Şimdi Ara

100m2 eve en mantıklı kombi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
16.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 100m2 eve en mantıklı kombi müteahhite aldıracağım :)



  • Demir döküm nitromix aldım ben memnunum ara kat güney cephe il konya. Vaillant viessmann gibi markalarin yoğuşmalı kombilerde güzel kullananlardan şikayet duymadım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buderus, Vaillant ve Viessamnn en kaliteli kombi markalarıdır.
  • Öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Buderus ve demirdöküm arasında kaldım.Ayrıca yoğuşmalı olur mu 100 m2ye ? Yoğuşmalının diğerine göre bir artısı eksisi olur mu ?
  • uzunoglu1903 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim. yoğuşmalı olur mu 100 m2ye ? Yoğuşmalının diğerine göre bir artısı eksisi olur mu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hakkı03

    Öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Buderus ve demirdöküm arasında kaldım.Ayrıca yoğuşmalı olur mu 100 m2ye ? Yoğuşmalının diğerine göre bir artısı eksisi olur mu ?

    Hocam Buderus veya Demirdöküm hangisini alırsanız alın pişman etmez. Ben müşterilerden gelen geri bildirime göre söyleyeyim Buderus kombileri kullanırken zorlanıyoruz diyorlar menü vs biraz karmaşık geliyormuş. 100 metrekareye olur tabiki benim tavsiyem bütçeniz uygunsa yoğuşmalı kombi alın yakıt olarak daha az yakar ve daha konforludur. Piyasada herkes büyük eviniz varsa yoğuşmalı kombi alın der, nispeten haklılar. Büyük evlerde yoğuşmalı kombi kullanılmalıdır haklılar fakat küçük evlerde de kullanılabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100 m2 lik ev derken..net 100 m2 ise yogusmali kullanmak mantikli, burut 100.m2 isede mantikli..tek sey butce olayi..



    Diyelimki burut 100 m2 eviniz var..normal kombiyle senede 500 liralik gaz yakiyorsunuz diyelim. Premix bir kombiy ile bu oran %10 daha asada olur.bu olculmus kanitlanmis bir olay..yani 450 liraya duser..tabi yuzde 10 tasarruf en alt tasarruf siniri..iyi bir petek boyu ve dusuk kazan sicakligi ve uygun termostat kullanimiyla yuzde 15 lere cikabilmekte..500 lira yaktiginiz evde 75 tl kar demek..

    Tabi senede 500.tl ile isinanda var ben gibi 1500.tl ile isinanda var..bu tamamen tasarruf anlayisiniza bagli..ben gibi 7 24 tam gaz calistiracaksaniz ve petek boylarinizda her m2 ye 10 cm..yani 10.m2 odaya en az 90 cm lik petek takilmissa yogusmali kombi dusuk kazan sicakliginda olacagi icin tam verimde calisacaktir..



    Eger net 100.m2 eviniz varsa ki 100 m2 net demek bence ideal genisligi olan ev demektir. Bu eve yogusmali takmak cok cok yerinde bir karar olmus olurki tasarrufuda yaptirir konforuda..mesele eger petekli bir evse uygun petek boyu lnun olup olmamasi..kisa petek boylari olan evde yuksek kazan sicakligiyla calisan kombi en fazla yuzde 3 ila 5 arasi tasarruf saglatir.



    Sizin yapmaniz gereken seyi soyleyim..ilk once net odalarinzin m2 sini ogrenip ve odada bulunan petegin boyunu olcup buraya yazmaniz..buna gore tahmin yurutebiliriz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isnuerog -- 27 Haziran 2017; 12:26:50 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.