Şimdi Ara

10 dolarlık müzik çalar ile QLS Hi-Fi arasında fark algılayamıyorum.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Size Audio Technica CKS70 ve Audio Technica CKS90 arasındaki farkları aynı anda dinlediğimde şakır şakır söylerim. Westone serisindeki tüm kulaklıkların kalite sıralamasını rastgele ve gözlerim kapalı dinleyerek de yapabilirim. SONY XB50 ve SONY XB70 arasındaki farkları da aynı anda dinleyerek rahatça anlarım.

    Lakin iş müzik çalara gelince değişiyor, pembe müzik çaların yoğun bir dipsesi var. Ben zaten çok yoğun duyarım, bu yüzden yolda müzik dinlemesem bile kulakiçi kulaklığım takılı olur. (Ki yolda bile %50 telefon ses seviyesinin üzerine çıkmam) Bu tamam ama ses karakterleri olarak pembe çok küçük bir farkla sağ tarafta ve ben kalite olarak bir fark anlayamıyorum.

    10 dolarlık müzik çalar ile QLS Hi-Fi arasında fark algılayamıyorum.

    İtiraf ediyorum, Astell&Kern AK240 ve eski SONY telefonum arasında AK 240'ta DSD varken ve SONY'de 320 KBPS MP3 varken bile algıladığım fark taş çatlasa %30 idi.

    Bu sebeple DAC'lara veya özel müzik çalarlara para yatırmanın (Kendi açımdan) tam bir israf olduğunu söylemek zorundayım. Kulaklıklar arasında ciddi farklar algılayabildiğimi hatırlatmak isterim, hakeza amfiler arasında da öyle. Sennheiser HD 800'ü doğrudan AK 240 ile dinlemek var, bir de özel bir amfiye bağlıyken dinlemek var. AK 240 ile gram zevk almamıştım HD 800'den, lakin amfide gözlerimin içi gülüyordu.

    İleride bu işe ciddi yatırımlarımı sadece kulaklıkta ve amfide yapacağımı söylemek durumundayım. Gerekirse STAX SR-009 ve özel amfisini bile alırım ama açık konuşayım, QLS Hi-Fi'yi yıllandırmak niyetindeyim.

    Test bu ikisiyle yapıldı ve bu ikisi arasında da her farkı tamamen anlayabiliyorum.

    10 dolarlık müzik çalar ile QLS Hi-Fi arasında fark algılayamıyorum.

    Not 1: Bu bir karalama yazısı değildir. Asla öyle bir niyetim olmadı.

    Not 2: Kulağım bu kadar hassas değildir belki ve bence gerçekten de öyle ama Ritim, Ton ve Frekans testlerinden gayet iyi puanlar alabiliyorum. Zaten sağırlık henüz gram mertebede yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Merhaba.

    Bunun bir iki açıklaması olabilir.

    a. İşitme kaybınız var

    b. Dinlerkenki kayıtlar düşük kaliteli: 128kbps mp3 ile duyacağınız fark 2600kbps bir wav ile duyacağınızdan çok azdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mair

    Merhaba.

    Bunun bir iki açıklaması olabilir.

    a. İşitme kaybınız var

    b. Dinlerkenki kayıtlar düşük kaliteli: 128kbps mp3 ile duyacağınız fark 2600kbps bir wav ile duyacağınızdan çok azdır.

    İşitme kaybım yok, hatta QLS'de saat 12 seviyesinden fazla açmam. Belki müzik kalitesi etkili olabilir ama QLS'de CD'den çekilme 1411 KBPS müzik varken, pembede o müziklerden çevrilmiş 320 KBPS MP3 var idi.



    Dün epey karşılaştırma yaptım. Beynimin ve kulağımın tüm sınırlarını zorladım. Daha öncede dediğim gibi pembe olanda felaket dipses var, birincil fark bu ama müzik çaldığında dipsesi göz ardı edersek, çok az bir karakter farkı ile QLS lehine gerçekten az kalite farkı algılıyorum. Muhtemelen algılama sorunum var ya da belki de farklı bir kulak sorunum var. Lakin sesleri az duymak gibi bir sorunum yok ve kulaklıklar arasındaki en ufak farkı bile algılayabiliyorum. Dediğim gibi, beynim ve kulağım yetmiyor olabilir. Gerçi Tera Player'da da 5-10 dolarlık bir kart var ve o karta yazılabilecek algoritmanın bir sınırı olduğunu düşünürsek, müzik çalar dünyasına kendi açımdan fazla yatırım yapmayacağım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.