Şimdi Ara

1 Mbps İnternet Finlandiya'da Artık Ücretsiz!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Finlandiya'da ücretsiz İnternet yasal hak oluyor

    Finlandiya Ulaştırma ve İletişim Bakanlığı, önümüzdeki yılın Temmuz ayından itibaren, ücretsiz İnternet erişiminin, bu ülkede yaşanan (neredeyse) herkes için yasal bir hak olacağını açıklamış.

    Ücretsiz İnternet erişiminin kapasitesi, ilk aşamada, saniyede en az 1 megabitlik (MBMbps) veri akışı ile sınırlı kalacakmış. Ancak asıl hedef, 2015 yılının sonuna kadar, 100 MBMbps’lik bir İnternet bağlantısını (neredeyse) herkes için yasal hak haline getirmekmiş.

    Bu haktan yararlanabilmek için, genişbant erişimi sağlanan en yakın noktaya 2 kilometreden daha uzak bir mesafede bulunmamak gerekiyormuş. Bu da, nüfusu 5 milyonun biraz üzerinde olan Finlandiya’da, yaklaşık 2 bin hanenin söz konusu haktan yararlanamayacağı anlamına geliyormuş.

    Fransa’nın en yüksek mahkemesi olan Anayasa Konseyi de, bu yılın Haziran ayında, ücretsiz İnternet erişiminin bir “temel yurttaşlık hakkı” olduğuna karar vermiş. Ancak Finlandiya, genişbant bağlantısını bir hak haline getiren ilk ülke olmuş.

    Böylece, İnternet erişiminin, tek tek bireyleri ilgilendiren bir ayrıcalık değil, toplumun bütününü ilgilendiren bir gereksinim olduğu, iki ülke tarafından kabul edilmiş oluyor.

    http://www.haberveriyorum.net/haber/finlandiyada-ucretsiz-internet-yasal-hak-oluyor







  • türkiyede de böyle bir girişim yapılmalı.gelecek adına çok isabetli bir karar vermişler.tabi ttnet realitesi varken nasıl olur bilinmez
  • avrupa ülkelerinin devletlerinin hepsinin yol haritalarında eve kadar fiber ulaştırma projesi var hatta komşumuz yunanistan 2010 senesinin sonuna kadar 4 milyon haneye kadar fiber erişimi sağlama amacı var...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maxi909

    avrupa ülkelerinin devletlerinin hepsinin yol haritalarında eve kadar fiber ulaştırma projesi var hatta komşumuz yunanistan 2010 senesinin sonuna kadar 4 milyon haneye kadar fiber erişimi sağlama amacı var...



    Bulgaristanda heryerde fiber var hatta köylerde bile :) senelerdir.
  • yukardaki mesajımdan bir önceki mesajda bulgaristan ve romanya örneklerinden bahsettim zaten... tellcom'un hem bulgaristan hemde romanya internet bağlantıları sabebiyle...

    semender86 bulgaristan ile ilgili bize biraz bilgi verirsin umarım bildiklerim megalan.bg ve airbites ile ilgili bir arkadaşım çift pasaport a sahipti ve soyfa'da mühendislik okudu bana 2005-2006 gibi bahsetmişti evlere kadar fiber geldiğini ama köylerde çeşitli şirketler fiber hizmeti veriyormu yoksa BTC'nin DSL altyapısı içinmi??? bide bulgaristan'da downloadcılar için en güçlü özellik ülke içindeki ISS'ler kendi aralarında yüksek peering hızlarına sahipler hatta tarifeler bulgaristan içi 100mbit ve fiyatlar katlanaraktan yurtdışı hızları üstünden artıyor.... birde yurtdışı hızlarının yüksek olmasına neden olan herhalde büyük carrier'lar Level3, telia, tiscali bide ITD vbu şirketlerin yatırımları herhalde (umarım bulgaristan'daki varlıkları sebebiyle zaman içerisinde türkiyedeki internet pazarının büyümesiyle TT harici Türkiyede varlık gösterirler) bize biraz internet pazarında bahsedebilirsin umarım (daha önce ilgili mesajlarını okumuştum)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxi909 -- 15 Ekim 2009; 16:55:27 >




  • TTnet bedava internet verecek ha.
  • canadada arkadaşım var ordada 512 kbs ücretsiz
  • ttnet bedava verse nolcakki bedava alanlar lanet okuyacak ttnete
  • önce o medeniyet seviyesine erişelimde internet kolay.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.