Şimdi Ara

100mbit Mertoethernet (Fiber) bağlantımı paylaşsam? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
3.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Selam öncelikle cesaretinizden ve vermeye çalıştığınız bu hizmetten,insanlara faydalı olmaya çalışmaktan dolayı sizi kutlarım =) valla tebrikler.Bizamanlar benimde Server'ım vardı 100mbit omurga üzerinde =) Önce filmleri emule ile çat çat buraya indirir sonra ftp serverdan 256k ile tam performans bilgisayarıma çekerdim hehehe ey gidi günler =) Böyle bi hayırsever yokmu ankarada falanda olsada kolay gelsin =)
  • yakında fomara ,altıparmak civarında kiralar patlar...
  •  100mbit Mertoethernet (Fiber) bağlantımı paylaşsam?

Metroya gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Christian Troy -- 1 Mart 2007; 18:48:37 >
  • TomCruise, hangi şirketten aldın o SS'i?
  • quote:

Orjinalden alıntı: MiNiK_eSeK

Beyler Durum sonradan anlaşıldı Buyuk bir alana yayın yaptığımızdan bu telekom amcalara kadar gitmiş ve birisi downloada asılmış birde ne görsün sn'de 7-8Mb :) sonra ip adresi öğrenilmiş. Ardından İp havuzuna denk gelen yerler incelenmiş ve tadaaaa.
    Bu arada sistemi bir iki kişi yürütüyoruz. Herkesin birbirinden haberi var.
    (İşin aslı calıstıgım yer ile oturdugum yerden bağlantı alabilirmiyim sorusunu cevapmalaktı amacım) ewet bağlanılabilyormus ama işin garip tarafı sistemi kuran bizlere anca 2-4Mbit lik bir baglantı ulaşıyor mesafeden dolayı ve kopmalar had safhada. Madem bbiz kullanamıyorz :) Telekomzedeler yararlansın dedik. Şifrenin açık olduğu zaman bağlantı kurmuşlar Kerio ile Logları incelediğimizde gördük. Neyse şimdilik bir problem Yok. Yayın Gizli Ve siz onu tarısınız :) Ayrıca şifre hala aynı :)

Saygılalrımla MiNiK_eSeK...

tesadüfen bulmuş demek ki başkaları da

• Yapılan muameleye bakarmısın ne biçim bir kurum olmuş bu telekom yazıklar olsun .. Takdirlik düşüncen gerçekleşemediği için üzüldüm. Zaten beşevlerdeyim bana kadar gelmezdi o bağlantı =).
  • quote:

Beyler Durum sonradan anlaşıldı Buyuk bir alana yayın yaptığımızdan bu telekom amcalara kadar gitmiş ve birisi downloada asılmış birde ne görsün sn'de 7-8Mb :) sonra ip adresi öğrenilmiş. Ardından İp havuzuna denk gelen yerler incelenmiş ve tadaaaa.
    Bu arada sistemi bir iki kişi yürütüyoruz. Herkesin birbirinden haberi var.
    (İşin aslı calıstıgım yer ile oturdugum yerden bağlantı alabilirmiyim sorusunu cevapmalaktı amacım) ewet bağlanılabilyormus ama işin garip tarafı sistemi kuran bizlere anca 2-4Mbit lik bir baglantı ulaşıyor mesafeden dolayı ve kopmalar had safhada. Madem bbiz kullanamıyorz :) Telekomzedeler yararlansın dedik. Şifrenin açık olduğu zaman bağlantı kurmuşlar Kerio ile Logları incelediğimizde gördük. Neyse şimdilik bir problem Yok. Yayın Gizli Ve siz onu tarısınız :) Ayrıca şifre hala aynı :)

Saygılalrımla MiNiK_eSeK...

MiNiK_eSeK , hesaba katmadığın birşey var. Telekom çalışanlarından forumlarda gezinenler de oluyor.
    (Buradakilerini bilmem de başka forumlarda gördüm) Yani belki de burada görüp farkettiler öyle birşey olduğunu .
    Bence sadece güvendiğin kişilere bildir bence şifre vb. şeyleri

• quote:

Orjinalden alıntı: ermanpac

TomCruise, hangi şirketten aldın o SS'i?

Şirket değil 24 saat kullandığım internet.
  • Ağlamak istiyorum.... Ankaradan hemen evimize dönücem. Maksemden çekiyodur sanırım o kadar tepedeyiz :D
  • Bu arada kullanamasamda helal olsun sana TEŞEKKÜRLER
  • quote:

Merhaba arkadaşlar;
    Telekoma tepki olarak 100mbit sınırsız fiber bağlantımı çevremde wireless sistem ile paylaşsam acaba telekom bu işede burnunu sokar mı?
    Hadi DSL ve G.HDSL lere sokuyo onu anladık, burada 10tane server var ve yatan serverlar bare bağlantı heba olmasın diyorum böyle birşeye girişsem telekom dayı canımı sıkar mı?

Not: Şu anda bulunduğum şehrin yüksek bir noktasındayım elimde 18-20dbi arası antenli 540mWatt bir Access Pointim var şehin merkezine bu bağlantıyı paylaştırmak sizce nasıl bir fikir olur?

Konu biraz degisecek ama 540mWlik AP'nin markasi nedir baya gucluymus. TK yonetmeligine gore maksimum 100mW kullanilabiliyor (O da mulkiyet sinirlari icerisinde olmak kosuluyla), bilginize. Ama bi sikayet vs. olmadikca da denetim yapilmiyor. Zaten Avrupada 2.4 serbest frekanstir hatta bazi ulkelerde 5-5.8 arasi ucretsiz ya da kiraliktir. Bizde ne hikmetse serbest frekans diye bir frekans yok yani aslinda evde kullandigimiz wireless modem sinyalinin disari tasmasi bile yasaktir ama tabi cok bunun cok sacma oldugunu kendileri de bilyolar ki herhangi bir denetleme de olmuyor bildigim kadariyla.

Bu arada 540mW mikrodalga sinyallar icin yuksek bir guctur ve antene yaklasmamanizi oneririm :) Bildigim kadariyla GSM Baz istasyonlari bile 200-300 mW cikis gucu veriyorlar. Telekoma inat yaptiginiz bu hizmetten oturu kendinizi ve cevrenizdekileri kanser etmezsiniz insallah

• Tekrar merhaba arkadaşlar zaman buldukca cevaplara göz atıyorum. Bu arada elidme Planet Wap serisi bir ürün var engineering menüsünde OFDM ve CCk degerlerini ve Gain değerlerini doğru ayarladığımda (altıparmak, Stadyum, çarşamba, garaj, ve almira cevresinden büyük bir antenle bağlantı kurulabiliyor.) Notebooka PCMCI external 14dbi Yönlü anten ile Almira tarafından 5 il 2 mbit arasında link alınabiliyor.
    Bu arada Accesspoint şu anda 100mWatt olarak çalışıyor gain değeri şimdilik 3te ve toplam izin verilen aralık 1-7 :D yavaş yavaş 4-5 ve 6 değerinide deneyeceğim. Ama araştırmalaraıma göre 4 ve 5 ten sonra çok geniş bir yayın alanı olduğundan kopmaların artabileceği ve sağlık açısından sorun olabileceği. Şimdilik denemelerim devam edecek görenler bağlanabilir arkadaşlar...

DC (DH) Görenler gördüğü yerde kullanabilir arkadaşlar.

Saygılarımla MiNiK_eŞeK...
  • quote:

Tekrar merhaba arkadaşlar zaman buldukca cevaplara göz atıyorum. Bu arada elidme Planet Wap serisi bir ürün var engineering menüsünde OFDM ve CCk degerlerini ve Gain değerlerini doğru ayarladığımda (altıparmak, Stadyum, çarşamba, garaj, ve almira cevresinden büyük bir antenle bağlantı kurulabiliyor.) Notebooka PCMCI external 14dbi Yönlü anten ile Almira tarafından 5 il 2 mbit arasında link alınabiliyor.
    Bu arada Accesspoint şu anda 100mWatt olarak çalışıyor gain değeri şimdilik 3te ve toplam izin verilen aralık 1-7 :D yavaş yavaş 4-5 ve 6 değerinide deneyeceğim. Ama araştırmalaraıma göre 4 ve 5 ten sonra çok geniş bir yayın alanı olduğundan kopmaların artabileceği ve sağlık açısından sorun olabileceği. Şimdilik denemelerim devam edecek görenler bağlanabilir arkadaşlar...

vallahi tebrikler hocam.alnından öpülecek adamsın.bedavaya paylaşıyorsun ne güzel
    helal olsun.Tebrikler

• wireless metropolitan area network

telekom karışamaz.
  • quote:

Tekrar merhaba arkadaşlar zaman buldukca cevaplara göz atıyorum. Bu arada elidme Planet Wap serisi bir ürün var engineering menüsünde OFDM ve CCk degerlerini ve Gain değerlerini doğru ayarladığımda (altıparmak, Stadyum, çarşamba, garaj, ve almira cevresinden büyük bir antenle bağlantı kurulabiliyor.) Notebooka PCMCI external 14dbi Yönlü anten ile Almira tarafından 5 il 2 mbit arasında link alınabiliyor.

Hocam, nükleer santralde falan mı çalışıyorsun =))) valla korkuttu beni bu değerler. Aslında buna göre bir metro ethernet ile yeterince acess point sayesinde tüm bir şehir süper hızlara kablosuz ulaşabilir. mink eşek valla çok takdir ettim yaptığını.

• 3 yıl öncesi ama ağzımın suları akarak okudum
  • Hortlatmak gibi olmasın ama aynı durum bende de oluştu
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.