşir. Aldığı amino asitleri kendi ribozomlarında proteinlere çevirir. Bunu yaparken de DNA'sındaki genetik bilgiyi kullanır elbette. Yani 2.öncül de doğru. 3.öncül için bir şey söyleyemeyiz. Çünkü bakterinin dışarıdan ne kadar amino asit aldığını veya bu amino asitlerden ne kadarını Y proteinin üretmek için kullandığı hakkında bir bilgimiz yok. 4.olay ise tam tersi. Çünkü a olayında bir sindirim olduğu için peptit bağı oluşturulmaz koparılır, b olayında ise peptit bağı oluşturulur
  • 5- (grafikli soru) Tepkimelerin tamamlanma süresi ile ilgili bir yargıya ulaşamıyoruz grafikten. Yine birim zamanda kullanılan substrat miktarına da ulaşamayız. Çünkü öncelikle zamanı bilmiyoruz ki birim zamanı nasıl bilelim Fakat 3.yargıya ulaşabilirz. Çünkü oluşan ürün miktarı grafikte görüldüğü gibi aynı yerde sonlanmış. Aktivasyon için harcanan ATP miktarını da yine bilemeyiz tepkime çeşidini hızını vs hiçbir şeyi bilmiyoruz
  • 6- (karbon atomu sorusu) Fare karbon atomu işaretli nişastayı sindirerek işaretli karbon atomunu kendi yapısına kadar. Örneğin bu işaretli karbon atomunu ürettiği amino asite katabilir ve bunu da proteine katabilir. Veya glikozun içine katıp glikojene dönüştürebilir. Fakat temel amino asite katamaz. Çünkü zaten temel amino asit dediğimiz şey canlının kendisi üretemeyip dışarıdan almak zorunda olduğu amino asittir. Dolayısıyla bu amino asiti tamamen hazır olarak alır ve kendi yapısındaki işaretli karbonu temel amino asite katamaz
  • 7- (yağ asidi ) Karbon atomları arasındaki tüm bağlar tekli bağ olan yağ asitleri doymuş, karbon atomları arasında bir tane bile çiftli bağ olan yağ asitleri ise doymamıştır. Bu bilgiye göre ilk yargı doğru çünkü karbon atomları arasındaki tüm bağlar tekli. 2. yargı yanlış çünkü karboksil grubu zaten -COOH dediğimiz kısım ve bu yağ asitlerinde ortak. Farklılığı sağlkayan karbon zincirinin uzunluğu. 3.yargı da ilk yazdığım cümle sebebiyle doğru
  • 8- ( hayvan hücrelerinde glikoz) Anabolizma kısaca basit moleküllerin kompleks moleküllere dönüştürülmesi olayıdır. Glikoz moleküllerinin birleştirilip glikojene dönüştürülmesi bir anabolizma örneğidir. Glikozun karbondioksite dönüştürülmei ise solunum reaksiyonudur ve bir katabolizma reaksiyonudur. Glikozun laktoza dönüşmesi yine glikoz ile galaktozun birleşmesi ile gerçekleşir ve bir anabolizma reaksiyonudur. Glikozun yağ asitlerine dönüşüp gliserol ile birleşip yağı oluşturması yine basit bir molekülden karmaşık bir molekülünü oluşmasıdır ve anabolizmadır
  • 9-(su-patates) 1. kapta tepkime en yavaş olacaktır. Çünkü yüzey alanı çok küçük. 3.kapta ise tepkime en hızlı olacak çünkü patatesler çok küçük parçalar halinde dilimlenmiş ve yüzey alanı büyümüş. 1. grafik bu sebeple doğru çünkü M kabında patatesler çok küçük dilimlendiği için o kaptaki nişastaların glikoza dönüşümü daha kısa sürecek ve birim zamanda daha hızlı artacak.
    2.grafik ise yanlış çünkü yine birim zamandaki suyun azalma miktarı M kabında daha fazla olmalıydı. Bunun sebebi de yine 3.kaptaki patateslerin küçük parçalar halinde olması ve tepkimenin daha hızlı gerçekleşecek olması. Son grafik yine doğru aynı sebeplerden dolayı M kabındaki nişasta da en hızlı tükenecek ( glikozun en hızlı arttığı gibi)
  • 10- Şekilde N ile şemaya katılan azot elementi. Azot elementi de amino asitlerin yapısında var dolayısıyla X molekülü amino asit olmalı. Fakat temel amino asiti dönüşüm yoluyla üretemediğimiz için dışarıdan almak zorundayız. Bu yüzden X yerine temel amino asit diyemeyiz. Amino asit gelmeli X yernine
  • hocam benim konuyada beklerim :D

    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=108454475&p=1#108454475

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok sağolun beyler elinize yüreğinize sağlık
  • thrain T kullanıcısına yanıt
    rica ederım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.