sivok'un ön liberoda denemesine gerek yok ihtiyaç olursa oynar zaten.cisse ve uğur inceman sakat/cezalı olursa serdar kurtuluşa alternatif olarak oynayabilir.
ön liberonun "mal" oldugunu nereden çıkardın anlayamadım. eğer içeride zayıf bir takımla oynuyorsan ve saldıracaksan çift ön liberoya gerek kalmaz o zaman tek ön libero oynatırsın forveti ikilersin. barcelona örneğini vermen yanlış olmuş adamlar zaten "reykard" döneminde 4-3-3 gibi bir sistemle oynuyorlardı ve ileri üçlüdekilerinde "messi-'dinho-eto'o" olduklarını unutmamak gerekir.Delgado'ya gelince, adam kaptan oldu ya artık her maç banko oynar o
ben gs liyim aydın karabulut buı sene patlama yapıcak diyorum size başka da bişey demiyorum serdar özkanı da unutmayın
rüştü
serdar kurtuluş gökhan zan zapatocny tello
serdar özkan cisse aydın karabulut
holosko delgado bobo
nası gadro a.goyam
quote:
Orjinalden alıntı: maestro_34
ön liberonun "mal" oldugunu nereden çıkardın anlayamadım. eğer içeride zayıf bir takımla oynuyorsan ve saldıracaksan çift ön liberoya gerek kalmaz o zaman tek ön libero oynatırsın forveti ikilersin.
genel olarak böyle anlayış olduğu için mal olarakmı görülüyor demek istedim, sadece senin mesaja yorum değildi üstlerde okursan benzerleri var neyse bence belirli sistemle oynayan takımlarda "saldıracaksan çift ön liberoya gerek kalmaz" anlayışı çok yanlış, sistemin izin verdiği ölçüde risk alınabilir buda son 15dk. mesela defans oyuncusu çıkararak dediğin yapılabilir, aksi halde bu anlayış üzerine yani sistemi bozar saldırır çözerim anlayışıyla yola çıkmışsan zaten maratonda hedefe ulaşman imkansız.Modern futbolda hücum oyuncularının sayısı daha atak oynamayı sağlamıyor enönemli unsur tempo ve oyunu oynadığın alanın genişliği.Kanatları kullanarak tempo yapabildiğin sürece daha atak ve saldırgan olmak mümkün.Delgado formda olduğu sürece oynamalıdır ama sistem işlemesi daha önemli.Barcelonada iniesta-xavi-toure(hangi ikili oynuyorsa) den birini çıkarıp Gudjohnsen yada Bojan Krkici oyunu aldığını görmedim, chelsea, inter vs. hemen hepsinde aynıdır rakip kolay diye kadro değişmez.
Uğraşmayın boşuna zaten Ersun Yanal taktiğini belirlerdi.. Çift ön liberolu oynacak ve bu iki isimde sakatlık ve ya olağanüstü bir performans düsüklüğü olmazsa Cisse ve Ugur İnceman..
ALIN SİZE ŞAMPİYON BEŞİKTAŞ KADROSU
(iyi bi kaleci bulunsun) Hakan
S.Kurtuluş G.Zan İ.toraman (giderse) M.sedef M.sedef ve delgado coşsun istiyorum Zaptoncny fahri gitmezse onuda 11 de görücez
S.özkan Tello (A.karablut) Delgado
Holosko Nobre burası boş kalsın iyi (gitmezse bir yabancı orta saha alınırsa BOBO) 4-4-2 oynarız
sen ne diyon birader? transfer kapandı bizim için orta saha,kaleci alınsın diyosun.fahri gideli 2 hafta oldu hala gitmezse diyosun.sen önce bi toparla kafayı sonra yap kadronu.
madem 2 ön libero oynayacan niye fahriyi satıyosun?? s.kurtuluş sağ bek bna sorarsanız.
s.kurtuluş sağ bek zaten bütün hazırlık maçlarında sağ bek oynadı.
Ön liberolarda Cisse ve Uğur İnceman ancak Fahri'nin gönderilişini anlamak mümkün değil...
quote:
Orjinalden alıntı: K.chaLi
Uğraşmayın boşuna zaten Ersun Yanal taktiğini belirlerdi.. Çift ön liberolu oynacak ve bu iki isimde sakatlık ve ya olağanüstü bir performans düsüklüğü olmazsa Cisse ve Ugur İnceman..
Hocam Ersun Yanal Bjk ya geldi de bizmi bilemedik daha
Rüştü S.Kurtuluş-Zapotocny-Sivok-Tello Cisse-U.İnceman Holosko-Delgado-Aydın Karabulut Bobo Kadro bence bu şekilde olmalı. Tabi oyuncular değişebilir Holosko ile Serdar Aydın ile Tello vs gibi ama asıl taktik böyle olması gerekir diye düşünüyorum özellikle avrupa kupalarında...
yahu sürekli bu şekilde olmalı bu şekilde olmalı diyip te aynı kadroyu yazmayın bu şekilde olacağı belli bütün hazırlık maçlarına bu kadroyla çıktık zaten inanılmaz bir buluş yapmıyorsunuz yani
quote:
Orjinalden alıntı: maestro_34
yahu sürekli bu şekilde olmalı bu şekilde olmalı diyip te aynı kadroyu yazmayın bu şekilde olacağı belli bütün hazırlık maçlarına bu kadroyla çıktık zaten inanılmaz bir buluş yapmıyorsunuz yani
Katılıyorum ..
quote:
Orjinalden alıntı: erencan774
arda zaten ortada o kadar başarılı değil adam açık olarak oynamayı biliyor. nedvedde çek milli takımındada sol açık oynadığına göre adamın yeri orası.poborskyde sağda oynuyodu yanlış hatırlamıyorsam. aimar kanat oynadğını hatırlamıyor valenciada hep ortada sebest oynuyodu zaten kanatta başarılı olmadı zaten hiç. rosicky o kadar başarılı sayılmaz kanatta. hleb,messi,ronaldinho,robinho,snejjder kanattada oynayabilen oyunculuar. ama nasri,alex,deco gibiler o işi beceremiyolar.
bu konuda en iyisi tabikede ribery ve snejjder. ama delgado o işi beceremez dikine oynamayı seven bir oyuncu göbekten dalıp şut veya arapasla işi bitirebilecek bir oyuncu.
bu sene delgado sakat cezalıyken 4-4-2 oynarız tabi serdarlar gene sağ kanadı işletirler ortada cisse,-uğur solda tello yada aydın sorun olmaz ama delgado varken kulübede yada kanatta oynamaz.
TS maçı göstermiştirki halen bir B planımız yok, eğer Bobonun çıkıp Nobrenin girmesiyle biryere varabileceğini düşünüyorsa E.Sağlam kendini kandırır ancak Delgado ve S.Özkan resmen yürüyerek maçı bitirdiler nasıl değişikliğe gitmeden sabretti anlamadım, son dk.lar Alinin girmesi zaten plansızlığın ispatı gibiydi. çift önlibero+Nobreli 442 olabilir yada sistemi bozmadan Delgado yerine Tello, solbekede Serici koyabilirsin, 7 yabancı oluyorsa Toraman olabilir Cisse yerine, böylece Toraman arkada, önde Tello-Uğur daha çok ısıran daha çok hücuma çıkacak bir o.saha kurulabilir yani seçenek çok.O.sahada takım lidersiz kalıyor bazen ve Delgado kötü oynayınca tavan yapıyor budurum,çözüm enönemli hücum silahın Bobonun çıkması değil bence yanına yada arkasına daha iyi liderlik yapabilecek Nobre-Tellodan birinin monte edilmesidir.Neyseki tekönlibero+Delgado hatasını anladı şimdiki yapıda aşırı efor sarfedilmiyor ve istikrarlı bir sistem sağlandı, h.içi Metaliste karşı tempo yapabilecek durumda takım.
10numara için mükemmel bir taktikle oynadık arkasında basan 3 oyuncu önde çift forvet sonuç bence takım için iyi olmadığı şeklinde aslında bu taktik deplasmanda bazı maçlarda işe yarayabilir ama inönüde kanatsız olmuyor gibi.
çift önlibero+çift forvete döndük ama beklerin hücum yönü zayıf ve Tello formsuz olunca istenen kanat ataklarını tam olarak yapamadık,sık sistem değişikliği E:Sağlamın mesleki kaygı duyduğunu gösterir doğruları yapmaya çalışıyor, takıma verilen 5yabancılı mesajda çok yerinde olmuştur heralde(üzülmezin seriç yerine oynamasının mantığı). yinede 451 yabana atılır taktik değil, Delgado/Aydın ile çift forvetten birini rotasyona sokmakla sistem değiştirerek formda olan oyuncu oynatılmalı bence, Nobre hırslı ama oda sürekli ilk11 oynayacak oyuncu değil sonuçta. Bazen göze hoş gelen değil sömürü düzeninin emrettiği sıkıcı futbolu oynamak gerekiyor mecburen.
bence su an oynayabilcek en iyi kadro tabi inönüde yada zayıf takımlara seriç tello ,toraman kurtuluş değişiklileri olabilir
BBelediye maçında Delgaonun oynadığı pozisyonalr ilkyarı önlibero: --------***--------***---------
***----Delgado----***---****
ikinci yarı 80e kadar forvet arkası: -------------****---------------
-------------Delgado-----------
son 10dk. sol kanat: -----------***--------****---------
Delgado----***------****-----****
artık E.Sağlamın oynatacağı sistemde karar kılması gerek puan kaybı oyuncuların adapte olamamasından kaynaklanıyor sanki.Maç 2-1de bitmiş olsaydı ilk yarıda golden sonraki kişiliksiz oyun Beşiktaşa yakışmaz,denemelerin iyiyanı Delgado solda çokiyi oynadı bence daha uzun süre denenmeli.ayrıca İ.Üzülmezin artık verecek hiçbirşeyi kalmamışken oynatılması en temel sorundur şuanda, gençlerinde önünü kapıyor.
delgado hangi pozisyonda oynarsa oynasın 442 yi bozuyor ,modası geçmiş bir 10 numara tipi