Şimdi Ara

100 mbit hub kullanıyorum bana yardım edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba internet cafe işletiyorum. 10 makinam var hepsi celeron 1.7 ve 10/100 cnet eternet kullanıyorum, ağımda 100 mbit hub kullanamıyorum kabloları renk kodlarına görede bağladım olmadı şuan 10 mbit kullanıyorum haliyle bu da ağır kalıyor bana yardım ederseniz sevinirim. acaba eternetleri realtek ile değiştirsem sorun çözülürmü?



  • bende de cnet ethernet kartı var (CNet PRO200 PCI Fast Ethernet Adapter) ve kartın bu ise kartını değiştirmene gerek yok çünkü 100 Mbiti destekliyor. HUBının 100 Mbit'lik olduğuna emin misin? Emin isen kabloları bağlarken tellerin 8ini de doğru sıra ile bağladın mı? çünkü 10 Mbitlik bir network için sadece 4 tel yeterli. ama 10 bilgisayara giden kabloların 10unu da hatalı bağlama olasılığın az olacağı için bence HUBını kontrol et.
    TAVSİYE: 10 makinalık bir internet cafe için 20 dolarlık bir switch alman daha uygun olur. kolay gelsin...
  • Kablolamayı 100 Mbit e göre yaptığını varsayıyorum.
    Ethernet Kartının özelliklerinde Media Type seceneğinde ya Auto Select e getir Yada 100 Mb Half dublex e, Makinayı restart et, eger bunu yapınca hala 10 Mbit ise kablonu kontrol et.
    Mavi-MaviBeyaz-Portakal-Yeşil-YeşilBeyaz-PortakalBeyaz-Kahve-KahveBeyaz

    bu bağlantı 10/100 u destekler
  • +1 soytarı
    full dublexde olur aslında.
    bence artık fiyat olarak switch ile HUb arasında fark kalmadı ben olsam hemen switch alırdım.

    Saygılar
  • Adem hocam
    100 Mbit Full Duplex Hub lı sistemlerde duzgun calısmıyor ve tum network un Full duplex calısması lazım. Arkadas Hub' ım var deyince bu konuya hiç girmedim. Eger network te Swich veya Swich ler ile topoloji olusturulmussa ve ethernet kartları 10/100 veya 10/100/1000 ise tum ethernet kartları Auto Sense ve ya Full Duplex e ayarlanır ve sorun cıkmaz . ama Hub lar Adresleme yonunden cok zayıf o yuzden cok sorun yasar. Half duplex e devam etsin.
  • şuan zaten 10mbit hupta sorun yok kullanıyorum. Kablom renk koduna göre bağlanmış kafemdeki bilgisayar sayısını 22 ye çıkardım. 24lü 100mbit hup aldım olmadı.
  • sadece 2 makinayı bağla bi de öyle dene. 100 mbit mi gerçekten kontrol. bi de cross kablo yapıp hub olmadan dene ki sorun ethernet kartında mı onu da öğrenirsin. kontrollü deney yap yani.
  • zaten büyük dosya atacağım zaman bitane cross kablom var onunla çok hızlı olarak atıyorum. Dün zaten eternet özelliklerinden full dublex ve 100mbit yaptım olmadı. Benim eternetlerden şüpelenme nedenim makinamın birisinin eterneti onboard o ağı görüyör. sizce en sorunsuz eternet hangisi ben realtek alıyım diyorum.
  • şu ana kadar sorunsuz duyduğum ve linuxte bile driverı olan ethernet kartı (yanlış olmasın benim duyduğum) 3com. mutlaka çok daha pahalı ve özelliği olan ethernet kartları vardır. ben ve evimdeki 3 makina cnet kullanıyoruz. şu ana kadar sorun çıkmadı. aslına bakarsan realtek de farklı olmaz.
    esas konuya bakacak olursak büyük ihtimalle 100mbit dediğin hub da sorun olabilir. cross bağladığında 100 mbit oluyor ise ethernetlerde sorun yoktur demektir. umarım halledersin cünkü çok gıcık bir durum. kolay gelsin...
  • Ethernet kartlarında 3com dan sasmayın. Yogun bir network trafiginiz varsa digerleri ile basetmek zor. Senin kullandıgın Hub ın uzerinde manuel bir swich filan var mı ? yani eski Hub larda bu manuel swichler vardı. Ethernet Kartlarını kontrol ettim diyosun Kabloyu benim verdiğim sırada(10/100 icin sadece 100Mbit icin olan da var) muhtemelen senin Hub da bir sorun var. Benim verdiğim kablo rengi 10/100 destekliyor hangi ethernet 10 hangisi 100 gorebilirdin. Baska bir Hub deneme sansın varsa oyle yap
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.