Şimdi Ara

1000 Km de bir yağ değiştirirsek ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle merhaba konu açmamın sebebi merak ettiğim içindir
    sizin de bildiğiniz gibi dizel motorlu araçlarda yağ değişimi yapılıp ilk marştan itibaren yağ özelliğinin çopunu kaybeder bunu yağın rengındende anlayabılırız velhasıl 10.000 km beklemesekte mesela 1000-2000 km de bir değiştirsek motora zararı olurmu sizce ?

• Bence motora değil ama cebe olacağı kesin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni yağ motora zarar vermezde rodaj dışında 2000 km de yağ değişimi hem israf hemde cebe zarar. İlla ben titiz kullanıcıyım derseniz 7000 km periyodunda falan değistirin hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Automobilista

Bence motora değil ama cebe olacağı kesin.

kendim değiştirdiğim için 150 tl ye işi bitiriyorum paradan yana sıkıntı yok sadece motor bir zarar olur mu
  • Tam sentetik yağlar 15 bin km falan diyorlar . 1 sene içinde yapmadıysan yine değiştirmen lazım .

Benzin de 15 bin performanslı araç ise 10 bin falan dizel de 8 bin de baktırırsan iyi olur .

Ha istersen her gün değiştir ama boş masraf boş iş . Gerçi sen de pek normal konular açmıyorsun Samet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 15 Ocak 2015; 18:33:09 >
  • Bence 10.000 km sınırının yanında trafilte ne kadar kalındığı da önemli.Araç çok trafiğe giriyorsa bence normali 10.000 se siz biraz daha erken yaptırabilirsiniz.

Edit:Bence otomobillerde bakım köye göre değil saate göre olmalı.
    Şu kadar çalışma saati sonunda bakım denmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Automobilista -- 15 Ocak 2015; 18:35:23 >
  • yağın renginin değişmesi iyiye işarettir..Çubuğu çektiğinizde yağın temiz olması o yağın düzgün bir şekilde işlevini yerine getirmediğini gösterir...Yağın kirlenmesi gerekiyor..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.