Şimdi Ara

10.75 Netle Makine Mühendisi Olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • https://www.instagram.com/p/BnQxHFLA7Td/?taken-by=cengturkey

Çeyrek Mühendis Ailesi olarak birlik olup mühendisliği yüceltelim. Bugün bu paylaşımlara kayıtsız kalanlar yarın internette yayınlanan iş ilanlarından veya bizim yayınladığımız iş ilanlarından dolayı bize mesaj atıp hayıflanmasın lütfen. Katkılarınızı bekliyoruz. Sen kendi hakkını aramazsan kimse al bu senin hakkın demez, demiyor Çeyrek Mühendis Ailesi. Aldığın ağır mühendislik eğitiminden sonra hak ettiğin gerçekten bu mu? Sen kendi hakkını aramazsan, dünyanın adaletsizliğini nasıl sorgulayacaksın? Nasıl bir katkıda bulunacaksın? Bir kişinin hak aramasıyla ne olur ki deme. Bizim, senin, Çeyrek Mühendis Ailesinin yakacağı bir ışığın ülkemize bir güneş gibi doğmayacağını nereden bilebilirsin? Sen zincirlere bağlı değilsin; sadece endişen, kendine güvensizliğin ve yakanı bırakmadığını düşündüğün şanssızlığın var. Mühendisliğin bu noktalara düşmesi demek çok mezun demek, bu şekilde çoğalan niteliksiz mezun demek ise maalesef ülkemizde ucuz iş gücü demek oluyor. İlk gördüğün şeyi kabullenme. İlk duyduğun şeye güvenme. Seni hemen fark etmelerini bekleme; beklentisiz, karşılıksız, bir yola gir ama bu yol senin olsun, sadece senin. Belki daha kötü bir yola çıkacak ama kimsenin, hiçbir şeyin garantisi yok değil mi zaten. Bırak kötü yola çıksın, başka bir yol denersin ama bu senin yolun olur. Düşüncelerinin engellenmesini ve kukla gibi bir yönetilmene müsade etme. Mühendis olarak hakkın olanı iste. Biz daha kaliteli mühendislik için uğraşıp daha iyiye doğru gidelim derken, mühendislik tercih barajının düşürülmesi ve tercihler sonucu oluşan durum ortada. Yazık! Siz neler düşünüyorsunuz, yorumlarınızı bekliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Millikan -- 3 Eylül 2018; 14:40:15 >

• Ne anlatıyon len sen anten sıralama sınavı bu demek ki mühendis olmak için yeterli sıralamayı yapmış
  • Bak ne güzel açıklamışsın -aynı mesleği sözde yapabiliyor- diye. Demek ki senin endişelenmen gereken bir durum yok ortada.
  • kavlivefiilidua K kullanıcısına yanıt
    bu durum ucuz iş gücüne sebep oluyor hocam
  • Simdi çıkar iki uc kisi sinav zekayi belirlemiyor len diye girisitler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ee olsa ne olacak 30net yapanla aynı donanıma sahip mi?sadece ismen mühendis olur.sen iyi oldukça diğerlerinden sanane
  • ben sınavda matematikten 6 net yaptım, 6.sınıftan beri kod yazıyorum C, C++ ve C# gibi dillerde bir sürü program yazdım, bazılarının adını bile duymadan sırf geleceği var ve sıralaması iyi olduğu için gittiği mühendislikte öğretilecek şeyleri ben 6.sınıftan beri yapıyorum ama matematikten 6 net yaptığım için kimilerine göre "donanımsız, aptal" gözüyle görülüyorum, karışmayın kimseye kim ne yapıyorsa yapsın Not:Mezuna kaldım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Millikan kullanıcısına yanıt
    okuyan düşünsün iş derdini sen misin devlet
  • Yodanın Bastonu kullanıcısına yanıt
    Bunu foruma anlatamazsın hocam. İyi bir bilgisayar mühendisi YKS'de 70 AYT yapar ve ODTÜ'de okur. Gerisi önemli değil.

Sizin bir projeniz var ve o işi yapmak için ustaya ihtiyacınız var. Siz gider aman işim olsun kafi mi dersiniz yoksa ustalığını kanıtlamış insanlara mı başvurursunuz.
    Buradaki sıkıntı ucuz iş gücü değil, işi verenlerin kalitesizliği. İşini ehli olmayanlar her zaman yerinde sayıyor. Siz sıyrılıp, hak ettiğiniz yere gelirsiniz zaten bu kadar kalitesiz iş gücü arasında, tasalanmayın.
    Hocam bende Java, HTML, Php ve C++(orta seviye) biliyorum 7.sınıftan beri bu işlerle uğraşıyorum bunun yanında tasarımda yapıyorum (İlk paramı ortaokulda web site kurarak reklamdan kazandım o zamanlar millet sosyal medya hesabı açamıyordu.) ama matematikten 28,75 net yaptım. Bunlar bahane değil oturup çalışmak lazım. Cidden zeka ile değil emek ile oluyor bunlar.
  • İmam Bayıldı kullanıcısına yanıt
    hocam haklısınız ama sınavdan kötü yaptığı için insanları aptal donanımsız vasat biri olarak görmeleri ağırıma gidiyor

Hocam dediğiniz de haklısınız bu meslek okul okumadan da yapılabiliyor. Bunun çok örneği var.
    O işler öyle olsaydı mühendislikte sadece onları öğretirlerdi.

Ayrıca programlama dillerine hakimsen matematikte o kadar düşük net yapman bana biraz garip geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Millikan -- 3 Eylül 2018; 19:21:59 >
  • Ben olaya bireysel olarak bakmıyorum.Yaklaşımın çok yanlış. Sana göre o zaman her yere tıp fakültesi açalım herkes doktor olsun.

Kimse öyle görmüyor.Her bireyin farklı yetenekleri ve becerileri vardır. Sadece mühendis olamaz diyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Millikan -- 3 Eylül 2018; 19:23:47 >
  • Mühendislik zaten bitti. Rakip sayınız 300bin. 3-4kişinin uğraşmasıyla mühendisliği mi yükselteceksiniz.

İlk 5bin hadi 10 bin olsun onun dışında daha fazla müh alınmasa keşke. Kaliteli ürün sayısı azalmasın.

hocam bu sınav sadece çok mu çalıştın az mı çalıştın sınavı başka hiçbir şey değil eğer hedefin türkiyede çalışmaksa verilen mühendislik eğitimi über işe yaramayacaktır arge yapmadığın müddetçe, ben matematik konularının çoğuna hakim değildim 173k yaptım istesem bir ceng de ben yazar giderdim ama mezuna kaldım seneye inşallah çok daha iyi bir sonuçla burayı da hortlatabilirim xd ayrıca programlama dillerinde (en azından belli bir yere kadar) ultra matematik bilmen gerekmiyor

• Hayalolmuş H kullanıcısına yanıt
    Günümüzde her şey ne yazık ki sosyal medyadan yürüdüğü için şansımızı denemek istedik.

• Olamayacak*

Sayısal temeli zayıf olduğu için zaten sınıfı zor geçiyorlar.Aralarında gerçekten ilgili olanlar projeye falan katılıp kendini öne çıkarabiliyor.100 kişi giriyorsa bölüme 4 tanesi böyle oluyor anca.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.