Bildirim
1 ÜÇGENDE ALAN 1 İKİZKENAR ÜÇGEN SORUM VAR EL ATAR MISINIZ ??
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
ilk soruda üçgenin içinde BC üzerinde bir D noktası alıp ABC ikizkenar oluşturursan ve alfaları yazarsan sonuç çıkıyor hemen.
2. soruda önce ABC üçgeninde öklitten EC.BC=48 sonra (1/2) BC.BD.sin30 yaparsan BDC nin alanı çıkar. EC=BD yi de kullanacan -
quote:
Orijinalden alıntı: kartalyuvasi
ilk soruda üçgenin içinde BC üzerinde bir D noktası alıp ABC ikizkenar oluşturursan ve alfaları yazarsan sonuç çıkıyor hemen.
2. soruda önce ABC üçgeninde öklitten EC.BC=48 sonra (1/2) BC.BD.sin30 yaparsan BDC nin alanı çıkar. EC=BD yi de kullanacan
2. soruyu anladım da ilk soruda ikizkenar üçgen oluştur derken 17-17 30-30 uzunluklarını kastediyorsun değil mi ?? -
quote:
Orijinalden alıntı: Michael Westen
quote:
2. soruda önce ABC üçgeninde öklitten EC.BC=48 sonra (1/2) BC.BD.sin30 yaparsan BDC nin alanı çıkar. EC=BD yi de kullanacan
2. soruyu anladım da ilk soruda ikizkenar üçgen oluştur derken 17-17 30-30 uzunluklarını kastediyorsun değil mi ??
http://www.sketchtoy.com/60102470
aynen.yine de yanlış olmasın diye şekilde gösterdim.alanı bulursun
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Michael Westen
quote:
2. soruyu anladım da ilk soruda ikizkenar üçgen oluştur derken 17-17 30-30 uzunluklarını kastediyorsun değil mi ??
http://www.sketchtoy.com/60102470
aynen.yine de yanlış olmasın diye şekilde gösterdim.alanı bulursun
eyvallah ikisini de çok net anladım.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X