Şimdi Ara

10'luk tabandan 2,8,16'lık tabana çevirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Hoca bugün vize projesi olarak Java'da 10'luk tabanda girilen sayıyı 2'lik, 8'lik ve 16'lık sayı tabanına çeviren program yazın dedi. Arayüz uygulaması olmayacak sadece kodları lazım 10 gün süre kaldı yardımcı olursanız çok sevinirim.

• Cok basit, biginteger toString metoduna radix olarak tabani ver.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    Java birkaç koddan ibaret ondan dolayı sizden istedim 2'lik tabana çevirmeyi buldum ama 8'lik ve 16'lık tabana çevirmeyi bulamadım. Bir türlü anlamıyorum. Ayrıca hoca class kullanmamızı istedi bu hiç yok bende. @Mephalay
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutalprslan

Java birkaç koddan ibaret ondan dolayı sizden istedim 2'lik tabana çevirmeyi buldum ama 8'lik ve 16'lık tabana çevirmeyi bulamadım. Bir türlü anlamıyorum. Ayrıca hoca class kullanmamızı istedi bu hiç yok bende. @Mephalay

Eger profesyonel olarak Java ile ugrasmak istiyorsan dostum, Java API'sine hakim olmalisin. Dedigim gibi istedigin sey aslinda cok basit.
    46 sayisinin 2,8 ve 16 tabaninda representasyonu:

BigInteger bi = new BigInteger("46");
    System.out.println(bi.toString(2));
    System.out.println(bi.toString(8));
    System.out.println(bi.toString(16));

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne anladım o ödevden, çok basit bir şeyi araştırıp yazmaya eriniyorsunuz resmen.
  • O ödevler sağdan soldan kod toplayasın diye verilmiyor ki. Sen şurda 5 dakikada yazılacak bir kod için bile düşünmeye erinirsen Nasıl öğrenmeyi düşünüyorsun ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2,5 üstü ile 2,75 üstü fark ne
    12 yıl önce açıldı
    2.5 ve 3.5 Haric HDD Farkı
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.