Şimdi Ara

10 yıldır şöförüm böyle yüzsüz yakıt görmedim. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
0
Favori
6.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ne desem inanılmayacağı için peki ne diyim ancak 50 TL ye 380 km gittiğimi değiştirmiyor

kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

ne desem inanılmayacağı için peki ne diyim ancak 50 TL ye 380 km gittiğimi değiştirmiyor

kolay gelsin

Ehliyet alalı 1 sene olmadan, 10 senelik şöförüm diyerek böyle bir konu açılırsa inanmak zor oluyor.

Burada kimse kimseye yalan söylüyorsun gibi bir ithamda bulunmaz, hassas olduğumuz konu 'İnsanların yanıltılması.'

Turbo dizel aracı keşfedip, hoşuma gitti çok beğendim, yakıt tüketimi aşırı derece artmadan bile performanslı kullanılabiliyor demek başka;
    Basarak 50TL ile 380km gittim,
    Motor sesi motor sesi derler hiç bir şey yok demek başka şeyler.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 2010 model Focus ile haftada 320 km. yol yapıyorum,sizinki özel bir Focus değilse o kadar yakamaz.Arabayı çok iyi tanıyorum çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quadrifoglio

quote:

ne desem inanılmayacağı için peki ne diyim ancak 50 TL ye 380 km gittiğimi değiştirmiyor

kolay gelsin

Ehliyet alalı 1 sene olmadan, 10 senelik şöförüm diyerek böyle bir konu açılırsa inanmak zor oluyor.

Burada kimse kimseye yalan söylüyorsun gibi bir ithamda bulunmaz, hassas olduğumuz konu 'İnsanların yanıltılması.'

Turbo dizel aracı keşfedip, hoşuma gitti çok beğendim, çok fazla yakıt tüketimi aşırı derece artmadan bile performanslı kullanılabiliyor demek başka;

kesinlikle. Öyle şeyler söylemişsiniz ki. mesela ses olayında dışardan kaputa yaklaşmadıkça ses duyulmuyor ve en abartılısı 50 TLlik mazotla "redlinelarda" 380 km yol yapmak. Erkek eşşeğin maymun doğurma ihtimali ne kadarsa bu durumun da o kadar. Yanlış anlaşılmasın yalan demiyorum. hesabınızda bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum. Zira eski arabam corolla 1.4 d-4d Redlinelara çıkmadan performanslı kullanımda 7.5LT civarı yakıyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

2010 model Focus ile haftada 320 km. yol yapıyorum,sizinki özel bir Focus değilse o kadar yakamaz.Arabayı çok iyi tanıyorum çünkü.

Hocam, Focus ile ilgili çok tüketim şikayeti duydum. Biraz konuyu açarsanız memnuniyet duyarım
  • Yol bilgisayarın gösterdiği değer her zaman doğru değildir..Kullanım ve yolun o anki durumuna göre (eğim vs..) değişebilir..Aslında 20-30 km lik benzin olduğunu bildiğim halde yol bilgisayarı ekranının geçici olarak 90 gösterdiğini bilirim..Dolayısıyla bu rakamın en az 50 km yanlış olabileceğini düşünüyorum..Focus ta kullanılan motor zaten ekonomik ama 50 tl ye 380 km şehir içi ve rahat kullanım şartlarında mümkün değil...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roman İbrahimoviç

quote:

2010 model Focus ile haftada 320 km. yol yapıyorum,sizinki özel bir Focus değilse o kadar yakamaz.Arabayı çok iyi tanıyorum çünkü.

Hocam, Focus ile ilgili çok tüketim şikayeti duydum. Biraz konuyu açarsanız memnuniyet duyarım

Özenli kullanılmayan Focus İzmir'de şehiriçi 6-6-.5 lt/100 km gibi yakıyor.Passat'a bakarak tüketiminden şikayet etmem komik olur.

Benim şikayetçi olduğum tek nokta yalıtımı.

• benim kullandıgım araç sizinki kadar az yakmayabilir katalog degeri fln ama cok fark yoktur sanırım
    işte ben bilkent ogrencisiyim okula git gel orda redline yap surekli bas 8.6 degerini gordugumu biliyorum 1 haftada
    bu haftalarda yaz da geldi az basalım ekonomi yapalım hemde tatile girdim duzgun kullanıyorum tuketim degerim 5.1
    4.2 yakmak olabilir. ama dediginiz gibi sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quadrifoglio

quote:

kolay gelsin

Turbo dizel aracı keşfedip, hoşuma gitti çok beğendim, yakıt tüketimi aşırı derece artmadan bile performanslı kullanılabiliyor demek başka;

Yöneticisiniz dediklerinizi kabul ediyorum alttan alıyorum bir şeyler söyleyerek bozmaya çalışıyorsunuz.ehliyet alalı 1 sene olmadan 10 sene dedin diyorsunuz.Evet ben 10 senedir ehliyetim var demedim şoförüm dedim kelime oyunu var.Biliyordum ki ehliyet alalı daha 7 ay oldu bundan dolayı belki beni ciddiye almazsınız.1 sene daha olmadı ehliyet alalı ancak 10 yaşımdan beri yolda araç kullanıyorum ve son 4-5 yıldır kendi belirlediğimiz yerde yarışlara katılıyorum.Ortalıkta ehliyeti olan bir sürü kasaplar varken, daha park yapmayı bilmeyip elin aracına vuran kadınlarında ehliyeti varken ehliyete sahip oluş süresi ne kadar önemli olabilir ki.Sizin ehliyetiniz belki 20 yıllık olabilir ancak benden daha iyi araç kullandığınızı garantilemez.Dizel hiç kullanmadım ve size düşüncelerimi yaşadıklarımı bildirdim ancak siz 2-3 posttan beri yalancı demek istemiyorum ancak yalancısınız der gibi kendinizle çelişiyorsunuz.Ya yalancısın deyin yada değilsin deyin.Gerçekten hiç kızmam.Bu konuda niye bu kadar uzadı bilmiyorum.Artık lütfen uzatmayalım.Kimseye burda yalan borcum yok.Size gelin birlikte test edelim dedim çark ettiniz. O zaman lütfen artık üstü kapalı konuşmayı bırakın.

• Hobaaa iyiymiş ya
  • @Lion King

Yönetimde yer alıyor olmam bana bir avantaj sağlamıyor, sağladığının da düşünülmemesi gerekir.

Yalan olduğunu söylemek hiç birimizin haddi değil, O.B.K Hocam yukarıda güzel bir dille yazmış 'İyimser yuvarlamalar yapılabiliyor' diye.

quote:

Biliyordum ki ehliyet alalı daha 7 ay oldu bundan dolayı belki beni ciddiye almazsınız.1 sene daha olmadı ehliyet alalı ancak 10 yaşımdan beri yolda araç kullanıyorum ve son 4-5 yıldır kendi belirlediğimiz yerde yarışlara katılıyorum.

Biz bilgi aktaran herkesin görüşlerine, yorumlarına değer veririz, aynı zamanda da yanıltıcı bilgiler aktarılmaması konusunda da Otomobil bölümü olarak biraz hassasız.

10 yaşından beri yolda araç kullanmana herhangi bir yorum yapamayacağım.

4.2 litre yakacağından korkup da çark eden ben yazmışım ki:

Kiralayıp dolaşmamıza gerek yok, bahsedilen aracın 109hp'lik versiyonunu 20.000km'ye yakın, 90hp'lik versiyonunu ise şirkette ara sıra kullandım, 1.4 68hp versiyonunu da keza 15-20 bin km arasında aynı şekilde kullandım.

4.2 litre tüketim yakalamak imkansız mı? Hayır değil, konumuz da o değil zaten; bastım, sürekli redline'da gittim ve 50TL'ye 380km kat ettim dersen bu mantık ve gerçek dışıdır. Focus'ların normal sürüş koşullarında ve şehir içinde trafiğe girerek, akan trafikte kullanarak 6-6.5 litre arası tüketimi vardır. Trafik yoğunluğunun artması, devirli ve performanslı kullanımda bu değer 7.5 litrelerin de üzerine çıkar, tam tersi koşullarda ise 5-5.5 litre arasına inebilir.

4.2 litre tüketim Focus'un 100-105 km/s arasında sabit hızla kullanıldığında oluşan tüketimdir, daha aşağısını da yakalamak mümkün olabilir.

Şu anda aracı kullanan arkadaşların yorumları ise aşağıda:

quote:

Orijinalden alıntı: Duratorq

Çamlıça gişesinden İzmit gişesine kadar 110km/h cruise control ile 4.4 litre/100km ortalama ile geldim.

Tabi bunda aracın daha dün bütün bakımları yapılmış olması da etkili.

Resmini çekemedim unuttum onu ama değerler bunlar işte

Ben aynı arabaya aynı yolda 11 litre de yaktırmıştım zamanında

quote:

Özenli kullanılmayan Focus İzmir'de şehiriçi 6-6-.5 lt/100 km gibi yakıyor.Passat'a bakarak tüketiminden şikayet etmem komik olur.

Benim şikayetçi olduğum tek nokta yalıtımı.

• aynı hassasiyeti bende gösteriyorum merak etmeyin.Bu forumda beni tanıyanlar referanslarımdır.

"4.2 litre tüketim Focus'un 100-105 km/s arasında sabit hızla kullanıldığında oluşan tüketimdir"

bende diyorumki sert kullanımda 380 km yol yaptım.Bunlar farklı şeyler.Lütfen her seferinde cevap hakkı vermeyin.Yöneticisiniz benden daha olgunsunuz lütfen alttan alınız.

Teşekkürler.

Konudan uzaklaştık artık konuyla ilgili mesajlar atalım.
  • Validede 307 1.6HDI 110PS var. öğrenci olan ben benzinin çok fena canımı yakmasından dolayı tasarruflu kullanmayı nerdeyse tam anlamıyla biliyorum. En tasarruflu şekilde kullandığımda dahi 5.7nin altına düşemiyorum şehir içinde(gerçi üzerinde kış lastikleri var ne kadar etki eder bilemem).
    bendede yeni honda civic var. üzerinde 17"jant ile peygamber sabrına yakın bi sabırla şehir içinde 7.5 den aşağı katiyen düşemiyorum. bu noktada hakikaten dizelin %40lık bi az yakma durumu söz konusu.
    Fakat;
    Turbo dizel aracın kullanımında verdiği zevk, atmosferik aracın verdiği zevkin yanında okyanusta damla kalır. Gözünüzü seveyim rampalarda alt devirde sizi öne atan, ama 4.000 devirden sonra anıran eşekten farkı kalmayan turbo dizel aracı sevmeyin. Sevilecek bi yanı yokkki sinir harbi. ( kullandığım dizeller: 307, 407, combo, albea). Haaa bu zevk+performans=dizel kombinasyonunu sağlayacak tek araba vardır 3.20D dir, yanlışım varsa söyleyin.
    Diyeceğim bir diğer nokta dizellerin sesini gözardı etmeyelim arkadaşlar :). Bi otoparka girerken, çıkarken hır hır hır kır kır kır ses baya geliyor traktör gibi olmasada. Rahatsız edici bi ses olup olmadığı tartışılır fakat sessiz de demek yanlış olur.
    Konuyu açan arkadaşa gelir isem dendiği gibi o değerleri yakalamak imkansız gibi, yalan söylüyorsunuz demiyorum yanlış anlamayın. Yaptığınız hesap yanlış olablir, hesabı etkileyebilecek bilmediğiniz faktörler olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -s-laughter -- 5 Nisan 2010; 20:13:12 >

• bence uzatmaya gerek yok, lion arkadaşım eğer iddianın arkasında duruyosan bir yerden tekrar focus kiralarsın, depoyu fullersin, ardından istanbul trafiğinde redline'larda gezerek 400km yol yaparsın ve bir benzinciye girip depoyu tekrar fullersin, araç kaç litre dizel benzin aldıysa hesaplamanı yaparsın en doğru sonuca bu şekilde ulaşılır diye düşünüyorum.

ben şöyle söyleyim, imzamdaki aracımla ev iş arası sakin gidersem 8.5 litre/100km ortalamasını yakalayabiliyorum, ama şeytana uyup topuk gaz gittiğimde ise 14litre/100km gibi değerler görebiliyorum.
    senin redline larda gezerek yaptığın sürüşte aracın ortalama 4.4 litre yakması İMKANSIZDIR.

burda cevap yazan bir çok arkadaşta aynı araçtan var, hepsi senin dediğinden farklı şeyler söylüyor.yaşın genç heyecanını anlıyorum bizde o yaşlardayken kullandığımız arabalar gözümüze hep en iyisiymiş gibi gelirdi. ama dediğim yöntem ile tüketim hesaplaması yaparsan en doğru sonuca ulaşacağına eminim

• Konu ne diye uzatılıyor anlamıyorum.

Konuyu açan arkadaş dizelin ekonomikliğinden bahsetmiş, ki benzinli araç kullanıcısı olarak ben de kabul ediyorum ekonomik olduğunu. Olaya "Focus şu kadar yaktı, şöyle oldu, şu km'deydi" yönünden bakmamak gerekir. En azından forumun yönetimini sağlayan kişilerin bunu daha iyi bilmesi, konuyu toparlayıp, bir amaca ulaştırması gerekir. Böyle yaparak daha çok polemik oluşturuluyor ve konunun gidişhatı belli oluyor.

Kimi dizel der, kimi benim gibi benzinliden vazgeçmez. Ben dizelin sesini çekemeyeceğim ve onun diline uygun davranamayacağım için benzinli diyorum, diğer arkadaşlar ekonomiklik yönünden dizelde ısrarcı.
    Millet olarak birşeyi büyütüp, tartışma konusu yapmak kanımızda var vesselam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fastforyou

quote:

Orijinalden alıntı: frv_ua

imzamdaki araçla ankarada 55 liralık lpg ile şhriçi 200 km yapabiliyorum kmde 250 kr yakıyor
    lpg litresi 1.650 tl

1.650 nnerde hocam

aktaş tan alıyorum aktaşda kime sorsan gösterir zaten lpg alan araçların kuyruk sırasını görünce tanırsın milangaz satıyorlar
    yanlız dikkatli ol pis yerler

• quote:

bence uzatmaya gerek yok, lion arkadaşım eğer iddianın arkasında duruyosan bir yerden tekrar focus kiralarsın, depoyu fullersin, ardından istanbul trafiğinde redline'larda gezerek 400km yol yaparsın ve bir benzinciye girip depoyu tekrar fullersin, araç kaç litre dizel benzin aldıysa hesaplamanı yaparsın en doğru sonuca bu şekilde ulaşılır diye düşünüyorum.

ben şöyle söyleyim, imzamdaki aracımla ev iş arası sakin gidersem 8.5 litre/100km ortalamasını yakalayabiliyorum, ama şeytana uyup topuk gaz gittiğimde ise 14litre/100km gibi değerler görebiliyorum.
    senin redline larda gezerek yaptığın sürüşte aracın ortalama 4.4 litre yakması İMKANSIZDIR.

burda cevap yazan bir çok arkadaşta aynı araçtan var, hepsi senin dediğinden farklı şeyler söylüyor.yaşın genç heyecanını anlıyorum bizde o yaşlardayken kullandığımız arabalar gözümüze hep en iyisiymiş gibi gelirdi. ama dediğim yöntem ile tüketim hesaplaması yaparsan en doğru sonuca ulaşacağına eminim

quote:

Konu ne diye uzatılıyor anlamıyorum.

Konuyu açan arkadaş dizelin ekonomikliğinden bahsetmiş, ki benzinli araç kullanıcısı olarak ben de kabul ediyorum ekonomik olduğunu. Olaya "Focus şu kadar yaktı, şöyle oldu, şu km'deydi" yönünden bakmamak gerekir. En azından forumun yönetimini sağlayan kişilerin bunu daha iyi bilmesi, konuyu toparlayıp, bir amaca ulaştırması gerekir. Böyle yaparak daha çok polemik oluşturuluyor ve konunun gidişhatı belli oluyor.

Kimi dizel der, kimi benim gibi benzinliden vazgeçmez. Ben dizelin sesini çekemeyeceğim ve onun diline uygun davranamayacağım için benzinli diyorum, diğer arkadaşlar ekonomiklik yönünden dizelde ısrarcı.
    Millet olarak birşeyi büyütüp, tartışma konusu yapmak kanımızda var vesselam.

olay bitmiş.Teşekkürler

@Magnat_Hifi

Abim yalnız 4.4 yakıyor demedim 5.9 gördüm en az 5.6 Bu arada son paragrafınızdaki anlayışlı yorum içinde teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Lion King~ -- 5 Nisan 2010; 22:30:46 >

• Biri kuyuya taş atmış kırk kişi çıkaramamış
  • Ben 1.4tdi skoda fabia ile 250km yol yaptım 30tl mazot yaktım , Bana göre iyi bir değer sizce ?
  • 10 yıllık söför olup bu olayın daha yeni farkına varanlara ne denir????.....GÜNAYDINNNNN...........
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.