Şimdi Ara

10 yıldır şöförüm böyle yüzsüz yakıt görmedim. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
0
Favori
6.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kkavan arkadaşıma tamamen katıldığımı belirtmek isterim atmosferik motorlu benzinli araç kullananlar kendilerini avutuyorlar 130-140 km de tıkanıyor dediğiniz dizel araçlar sahil yolunda 180-200 km hızla gidiyolar ben yeni megane III 1.5 dci test ettiğimde performansına hayran kaldım yüksek devirlere çıktığım halde kabinde motor sesi yoktu ve çok çabuk hızlanıyor öyle 130-140 km tıkanıyor diyenlere katılmıyorum bilmesem kandıracaksınız yani
    Arkadaşım atmosferik 1.6 mpi passat aldı sahil yolunda test sürüşüne çıktık önümüzde megane II dizel vardı meganı geçelim dedik düştük peşine 160-170 km hız ile gidiyoruz ama nafile yetişemiyoruz megane bizden daha hızlı gidiyor biz hızımızı artırıp aracı geçmek için hızlanmaya çalışırken oda boş durmuyor yükseltiyor hızını fakat bi fark aramızda biz yavaş yavaş hızlanıyoruz ama megane bizden daha çabuk hızlanıyor en sonunda yolun bi kesiminde ikimizde yavaşlamak zorunda kaldık ve o sırada geçelim dedik fırsattan istifade yanyana geldik aha geçiyoruz derken adam birden hızlandı ve aradaki farkı baya bi açtı uçtu gitti adam toza dumana boğdu bizi tabi arkadaşla banada yenilgiyi kabul etmek ve meganın arkasından hüzünlü bir şekilde bakmak düştü

• quote:

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

Herkese günaydın.

@Quadrifoglio

hocam inanmıyorsanız bir gün birlikte kiralayıp dolaşalım.Yalan söyleyecek değilim.Arabayı ilk aldığımda kalan yol 70 km gösteriyordu.Gittim 50TL lik dizel aldım ve 70 km kaldı derken adama teslim ettim tekrar.Eğer sizle birlikte kiralayıp o değeri yakalarsam zevkle imzama koyarım bu topici söylediğiniz şekilde

Gerçekten benzinliyi değişemeyen kişilere sadece 1 gün dizel araç kiralamalarını rica ediyorum.Bakımları ve ilk aldığında pahalı olabilir ancak fazlasıyla hakkını veriyor.Bahsedilen dizel sesi belki çok sessiz araba geçmeyen bir yoldaysan,arabada kimse konuşmuyorsa ve radyo kapalıysa yüksek devirlerde duyuyorsunuz.Benzinli araçlarda da en yüksek torku yakalayım derken yüksek devir çevirdiğinde motor sesi rahatsız edebiliyor.Dizel sesini ancak dışarı çıkıp kaputa yaklaşınca duyuyorsun rahatsız edici derecede.Ne yani millet traktör sesi duymasın diye dizel almayacaksam 4.2 motorlu benzinli araç alırım.Yada cebimi düşünürüm keyfime bakarım

Hesabı bu şekilde yapıp daha da savunmuşsunuz ya arkadaşlar ne dese haklı. Sayın O.B.K. hocamın teşhisi tam olmuş.
    Not olarak,yol bilgisayarının verdiği gidebileceğiniz yol mesafesi,kullanımınıza göre hesaplanıp çıkartılan ortalama değerdir ki anlık yakıt tüketimi kadar yanıltıcıdır. 70 km dediğiniz aracı alıp maksimum limitte kullanıp benzinliğe yetişmeden sağa çekmeniz gerektiğiniz acı bir tecrübe olarak karşınıza çıkacaktır.

• 10 yıl şoförlükte bir hiçtir ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomobiltutkusu

dediğiniz dizel araçlar sahil yolunda 180-200 km hızla gidiyolar ben yeni megane III 1.5 dci test ettiğimde performansına hayran kaldım yüksek devirlere çıktığım halde kabinde motor sesi yoktu ve çok çabuk hızlanıyor

Arkadaşım atmosferik 1.6 mpi passat aldı sahil yolunda test sürüşüne çıktık önümüzde megane II dizel vardı meganı geçelim dedik düştük peşine 160-170 km hız ile gidiyoruz ama nafile yetişemiyoruz

• arkadaşlar bu dizelin bakımıydı,enjektörüydü,sesiydi çok abartıyorsunuz ,hayatımızda hiç dizel kullanmasak anlıcaz.
    şöyle örnek veriyim;ben era crdi şirket aracı olarak bayağı kullandım,kullandığım dizeller arasında en sessiz ve en performanslısıydı.
    km si bayağı yükselmesine rağmen hiçbir sorun çıkarmamıştı.şuanda doblo 1.3 var,yokuş çıkarken erayı o kadar çok arıyorumki
  • quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

10 yıl şoförlükte bir hiçtir ;)

Kaç yıl olacaktı ? 30, 40 ?
  • quote:

Herkese günaydın.

@Quadrifoglio

hocam inanmıyorsanız bir gün birlikte kiralayıp dolaşalım.Yalan söyleyecek değilim.Arabayı ilk aldığımda kalan yol 70 km gösteriyordu.Gittim 50TL lik dizel aldım ve 70 km kaldı derken adama teslim ettim tekrar.Eğer sizle birlikte kiralayıp o değeri yakalarsam zevkle imzama koyarım bu topici söylediğiniz şekilde

Gerçekten benzinliyi değişemeyen kişilere sadece 1 gün dizel araç kiralamalarını rica ediyorum.Bakımları ve ilk aldığında pahalı olabilir ancak fazlasıyla hakkını veriyor.Bahsedilen dizel sesi belki çok sessiz araba geçmeyen bir yoldaysan,arabada kimse konuşmuyorsa ve radyo kapalıysa yüksek devirlerde duyuyorsunuz.Benzinli araçlarda da en yüksek torku yakalayım derken yüksek devir çevirdiğinde motor sesi rahatsız edebiliyor.Dizel sesini ancak dışarı çıkıp kaputa yaklaşınca duyuyorsun rahatsız edici derecede.Ne yani millet traktör sesi duymasın diye dizel almayacaksam 4.2 motorlu benzinli araç alırım.Yada cebimi düşünürüm keyfime bakarım

mübarek elektrik motoru sanki içerden çok net duyuluyor. özellikle TDCI lerde.

• güç olarak;

atmosferik dizel < atmosferik benzinli < turbo dizel < turbo benzinli

eşitsizliğine itiraz edebilecek kimse yoktur sanırım?
    artık şu güç işini dizele bağlamaktan vazgeçersiniz sanırım olay turboda.

dizel sadece ekonomik olması ile öne çıkabilir, benzinli motorlarda bu konuyu lpg ile çözüyor (turbo benzinlilerde lpg oluyor mu fikrim yok)
  • Herkese tekrar selam

Öncelikle @Bmcpro827 hocam eyvallah iyi demişsiniz.Kimse kimsenin şoförlüğünü bilemez.

Dizel motor ısrar ediyorumki benzinliye göre daha performanslı(TR şartları ve benzin fiyatlarına göre) ve tekrar ısrar ediyorum 50 TL ye o kadar yol gittim.İsteyene açık kapı bırakıyorum buluşalım kiralayalım 50 TL ile 380 km yol gidelim.Ben rahatım bu konuda.

Bir diğer konu ise; benzinlileri daha performanslı bulan arkadaşlara söylüyorum.Siz bu fahiş benzin fiyatlarından dolayı kaç kere 4000-5000 arasında geziyorsunuz.Dizel ile bunu her seferinde yaşıyorsunuz ve benzinli gibi de yüksek tork devrinde benzini içmiyor.Ben hala dizelin daha performanslı olduğuna ısrar ediyorum.Tabiiki benzin fiyatlarını düşünmeyen bir insan için benzinli daha performanslıdır ancak dediğim gibi 4000-5000 arasında kaç kere dolanabiliyorsunuz.Dizel kullananlar rahatça en yüksek torklu bir şekilde aracı kullanıyor.Aracı kullanırken dikkat ettim 3000 de vitese takınca 1800 lü devirlere düşüyor ve 200 devir kadar kısa bir aralıkta gerçekten işkence çekiyor motor ancak 3200 yada 3500 de taktığınızda her an yüksek torkun keyfini yaşıyorsunuz.

@O.B.K

iyiymiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Lion King~ -- 5 Nisan 2010; 16:10:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

http://forum.donanimhaber.com/m_33710071/mpage_2/key_/tm.htm

quote:

Orijinalden alıntı: jasberny

ford c-max 200 kg agırlık ıle 3.1 ortalama yakaladım hadı yb hatası ıle 3.5 olsun

10 yıldır şöförüm böyle yüzsüz yakıt görmedim.

Sayın Taner Göde

Abim ne güzel bulmuşsunuz bu resmi.Vallahi kim yaptıysa bu değeri helal olsun gerçi onun motoru daha küçük olabilir focusa göre ancak gerçekten Duratorq çok iyi bir motor.170 000 km boyunca deli gibi kullanılan bir araç bu.Rent a Car da çalışan kişi tanıdıktı ondan neler yaşadığını neler yaptıklarını duyunca oturup ağlamamak elde değil.keşke ford tasarımı iyi araçlar yapıp, güzel jant seçenekleri olsa hem fiyatlarıda makul hiç kaçırmam ancak tasarım yapamıyorlar maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Lion King~ -- 5 Nisan 2010; 16:30:51 >

• kardeş nasıl ben sürekli 5000 devirde araç kullanamıyorum benzinlide bir araçta, sende 3500 devirde sürekli kullanamazsın, bir dene istersen..birde ondan sonra bak km de kaç yaktığına..multijet doblonun 3/4 deposu ile 450 km gittiğimi biliyorum. uzun yolda hemde, adam gibi kullanıca 1 depo ile +900 km gidenler var. aynı güzergahta arkadaşımın 1 depo ile 1100 km üzerinde gittiği megane ile 150 tl lik yakıtla 550-600 km gittiğimi de biliyorum, tamam dizelin az yaktığı tartışılmaz bir gerçek ama basınca dizelde yakıyor, hemde cayır cayır.

50 tl ile 380 gitmedin diye idda edemem, bahsettiğin aracı bunu yapıp yapmayacagını bilecek kadar kullanmışlığım yok, ama şunu çok iyi biliyorum ki dediğin gibi "bastır yallah" tarzında bir kullanımda 200 km yi bile zor gidersin. 380 gitmen için dizeli bile ölü devir bandında kullanmak lazım.

ha dizel aracın güzel yanı nedir biliyormusun. aynı agırlıkta aynı vites oranlarına sahip aynı hacimde motoru olan biri benzinli biri dizel iki aracı koy yan yana, ikisininde bagajına at 500 kg yük, sal deve bayıltan yokuşuna, dizel araç 4 vites 2500-3000 devirlerde gayet ekonomik bir şekilde çıkar, benzinli araç 2. vites +4500-5000 devirlerde yakıtı içerek çıkar.

ha seninde dediğin gibi performanstan kastın yakıt ekonomisiyse, benimde dediğim gibi dizel araç için bu su götürmez bir gerçek. ekonomik mi, kesinlikle. ama toplam 2000 devirlik bir tork bandında verilen ve neredeyse anlık olan yüksek torku ve buna bağlı gelen yüksek beygiri performans sanıyorsan, çok yanılıyorsun.

herneyse dizel senin hoşuna gitmiş anlaşılan, bundan sonraki aracını dizel alırsın artık, hayırlı ugurlu olsun şimdiden.

• lion-king resımdekı deger bana aıttır :)

aydın-izmir otobanında
  • @alikum

evet haklısınız yazdıklarınız çok doğru fakat elbette isteriz benzinli araç kullanmayı ancak hem çok yakması hemde aman aman performans sunamadığı için dizele talim.daha benzinli araç kullanacak kadar lükse erişmedi milletimiz.Ha kullanan kullanır ama eli de cebinden çıkmaz(benzinli kullanan olarak çok iyi biliyorum)

@jasberny

gerçekten süper bir değer.sanırım araç fiestamotordan yana bir şikayetiniz oldumu o topicten bu yana
  • sürekli redline da 50 lt yakıt ile 380 km gitmek?

tamam heves yapmışın hoşuna gitmiş anlıyorum da, kullandığın aracı da kullanmamış olsak inanacağız yani orta halli bir dizelden sürüş keyfi alabilen insanları çok samimi bulmuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Azza_

quote:

Orijinalden alıntı: Biturbo

Enteresan, bendede dizel focus var şu anda 50 liraya 260 bilemedın 270km gıdıyorum şehırıçı kısa mesafe azıcık agresif kullanımlarda...

Ben 1.4 polo ile 50 liraya 250km uzun yol Konya'ya gidiyorum. Siz uzun yol kullansa idiniz 350 km filanmı yapardı?

Evet tahminimce 350 km fln yapardı bu arada bende genelde Konyaya giderim galiba sizinde memleket Konya?
  • @lion-king aracım fıesta degıl c-max 1.6 tdci ghia 109 bg bu degerı yakaladıgımda gecen yaz 120 bındeydı suan 133 bınde herhangıbır sıkayetım yok allaha sukur .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Soylukan

sürekli redline da 50 lt yakıt ile 380 km gitmek?

tamam heves yapmışın hoşuna gitmiş anlıyorum da, kullandığın aracı da kullanmamış olsak inanacağız yani orta halli bir dizelden sürüş keyfi alabilen insanları çok samimi bulmuyorum

sonlara dogru redline yaptım
  • quote:

Herkese günaydın.

@Quadrifoglio

Kiralayıp dolaşmamıza gerek yok, bahsedilen aracın 109hp'lik versiyonunu 20.000km'ye yakın, 90hp'lik versiyonunu ise şirkette ara sıra kullandım, 1.4 68hp versiyonunu da keza 15-20 bin km arasında aynı şekilde kullandım.

4.2 litre tüketim yakalamak imkansız mı? Hayır değil, konumuz da o değil zaten; bastım, sürekli redline'da gittim ve 50TL'ye 380km kat ettim dersen bu mantık ve gerçek dışıdır. Focus'ların normal sürüş koşullarında ve şehir içinde trafiğe girerek, akan trafikte kullanarak 6-6.5 litre arası tüketimi vardır. Trafik yoğunluğunun artması, devirli ve performanslı kullanımda bu değer 7.5 litrelerin de üzerine çıkar, tam tersi koşullarda ise 5-5.5 litre arasına inebilir.

4.2 litre tüketim Focus'un 100-105 km/s arasında sabit hızla kullanıldığında oluşan tüketimdir, daha aşağısını da yakalamak mümkün olabilir.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

http://forum.donanimhaber.com/m_33710071/mpage_2/key_/tm.htm

quote:

Orijinalden alıntı: jasberny

ford c-max 200 kg agırlık ıle 3.1 ortalama yakaladım hadı yb hatası ıle 3.5 olsun

10 yıldır şöförüm böyle yüzsüz yakıt görmedim.

Sayın Taner Göde

Abim ne güzel bulmuşsunuz bu resmi.Vallahi kim yaptıysa bu değeri helal olsun gerçi onun motoru daha küçük olabilir focusa göre ancak gerçekten Duratorq çok iyi bir motor.170 000 km boyunca deli gibi kullanılan bir araç bu.Rent a Car da çalışan kişi tanıdıktı ondan neler yaşadığını neler yaptıklarını duyunca oturup ağlamamak elde değil.keşke ford tasarımı iyi araçlar yapıp, güzel jant seçenekleri olsa hem fiyatlarıda makul hiç kaçırmam ancak tasarım yapamıyorlar maalesef.

Bu görseldeki araç C-Max'dir, sabit hızla giderken tüketim 3.1'lik tüketim değeri yakalanmıştır, konu içerisinde hiç kimse 'Minimum tüketim hedeflenerek Focus 4.2 Litre yakamaz' demediği için de bu görsel konu içerisinde konuştuklarımızdan biraz uzak kalmış...

Konuyu; Focus çok iyi ivmeleniyor, bu dizel denen meret acaip bir şeymiş, redline'da vites değiştirdim, menzil git git bitmedi, 50TL'ye 380km yol yaptım' yerine bu noktaya çekmek istiyorsanız, minimum tüketim hedeflenerek Focus da, C-Max de bu tüketim değerlerini yakalayabilir, buna kimsenin itirazı yok.

Duratorq'dan rica ederiz, bize Focus'un devirli kullanırken ne kadar yaktığını, 90-100km/s sabit hızla ne kadar yaktığını görsellerle destekleyerek buraya ekler.

• Çamlıça gişesinden İzmit gişesine kadar 110km/h cruise control ile 4.4 litre/100km ortalama ile geldim.

Tabi bunda aracın daha dün bütün bakımları yapılmış olması da etkili.

Resmini çekemedim unuttum onu ama değerler bunlar işte

Ben aynı arabaya aynı yolda 11 litre de yaktırmıştım zamanında
  • Söylediklerinize yalan diyemem ama büyük bir ihtimal ile hesap hatası yapılıyor

Son 3 günde 1500-KM yol yaptım arabam 1.4 TDI Seat İbiza

Ankaradan Alanya ya giderken yapabileceğim max ekonomiyi yaptım

80-90 arası kullandım arabayı yol bilgisayarına göre 4.0 yakıt tüketimim vardı

Daha sonra Alanya dan Antalya ya gittim geldim dümdüz yol 90-100 km arası

4.5 LT yaktım gidiş geliş 220 km civarında

En son dönüş yolculuğunda Alanya da depoyu doldurdum Antalya merkezde işim vardı

Onu hallettim daha sonrada afyon üzerinden 90-120 km hız aralığında Ankaraya geldim evin önünde

Yol bilgisayarı 5.0 LT tükettiğimi söylüyordu sizin şehir içinde o değerleri görmeniz

Çok zor gibime geliyor
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.