Şimdi Ara

1 TB HDD hangi marka ve modelini almalıyımki sorun yaşatmasın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
3.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam Arkadaşlar Seagete 1 TB HDD almayı düşünüyorum hangi modelini önerirsiniz veya 1 TB olarak hangi marka hangi model önerirsiniz internetten yaptıgım ufak çaplı araştırmalarda seagetete bazı sorunlar oldugunu okudum ben kullanıyorum 500 GB NCQ ve 640 GB NCQ çok şükür maşallah bi sorunum yok zaten 1 TB yi alıncada sisteme montaj yapıp tek bölüm halinde depo olarak kullanacağım lütfen yardım edermisiniz 1 TBlik HDD seagete lerde hangisi iyi bbi arkadaşın yazısında yanlış hatırlamıyorsam modeli 1000333 gibi bişeydibunu öneriyordu ama önerinin en iyi yapıldıgı yer olarak burasıdır diye düşünerek konuyu açıyorum evet yardım ve önerilerinizi bekliyorum ilgilenenler için şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pasa_mahmut -- 22 Şubat 2009; 16:00:46 >

• seagate almanı önermem.çok başın ağrır.
    western digital black cavier modelini düşün bence.
  • Samsung Spinpoint F1 HD103UJ şu anda bulabileceğin ve uygun fiyatlı bir ürün. Sorunsuz kullanmaktayım ayrıca. Son zamanlardaki seagate sorunlarından dolayı seagate'e karşı bir antipati var, ama güncelleme ile sorunun çözülebildiği belirtiliyor. Ama sadece depolama amaçlı kullanacaksan ve beklemek için zamanın varsa WD Caviar Green yakında stoklarda olacak. Tahminim alanlar pişman olmayacak, ki o alanlardan birisi ben olacağım nasipse.
  • WD caviar Green yarın geliyorsa güzel. Benim performans beklentim yok. 1,5 TB veya 2TB lık modeli ne zaman gelecek bilgisi olan var mı? 1 aydır HDD alıcam bekliyorum Seagate lerde sorun çıkıyor diye almadım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: thetrooper00

Samsung Spinpoint F1 HD103UJ şu anda bulabileceğin ve uygun fiyatlı bir ürün. Sorunsuz kullanmaktayım ayrıca. Son zamanlardaki seagate sorunlarından dolayı seagate'e karşı bir antipati var, ama güncelleme ile sorunun çözülebildiği belirtiliyor. Ama sadece depolama amaçlı kullanacaksan ve beklemek için zamanın varsa WD Caviar Green yakında stoklarda olacak. Tahminim alanlar pişman olmayacak, ki o alanlardan birisi ben olacağım nasipse.

öncelikle konuya ilginiz için teşekkür ederim ve gelelim konuya
    tamam ama hangişii western digital cavier black mi yoksa western digital cavier green mi bir de iyi güzel hoşta ne özelligi var bu hdd nin sitesinden baktım ilk izlenimime göre 1 TB, 16 MB Cache --- 32 MB olanı yokmu acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pasa_mahmut -- 15 Şubat 2009; 3:57:18 >

• Caviar Black performans, green ise düşük enerji tüketimi ve daha fazla sessizlik amaçlı tasarlanmış ürünler. Green'in 1, 1.5 ve 2 Tb. 32 Mb. cache özellikli diskleri mevcut. Ben depolama amaçlı kullanacağın için böyle bir yorum yaptım, ki samsunglar her ne kadar sessiz olsalarda, belirli bir süre sonra hafif bir uğuldama sesi çıkarmaya başlıyorlar, ben bu sese aslında sinir olanlardanım ama daha sessiz bir disk henüz bulamadığım için mecburen samsung tarafından devam etmek zorunda kaldım. Ki Samsung'ta yoğun kullanımlarda sorun oluştuğunu söyleyenle mevcut. Gerçi bende uzun yıllardır samsung kullanıcısıyım ama daha hiçbir hdd'im bozulmadı. Seagate konusunda forumda yeterince sorun okumuşsundur galiba. Ki para verip sorunla uğraşmak kimse istemez, seagate'in bence öncelikle sorunsuzluğunu kanıtlaması gerekir ki bence daha kanıtlayamadı. O nedenle sana WD tasiyesinde bulunmuştum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: thetrooper00

Caviar Black performans, green ise düşük enerji tüketimi ve daha fazla sessizlik amaçlı tasarlanmış ürünler. Green'in 1, 1.5 ve 2 Tb. 32 Mb. cache özellikli diskleri mevcut. Ben depolama amaçlı kullanacağın için böyle bir yorum yaptım, ki samsunglar her ne kadar sessiz olsalarda, belirli bir süre sonra hafif bir uğuldama sesi çıkarmaya başlıyorlar, ben bu sese aslında sinir olanlardanım ama daha sessiz bir disk henüz bulamadığım için mecburen samsung tarafından devam etmek zorunda kaldım. Ki Samsung'ta yoğun kullanımlarda sorun oluştuğunu söyleyenle mevcut. Gerçi bende uzun yıllardır samsung kullanıcısıyım ama daha hiçbir hdd'im bozulmadı. Seagate konusunda forumda yeterince sorun okumuşsundur galiba. Ki para verip sorunla uğraşmak kimse istemez, seagate'in bence öncelikle sorunsuzluğunu kanıtlaması gerekir ki bence daha kanıtlayamadı. O nedenle sana WD tasiyesinde bulunmuştum.

sağolasın dostum ama şimdi green alırsak performansı iyi değilmi böyle bir hdd yi niye çıkarsınlar ki ozman

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sageate hdd kardeşim ama fiyatını bilimiyorum

model ST31000340AS
    SATA 3.0Gb/s
    Cache 32 MBytes
    kapasitesi 1 TB
  • quote:

Orjinalden alıntı: efendisizz_bey

sageate hdd kardeşim ama fiyatını bilimiyorum

model ST31000340AS
    SATA 3.0Gb/s
    Cache 32 MBytes
    kapasitesi 1 TB

biyerde okumuştum 1000333 modeli daha sessizmiş bilmiyoruma rtık doğrumu yanlışmı kullanan arkadşalar bi öneri yapsa iyi olacak ama kimsede ben kullanıyorum demediki
  • Bence vaktin var ise şu diski bekle:

model ST31000528AS
    SATA 3.0Gb/s
    Cache 32 MBytes
    kapasitesi 1 TB

süper disk olacağını tahmin ediyorum.
  • WD caviar black alabilirsin yada seagate TR de sadece şu anda 340AS olan modeli satılıyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: EcZaNeT

WD caviar black alabilirsin yada seagate TR de sadece şu anda 340AS olan modeli satılıyor..

seagate in TR de sadece o yok bulundugum şehirdeki bir PC şirketinde

1 TB SATA-2 7200RPM 32MB NCQ SEAGATE ST31000333AS var ve buna sessiz diyorlar sizce nasıl ?
  • up.

bi öneri yokmu vallaha ne alacagımı şaşırdım WD nin green ve black modelleri,nden hangisini alayım ayrıca o ürünler adanadaki magazalarda yok internet alış verişinede pek güvenemiyorum iade şansından dolayı
  • up up up....

arkadaşlar bir hdd alcagım yorum öneri beklyiorum kimse fazla öneride bulunmuyor yaa hdd almadım daha bekliyorum lütfen bişey önerirmisiniz

ilgilenen arkadaşlar teşekkürler daha çok yorum öneri bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pasa_mahmut -- 22 Şubat 2009; 16:02:05 >
  • WD Caviar Black yüksek performanslı ama pahalı. Eğer benim gibi HDD den performans beklentin yoksa, raid olaylarına hiç bulaşmam dersen WD Caviar Green en iyisi. Az enerji harcıyor, az ısınıyor, sessiz. Ben 1TB-2TB arası bir Caviar Green almayı düşünüyorum. Türkiye de 1-2 hafta içinde WD Caviar Green ve black modelleri stoklara gelmiş olacak. Forumda hepimiz bekliyoruz 2 aydır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: showstopper41

WD Caviar Black yüksek performanslı ama pahalı. Eğer benim gibi HDD den performans beklentin yoksa, raid olaylarına hiç bulaşmam dersen WD Caviar Green en iyisi. Az enerji harcıyor, az ısınıyor, sessiz. Ben 1TB-2TB arası bir Caviar Green almayı düşünüyorum. Türkiye de 1-2 hafta içinde WD Caviar Green ve black modelleri stoklara gelmiş olacak. Forumda hepimiz bekliyoruz 2 aydır.

2 hafta daha bekle diyorsun yani seagaete in 500 ve 640 GBlıkları iyide 1 TB lik olanlarını bilmiyorum sorun varmı yokmu şuan zaten söylemiş oldugunuz HDD ADANADA yok sanırım ancak buraya gelirse Vatan Bilgisayar sayesinde gelir vatana söylemiş oldugun hdd nin 500 GB lık olanı gelmiş 167 TL bekleyelim bakalım 1-2 hafta.
    Seagetein 1 TB sinde sorun yaşayan çoksa WD düşünebilirim ancak o da yeni bir ürün kapalı kutu yani oda sorun verebilir sağolasın önerin için

• evet arkadaşlar son kez bir yorum yaparmısnız lütfen ben alacagım hdd yi kasa içine yerleştirip depo niyetine kullanacagım hemen hemen herşeyin oyun,program,arşivlik film resim ve müzikleri oraya koyup depo amaçlı kullanmayı düşünüyorum WD Caviar Green mi? yoksa Caviar Black mi ? ne fark var halen anlamış değilim ikisinin birleşimi bir hdd çıkarsalar ne olurdu sanki birnin yaptıgınını biri yapmıyormu ne özellikleri var ki ? neyse blackmi green mi hangisi ? herkese iyi forumlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: pasa_mahmut

evet arkadaşlar son kez bir yorum yaparmısnız lütfen ben alacagım hdd yi kasa içine yerleştirip depo niyetine kullanacagım hemen hemen herşeyin oyun,program,arşivlik film resim ve müzikleri oraya koyup depo amaçlı kullanmayı düşünüyorum WD Caviar Green mi? yoksa Caviar Black mi ? ne fark var halen anlamış değilim ikisinin birleşimi bir hdd çıkarsalar ne olurdu sanki birnin yaptıgınını biri yapmıyormu ne özellikleri var ki ? neyse blackmi green mi hangisi ? herkese iyi forumlar

kendi konu başlıgında üstten 6. msj

thetrooper00 adlı arkadaş bence gayet güzel açıklamış
  • quote:

Orjinalden alıntı: reyta

quote:

Orjinalden alıntı: pasa_mahmut

evet arkadaşlar son kez bir yorum yaparmısnız lütfen ben alacagım hdd yi kasa içine yerleştirip depo niyetine kullanacagım hemen hemen herşeyin oyun,program,arşivlik film resim ve müzikleri oraya koyup depo amaçlı kullanmayı düşünüyorum WD Caviar Green mi? yoksa Caviar Black mi ? ne fark var halen anlamış değilim ikisinin birleşimi bir hdd çıkarsalar ne olurdu sanki birnin yaptıgınını biri yapmıyormu ne özellikleri var ki ? neyse blackmi green mi hangisi ? herkese iyi forumlar

kendi konu başlıgında üstten 6. msj

thetrooper00 adlı arkadaş bence gayet güzel açıklamış

işte bende onu diyorum zaten depo amaçlı ama elimin altında olacak işletim sistemini bu hdd ye kurmayacağım o yüzden depo amaçlı gibi bişe olacagı için
    performansmı önemli burada yoksa sessiz ve düşük tasarrufmu ( bu daha cazip geliyor sessizmiş digerine göre ) depo amaçlı kullanacagım için dahilimi haricimi kararsızım dahilimi haricimi önerirsiniz iyi forumlar

• Piyasada bulunmuyor ama bulabilirsen WD caviar black al kesinlikle performansları raptor serilerine çok yakın ve fiyatları da 250-280 arası değişiyor. Ama dediğim gibi bulunmuyor maalesef.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.