Şimdi Ara

10 kattan düşen birini tutmaya çalışmak???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bugün aklıma takıldı.mesela yaklaşık 20 30 kiloluk bir çocuk o kadar yüksekten düşüyor.bende kollarımı açarak tutmaya çalısıyorum.yada yere uzanıyorum benim üstüme düşmesini sağlıyprum.yada ayakta sırtıma düşmesini saglıyorum.böyle bir şeyde bana ne olur ve cocuga ne olur?10. kattan düşen bir cocugu özel bir teknikle kurtarmak gibi bir durum söz konusu olabilirmi?

• Hesap yanlış. Sen hız 50 derken km/h demek istiyorsun ama, bu birimi düz olarak m/s ye ceviremezsin. 3,6 ya bolmen lazım. Senin şuan 50 diye hesapladigin şey aslında 180 km/h hız.

Aynı şekilde çocuk da yere 26 km değil 26 m/s hızla çarpar. Yani 93 km/h.

Asıl hasar veren momentum değil enerjidir. Araba herhangi bir insana çarptığı zaman enerjisinin çok az bir kısmını kaybeder. Ama çocuk düştüğü zaman enerjinin yarısını altta bulunan insan absorbe edecektir.

Şimdi bir Arabanin bir insana çarparak kaybedecegi hıza ve buna bağlı olarak aktaracağı enerjiye bakalım.

Momentum un korunumu kanunundan arabanın momentumu 50x1000 = 50000 (insanın momentumu yok çarpmadan önce)

İnsan 20 km hızla savruldu diyelim. (ki çok daha az olacaktır.)

İnsanın kilosunu 80 düşünelim. 20x80 1600 momentum kaybetti sadece araba. Şimdiki momentumu 1000x48.4.

Biz hızına direk 48 diyelim kolay olsun. Eskiden 1/2mv2 formulunden 1.25 milyon enerjisi varken. Şimdi 1.150 milyon var. Yani insan 100 bin enerji absorbe etmiş. (Aslında birazını araba da absorbe edecek ama olsun tolare edilebilir)

Çocuk insanın üzerine düşünce ikisinin de hızının sıfır olacağından mütevellit yarı yarıya absorbe edecekler bildiğim kadarıyla. Şimdi çocuk 26 ms hızla düşüyor kilosu 25. Enerji formulunden 8.5 bin enerji çıkıyor. Alttaki insan yarısını absorbe etse 4.25. Bu az önceki araba hesabından çıkanın 24 te biri ediyor.

180 km/h İle giden arabadan alınan hasarın 24 te biri
    çok tolere edilebilecek bir hasar gibi gelmedi bana. Gayet de zarar verebilir.

Not: büyük ihtimal bir yerlerde bir şey kaçırmışımdir ve hesap yanlıştır. Olsun ama zevk aldım.
  • Egm ye bildirdim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam çok saçma bi hareket olur. sadece tutarken bile 40 kiloluk bi ağırlık çok zorluyor. kaç newtonluk kuvvetle düşen bi kütleden bahsediyoruz. çarpmayla kafanı falan patlatırsın düşüp. çok yüksekten düşüyorsa hiç bişey yapamazsın itfaiye falan gelmemişse. kahramanlık yapmayın öyle bi durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hijikata-kun -- 3 Ağustos 2017; 20:4:1 >
  • 300 newton kaldırabilecek vücudun varsa dene istersen

• onuncu kattan düşen bir çocuğun ayakta sırtına denk gelmesini sağlama işi filmlerde olur,hatta onda bile olmaz hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20 litrelik damacanayla deneyebilirsin yere uzansan organların ezilir kaburgalarında eziliir kucaklamaya çalışırsan kolların zarar görür özellikle eklem yerlerin çok zarar görür dümdüz yere çakılır.

• Ölüp gidersin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yeni doğmuş 3 kilo bebek bile o süratle seni öldürebilir o yükseklikten, 30-40 kilo çocuk sırtına falan düşerse muhtemelen omurgan akordeon gibi olur. Kollarını açıp düşüş hızını yavaşlatmaya çalışmak en mantıklısı, en fazla kolların kırılır fakat hayat kurtarabilirsin.
  • boş boş bunları düşünüyorsun demi evde

• ikinizde mortingen olur.
  • Kolların %100 perte çıkar ama çocuğu minik bir ihtimal kurtarabilirsin. Yere yatarsan çok çok daha sakat.
  • Sen kesin ölürsün de çocuğu bilmem.

• Cocuk yasar sen olursun

• 10 kat 30 metreden fazla eder. O mesafeden düşen bi elma bile kafanı patlatır sen çocuk diyosun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lise fiziği bilgilerime göre hava sürtünmesini hesaba katmazsak,
    g=10m/s2
    standart kat yüksekliği 3,5m apartman yüksekliği 35 metre
    düşen çocuğun yere ulaştığı hız "h"
    yere düşerken geçen zaman "s" olsun.

ortalama hız=h/2 olur.
    h.s/2=35m
    h=g.s den h=10s

yerine koyarsak 5.s.s=35m s=kök7 saniye çıkar. Bu da 2.64 gibi bir değer yani bu kadar sürede yere düşüyor.
    h=10.s denkleminde yerine koyalım.
    Çocuk yere 26km hız ile düşer arkadaşlar.
    Momentum hesabına geçersek p=m.v
    çocuğun ortalama kilosu (30+20)/2 den 25kg olsun. Hız da 26m/s
    momentum p=650 kg.m/s olur.

Bu kadar momentumu araba çarpması ile karşılaştıracak olursak araba ortalama 1000kg çarptığı hız 50 olsun 50000kg.m/s eder bir araba çarpması.
    50 ile giden bir tonluk bir arabanın çarmasının 77 de biri kadar momentuma sahip bu çocuğun düşmesi.

Tabi bilim bir yere kadar ama ters biyerine gelmezse bir şey olmaz bence. Yani evet kurtarabilirsin çocuğu bu şekilde.

Bu arada mf3 te 7k yapmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intotherain1 -- 3 Ağustos 2017; 21:56:14 >

• kendi hayatını da riske atmış olursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeynepekm

kendi hayatını da riske atmış olursun

o nasıl imza

• quote:

Orijinalden alıntı: Evil Chuck

quote:

o nasıl imza

nesi var kanka
  • Ellerinle yakalayamazsın üzerine düşerse tahminen sende ölürsün bu tarz durumlarda yapılabilecek en mantıklı hareket cisim aşağıya düşerken gelişine topla degaj diker gibi tüm gücünle tekme atmak böylelikle biraz olsun yavaşlatabilirsin roberto carlos bacakların varsa 10.kata olmasa da 2-3. kata dikmeyi deneyebilirsin
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Evil Chuck

quote:

o nasıl imza

nesi var kanka

imza kurallarına aykırı hd wallpaper koyan eleman kadar olmasa da

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.