Şimdi Ara

11'09''01' September 11 - Sean Penn

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 11 Eylül hakkında 11 farklı ülkeden 11 yönetmenin 11 dakika 9 saniye ve 1 kare uzunluğundaki kısa filmlerinden oluşan harika bir sanateseri.Ben dün 10. filme yetişebildim 11. filmin yarısındada uyuya kaldım.10. film Amerikayı temsil eden Sean Penn'in filmi izlediğimde ağzım açık kaldı sonradan araştırdığıma göre 11 filmden en iyi 3 film arasında bulunuyormuş zaten.Çok fazla anlatmak istemiyorum ama filmdeki simgesel mesajlar, harika çekim açılarını ve uyumlu müziği gölgede bırakacak derecede insanı hayrete düşürüyor, Sean Penn resmen dehanın tanımını yapmış dedirtiyor insana.Bir konu daha var ki Emre Altuğun Ask-ı Kıyamet adlı şarkısının klibi bu filmden çalıntıdır hatta Emre Altuğun klibinde oynayan Erol Günaydın ile Sean Pennin filminde oynayan Ernest Borgnine birbirlerine ikiz kadar benziyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poweruser0 -- 22 Kasım 2007; 21:11:32 >

• Güzel bir yapım, izledim ve arşivledim.
    Ancak gerçekçi olmak gerekirse 11 kısa filmden 3 ya da 4 ü işe yarar
  • up daha çok kişi izlesin
  • Milli maçla çakışması kötü oldu izleyemedim ben, inarrutu'nun filmini merak ediyordum oysa ki.
  • quote:

Orjinalden alıntı: #anarşist#

Milli maçla çakışması kötü oldu izleyemedim ben, inarrutu'nun filmini merak ediyordum oysa ki.

burdan izleyebilirsin

• İnarritu'nun filmi karanlık bi ortamda kocaman bi perdede çok etkili oluyor. Bu şekilde youtube'tan ya da tv'den o kadar etki bırakacağını sanmıyorum. Spoilera kaçmadan biraz anlatayım nedenini. Gözünüz karanlığa alıştıktan sonra gelen görüntü ve çıkan yazılar gerçekten zekice kurgulanmış. Sean Penn'in filmi gerçekten müthiş.
  • Yani büyük ekranda izlemek lazım bende diyorum neden böyle zaten Alejandro'yada bu yakışırdı helal olsun ya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: poweruser0

Konudaki ilk videonun İngilizce altyazısı gerekiyor, bulamıyorum. Bir fikri olan var mı.

• 8/10

11 farklı yönetmenin 11 Eylül saldırılarına bakışının anlatıldığı bir derleme. 11 kısa filmden oluşuyor kimisi çok iyi, kimisi vasat.

Ken Loach'ın kısa filmi açık ara en iyisiydi bence. 11 Eylül 1973'te ABD'nin desteğiyle devrilen Salvador Allende'yi ve yıkılan umutları, ABD'nin 11 Eylül'üyle bağlıyor Ken Loach. Siz kendi yaptıklarınıza da dönüp bir bakın diyor. Bu kısa film ABD gösterimlerinde çıkarılmış yanılmıyorsam. Rezaletten başka bir şey değil her zamanki gibi. Ken Loach'ın söyledikleri dokunmuş bu insanlara.

Samira Makhmalbaf ise Orta Doğu'da yaşanan acıları görmüyor musun demek istemiş bir bakıma. Aslında Ken Loach gibi net olarak böyle bir şey söylemiyor ama siz şu sömürdüğünüz ülkelerdeki insanların yaşamlarına bakın bir de diyor. Çocukların oyunculukları güzeldi. Takdir edilesi bir işti bence. Asıl cezalandırılması gereken Amerikan hükümetidir. Yönetmeni takibe aldım.

Idrissa Ouedraogo, Samira Makhmalbaf gibi bir yol izlemiş ama mizahı kullanmayı da ihmal etmemiş. Annesi hasta olduğu için okula gidemeyen bir çocuğun bir gün gördüğü birisini Üsame Bin Ladin'e benzetmesiyle başlıyor film. Hem acı hem de komik bir hikaye.

Sean Penn bilindiği üzere Amerika'nın muhalif sesi. Filminde de bunu sürdürmüş. Filmin son sahnesi her şeyi özetliyordu zaten. Zekice bir iş.

Alejandro Gonzalez İnarritu ise biraz hayal kırıklığına uğrattı beni. Seslerle bir anlatım yakalamış o güzel bir düşünce ama filmin son karesindeki o yazı arapça olduğu için sinirim bozuldu. Bu saldırıyı sadece Müslüman ülkelere yüklemek ne kadar doğru? Batı'nın hiç mi suçu yok?

Mira Nair'de muhalif bir ses olmuş derlemede. Oğlu FBI tarafından terörist damgası yiyen Pakistanlı bir göçmenin dramını anlatıyor. Başarılıydı.

Danis Tanoviç beni pek etkileyemedi açıkçası. Pek bir şey söyleyemiyorum onun kısa filmiyle ilgili. En zayıf filmlerden biri bence.

Youssef Chahine derlemedeki en sinirli kişilerden biriydi. Sanatsal içeriği bir kenara bırakıp düşüncelerini sıralıyor yönetmen. Kendisi oynamış. Ben başarılı bulmadım. Ama görüşlerine kısmen katılıyorum.

Claude Lelouch en zararsız kişiydi derlemedeki. Hiçbir şeye bulaşmıyor. İletişimsizliği anlatmış ama beğenmedim. Daha vurucu bir şekilde işlenebilirdi bu.

Shôhei Imamura ise gerçekten ilginç bir üsluba sahip. Kutsal savaş yoktur mesajı veriyor filminde. İki tane Altın Palmiye kazanmış bu japon yönetmen. Hiç etkilemedi beni. Üslubunu da sevemedim. Biraz zorlama olmuş.

Amos Gitai ise en sinir bozucu isimdi. İsrailli yönetmen yine napmış ne etmiş kendi propagandalarını yapmış. Filmin mesajı ve plan sekans oluşu güzel ona laf yok. 11 Eylül günü birçok acı yaşandı ama neden sadece ABD konuşuluyor sorusunu yöneltiyor. Ama yine propaganda var arkadaş. Kendi ülkelerine düşen bir bombada bu kadar ses çıkarıyorlar ama Filistin'e yüzlerce bomba yağdırıyorlar. Bu nasıl bir çelişkidir, vicdandır? Anlamadım, anlamak da istemiyorum. En kötüsü buydu bence.

Ken Loach 10/10
    Samira Makhmalbaf 9/10
    Idrissa Ouedraogo 8/10
    Sean Penn 8/10
    Alejandro Gonzalez İnarritu 7/10
    Mira Nair 7/10
    Danis Tanovic 6/10
    Youssef Chahine 6/10
    Claude Lelouch 6/10
    Shôhei Imamura 5/10
    Amos Gitai 5/10

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.