Bildirim
1 tane mat 1 sorusu anlatabilcek varmı
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
hangi kaynaktan bu soru? ben de merak ettim çözümünü, bakalım yapabilen birisi çıkacak mı.. -
Formül vardı 1+n üssü1+nüssü2... Diye çözümü nüzeri kaça kadar gidiyosa+1 - 1 bölü n-1 di. Buna da +1 -1 yapcan sonra kuralı yapcan ama bu sefer 5 üzeri 12 olcak-1 bölü 5üzeri 2 -1 -1 burdan d gelir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: sinirlii
hangi kaynaktan bu soru? ben de merak ettim çözümünü, bakalım yapabilen birisi çıkacak mı..
fem'den -
quote:
Orijinalden alıntı: dereceyapıcakinsan
Formül vardı 1+n üssü1+nüssü2... Diye çözümü nüzeri kaça kadar gidiyosa+1 - 1 bölü n-1 di. Buna da +1 -1 yapcan sonra kuralı yapcan ama bu sefer 5 üzeri 12 olcak-1 bölü 5üzeri 2 -1 -1 burdan d gelir
pek anlamadım ama hocam -
ben de tam anlayamadım, formülü tam olarak yazabilir misin? -
İlk terim a¹ olmak uzere ilkterim .(1-ruzeri sonsuz)/1-r r burda sonsuzda sifira yakinsar burda 5² parantezine alican.sonra 1/(1-1/5²)x5² yapilcak.
cevap için teşekkürler ama ne formülü ne de mantığını anlayabildim.. üslü sayılar, polinomlar,limit her şey var gibi senin anlattıklarında..
formülün ne olduğunu, nereden geldiğini, hangi sorularda uygulanabileceğini açık açık yazabilirsen sevinirim.. bir de hangi konularla alakalı bu sorunun çözümü, üslü sayılar bilgisiyle çözülemez mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinirlii -- 31 Ekim 2014; 15:26:10 > -
bu soru o değilmiş ya kusura bakma ben sonsuza gidiyor sandım bu ygs sorusu dedıgım formul lımıtte sonsuza gıden dızılerde kullanılır bunun durumu farklı ozur dilerım :D -
saol yine de.. çözebilecek biri çıkar inşallah -
-
5^2 parantezine çekiyoruz.
Ondan sonra, parantez içinde (1+5^2+5^4+...+5^8) kalır.
O halde: (5^2) . [1-(5^2)^5 / 1-5^2] = 5^2 - 5^12 / -24
Paydada eksi kalmasın demiş soruda, o halde bulduğumuz ifadeyi eksi ile çarparız ve sonuç avuçlarımızda! -
-
quote:
Orijinalden alıntı: tomthejeer
Paydada eksi kalmasın demiş soruda, o halde bulduğumuz ifadeyi eksi ile çarparız ve sonuç avuçlarımızda!
Formül mu hocam bu formül ne tam anlayamadım
quote:
Orijinalden alıntı: mk5555
quote:
Paydada eksi kalmasın demiş soruda, o halde bulduğumuz ifadeyi eksi ile çarparız ve sonuç avuçlarımızda!
Evet bir formül. Mat-2 içeriğinden bir formül yalnız.
1-k^n+1 / 1- r -
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: mk5555
quote:
Evet bir formül. Mat-2 içeriğinden bir formül yalnız.
1-k^n+1 / 1- r
Tamam teşekkürler kolay gelsin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
teşekkürler arkadaşlar,
@kdryzc 'nin çözümünden formülü çıkartabildim sonunda, yanlış anlamadıysam
formül şöyle: a^0 + a^1 + a^2 + a^3 + .....+ a^r = [1-a^(r+1)] / [1-a]
peki bu formül nerede geçiyor, ben üslü sayılar konusunda böyle bir şey görmedim.. bu soru ygs lys de falan cıkmış soru mudur? -
Tam olarak ygs midir bilemem ancak formulu bilmemen bi soruyu yapamamamana ya da gec yapmana neden olabilir saniyelerle yarisiyoruz risk almaya gerek yok bence.ufak bise ezberlemende fayda var. cozum icinde rica ederim.
Edit: Formul sigma pi de kullaniliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdryzc -- 1 Kasım 2014; 0:04:37 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X