Şimdi Ara

10G - 10 Gb (ON GiGABiT) LAN kurmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kendime 10 Gbit bir LAN kurmak niyetindeyim ve benim için önemli olan minimum latency ve maksimum transfer hızı.
    Araştırırken artık kafam o kadar karışmaya başladı ki (yaştan ötürü olsa gerek) SFP, SFP+, CAT6, CAT6a, CAT7 hepsi birbirine girdi kavramların.
    10 Gbit network kuran ve kullanan var mı?
    Hadi kuranıda geçtim, kullanan var mı?

Kullandığı/kullanılan cihazları ve tecrübelerini paylaşabilir mi?

Şimdiden teşekkürler.

• Selamlar ;

Kaç kullanıcılı bir network altyapısı kurmak istiyorsunuz ? Genelde kurumlarda kullanıcıların 1 gbit bağlantısı olur sunucular 10gbps ile Backbone switche bağlanır ve kullanıcıların bağlı olduğu switchler 10 gbps uplink ile backbone switch'e bağlanır. Siz bütün kullanıcılar 10gbps ile networke bağlansın istiyorsanız maliyetin yüksek olacağını da hesaba katmalısınız ancak kullanıcı sayınız çok fazla değil ise altyapı ve maliyet de ona göre daha düşük olacaktır.
  • Merhaba,

Cevap için teşekkürler.Genelde 15-20 kullanıcı civarında olacak 20'yi geçmez.
    Bunlar arasında kritik öneme sahip 5 kullanıcı var ve bu kullanıcıların 10 gbps bağlanması şart, diğer kullanıcılar 1 gbps bağlansada olur.En azından bu 5 cihazı 10 gbps bağlantıya çıkarabilsem benim için sorunun %90'ı çözülmüş olacak.Bu 5 cihaza nasıl bir NIC takmam lazım, switchin özellikleri ne olmalı, bakıyorum internette CAT6 kablo 30-40 m'ye kadar 10 gbps çalıştırır yazıyor bu doğru mudur? (Mevcut altyapım CAT6 ve bağlantı mesafesi 30m'yi geçmez gibi duruyor) .Kabloları da değiştirmem gerekir mi? gibi sorular çoğalmaya başlıyor ;)

Bu dediklerime göre basit bir 10 gbps LAN maliyetim yaklaşık ne çıkar? (üç aşağı beş yukarı)

Teşekkürler.
  • 10 gbit fiberoptik oluyor. son kullanıcı tarafı bağlanamaz. 10 gbit i switchler arası bağlanırken kullanabilirsiniz. Bunu yapısal kablolama ve aktif network cihazları montajı yapan birine sorarsanız bu cevabı verir. Ancak;

Pc'lere serverlara takılan 10gbit ethernet kartlarından takıp tanesi 1500 lira civarı artı sunucu da yoksa ona da almak lazım. hatta teaming yaparsak faydası olur.
    switchlerde 10GBASE-T SFP+ Copper RJ45 compatible Transceiver SFP's modül takıp fiyat bilinmiyor
    switchlerin 24x1gbit + 4x10gbit yönetilebilir oldugunu farz etsek ki en ucuzu bu tanesi 2500 lira civarı bize 2 tane lazım olacak şayet 5 pc var.
    En az cat6E olan Patchcord lazım aynı şekilde cat6 var demişsiniz ama Cat6 E class olması lazım ki 30 metrede 10g taşıyabilsin. merdiven altı üretim dediğimiz belgesi olmayan kablolar taşıyabiliyor. taşıyabilir olmasının nedeni kalite belgeli cat6'nın 250 mhz cat6e nin 500 mhz olması. yani belgesi olan kesinlikle 250 mhz çalıştıracak ancak belgesi olmayan 250 nin altında yada üstünde performans gösterecek. durum ancak test sonuçlarında ortaya çıkıyor. testten geçemezse tekrar kablo çekilir. testi geçerse sorun yok. mevcut yapıdaki cat6 nin testi geçmesi mümkün olmadığına kesin gözü ile bakıyorum çünkü ülkemizde pek bilinmiyor bu kabloların çeşitliliği. zaten kabloyu çeken de elektrikçi sonlandıranda. 1 gbit çalıştırdığında bile şükretmek gerek.
    cat 6e nin metresini 1 dolar cat7 ninkini 3 dolardan sanırım bulabiliriz. sonlandırma, test ve etiketin kablo başına maliyeti 15 dolar civarında.

• quote:

Orijinalden alıntı: CRhackSH

10 gbit fiberoptik oluyor. son kullanıcı tarafı bağlanamaz. 10 gbit i switchler arası bağlanırken kullanabilirsiniz. Bunu yapısal kablolama ve aktif network cihazları montajı yapan birine sorarsanız bu cevabı verir. Ancak;

Pc'lere serverlara takılan 10gbit ethernet kartlarından takıp tanesi 1500 lira civarı artı sunucu da yoksa ona da almak lazım. hatta teaming yaparsak faydası olur.
    switchlerde 10GBASE-T SFP+ Copper RJ45 compatible Transceiver SFP's modül takıp fiyat bilinmiyor
    switchlerin 24x1gbit + 4x10gbit yönetilebilir oldugunu farz etsek ki en ucuzu bu tanesi 2500 lira civarı bize 2 tane lazım olacak şayet 5 pc var.
    En az cat6E olan Patchcord lazım aynı şekilde cat6 var demişsiniz ama Cat6 E class olması lazım ki 30 metrede 10g taşıyabilsin. merdiven altı üretim dediğimiz belgesi olmayan kablolar taşıyabiliyor. taşıyabilir olmasının nedeni kalite belgeli cat6'nın 250 mhz cat6e nin 500 mhz olması. yani belgesi olan kesinlikle 250 mhz çalıştıracak ancak belgesi olmayan 250 nin altında yada üstünde performans gösterecek. durum ancak test sonuçlarında ortaya çıkıyor. testten geçemezse tekrar kablo çekilir. testi geçerse sorun yok. mevcut yapıdaki cat6 nin testi geçmesi mümkün olmadığına kesin gözü ile bakıyorum çünkü ülkemizde pek bilinmiyor bu kabloların çeşitliliği. zaten kabloyu çeken de elektrikçi sonlandıranda. 1 gbit çalıştırdığında bile şükretmek gerek.
    cat 6e nin metresini 1 dolar cat7 ninkini 3 dolardan sanırım bulabiliriz. sonlandırma, test ve etiketin kablo başına maliyeti 15 dolar civarında.

Selamlar ;

10 gbit fiberoptik oluyor. son kullanıcı tarafı bağlanamaz. 10 gbit i switchler arası bağlanırken kullanabilirsiniz. Bunu yapısal kablolama ve aktif network cihazları montajı yapan birine sorarsanız bu cevabı verir. Ancak;

Bu kısımlar neredeyse tamamen yanlış full bakır 10gig sw ler mevcut client sonlandırma tarafında da herhangi bir transceiver gerekmemekte.

• link varsa alayım lütfen ben bulamadım. ürün var ama fiyat yok. stok içinde arayıp sorun diyolar. clientlerin üzerindeki kartlar 10 gbit desteklemez illaki ilave kart takılacak.
    https://www.computeruniverse.net/en/products/90658478/netgear-prosafe-xs708ev2.asp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CRhackSH -- 6 Kasım 2017; 8:53:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CRhackSH

link varsa alayım lütfen ben bulamadım. ürün var ama fiyat yok. stok içinde arayıp sorun diyolar. clientlerin üzerindeki kartlar 10 gbit desteklemez illaki ilave kart takılacak.
    https://www.computeruniverse.net/en/products/90658478/netgear-prosafe-xs708ev2.asp

Selamlar ;

Kendiniz 1 tane göndermişiniz zaten 8 adet 10gig bakır portu mevcut pc lere takılacak olan 10gig ethernet ile herhangi bir tracsceiver kullanılmadan sonlandıralabilir. Ilk mesajınızda 5 kullanıcı için 2 adet switch gerekliliği yazmıştınız bu mesajınızda doğru ürünü bulmuşsunuz, neyse rafa kaldırılmış bir proje için konuyu gereksiz uzatmanın manası olmadığını düşünüyorum. İyi Günler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.