Şimdi Ara

100’LÜK & 4’LÜK ORTALAMA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
2
Favori
2.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    böyle bir bilgim yoktu gerçi yeni başlıcam üniye teşekkür ederim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Üniversite puan değil harf notu vardır o dersteki not ortalamanız 90 üzeri olduğunu takdirde her türlü genel ortalamanıza 4 olarak etki eder
    Ve çan uygulanmadığı sürece aldığınız harf notunun genel ortalmanıza nasıl etki edeceğini aşağıdaki tablodan kontrol edebilirsiniz
    Peki çan nedir derseniz; eğer dersin ortalaması atıyorum 40 lardaysa çok fazla öğrenci kalıcaksa hoca bir miktar daha düşük puanla daha yüksek harf notu almanızı sağlayacak bir sistem uygulayabilir bu durumda atıyorum 80 lede Aa alıp dersi genel ortalamanıza 4 olarak yansıtabilirsiniz yalnız çan nasıl hesaplanır diye sormayın o biraz karışık bir sürü denklem var ayrıca hoca az veya çok kafasına göre çekebiliyor google a üniversite adinızla beraber "bağıl değerlendirme" yazarsanız ne durumda ne olduğuna detayli bir sekilde bakabilisiniz ama cok birşey anlayacağinızı sanmıyorum
    Aslına bakılırsa bu işlerin teferruatı çok fazla ve her üniversitede farklilık gösteriyor mesela kimi üniversitede Dc ile dersi geçersiniz kiminde Cc ile

100’LÜK & 4’LÜK ORTALAMA

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kendi okulum ve bölümüm adına konuşursam (ytü makina müh.) bizde geçme notu DC, DC sınırı da resmiyette en az 40 olmak zorunda. 2019 güz döneminde termo1 dersinde curve 20 falandı ona rağmen DC sınırı 40tı. yani ortalama 1 olsa bile geçme sınırı 40 tır. AA sınırı da genel olarak en az 80 olmak zorunda diye biliyorum.
    edit: 2020 bahar döneminde fluid1 dersinde ortalama yani curve 60 tı ona rağmen geçme notu 65 ti (DC). 60 ın altı da FF ti. AA sınırı da 91 di yanlış hatırlamıyorsam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lapsekili_Big_Smoke -- 5 Eylül 2020; 13:33:55 >
  • Ns Glow kullanıcısına yanıt
    okulda okuyan bir arkadaşa sordum yök tablosuna göre yapılıyormuş hesaplamalar yani 90 ya da 85 alsanda 4’lük sistemden kaça denk geliyorsa o

• quote:

Orijinalden alıntı: Carlsén

okulda okuyan bir arkadaşa sordum yök tablosuna göre yapılıyormuş hesaplamalar yani 90 ya da 85 alsanda 4’lük sistemden kaça denk geliyorsa o
    Kardeşim benimde üniversitede 6. yılım çan uygulanmadığı takdirde benim attığım fotoğraftaki puana göre harf notu'nun ortalamaya etki edeceği ağırlık aynen geçerlidir fakat birçok bölümde ve derste çan uygulanıyor

Çanın uygulandığı derslerde daha düşük not ortalamasıyla daha yüksek harf notu dolayısıyla genel veya dönem ortalanıza daha yüksek katsayıyla etki edebilir

Mesela benim 50 ile Cc geçip genel ortalamaya 2 olarak düşürdüğüm dersler var çan olmasa o ders ortalamama 1 olarak etki edecekti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    o zaman çan sistemi eşitsizlik mi sağlıyor

• ne demezsin marki

• 4'lük sistem yalnız okuldan okula değişir. Bazı okullarda FD olmadığı için 0-49 arasında olan biri F3 ile kalır. Hacettepe gibi okullarda durum böyle bazı okullarda ise arkadaşın üstte belirttiği gibi oluyor. Bu sistem bence çan sisteminden çok daha iyi çünkü adam çanda bir dersten 80 alıp kalıyorsa diğer dersten 35 alıp geçebiliyor.
  • bencede o yüzden okulda çan sistemi uygulanmadığı için sevindim açıkçası, bilgileriniz için teşekkürler :)

• üzdün marki

100’LÜK & 4’LÜK ORTALAMA

• quote:

Orijinalden alıntı: Carlsén

o zaman çan sistemi eşitsizlik mi sağlıyor
    Soruyu tam olarak anlayamadım fakat çan uygulanırsa mesela her durumda 59=DC 60=CC diyemeyiz
    Eğer çan sisteminin kötü olduğuna dair soruyu sorduysan hayır öyle değil çünkü çan sistemi sayesinde daha düşük notlarla ders geçebilirsin veya daha yüksek harf notu alabilirsin.

100’LÜK & 4’LÜK ORTALAMA

Konuyu daha iyi pekişmesi açısından kendi obs me girdim ve çan sistemi sayensinde geçtiğim bir ders buldum normal şartlarda bizim üniversitemizde 60 geçer nottur yani CC ve üzeri, fakat görebileceğiniz gibi ben bu dersten ortalama olarak 52 alıp çan sistemiyle CC harf notu düşürüp dersi geçtim

Çan sistemi uygulanmasaydı 60'ın altı DC-DD-FD-FF diye gider ve o dersten kalırsın ve ilk mesajda attığım tabloda 100'lük karşılığı neyse o harf notunu alırsın

yok hocam siz anlattınız ben daha yeni gördüğüm için soruyu tam soramamışta olabilirim, anladım sistemin avantajlı yönünü bu arada örneğiniz için de ayrıca teşekkürler konuya açıklık getirmişsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carlsén -- 5 Eylül 2020; 19:22:27 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.