Şimdi Ara

10 parmak klavye kullanımı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
4.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bi kere çok yazmakla bişey olmuyor. İşi yanlış öğrenirsen hep yanlış devam eder. Kuralını öğren hangi parmakla hangi tuşa basman gerektiğini öğren ona göre yaz. Acele etmeye gerek yok zamanla hızlanırsın zaten. İlk önce tuşların yerini öğrenirsin sonra bakmışsın parmaklar sen istemesende kendiliğinden gidiyor. İnternette bu konuda döküman var sana yardımcı olur.
    10 parmak F öğrendim sonra Q klavye alınca Q yu öğrendim. Hızlı yazdığımı düşünürdüm Q ile. Ama sonra işlerim dolayısıyla F klavyeye geçmek zorunda kaldım (Klavye aynı ama ayarlardan f klavye yaptım). Anladım ki Q da çok yavaş yazıyormuşum.
    Öğreneceksen F klavye öğren. Heryerde Q var diyebilirsin. Dil çubuğundan bi kaç saniyede değiştirebilirsin. zaten bakmadan yazacaksın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wurunkatte

o nasıl bir yaza ya helal olsun o adaa bir anda ilham eldi bana :D
  • valla ben 2 parmak yazıyorum senelerdir.Gayet hızlı yazıyorum ama hatalarım olmuyo değil :D
  • Selamlar,

Ben de 10 parmak yazmak istiyorum normalde işim gereği dünya kadar içerik yazıyorum ama bir türlü alışamadım. 10 parmak kalvye programlarında da genelde dersler fln var vakit ayırmak lazım.

Ben şöyle bir program istiyorum, ekranımın köşesinde çalışsın, ben klavyede bastığım tuşu ekrana bakarken göreyim. Böylece hangi tuşa bastığımı ekranda görüp klavyeye bakmadan hatalıysa silip doğrusunu bulurum fln baya işime yarar. Google da arattım ama bulamadım böyle bir şey. Bilen gören varsa, paylaşırsa adını çok çok sevinirim.
  • Arkadaşlar merak ettiğim bir konu var. 10 parmak yazmanın bir kuralı var mı? yani ben klavyedeki yazış tarzımı değiştirmeli miyim? hızlı yazıyorum ama 10 parmağımı belli bir kural çerçevesinde yerleştirip de yazmıyorum. videolara baktım belli kurallara göre parmakları tuşlara yerleştiriyorlar. benim ona alışmam bile zaman alır :)
  • kokoll K kullanıcısına yanıt
    katip mi olcen
  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    olmayı isterdim
  • F klavye zirvaligina inanmayin q klavye ile 3 dk da 300 kelime yaziyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kokoll

olmayı isterdim
    neden
  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt

Merhaba arkadaşlar konu 2011'den beri açık, Birkaç arkadaşın yorumundan faydalanabilmek, aynı şeyleri tekrar yazmamak için baktığım gereksiz yorumlar çok vaktimi harcadı.

Geyik yorumları görmemek için ne yapabilirim? yardımcı olursanız sevinirim.

https://bilgisayarprogramlari.net/indir/on-parmak-klavye

Her işin tekniği var. En basitinden birçok yemek tarif kitapları siteleri bulunuyor. Bunlara basitinden hiç bir yere bakmadan kimseye sormadan bana ekmek bile yapman yıllarını alır. Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok.

25 yıl önce, Kiran’s Typing Tutor ile gün içinde 10-15 dakika boşluklarımı değerlendirerek günde toplam bir iki saat çalışıp 7-8 günde 10 parmak yazar hale geldim. Evet 4 parmak ile yazmaktan yavaş idi ama 10 parmak yazabiliyordum. Bir ay içinde 4 parmak tan 2 kat hızlı yazmaya başladım, hızlandıkça çok zevkli oluyor. Ekrana ve klavyeye bakmadan yazmak yaklaşık 6 ayınızı alır.

Ben bilgisayar programlama ile uğraşacağımı düşünerek, programlama dili İngilizce olduğundan Q klavye ile başladım. Fakat hızın programlamaya pek katkısı olmuyor. F klavye ile ilgili tecrübem olmadı. Türkçe yazmayı düşünüyorsanız, F ve Q klavye tecrübesi olan arkadaşların yorumlarını okumanızı tavsiye ederim. Benim tanıdığım, Q dan F klavyeye geçen noter, katip vb. noter, katip vb. profesyonel arkadaşlar, F klavye ile Türkçe yazmanın kıyaslanamayacak kadar hızlı olduğunu söylüyorlar.

Anlaşılan, çok hızlı Türkçe metin yazmanız gerekiyorsa, F klavye şart.

Ben neden hala F klavye kullanmıyorum?

1. Q ile yazım hızım yeterli oluyor,
    2. her ne kadar klavyeye bakmadan yazabiliyor olsam da maalesef programlama da kullanılan tırnak köşeli parantez vb. Alt+ Shift+ ile yazılan noktalama işaretlerini klavyeye bakmadan yazamıyorum, her yerde F klavye bulmak sorun, Q klavyeyi F moduna alsam noktalama işaretlerinin yerini bilmediğim için Q moduna geri dönmek pratik değil.
    3. Dizüstü bilgisayarların hemen hemen hepsi Q klavye gittiğim yerde zorluk çekerim.

• 10 sene sonra cevap veriyorum ama...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.