Şimdi Ara

10 cm. hopalör tavsiyesi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
9.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hoparlörün bass olarak verimli olması için,, MDf kabin gerekir. Zaten 10cm hoparlör,, birde mdf siz ortamda kullanılınca,, vereceği bass varsada dağılıp gidiyor. İmkanınız varsa,, ortalama 15x20x25 mdf kabin yaptırıp,, koltuk altına yerleştirin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Hoparlörün bass olarak verimli olması için,, MDf kabin gerekir. Zaten 10cm hoparlör,, birde mdf siz ortamda kullanılınca,, vereceği bass varsada dağılıp gidiyor. İmkanınız varsa,, ortalama 15x20x25 mdf kabin yaptırıp,, koltuk altına yerleştirin

Koltuk altında hoş durmaz sanırım koltuk altına daha farklı hoparlör koyulabilir dediğin gibi kabin yaptirmak lazim ama orjinallikten kacmamak gerek .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ziya07 Z kullanıcısına yanıt
    Oda doğru,, belki bir fikir olur gibisinden. Mesela sesin hoparlör bölgesinde yoğunlaşması için aracın göğsüne hoparlor taktığınız yerin iç kısmının kenarlarını kapatabilirsiniz. Ses belki,, ön panelin kablo kanalına kaçıyordur veya ilerde bir tırnağı sökmek için boşluk bırakılmıştır falan.
  • quote:

Oda doğru,, belki bir fikir olur gibisinden. Mesela sesin hoparlör bölgesinde yoğunlaşması için aracın göğsüne hoparlor taktığınız yerin iç kısmının kenarlarını kapatabilirsiniz. Ses belki,, ön panelin kablo kanalına kaçıyordur veya ilerde bir tırnağı sökmek için boşluk bırakılmıştır falan.

evet alti bos yani ses kaçıyor boşluktan orayi nasil kapatirim hicbi fikrim yok sanki orayi kapaysam ses daha etkili gelecek nasil yapilabilir ?

Hem hoparlöre kabin oluşturacak hemde orayı kapatacak 5mm özel kesilmiş (sizin hesaladığınız) mdf olabilir.
    Biraz saçma olacak ama marketlerde araba yıkamak için büyük süngerler satılıyor,, üstünü bantlayıp (kapatma yoğunluğunu arttırmak için) oraya sıkıştırabilirsiniz. bunları yaparken hoparlörün çalışması için arkasında 5-10cm boşluk,, yanlarda hine ortalama 5cm boşluk kalmalı..
    Birisine yapın,, teypten balans verin bakalım ses fark edecekmi..
  • quote:

Hem hoparlöre kabin oluşturacak hemde orayı kapatacak 5mm özel kesilmiş (sizin hesaladığınız) mdf olabilir.
    Biraz saçma olacak ama marketlerde araba yıkamak için büyük süngerler satılıyor,, üstünü bantlayıp (kapatma yoğunluğunu arttırmak için) oraya sıkıştırabilirsiniz. bunları yaparken hoparlörün çalışması için arkasında 5-10cm boşluk,, yanlarda hine ortalama 5cm boşluk kalmalı..
    Birisine yapın,, teypten balans verin bakalım ses fark edecekmi..

Benimde aklima geldi bi sunger alip oralari sıkıştırmak mantikli bunu yarin denicem hocam . Maksat hava cikmamasi :) etrafini koli bandı ile mi bantlayayim

Etrafını derken,, mesela 2 süngeri bantlayıp oraya sığacak şekilde kolibandıyla süngerleri sıkıştırıyoruz. Hoparlore bakan tarafa sert karton kesip süngere bantlarsanız,, sesin dönüşü daha kuvvetli olur. Koli bandı en uygun çözüm,, benim aklıma hışırtı yapacağı geldide,, iç tarafında sünger olduğu için sorun olmaz.
  • Alan cok dar tabana belki karton kesip koyabilirim bakalim denicem yarin teşekkür ederim hocam

• Aracın ön torpidosu için hoparlör almam gerekir.Bas ve tizi bir nebze iyi olsun istiyorum fakat 10 cm lik hoparlörden ne kadar bas alınabilr ki diyede düşünüyorum.
    Düşündüklerim;
    1-http://www.kliksa.com/urun/pioneer-ts-g1022i-10cm-2-yonlu-koaksiyel-hoparlorler-190w-/901896874?gclid=COmWh-qXssMCFWHJtAodqywApQ
    2-http://www.alkayaelektronik.com/Pioneer-TS-G1022I-10cm-Tweeter-li-Oto-Hoparlor,PR-3202.html
    3-http://www.kliksa.com/urun/alpine-sxe-1025s-4-inc-10-cm-coaxial-2-yollu-hoparlor/902188639?gclid=CPjcuaO9tMMCFamWtAodBUgAEg
    4-http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/MAGNAT-Car-Fit-Style-102-100-mm-Ara%C3%A7-Hoparl%C3%B6r%C3%BC,103452,502991,1252605.html?langId=-14&etcc_med=Price+Search+Engine&utm_medium=pse&utm_source=google_pla&utm_campaign=pse&etcc_par=Price+Search+Engine&etcc_cmp=Productlisting&etcc_ori=google_pla&et_lid=99&et_cid=91&gclid=CPmV7q69tMMCFeKWtAodFxgA1g
    5-http://www.alkayaelektronik.com/Infinity-Reference-4022I-10-Cm-Coaxial-Hoparlor,PR-15110.html
    6-http://www.alkayaelektronik.com/Mikado-Mcs-107-2-Yollu-90W-10Cm-Oto-Hoparlor,PR-15048.html
    7-http://www.kliksa.com/urun/jvc-csj-420x-10-cm-coaxiel-2-yollu-kapi-hoparloru-tweterli-210w-21w-rms/902326263?gclid=CNPk5cC9tMMCFY_MtAodMFMAyw
    8-http://www.bimeks.com.tr/urun/118844/jameson-js-10-oto-hoparlor.aspx

10 cm lik hoparlör için ilk 7 seçenekten birimi yoksa 8 seçenek gibi herhangi birimi seçilmeli?
    Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serpond -- 27 Ocak 2015; 17:33:46 >

• serpond S kullanıcısına yanıt
    10 cm hiçbir kolondan ses alamazsın sadece ses çıkartır bide toz bass hiç alamazsın bunun için sana oval kolon öneririm arkada müsait yer var ise

• quote:

Orijinalden alıntı: ziya07

10 cm hiçbir kolondan ses alamazsın sadece ses çıkartır bide toz bass hiç alamazsın bunun için sana oval kolon öneririm arkada müsait yer var ise

Arkadaki hoparlörler gayet iyi ses veriyor.Ön torpidodakiler patlamış ses yapıyor değiştirmem gerekir. 20-30 Tl lik birşey alsam sesde bozma yaparmı? biraz volume arttırıldığında,yoksa 60-70 tl lik birşeymi almalı.
    Yani kısacası hani 300-400 wattlık kolonlar vardır ucuz marka ve bunların sesini açınca sesi bozar ya ne bası kalır ne tizi. 10 cm liklerde aynı bozmayı yaparmı bunu öğrenmek istiyordum.Kullananlardan tecrübesi olanlardan.
    Sizin mesajınızdanda anladığım 10 cm lik kolon için 50-100 tl civarı para vermenin pek anlamı yok.Doğru mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serpond -- 28 Ocak 2015; 8:49:38 >
    Aynen çok pahallı bi hoparlör alma sony yada pioneer marka 10cm hoparlör google a yaz en uygun hangi firma satıyor ise onu al 45 -60 tl civarı olması lâzım . Ben sadece 10 cm kolon ile ses almak istediğim için ses alamadım hem kenwood marka 10 cm hoparlör aldım iyi olmadı hemde pioneer 10 cm kolon aldım iyi ses vermedi teyp sony zaten . Ses veriyo vermesine de bas filan hiç yok yani 😅 bu yüzden pioneer marka 10 cm hoparlörleri sokmedim . Arkaya da 2 tane oval 400 wat pioneer taktım fader dan sesi arkaya verdim yüzde 75 arkada ses yani . 10 cm öndeki kolonlarda yüzde 25 ses verdim loud açık bas +8 tiz +8 mid +6 bu şekilde ayarladım . Ses seviyesi 40 son seviye ben 16-17 lerde gayet yuksek ses ve kaliteli ses aldım bas vuruşlarida gayet iyiydi .
    Tavsiyem alacaksan pioneer yada sony al .
    Bu arada araç nedir ?

• quote:

Aynen çok pahallı bi hoparlör alma sony yada pioneer marka 10cm hoparlör google a yaz en uygun hangi firma satıyor ise onu al 45 -60 tl civarı olması lâzım . Ben sadece 10 cm kolon ile ses almak istediğim için ses alamadım hem kenwood marka 10 cm hoparlör aldım iyi olmadı hemde pioneer 10 cm kolon aldım iyi ses vermedi teyp sony zaten . Ses veriyo vermesine de bas filan hiç yok yani 😅 bu yüzden pioneer marka 10 cm hoparlörleri sokmedim . Arkaya da 2 tane oval 400 wat pioneer taktım fader dan sesi arkaya verdim yüzde 75 arkada ses yani . 10 cm öndeki kolonlarda yüzde 25 ses verdim loud açık bas +8 tiz +8 mid +6 bu şekilde ayarladım . Ses seviyesi 40 son seviye ben 16-17 lerde gayet yuksek ses ve kaliteli ses aldım bas vuruşlarida gayet iyiydi .
    Bu arada araç nedir ?

Araç clio.
    Benimde niyetim 50-60 Tllik bir hoparlör almak çok ucuzu sıkıntı olabilir.Zaten basdan ziyade sesi bozmasın yeter yanına twitır bağlayacağım ön taraf tiz ağrlıklı olsun.Araçta jbl sub ve sunny anfi vardı.Lpg simit tüp ve yedek lastikte olunca çıkardım pazar günü bagajda yer sıkıntısı oluyordu.Eserse takarım gene :)

• quote:

Orijinalden alıntı: serpond

quote:

Bu arada araç nedir ?

Araç clio.
    Benimde niyetim 50-60 Tllik bir hoparlör almak çok ucuzu sıkıntı olabilir.Zaten basdan ziyade sesi bozmasın yeter yanına twitır bağlayacağım ön taraf tiz ağrlıklı olsun.Araçta jbl sub ve sunny anfi vardı.Lpg simit tüp ve yedek lastikte olunca çıkardım pazar günü bagajda yer sıkıntısı oluyordu.Eserse takarım gene :)

ozaman 10 cm pionner almalısın . ses bozulmaz da bas bozulur yüksek seslerde . 10 cm hoplaror sonucta . anfi ile daha verimli ses alırsın tabi .
    benım arac kango . pandizot yok arkada . onun yerıne 10 ml. mdf kestırıp üstünü de yumos denılen doseme ıle kaplattırıp . oval kolon yerı actırıp oyle taktırıdım güzel oldu . onde de pioneer 10 cm hoparlor var cam kenarlarında dedıgım gıbı suan yuksek ses alıyorum bana gayet yeterlı . bas anfı ısın ıcıne gtırerse yıne kalıtelı ses ve bas almak ıcın tercıh edebılırım . oyle yukses ses hosuma gıtmıyor suan ıcın kalıtelı bı ses var .

• quote:

quote:

quote:

Bu arada araç nedir ?

Araç clio.

ozaman 10 cm pionner almalısın . ses bozulmaz da bas bozulur yüksek seslerde . 10 cm hoplaror sonucta . anfi ile daha verimli ses alırsın tabi .
    benım arac kango . pandizot yok arkada . onun yerıne 10 ml. mdf kestırıp üstünü de yumos denılen doseme ıle kaplattırıp . oval kolon yerı actırıp oyle taktırıdım güzel oldu . onde de pioneer 10 cm hoparlor var cam kenarlarında dedıgım gıbı suan yuksek ses alıyorum bana gayet yeterlı . bas anfı ısın ıcıne gtırerse yıne kalıtelı ses ve bas almak ıcın tercıh edebılırım . oyle yukses ses hosuma gıtmıyor suan ıcın kalıtelı bı ses var .

Teşekkürler ilgin ve cevapların için.
    Benimde eskisi gibi pek merakım kalmadı yaş ilerleyince.Çocuk hevesli bide dayısındada honda olunca(bilirsiniz o yapılı hondaları lastikler yan falan) istiyor kereta :)
    Bazen bende arka panzidot falan yapayım diyorum ama misafir :) gelir diye korkuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serpond -- 28 Ocak 2015; 12:24:15 >

rica ederim .
    arac ses sistemi deyince sürekli bi üst seviye yapmak ister insan :)
    pandizota gelince aracta bagaj kısmında herhangı bos bıyere bas yerlestırebilirsin bunun ıcın cesıtlı vıdeoalar ızlemıstım

https://www.youtube.com/watch?v=UaaKez-TFnE

bu videoda ki gibi yaparsanız orjınallıgı bozulmaz
    Ne ses alirsaniz, arkadan alirsiniz. Harici pandizot yaptirin.. Misafir olayini bilmiyorum,, teypten fader ayarini rear eksi yapin. Arkasesler azalacak veya kapanacaktir. Ben gezerken front --2 yapiyorum. Eve gelince 0 liyorum.

• Sağolun arkadaşlar.
  • http://www.hepsiburada.com/liste/productDetails.aspx?productId=otayttsg1013i&categoryId=26090&sku=OTAYTTSG1013I&wt_gl=cpc.nelk.oto.urun.pla&gclid=CO7EiZfHxcMCFUrLtAodERYAKQ
    Bu üründen aldım.Tabiki bas olarak bir beklentim yoktu sonuçta 10 cm ebaatında bir hoparlör arkadakiler aracın orjinal hoparlörü.Bas sonda iken evet sıkıntı oluyor biraz bozulma oluyor yüksek seslerde ama benim çok sesle işim olmaz diyenler için gayet iyi hatta tweter olarak oldukça iyi ekstra twetera gerek yok.
    He 10 cm lik hoparlör için sıradan bir markamı yoksa kaliteli bir markamı derseniz tabiki kalite derim en azından dayanıklılık açısında.

• quote:

http://www.hepsiburada.com/liste/productDetails.aspx?productId=otayttsg1013i&categoryId=26090&sku=OTAYTTSG1013I&wt_gl=cpc.nelk.oto.urun.pla&gclid=CO7EiZfHxcMCFUrLtAodERYAKQ
    Bu üründen aldım.Tabiki bas olarak bir beklentim yoktu sonuçta 10 cm ebaatında bir hoparlör arkadakiler aracın orjinal hoparlörü.Bas sonda iken evet sıkıntı oluyor biraz bozulma oluyor yüksek seslerde ama benim çok sesle işim olmaz diyenler için gayet iyi hatta tweter olarak oldukça iyi ekstra twetera gerek yok.
    He 10 cm lik hoparlör için sıradan bir markamı yoksa kaliteli bir markamı derseniz tabiki kalite derim en azından dayanıklılık açısında.

Dün daha iyi inceleme fırsatı buldum.Eğer sadece bu hoparlörler kullanılacaksa iyi bir teyp ile beklediğiniz sonucu alamazsınız.Çok ses açınca son basda ve 20 ye kadar çıkarılan sesde bas vururken tenekeye vurur gibi ses çıkıyor ama tweterları oldukça iyi.Faderdan ses 1-2 kademe kısılırsa (mesela arka kolanlar 6 da bu kolonlar 4 te ise) biraz daha iyi sonuç çıkıyor.Pioneer böyle ise diğer markalar nasıldır bilmiyorum.
    Bana göre keşke 10 cm ve altı hoparlörler için bass olmasa sadece twitır ve mid olsa ki oda imkansız galiba.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.