Şimdi Ara

100-150 TL KULAK İÇİ KULAKLIK TAVSİYESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mp3 playerim sansa clip+. çok güzel flac arşivim var. rock-metal-blues-jazz arasında gidip geliyorum. son 1 aydır philips she 6000 kullanıyordum. hediye gelmişti. açıkçası o kadar memnun değilim ama kötü de diyemem gayet dengeli bir kulaklık ve çok temiz ses veriyor ama dışarı çok ses vermesi ve bass olarak yetersiz olması gibi eksileri var. sonuç olarak 100-150 lira arasında kolay kolay bozulmayacak, bas-mid-tiz olarak dengeli ve temiz ses çıkarıp sesleri karıştırmıycak, zevk ala ala flac bebeklerimi dinleyebileceğim bir kulaklık arıyorum.

bir süre sennheiser cx200 almayı düşündüm hem fiyatı düşük hem sennheiser hem de iyi yorumlar almış diye. sonra cx 300 e kaydı gözüm ama sadece bass'ı güçlü, sesler karışabiliyor falan yazılmış. her neyse sonra bir sürü marka girdi araya ve şu an hepsi cazip geliyor.

tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juu ichi ban tai taichou -- 13 Kasım 2011; 3:29:20 >

• Sennheiser CX300 ii aldım ben o fiyat aralığında. Gayet memnunum şu an. Ama Shure gibi markların bu fiyat aralığında daha iyi performans veren kulalıklarının olduğunu duymuştum.

FLAC arşiv hakkında bir sorum var: Birçok torrent sitesind flac diye mp3 formatından flac'a çevirilip yayınlanıyor albümler. Dolaysıyla hiçbir anlamı kalmıyor. Yani çoğu zaman bize sunulan flac'ler en fazla 320 kbps mp3 kalitesi oluyor. Bu konuda araştırmalar yapıyorum. Sen nereden oluşturdun flac arşivini? Şöyle güvenebileceğimiz, direkt olarak CD'den flac formatında kaydedilip paylaşılan güvenilir bir kaynak var mı bildiğiniz?

edit: imla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi howardroark1 -- 13 Kasım 2011; 4:28:11 >
  • cx serisi alırsan hem clip+'a hem de flac bebeklerine yazık edersin.
  • @bekir cem: ben de torrentlerden indirdim hocam. ve retro kafalı oldugum için dinledigim müzik türünün tam flaclarını bulamadım. sevindi42 diye biri var bu forumda clip+ satıyor, o bu flac arşivi konusunda sana yardımcı olabilir. @engin: pek bir bilgim yok kulaklık konusunda. senin önerilerin ne bu fiyat aralığı için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juu ichi ban tai taichou -- 13 Kasım 2011; 12:59:58 >
  • Ben Brainwavz ataşesi olarak M2 sizin için uygun derim. Herkese aynı şeyleri söylüyorum gibi oluyor ama bu fiyata güzel alet yapmış adamlar arkadaş..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Engin.

Ben Brainwavz ataşesi olarak M2 sizin için uygun derim. Herkese aynı şeyleri söylüyorum gibi oluyor ama bu fiyata güzel alet yapmış adamlar arkadaş..

M1 - M2 farkı nedir peki ?
  • Engin arkadaşımıza katılıyorum, Brainwavz M2 diyecektim ama kendisi demiş bile.
    Şu an forumda ikinci el mp3 player kısmında 120TL'ye satan var.

Dengeli istiyorsan kendisinden almanı dilerim M2'yi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    300 TL Kulaklık Tavsiyesi.
    7 yıl önce açıldı
    100-120 TL kulaklık önerisi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: juu ichi ban tai taichou

quote:

Ben Brainwavz ataşesi olarak M2 sizin için uygun derim. Herkese aynı şeyleri söylüyorum gibi oluyor ama bu fiyata güzel alet yapmış adamlar arkadaş..

Biraz araştırsan;

http://forum.donanimhaber.com/m_48109819/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_49607541/tm.htm

• İncelemeleri yapan arkadaşlar ikisini birden dinleme şansını yakalayamadılar(En azındna ben satmadım) M2 her yönüyle M1'den daha başarılı bir kulaklık. M1 daha basslıdır ancak boğuk kategorisine girer; dolayısıyla M2'nin bassları daha kalitelidir diyebiliriz. Tiz, sahne yapısı olarak da M2 çok daha üstündür..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Faithléss

quote:

quote:

Biraz araştırsan;

Hazırda buldum, soruvereyim dedim. Sen de haklısın. @Engin.: Anladım, tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juu ichi ban tai taichou -- 13 Kasım 2011; 13:23:09 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Faithléss

quote:

quote:

Biraz araştırsan;

Hazırda buldum, soruvereyim dedim. Sen de haklısın.

Yanlış anlamayında, sadece araştırmak lazım önce.
    Ama dengeli diyince bu bölümde herkesin aklına genellikle M2 geliyor.

• vallahi 0 m2 satan bulsamda balıklama dalsam diye bekliyorum ne zamandır
  • Ben de bir m2 alsam iyi olacak.
  • quote:

İncelemeleri yapan arkadaşlar ikisini birden dinleme şansını yakalayamadılar(En azındna ben satmadım) M2 her yönüyle M1'den daha başarılı bir kulaklık. M1 daha basslıdır ancak boğuk kategorisine girer; dolayısıyla M2'nin bassları daha kalitelidir diyebiliriz. Tiz, sahne yapısı olarak da M2 çok daha üstündür..

Bize onları farklı zamanlarda satmamış olsaydın çok rahat karşılaştırırdık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _SeRHaT_

quote:

İncelemeleri yapan arkadaşlar ikisini birden dinleme şansını yakalayamadılar(En azındna ben satmadım) M2 her yönüyle M1'den daha başarılı bir kulaklık. M1 daha basslıdır ancak boğuk kategorisine girer; dolayısıyla M2'nin bassları daha kalitelidir diyebiliriz. Tiz, sahne yapısı olarak da M2 çok daha üstündür..

Bize onları farklı zamanlarda satmamış olsaydın çok rahat karşılaştırırdık.

Heaa siz tanışıyodunuz dimi yaa:)

• 40-50$ arası şu ana kadar dinlediğim en iyi in ear meelectronic cc51 di. Brainwazlar m2'den kesinlikle daha başarılı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Dynamic driver da bu kadar dengeli temiz ses bu fiyata mükemmeldi benim için. Hızlı ve ayrıntılı müzik dinleyenler için, dynamic olmasına rağmen yormadan çok temiz bi şekilde dinlettirebiliyodu. Yani rock, metal, jazz, blues vs gibi müziklerin altından rahatlıkla kalkıyo bassı tam kıvamın da ne çok ne az.

Tasarımı çok az da olsa pfe'yi andırıyo, tasarımı beğenmeyenler çıkabilir elbet de ama verdiği ses beğenmesiniz de unutturuyo. İn ear artık kullanamıyorum, Earbudlara kaldık kulakta ki sorun nedeniyle, ama 45-50$ civarına insanın müziği doyarak dinleyebileceği bi kulaklık. Her zaman favorim ve favorim olarak kalcak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Hundred -- 13 Kasım 2011; 23:00:39 >
  • Meelectronics baya yeni bir kulaklık üreticisi ve bizim forumda kullanan/tavsiye eden olması çok hoş..

Ben iPhone ile mikrofon desteği olan M6P ve M9P kullandım. Bunlar daha giriş seviyesi Meelec'ler.. Bass ağırlıklı dynamic drive. Bass konusunda başarılılar. Mid ve tizlerde de cx serisi senn'ler ya da ep630'dan dalan çok daha başarılı. Toplam kalite ve işçilik de çok başarılı bence..

Öte yandan konuyu açan arkadaşla hemen hemen aynı tarz müzikleri dinleyen biri olarak ben de daha dengeli ses verecek, şöyle gözleri kapattın mı Ray Charles baba yanında oturuyor hissi verecek, Whitney Houston vokallerde tüyleri diken diken edecek ya da Andrea Bocelli ile kulakları titretecek bir kulaklık bakınıyordum...

Daha önce RE0 kullanmış biri olmama rağmen açıkçası kablo kalitesinden memnun değildim. Zaten kulaklığı da bu yaz kaybettim sahilde :)
    Bu sefer daha da iyisini alayım dedim ama hesapta olmayan bir iki sebepten dolayı bütçe daraldı.. Çok araştırdım.. Sizin tavsiye ettiğiniz cc51 almaya ramak kalmıştı ki son anda yine Meelectronics'in ürettiği dengeli armatür kulaklık olan a151 modelinde karar verdim.. Kargo yolda.. Alınca bir detaylı inceleme yazmaya çalışırım. Lakin okuduğum tüm yorumlar pozitif, özellikle benzer müzik dinleyen herkesin favorisi diyebilirim. (fiyatına göre). Kablo kalitesi, aksesuarlar falan çok çok övgüler almış. 79 usd normal fiyatı ama şu ara diğer Meelec kulaklıklar gibi indirim var 50 usd civarı..(Meelec yeni kulaklıkları sürecek yakında piyasaya sanırım)

Bana 105 TL mal olacak..

Bu arada benim de bütün arşivim FLAC, lakin mobil cihazlarda FLAC dinlemek çok yersiz bence. FLAC ile 320 kbps hatta VBR 0 ile riplenmiş mp3'ler arasındaki farkı anlamak için çok çok hassas kulağa ve çok sessiz sakin ortama ihtiyaç var. Cihazınıza 500 tane 320 kbps mp3 koymak yerine 200 tane FLAC taşımak çok mantıklı değil.. bence %99 fark edemeyeceğiniz fark için bu kadar şarkıdan vazgeçmeyin.. :)
    Ha PC'de depolamak için FLAC tek geçerim. Sonuçta yer çok hard disklerde.. Ben yanımda taşıdığım şarkıları 320 kbps ile ripliyorum genelde. FLAC versiyonları da hdd'de arşiv olarak duruyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: Muhendis78

Meelectronics baya yeni bir kulaklık üreticisi ve bizim forumda kullanan/tavsiye eden olması çok hoş..

Ben iPhone ile mikrofon desteği olan M6P ve M9P kullandım. Bunlar daha giriş seviyesi Meelec'ler.. Bass ağırlıklı dynamic drive. Bass konusunda başarılılar. Mid ve tizlerde de cx serisi senn'ler ya da ep630'dan dalan çok daha başarılı. Toplam kalite ve işçilik de çok başarılı bence..

Öte yandan konuyu açan arkadaşla hemen hemen aynı tarz müzikleri dinleyen biri olarak ben de daha dengeli ses verecek, şöyle gözleri kapattın mı Ray Charles baba yanında oturuyor hissi verecek, Whitney Houston vokallerde tüyleri diken diken edecek ya da Andrea Bocelli ile kulakları titretecek bir kulaklık bakınıyordum...

Daha önce RE0 kullanmış biri olmama rağmen açıkçası kablo kalitesinden memnun değildim. Zaten kulaklığı da bu yaz kaybettim sahilde :)
    Bu sefer daha da iyisini alayım dedim ama hesapta olmayan bir iki sebepten dolayı bütçe daraldı.. Çok araştırdım.. Sizin tavsiye ettiğiniz cc51 almaya ramak kalmıştı ki son anda yine Meelectronics'in ürettiği dengeli armatür kulaklık olan a151 modelinde karar verdim.. Kargo yolda.. Alınca bir detaylı inceleme yazmaya çalışırım. Lakin okuduğum tüm yorumlar pozitif, özellikle benzer müzik dinleyen herkesin favorisi diyebilirim. (fiyatına göre). Kablo kalitesi, aksesuarlar falan çok çok övgüler almış. 79 usd normal fiyatı ama şu ara diğer Meelec kulaklıklar gibi indirim var 50 usd civarı..(Meelec yeni kulaklıkları sürecek yakında piyasaya sanırım)

Bana 105 TL mal olacak..

Bu arada benim de bütün arşivim FLAC, lakin mobil cihazlarda FLAC dinlemek çok yersiz bence. FLAC ile 320 kbps hatta VBR 0 ile riplenmiş mp3'ler arasındaki farkı anlamak için çok çok hassas kulağa ve çok sessiz sakin ortama ihtiyaç var. Cihazınıza 500 tane 320 kbps mp3 koymak yerine 200 tane FLAC taşımak çok mantıklı değil.. bence %99 fark edemeyeceğiniz fark için bu kadar şarkıdan vazgeçmeyin.. :)
    Ha PC'de depolamak için FLAC tek geçerim. Sonuçta yer çok hard disklerde.. Ben yanımda taşıdığım şarkıları 320 kbps ile ripliyorum genelde. FLAC versiyonları da hdd'de arşiv olarak duruyor..

Bahsettiğin kulaklığı daha önce hiç duymadım hocam. Mobildeyim şimdi, pc den girince araştırıcam. Clip+ 24 gb oldugu için pek sorun olmuyor boyut, zaten tüm arşivim de saf flac değil. Malum bulması da kolay değil sonuçta. Çoğunlukla 320 ve flaclardan oluşan bir arşivim var. İncelemede kolay gelsin. @paranormal.activity: araştırıcam pc e girince, tesekkurler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Muhendis78

Meelectronics baya yeni bir kulaklık üreticisi ve bizim forumda kullanan/tavsiye eden olması çok hoş..

Bana 105 TL mal olacak..

Meelectronics'e okudugum yorumlardan sonra ben de cok isindim ve yaklasik 2 hafta onceki indirimden sp51 siparis ettim. Sizin gibi ben de bekliyorum gelmesini ve gelince bir inceleme yazmayi dusunuyorum. Hayirlisi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.