Şimdi Ara

10 çekirdekli Lenovo akıllı telefon Geekbench’te ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 10 çekirdekli Lenovo akıllı telefon Geekbench’te ortaya çıktı 

    Geekbench, “Lenovo XT1902-03” model ismine sahip olan yeni bir akıllı telefonun özelliklerini ortaya çıkardı. “XT” ekini taşıyan modeller genelde akıllı telefonun Motorola’ya ait olduğunu işaret ediyor. Bu nedenle özelliklerini gördüğümüz cihazın son zamanlarda gündemde dolaşan ve Moto M’in yeni modeli olan telefon olabileceği düşünülüyor.
     

    10 çekirdekli Helio P20 MediaTek MT6797 chipset kullanan akıllı telefonun, Geekbench testine göre tüm çekirdekleri 1.85 GHz clook hızına sahip. Bunun yanı sıra cihazın 4 GB RAM kullandığı ve Android 7.1.1 işletim sistemiyle çalıştığı da Geekbench sonucunda görülüyor. Moto M, 8 çekirdekli MediaTek Helio P15’ten güç alıyor.

     

    Geçtiğimiz günlerde Motorola Moto C’yi satışa sundu ve Moto Z2 Play’i tanıttı, bunlara ek olarak ayın 21’inde yeni bir cihazın daha tanıtılması bekleniyor. Ayrıca ayın 17’sinde 5000 mAh batarya kapasiteli Moto E4 Plus’ın da tanıtılma ihtimali mevcut.

     

    Test sonuçları Moto M’den çok daha iyi

    Tek çekirdek testinden 1163, çoklu çekirdek testinden ise 4836 alan Lenovo XT1902-03, puan olarak Moto M’in çok ilerisinde. Akıllı telefon tek çekirdek testinden 741, çoklu çekirdek testinden ise 2487 puan almıştı. 








  • Gundelik kullanim genelde tek cekirdek performansi belirler. Bu konuda yillardir Apple IOS cihazlari ondedir .

  • Moto M 'in resmini koyup da başka bir telefondan bahsetmek de ne demek oluyor? Kaynak ne? Kimsenin bişeyden haberi yok. Kafalar ıvır zıvırla doluyor.

  • hâlâ Moto G5 ve Plus piyasada yok. üstelik Lenovo Face sayfasında satışta diye paylaşım var.
  • haberin kaynağında hata var Helio P20 SoC 8 CortexA53 çekrdeğine sahiptir ve MT6757 diye geçer oysa habaerde konu edilen MT6797 ise Helio x20 nin chipset ismidir.

    Mediatek dünyasında 10 çekirdekli 2 seri işlemci bulunur Helio x20 ailesi (MT6797 x23/x25/x27) ve x30 serisi (MT6799) haberi aktarırken ve yorumlarken kaynakta geçen içeriği mutlaka süzgeçten geçirelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aceleciburak -- 12 Haziran 2017; 13:41:20 >
  • Winston75 W kullanıcısına yanıt
    http://www.phonearena.com/news/Possible-Moto-M-sequel-loaded-with-deca-core-chip-appears-on-Geekbech_id94908

    Kaynak sorunlu zaten kaynak bile Helio P20 yi bilmiyor Mediatek SoC çözümlerini karıştırmış durumda kaynağın sözde bahsettiği 10 çekirdek işlemci normalde Helio x20 ama P20 diye saçmalamış durumda.

    bu tarz paylaşımlar çoğaldı benim araştırdığım kadarı ile Qualcomm çözümlerine oranla Özellikle Helio X20 serisi aşırı geri kaldı öyle ki Helio x20 nin geliştirici kartı bile Android 6.0 ( 6.0.1 bile değil ilk bol hatalı 6.0 ) uyumlu Mediatek Linux Kernel 4.7/4.8/4.9 sürümlerinden birini Helio x20 ve x30 serisi için derleme yapıyor bu şekilde Android 7.1.x ve Android 8.0 sürümlerine geçiş hazırlanıyor. bu açıdan geliştirme çalışmalarında bu tarz paylaşımları yeni habermiş gibi lanse edilmesine sebep oluyor.

    geçende Mediatek yakınmış helio x30 için talep yok diye hiç bir üreticiden e haliyle olmaz sen 10 çekirdekli güçlü işlemci yapıyorsun ama kernel uyumu yok 1.5 sene geçmiş daha önceki helio x20 serisine bile Android 7.1.x sürümü verememişsin birde 10 nm de helio x30 yaptım kimse bakmıyor diyorsun garip bu Mediatek.

    hatta piyasa bazında bakarsak Qualcomm ve Mediatek çözümleri mevcut Samsung Exynos un kendi cıhazları dışında kullanamama durumu Mediatek i en büyük 2. SoC çözümü yapıyor bütün Smart TV ler ki LG/Sony/Philips/Xiaomi bizde de Vestel Arçelik MT nin TV lere özelleştirdiği işlemciler kullanırken neredeyse TV tarafında rakipsiz iken Mobil cihaz dünyasında yavaş hareket etmesinden dolayı garip bir aksak yönü var Mediatek firmasının



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aceleciburak -- 12 Haziran 2017; 13:55:23 >




  • Gene iyi
  • Ben hala MTK işlemcili bir cihaz alma taraftarı değilim.

  • Lenovo haberinde Motorola Görseli iyiymiş.

    Snapdragonla gelseymiş daha iyi olurmuş...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kabus87 kullanıcısına yanıt
    Belki de Motorola yi Lenovo satın aldığı içindir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • By Doğu B kullanıcısına yanıt
    Olabilirde Resimde Moto M cihaz var ama.

    Logolu resimde koysa olurdu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haber yanlış helio p20 8 çekirdekli yahuu ))) muhtemelen metiatekin x 30-20 serisinin bir işlemcisi ama telefon fazla ısınmasın yada ortaya çıkmasın diye hızını düşürmüsler

  • Cihaz Moto M'nin yeni versiyonu olacak büyük ihtimal.

    Bazı arkadaşlar hala Mediatek'e Mt6580 zamanlarından kalma gözüyle bakıyor. Evet o zamanlar gerçekten kötü işlemciler üretmişti. Ancak fiyatına göre de gayet uygundu. LG, Blu ve Gionee ekmeğini yedi bu işlemci türevinin özellikle. Şimdi de Meizu, Elephone, LG ve Sony daimi müşterisi Mediatek'in.

    Moto M, Moto G'nin ilk versiyonunda çizdiği başarı grafiğinin ikinci dönümü oldu. Yani eğer ilk serideki başarısını burada devam ettirmek istiyorsa hiçbir şekilde ilk nesilde koyduğu özelliklerden de feragat etmemesi gerekir Lenovo'nun.

    64 GB dahili depolama metal kasa Type C ve 4 GB RAM o zamanın giriş orta seviye cihazlarına göre aşırı lükstü. Demek iyi bir fiyatlandırma ile satmayacağı düşünülen orta seviye cihazlar da satıyormuş.

    Ve cihaz büyük ihtimal Helio P20 taşıyor. Orijinal sürümde P10 vardı. Şahsen Lenovo'nun revize olmadığı sürece sorunlu X20 kullanacağını sanmıyorum. Galiba şu an da Sony ve Meizu dışında büyük bir talep söz konusu değil P20'ye.

    Ayrıca şu an S435 veya S660 gibi başarılı orta segment işlemciler çıkıyorsa hepsinin sebebi Mediatek'tir. Yoksa Qualcomm'a kalsa S400'ü 5. kere revize eder "Ne gerek var çok çekirdeğe alın size 4 hatta 2+2 daha iyi pil süresi görürsünüz." derdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 14 Haziran 2017; 12:56:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • aceleciburak A kullanıcısına yanıt
    Yani bu açıdan helio x20 sorunlu bir işlemci de diyebiliriz öyleyse? bikaç yerde enerji tüketiminin şarja da olumsuz etki ettiğini okumuştum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mt6580 aslında hiç fena işlemci değildi performansına göre aynısını şimdi mt6737 adıyla sadece 64 bit farkıyla çıkarmış..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GPU yenilendi o fark oluşturuyor.

    Mediatek 6732 de bayağı güçlü tutmuştu işlemciyi. Zaten şaşırtmıştı neden böyle bir şey yaptı diye. Xperia E4G oyun videolarına bakarsanız 4 çekirdek yapısıyla benchmark olsun oyun uygulama testleri olsun S615'i gözü yaşlı uğurluyordu.

    6735 6737 de öyle büyük bir başarı sağlayamadı bence. Çünkü bu defa GPU'dan aşırı kıstı.

    Aynı durum 6752 güçlüyken şebeke sorununun patlak vermesi (C5 Ultra / C4 / P70) ile kendine nazaran düşük GPU ile revize edilmiş 6753'ü piyasaya sürmesi gibi.

    Mediatek şu GPU işini çözebilirse Qualcomm'a çok zor günler yaşatacak gibi duruyor.

    Imagination Tech. ile ortak çalışıp güzel işler başarabileceklerine inanıyorum ben şahsen.

    Helio x30'dan ziyade çıkması planlanan P30'dan aşırı umutluyum. Meizu LG ve Sony kesin kullanır. HTC de en azından X11 için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • görünen köy ve klavuz meselesi Mediatek ten pek bir halt olmaz Helio x25 li cihaz var elimde marka model bağımsız Helio x20 serisine kaynak kod yayınladılar nede farklı bir geliştirme optimizasyon yaptılar SoC hala 2015 li yıllarda dolanıyor hatta 2015 Eylül lü zamanlar Android 6.0 ın lanse edildiği zamanlar çünkü Helio x20 nin geliştirici kartı bile 6.0 (6.0.1 bile değil) çakılmış durumda

    helio x30 geçen sene 2016 baharında duyruldu çıkması 2017 Ağustosu buluyor Qualcomm ne yaptı o arada 820 zaten 2016 baharında piyasada idi 821 Eylül 2016 da geldi kışın MWC 2017 de SD835 duyruldu Ağustos ile beraber yani helio x30 çıkarken Qualcomm bir nesil daha katmış olacak ...

    giriş-üst seviyesi zaten 14 nm de 625 ve 626 ki Eylül itibariyle orta-üst e SD660 gelecek

    Mediatek in geliştirme olayını üretim tarafına adaptasyonu vs bir kenara bıraktım adam kaynak kodu yayınlasa ve custom rom guruplarına verse yürür ki Qualcomm u lider yapan verdiği inanılmaz destek ve her yerde neredeyse ücretsize yakın verilen Geliştirici kartları ...

    ama helio x20 serili cihaz sayısına bakıyorsun bir elin parmakları anca

    helio x30 a bakıyorsun şuan için Meizu Pro 7 ve Elephone un bir serisi var

    kaynak kodu neredeyse 2 android sürümü kadar sonra gelsin sonra mediatek ağlasın üreticiler SoC çözümlerimi tercih etmiyorlar etmezler tabi destek 2 sene sonra geldiğinden ...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.