Şimdi Ara

10 KASIM ANA KONU [M.Kemal ATATÜRK'ün Ölümü ve Cenaze Töreni] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
324
Cevap
24
Favori
15.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: denn1s33

quote:

Orijinalden alıntı: pirefokkes

quote:

Orijinalden alıntı: gol mü ofsayt

Konuda tum gun boyunca resim video vs. Paylasalim arkadaslar

kuru kuru resim yerine fikirler paylaşın aydınlık için ne yapmak gerek gençlere ne söylemiş bunlar önemli fikirler ölmez

O zaman şöyle olsun ;

“Türk genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, ‘Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır.’ demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
    Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, ‘Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir.’ diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek, ‘Demek adliyeyi ıslah etmek, rejime göre düzenlemek lazım.’ diyecek.
    Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haklı ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, ‘Ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir.’
    İşte benim anladığım Türk genci ve Türk gençliği!”

Bursa Nutku 5 Şubat 1933 Bursa
    Mustafa Kemal Atatürk

işte bu devam konuda her sayfada bundan diğer nutuklardan diğer yol gösteren fikirlerden bir kısım dursun uplayalım göz çıkarmaz

• Bende yarın kardeşimin okulundaki anma programında olacağım inşallah. Benim için 10 Kasım sadece Atatürk'ü anmak hatırlamak değil , çocuk yaşta şehit düşen genç delikanlılarıda hatırlamak. Sarıkamışta soğuktan donarak ölen 15'likleri de hatırlamak. Yarın fırtınada olsa o saygı duruşunu yapıp, istiklal marşını söylemek boynumun borcu. En azından ben öyle hissediyorum.

@Cüleybib

Düzenliyorum.
    Ryzen 9 5950X || Msi MPG Coreliquid K360 || MSI MEG B550 Unify || Crucial Balistix 4x16GB || MSI GTX 1660 LOKUM || PNY CS3030 Nvme || Sandisk 1TB SSD || WD Red Pro 6TB || FSP Aurum PT 1200W || Cooler Master SL600M
    Eski Kullanıcı Adı : Chris Brown
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Bende yarın kardeşimin okulundaki anma programında olacağım inşallah. Benim için 10 Kasım sadece Atatürk'ü anmak hatırlamak değil , çocuk yaşta şehit düşen genç delikanlılarıda hatırlamak. Sarıkamışta soğuktan donarak ölen 15'likleri de hatırlamak. Yarın fırtınada olsa o saygı duruşunu yapıp, istiklal marşını söylemek boynumun borcu. En azından ben öyle hissediyorum.

@Cüleybib

Düzenliyorum.

aynen öyle ağlamak günü değil fikirleri hatırlamak içindir bugün aydınlığa giden yol nedir ne demiş neler söylemiş gençliğe onları hatırlamaktır 10kasım

• Çok özledik...
    Can atarlar şimdi gerdek gününe.

Şiir in bu kismi cok çirkin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu üstte tutabilmek adına atıyorum bu mesaji..Ellerine sağlık..

Okuyalım, Okuyalım, Okuyalım... Bundan başka HİÇBİRŞEY AMA HİÇBİRŞEY bizi kurtarmaz, '' ee Allah var ya '' tamam işte onuda, onuda okumadan bulamazsın ;)

• · Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.

M.Kemal ATATÜRK
    Ryzen 9 5950X || Msi MPG Coreliquid K360 || MSI MEG B550 Unify || Crucial Balistix 4x16GB || MSI GTX 1660 LOKUM || PNY CS3030 Nvme || Sandisk 1TB SSD || WD Red Pro 6TB || FSP Aurum PT 1200W || Cooler Master SL600M
    Eski Kullanıcı Adı : Chris Brown
  • Fikirler ölmez.

1881-193∞

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    En büyük düşman, en son bakacağın yerdedir ;)
  • atamızı saygıyla anıyoruz
    nasıl ve ne zaman geleceğini bilmeden güzel, rahat günlere inanıyordu
    ve gülen bıyıklarıyla duruyordu ki mavzerinin yanında,
    birdenbire beş adım sağında onu gördü.

Paşalar onun arkasındaydılar.
    O, saati sordu
    Paşalar: 'Üç', dediler.
    Sarışın bir kurda benziyordu
    Ve mavi gözleri çakmak çakmaktı.
    Yürüdü uçurumun başına kadar,
    eğildi, durdu.
    Bıraksalar
    ince, uzun bacakları üstünde yaylanarak
    ve karanlıkla akan bir yıldız gibi kayarak
    Kocatepe'den Afyon ovasına atlayacaktı.

Nazim Hikmet Ran

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlameSplasher -- 10 Kasım 2013; 2:23:53 >
  • _____________________________
  • Bana büyü artık çocuk değilsin diyorlar. Halbuki Atatürk'ün çocuğuyum ve bundan gurur duyuyorum! Seni çok özledim Atam.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.