Şimdi Ara

1 ÜÇGENDE ALAN 1 İKİZKENAR ÜÇGEN SORUM VAR EL ATAR MISINIZ ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Okuyamadığınız yer olursa sorun lütfen.
     1 ÜÇGENDE ALAN 1 İKİZKENAR ÜÇGEN SORUM VAR EL ATAR MISINIZ ?? 1 ÜÇGENDE ALAN 1 İKİZKENAR ÜÇGEN SORUM VAR EL ATAR MISINIZ ??

• Michael Westen M kullanıcısına yanıt
    ilk soruda üçgenin içinde BC üzerinde bir D noktası alıp ABC ikizkenar oluşturursan ve alfaları yazarsan sonuç çıkıyor hemen.
    2. soruda önce ABC üçgeninde öklitten EC.BC=48 sonra (1/2) BC.BD.sin30 yaparsan BDC nin alanı çıkar. EC=BD yi de kullanacan
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartalyuvasi

ilk soruda üçgenin içinde BC üzerinde bir D noktası alıp ABC ikizkenar oluşturursan ve alfaları yazarsan sonuç çıkıyor hemen.
    2. soruda önce ABC üçgeninde öklitten EC.BC=48 sonra (1/2) BC.BD.sin30 yaparsan BDC nin alanı çıkar. EC=BD yi de kullanacan

2. soruyu anladım da ilk soruda ikizkenar üçgen oluştur derken 17-17 30-30 uzunluklarını kastediyorsun değil mi ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michael Westen

quote:

2. soruyu anladım da ilk soruda ikizkenar üçgen oluştur derken 17-17 30-30 uzunluklarını kastediyorsun değil mi ??

http://www.sketchtoy.com/60102470
    aynen.yine de yanlış olmasın diye şekilde gösterdim.alanı bulursun

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Michael Westen

quote:

http://www.sketchtoy.com/60102470
    aynen.yine de yanlış olmasın diye şekilde gösterdim.alanı bulursun

eyvallah ikisini de çok net anladım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.