Bildirim
10'luk tabandan 2,8,16'lık tabana çevirme

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Cok basit, biginteger toString metoduna radix olarak tabani ver.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Java birkaç koddan ibaret ondan dolayı sizden istedim 2'lik tabana çevirmeyi buldum ama 8'lik ve 16'lık tabana çevirmeyi bulamadım. Bir türlü anlamıyorum. Ayrıca hoca class kullanmamızı istedi bu hiç yok bende. @Mephalay -
quote:
Orijinalden alıntı: umutalprslan
Java birkaç koddan ibaret ondan dolayı sizden istedim 2'lik tabana çevirmeyi buldum ama 8'lik ve 16'lık tabana çevirmeyi bulamadım. Bir türlü anlamıyorum. Ayrıca hoca class kullanmamızı istedi bu hiç yok bende. @Mephalay
Eger profesyonel olarak Java ile ugrasmak istiyorsan dostum, Java API'sine hakim olmalisin. Dedigim gibi istedigin sey aslinda cok basit.
46 sayisinin 2,8 ve 16 tabaninda representasyonu:
BigInteger bi = new BigInteger("46");
System.out.println(bi.toString(2));
System.out.println(bi.toString(8));
System.out.println(bi.toString(16));
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
ne anladım o ödevden, çok basit bir şeyi araştırıp yazmaya eriniyorsunuz resmen. -
O ödevler sağdan soldan kod toplayasın diye verilmiyor ki. Sen şurda 5 dakikada yazılacak bir kod için bile düşünmeye erinirsen Nasıl öğrenmeyi düşünüyorsun ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X