Şimdi Ara

1 Pc de 2 Ekran

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde 2 tane lcd monitör var. biri led. Fakat ikisindede HDMI girişi yok sadece VGA var.

Ekran kartım ATİ Radeon HD 4650 1GB - Çıkışlar: VGA, HDMI, DVI

biraz araştırdım ama bu işin tam mantığını çözemedim bu elimdeki araçlarla bu işi yapabilirmiyim, yapılabilir mi ? Ona göre üstüne düşeceğim.

Amacım 2 monitör kullanarak bazı işlerimi kolaylaştırmak veya mümkünse diğer monitörde oyunlarda sağımı falan görme örnek: simulasyon oyunları

• Vga çoğaltıcı kullanarak yapabilirsin.
  • Yada vga çıkışına bir monitörü dvı çıkışınada dvı'yı vga'ya çeviren aparatla ikinci monitörü takabilirsin.
  • ekran kartım dvı ve vgayı ayırırmı peki sürücüsüynün programıyla falan
  • ayırır mı derken?Catalyst centerde iki monitörüde bağlayınca şeçeneklerden ayarlayabilirsin sanırsam.
  • DVI çıkışa bakın, içeriğinde analog pinlerde varsa dönüştürücü ile 2. monitörü bağlayabilirsin.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Say%C4%B1sal_G%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BC_Aray%C3%BCz%C3%BC

Çıkış linkteki 1;2;5;6 . resimlerdeki gibi uzun pinin etrafında 4 adet pin varsa VGA ya dönüştürülebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01myavuz

DVI çıkışa bakın, içeriğinde analog pinlerde varsa dönüştürücü ile 2. monitörü bağlayabilirsin.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Say%C4%B1sal_G%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BC_Aray%C3%BCz%C3%BC

Çıkış linkteki 1;2;5;6 . resimlerdeki gibi uzun pinin etrafında 4 adet pin varsa VGA ya dönüştürülebilir.

DVI-I (entegre - digital ve analog) yani analogta var içinde o zaman analog to DVI mi alayım 2. ekran için. birde ekran karıtna bir zararı olurmu aşırı yüklenme falan yanma ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    - 1 Pc den 2 Mu Online Açma -
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkansevke

quote:

Orijinalden alıntı: 01myavuz

DVI çıkışa bakın, içeriğinde analog pinlerde varsa dönüştürücü ile 2. monitörü bağlayabilirsin.

DVI-I (entegre - digital ve analog) yani analogta var içinde o zaman analog to DVI mi alayım 2. ekran için. birde ekran karıtna bir zararı olurmu aşırı yüklenme falan yanma ?

dvi to analog alman lazım. analog to dvi alırsan monitöre takman gerekir bu da yüksek ihtimal sorun yaratır.

hayır hiç bi zararı olmaz. sadece kartın belleği düşükse ve yüksek çözünürlükte kullancaksan biraz ısınabilir ama sorun yaratmaz ya da tehlike oluşturmaz.

• Çok teşekkür ederim peki tecrübe den varmı. Ekran karıtnın programından DVI ve analog çıkışlara ayrı görntüler vereiblirmiyim ?
  • ekranı sağa-sola uzat, klonla vb. seçenekler var. ayrı görüntülerden kastettiğin şey için sanırım ekranı uzat seçeneği işini görür. ben öyle kullanıyorum arada bir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkansevke

Çok teşekkür ederim peki tecrübe den varmı. Ekran karıtnın programından DVI ve analog çıkışlara ayrı görntüler vereiblirmiyim ?

Evet @kaaan ın dediği gibi ekrana farklı görüntüler verebilirsin. Sanırım senin yapmak istediğin şey ekranı uzatmak. Bir yanda browser açıkken diğer yanda film izleyebilirsin

Bu da bendeki DVI to VGA adaptörünün resmi:

1 Pc de 2 Ekran

• halletmiştim zaten teşekkür ederm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.